Καλησπέρα,... μάλλον καλημέρα

Κοίτα, πείρα δεν έχω, αλλά κρίνοντας απ'τη δική μου, το επίμονο νιαούρισμα αν δεν συντρέχει λόγος υγείας είναι, γιατί ή κάτι ζητάει (π.χ. φαγητό, να πάει σε άλλο χώρο), ή με κάτι δυσαρεστείται, ή απλά είδε κάποιο έντομο ή μαμούνι και της ξύπνησε το ένστικτο του κυνηγού και βγάζει..ιαχές !
Πάντως το αν παλιότερα ήταν γενικά πιο λιγομίλητη, νομίζω είναι ανεξάρτητο με το οτι έχει στειρωθεί ή με την παρουσία των άλλων γατιών. Απλά μεγαλώνοντας βλέπω οτι αλλάζουν συνήθειες και συμπεριφορά και δεν ξέρω πότε θα σταθεροποιηθούν (αν ποτέ γίνει αυτό).
Για την αιτία τώρα, μπορεί να ενοχλείται από τα παιχνίδια των άλλων δυο, ίσως να..πλήττει, κι ένα σωρό άλλα που την κάνουν να εξωτερικεύει τα συναισθήματά της (ναι το πιστεύω αυτό).
Το πώς θα τα φέρεις όλα πιο κοντά, εννοώντας μάλλον την μεγάλη πιο κοντά στα μικρά, είναι λίγο πιο σύνθετο θέμα και σίγουρα θα πάρει χρόνο.
Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει να "χωρίσεις" (προσωρινά) και δοκιμαστικά τα μικρά και μόνο ένα τους να
βρεθεί στον ίδιο χώρο με την Ήρα, να δεις τι παίζει.
Αν εξακολουθεί και μένει παγερά αδιάφορη στη γωνιά της, τότε τι να πω.. Περίμενε να μεγαλώσουν και τα άλλα μήπως και η ενηλικίωση τους φέρει και την επιθυμητή προσέγγιση

...με πολλούς φίλους