Τελευταία διαβάζω αρκετά σε σχέση με παλιότερα που είχα κάνει μια κοιλιά-τι κακό κι αυτό! Να μην έχεις χρόνο ή διάθεση για διάβασμα... Να σε καταβάλουν τόσο πολύ όλα αυτά που συναντάς στην καθημερινότητά σου και τα μεταφράζεις ως "μίζερα"....
Λοιπόν, στο θέμα μας!
Διάβασα πρόσφατα άλλη μια διπλή βιογραφία:
Sylvia Plath-Ted Hughes

Kαι στη συνέχεια το μυθιστόρημα της αγαπημένης Sylvia
Ο γυάλινος κώδων.
Εντάξει, δεν θεωρείται αδίκως η γυναίκα ιδιοφυΐα... Προσωπικά κάτι παραπάνω από εντυπωσιάστηκα. Μάλλον κάτι προς το "μου έπεσαν τα σαγόνια"!

Βέβαια παραμέλησα τον καλό μου Ted και πρέπει να επανορθώσω κάποια στιγμή, αλλά από παλιά δεν είχε τύχει να έχω κάτι δικό του. Με αφορμή αυτά τα βιβλία και την συλλογή της
Άριελ που ξεφυλλίζω που και που θέλω να ξαναδώ και την ταινία...
Έπειτα διάβασα Patricia Highsmith
-Το γυάλινο κελί.

Κόλλημα!! Δεν ήθελα να βγω για να μη χάσω τη συνέχεια (κάτι τέτοιο με θυμάμαι να παθαίνω και με το
Μίλων Φιρίκης του Νίκου Τσιφόρου παλιότερα!-του οποίου (βιβλίου μου) η τύχη αγνοείται

). Τώρα συνεχίζω με ένα άλλο αστυνομικό του James Ellroy
Ο νυχτερινός ταξιδιώτης
Είναι το 2ο μέρος μιας τριλογίας, το οποίο όμως δεν ήξερα όταν αγόραζα το βιβλίο κι έτσι αποφάσισα πως δεν πειράζει, θα το ξεκινήσω ούτως ή άλλως! Χρόνια έχω το
Αμερικανικό ταμπλόιντ στα ράφια της βιβλιοθήκης μου να με περιμένει, αλλά τελικά αποφάσισα να βουτήξω στον Ellroy με κάτι πιο συμμαζεμένο!
Γενικά εκτιμώ ιδιαίτερα τις εκδόσεις Άγρα και Πόλις. Αν έναν τίτλο δεν τον ξέρω, δεν θα τον φοβηθώ αν είναι από αυτές τις εκδόσεις. Κι αυτό γιατί πολλάκις την έχω πατήσει με σύγχρονους συγγραφείς. Πήρα πρόσφατα κι άλλα βιβλία πολλά, τελευταία παραγγέλνω κυρίως ηλεκτρονικά από IANOS και Πρωτοπορία, ποντάροντας στις προσφορές τους. Επίσης στα bazaar του IANOS, αν τύχει και βολτάρω στη Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη... Αλλά και από ένα αγαπημένο συνοικιακό βιβλιοπωλείo της περιοχής, από όπου προμηθεύτηκα την τελευταία συλλογή του Νάνου Βαλαωρίτη
Πικρό καρναβάλι και άλλες συλλογές και μάλιστα μου δώρισαν τα
Μικρά ποιήματα του Χριστιανόπουλου! Εντάξει! Πόσες ζωές να ζήσω διαβάζοντας; Μπορώ να έχω άπειρες παρακαλώ;

...με πολλούς φίλους