Μαρια μου,εσενα αυτη η αποψη μπορει να σου φαινεται η ανακαλυψη του αιωνα,ομως τα πραγματα δεν ειναι ετσι .
Ειναι στανταρ οτι πλεον και οι ενημερωμενες φιλοζωικες δεν στειρωνουν αδεσποτα αρσενικα,τα οποια προκειται να παραμεινουν αδεσποτα,παρα μονο θηλυκα,επισης και οι ενημερωμενοι γιατροι.
Οσον αφορα αυτο
αλήθεια πόσα στειρωμένα αρσενικά γατιά πεθαίνουν από ουρολογικό σύνδρομο και σε ποια ηλικία και από την άλλη αναλογικά πόσο καταφέρνουν να επιβιώσουν τα μη στειρωμένα αρσενικά και από ποιες αιτίες πεθαίνουν…;
,θα σου πω μονο το παραδειγμα ,ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ το δικο μου,απο την αδελφη μου που εχει κτημα στην παρο,της ριχνουν συνεχεια γατακια στο κτημα,καποιος μαλακας κλασικα δεν στειρωνει την γατα του,και η αδελφη μου αναγκαζεται να τα παιρνει αυτη,δεν μπορει να τα βλεπει να πεθαινουν.Το κτημα ειναι στην ερημια,σε βουνο.
Εκανε το λαθος,ναι το λαθος και το οποιο της το ειχα πει ΕΓΩ,να στειρωσει εκτος απο τα θηλυκα και τα αρσενικα.Παρολο ομως που της ειχα πει οτι απαξ και στειρωθουνε πρεπει να θρεφονται με ειδικη τροφη για στειρωμενα,η αδελφη μου δεν το πολυπιστεψε,.Ειπε μωρε,ελα σιγα κλπ.Και αυτο βεβαια διοτι δν αντεχε οικονομικα να πληρωνει παραπανω σε τοσα γατακια που της πετανε.
Το αποτελεσμα;
Ολα τα αρσενικα καποια στιγμη πεθαναν,η ιδια δεν καταλαβε απο τι,εγω βεβαια καταλαβα,ενα της ειχε μεινει μονο και προπερσυ το πασχα που ειχα παει στην αδελφη μου,μπροστα στα ματια μου εβλεπα εναν γατουλη της να ουρει ποσες φορες,με δυσκολια,της το ειπα,της ειπα σιγουρα φραζει η ουρηθρα του φαινεται το γατι ,με ειπε τρελλη....την επομενη μερα ο γατουλης σε κομα!Και τον ειδε τυχαια ο ανηψιος μου.
Τον πανε γιατρο,εμεινε στο ιατρειο,αποφραξη ουρηθρας κλπ,και τους ειπε μονο ειδικη τροφη για στειρωμενα.
ΟΚ ο γατουλης,η αδελφη μου πηρε ειδικη τροφη,ομως με 3 δανεια τα βγαζει παρα πολυ δυσκολα περα,πηρε
απο τις χυμα ειδικες τροφες για στειρωμενα.Το αποτελεσμα;Μετα απο 9 μηνες ο γατουλης πεθανε,μπορεις να φανταστεις απο τι.Ακομα και με τη ειδικη τροφη για στειρωμενα.,ΑΛΛΑ ΦΤΗΝΗ.
ΚΑΝΕΝΑΣ,κανενας γατος αρσενικος που τον στειρωσε και δν τον ταιζε με ειδικη τροφη,δεν της εζησε πανω απο 2 χρονια,και πεθαναν φριχτα βεβαια.
Αν αυτο εσυ το θεωρεις φιλοζωια,εγω ,ευτυχως και οι υπολοιποι κτηνιατροι και σωστες φιλοζωικες δεν το θεωρουμε.
Μονο την προσωπικη μου εμπειρια σου εβαλα.Και ειναι περα για περα αληθινη και ηταν και ο λογος που για μεγαλο χρονικο διαστημα ειχα τσακωθει με την αδελφη μου,διοτι της ειχα πει,απαξ και τους στειρωσεις θα τους δινεις ειδικη τροφη,ε...αυτη δεν μπορουσε,δεν το εκανε..πεθαναν ολα τα αρσενικα,Δεν μιλαμε μια φουρνια,μιλαμε ολα.Και δεν μιλαμε οτι εζησαν τα χρονακια τους.Τα περισσοτερα εξαφανιστηκαν μεσα σε 2 χρονια!
Οι γεννησεις ουτως ή αλλως δν θα ελεγχθουν ποτε,αν δεν σταματησουν οι ανευθυνοι ανθρωποι να πετανε τα ζωα τους εξω απο τα σπιτια οταν τα βαρεθουν,αν δεν στειρωνουν ολοι τα κατοικιδια τους και δν τα παρατανε απο εδω και απο εκει.Εναν μερικο ελεγχο προσπαθουμε να πετυχουμε,και αυτο ανετα γινονται με την στειρωση των θηλυκων.
Ε οχι ομως να τα εξολοθρευουμε μεσω της στειρωσης!
Το να στειρωνεις αρσενικα και να τα πετας εξω,ισοδυναμει με στανταρ θανατο και μαλιστα αργο και επιπονο.
Ο περισσοτερος κοσμος που θα πει,αντε..ας ριχνω λιγη ξηρη τροφη στους γατουληδες της γειτονιας,καταρχην καν δεν ξερει ο αλητακος που θα ερθει ειναι στειρωμενος η οχι,ακομα και αν το ξερει καν δεν ξερει οτι πρεπει να του δινει ειδικη τροφη για στειρωμενα,ακομα και αν το ξερει,σπανιο αλλα λεμε,δεν αντεχει οικονομικα να παιρνει ειδικη τροφη για στειρωμενα σε αδεσποτα.Το καταλαβαινεις νομιζω.Και εγω ακομα που αφηνω τροφη εξω στον δρομο,δεν παιρνω ειδικη,παιρνω απλη απο καταστηματα με ξηρες τροφες.
Οταν ολα τα κτηνιατρικα σαιτς και ολοι οι γιατροι σου λενε απαξ και στειρωσεις τον γατο σου πρεπει οπωσδηποτε να θρεφεται με ειδικη τροφη,ιδιαιτερα οταν ειναι αρσενικος,εσυ τι κατααβαινεις;
Εγω στην κτηνιατρο μου που πηγαινω και βλεπω ποσα αρσενικα με περιφραξη ουρηθρας.
Οταν η γιατρος μου,που ειναι σε φιλοζωικη οργανωση,εχει η ιδια γατες,ειναι απιστευτα φιλοζωη σου λεει ΠΛΕΟΝ ΟΧΙ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ,ειναι εγκληματικο και μαλιστα αυτο δν ειναι κατι που το αποφασισε η ιδια
αλλα τους συστηνεται και το τηρει και η φιλοζωικη που ειναι προφανως δεν θα ακουσω εναν χρηστη απο το ιντερνετ,ουτε καποιες φιλοζωικες παλαιολιθικης εποχης.
Δυστυχως θα πεθανουν αργα και βασανιστικα πολλα αρσενικα γατια εκει εξω,επειδη καποιοι εχουν ακομα παλαιολιθικες αποψεις και γνωσεις.
...με πολλούς φίλους