H FELINE ANGELS έγραψε στις 10:01, 30-08-12:
Θα ήθελα να πω κι εγώ τις απόψεις μου επί των γατόδεντρων, μετά από 10ετή χρήση τους:
- τουλάχιστον οι δικές μου γάτες "τιμάνε" τα γατόδεντρα και αδιαφορούν πλήρως για τα ονυχοδρόμια. Λογικό, καθώς η ανάγκη της γάτας για χρήση γατόδεντρου έχει να κάνει και με γυμναστική, με τέντωμα, με ξεφλούδισμα των νυχιών της, κλπ.
- το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ στα "δέντρα" είναι το σχοινί (τροιχιά) με το οποίο είναι περιτυλιγμένα τα ξύλα τους, το οποίο αντικαθιστά τον κορμό του δέντρου για τη γάτα, όπου ξύνει τα νύχια της. Αρα, αν κάποιος φτιάξει ένα γατόδεντρο, θα πρέπει να έχει αυτό το τρίχινο σκοινί, που το πουλάνε σε κουλούρες στο κέντρο της Αθήνας (και αλλού φυσικά).
- εμείς αγοράζαμε πάντα της TRIXIE. Εχω ένα πετ σοπ με το οποίο συνεργάζομαι και πάω, βλέπω τον κατάλογο των εταιριών που έχουν γατόδεντρα, ρωτάω τιμές, καταλήγουμε σε μια προσφορά τιμής και το παραγγέλνω. Από ό,τι θυμάμαι, οι τιμές μεγαλώνουν, ανάλογα με το μέγεθος βέβαια και τη σύνθεση του γατόδεντρου.
- η σταθερότητά τους είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ. Το λέω με το χέρι στην καρδιά, καθώς οι γάτες μου είναι (όπως όλες) τρελούτσικες, τρέχουν με φόρα και σκαρφαλώνουν εκεί. Και είναι γύρω στα 8 κιλά η κάθε μια

Γενικά όμως, για να είμαστε πιο σίγουροι, καλό είναι να παίρνουμε και εξτρα μέτρα σταθεροποίησής του.
- θεωρώ τα γατόδεντρα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, εκτός όλων των άλλων λόγων, και για το ότι οι γάτες ξύνουν τα νύχια τους εκεί, άρα δεν σου καταστρέφουν τα έπιπλα, τα υφάσματα, τα δερμάτινα καθίσματα, τα κασώματα των πορτών

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...με πολλούς φίλους