Η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι αυτό που χρειάζεται να κάνεις, το κύριο και βασικό, συνοψίζεται στο οτι για να ελαττωθεί αυτή η προβληματική συμπεριφορά του γατούλη (εν μέρει δικαιολογημένη, καθότι ο αποκλεισμός του στο μπαλκόνι ως τιμωρία δεν ενδύκνειται) είναι
να ξαναρχίσετε να χτίζετε σχέση εμπιστοσύνης μαζί του.
Δεν ξέρω αν τον έχετε από μωρό, και στην περίπτωση αυτή αν έχετε προσπαθήσει ήδη από την βρεφική του ηλικία να τον αποτρέψετε από αυτές τις πρακτικές, αν του αφιερώσατε χρόνο στο να μάθει ορισμένα πράγματα.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά, απλά όσο μεγαλώνουν συνήθως γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ξεμάθουν διάφορες ενοχλητικές συνήθειες και να μάθουν αλλιώς.
Για παράδειγμα, στο θέμα του δαγκώματος η δική μου, όσο κι αν προσπαθήσαμε από μωρό που την έχουμε να την αποθαρρύνουμε, δεν το έκοψε εντελώς, αλλά σαφώς το έχει μειώσει κατά πολύ.
Θαύματα μην περιμένεις, σίγουρα θα'χει και καλές συνήθειες και είναι αυτές που χρειάζεται να ενθαρρύνεις.
Δες και θέματα εδώ στο σάϊτ που αφορούν τα ξυσίματα στους καναπέδες και τα δαγκώματα και με πολλή αγάπη και υπομονή, θα βελτιωθεί η κατάσταση

...με πολλούς φίλους