Στο πρώτο (το RAC) γράφει "Can be used indoors, outdoors and for travel" οπότε πιθανόν να είναι πιο ανθεκτικό από το Trixie.
Καλημερα Σπυρο.Αρχική Δημοσίευση από spyros
Στο πρώτο (το RAC) γράφει "Can be used indoors, outdoors and for travel" οπότε πιθανόν να είναι πιο ανθεκτικό από το Trixie.
πωπω Nelliel τι περιπέτεια κι αυτή...σαν εφιάλτης ακούγεται, ευτυχώς όμως πήγαν όλα καλά εν τέλει! εκτός του ότι το ύφασμα δεν είναι δύσκολο να το σκίσει ένα γατί πάνω σε τυχόν φρίκη, δεν εμπιστεύομαι καθόλου και τα φερμουάρ στις υφασμάτινες, που γενικά είναι αρκετά ευαίσθητα θαρρώ.. μία στραβή να γίνει δηλ και να "διαρραγεί" την κοπάνησε το γατί και τρέχα γύρευε..οι "πλαστικοποιημένες" τουλάχιστον ασφαλίζουν σε 4 σημεία τουλάχιστον συνήθως και το ένα κλιπσάκι να χαλάσει, πάλι είναι δύσκολο να βγει το γατί, τόσα και τόσα έχω μεταφέρει με τις κλασικές γατοφόρους και ποτέ δεν είχα θέμα (τώρα για την περίπτωση του Μπουκάκου σου ΄Εφη μου τι να πω, ήταν μεγάλη εξαίρεση νομίζω, για να επιβεβαιώσει τον κανόναΑρχική Δημοσίευση από Nelliel
Θα κανω μια παρενθεση στην επιλογη γατοφορου. Εξαρταται απο το γατι, αν αγριευει για παραδειγμα στα ταξιδια ή αν ειναι ηρεμο. Πανω απο ολα η ασφαλεια του ζωου. Στην ιδια θεση θα βαλω και την ποιοτητα του υλικου. Eπιλεξετε οσο το δυνατον καλυτερο υλικο. Τα τονιζω αυτα γιατι ειμαι παθουσα. Το γατι αγριεψε και κατα την διαρκεια του ταξιδου στο λεωφορειου εσκισε την γατοφορο και βγηκε εξω. Μετα απο χιλια ζορια και ματωμενα χερια το γατι μπηκε στην γατοφορο την οποια προσπαθουσα να κρατησω κλειστη με το χερι. Κατεβηκα στην μεση της διαδρομης και πηγα στο κοντινοτερο pet shop να παρω πλαστικη. Πηρα την πιο γερη που βρηκα, αλλα δυστυχως αποδειχτηκε οχι και τοσο γερη γιατι στην συνεχεια του ταξιδιου ραγισε πανω στο χερουλι και επειδη θα εχανα την πτηση μου αναγκαστηκα να ψαχνω απο μαγαζι σε μαγαζι στο αεροδρομιο για κολλητικη ταινια. Το γατι μου ειναι μονο 5 κιλα και δικαιολογειται να σπασει η πλαστικη γατοφορος. Απο τοτε αποφευγω τις πανινες ακομα και οταν ειναι να παω το γατι μου στον κτηνιατρο (ο οποιος παρεπιπτοντως ειναι ακριβως απεναντι απο το σπιτι μου!).
Οποτε προσοχη και να αποφευγετε να αγοραζετε κατι που δεν εχετε δει απο κοντα γιατι αν ταξιδεψετε το τελευταιο πραγμα που θελετε ειναι να κυνηγατε το γατι επειδη το εσκασε.
Βρε συ,ευτυχως ημουν τυχερη που το εκανε οσο ημουν μεσα στο σπιτι.Ειναι πανευκολο.Ακου τι κανουν.Αρχική Δημοσίευση από roccohooshie
Ναι Έφη μου έτσι εξηγείται με τον Μπουκάκο, η συγκεκριμένη που έβαλες δεν φαίνεται να παρέχει κμ ιδιαίτερη ασφάλεια..![]()
Αν εννοεις την δευτερη φωτο που εβαλα,σε πληροφορω οτι ακριβως τετοια ειχα.Οχι,καμια ασφαλεια δενε χουν.Ολες οι πλαστικες που ανοιγουν με αυτον τον τροπο...δεν ειναι ασφαλεις.Εκτος αν καθεται σαν φυτο ο γατος.Μονο με αλλο κουμπωμα,σαν αυτο που εβαλε η νελιελ εισαι σιγουρος.Αρχική Δημοσίευση από roccohooshie
Έφη μου η πρώτη που έβαλες δεν φαίνεται να παρέχει κμ ιδιαίτερη ασφάλεια όντως..
Η δεύτερη θεωρώ ότι είναι προτιμότερη από υφασμάτινη σίγουρα και μπορείς να ενισχύσεις και την ασφάλειά της, αν χρειάζεται, όπως είπα και παραπάνω..και σίγουρα αν ανοίξει το ένα κλιπσάκι δεν ανοίγει και το πορτάκι στη δεύτερη νομίζω, εμείς έχουμε παρόμοιες και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα.
Ακριβώς "σαν φυτό", περιέγραψες την Τέρψη μου.Αρχική Δημοσίευση από Πουπουλίνα
Αν εννοεις την δευτερη φωτο που εβαλα,σε πληροφορω οτι ακριβως τετοια ειχα.Οχι,καμια ασφαλεια δενε χουν.Ολες οι πλαστικες που ανοιγουν με αυτον τον τροπο...δεν ειναι ασφαλεις.Εκτος αν καθεται σαν φυτο ο γατος.Μονο με αλλο κουμπωμα,σαν αυτο που εβαλε η νελιελ εισαι σιγουρος.![]()
Δημητρα μου,η δικια σου ειναι διαφορετικη απο αυτην που λεω εγω.Το κουμπωμα με τα κιτρινα κουμπια,κανει την διαφορετικοτητα.Αρχική Δημοσίευση από dimitradra
71WACl7NaWL._SX355_.jpg
Παιδιά εγώ έχω για την σουκι και τον σιμπα από 1 τέτοια γάτοφορο - το μεσαίο μέγεθος... Η συγκεκριμένη έχει 3 μεγέθη... Η πρώτη για μέχρι 7 κιλά (αν θυμάμαι καλά, ίσως και λίγο παραπάνω), η δεύτερη για μέχρι 12 κιλά περίπου και η μεγάλη για άνω... Επειδή το είχα ψάξει και εγώ αρκετά θεωρώ πως είναι γερή και το κούμπωμα που έχει μπροστά ασφαλές... Για να ανοίξει πρέπει να πιέσεις τα κίτρινα κουμπιά πάνω κάτω. (αν θέλω περισσότερη ασφάλεια δένω και δύο σχοινιά δεξιά και αριστερά της πόρτας οπότε είναι αδύνατο να ανοίξει.)...Στον Ραμόν έχω μια μικρή πολύ πιο απλή, σαν αυτή που έβαλε η έφη στην δεύτερη φώτο αλλά σκέφτομαι να την αλλάξω κάποια στιγμή γιατί κάνει σαν παλαβό μέσα σε αυτή και μπορεί και να καταφέρει να την ανοιξειΤις υφασμάτινες δεν τις εμπιστεύομαι καθόλου... Σκίζονται όπως είπατε πανεύκολα.... Πάντως η σωστή επιλογή γάτοφορου είναι σημαντική για την ασφαλή μεταφορά των ζουζουνιων μας
![]()
Σαφως εχει σημασια ο χαρακτηρας του γατιου,οπως και σε τι κατασταση το μεταφερουμε.Ενα τραυματισμενο η αρρωστο γατι που δεν κουνιεται,δενε χει φοβο απο αυτην την γατοφορο που λεω.Αρχική Δημοσίευση από alcyone
Ακριβώς "σαν φυτό", περιέγραψες την Τέρψη μου.
Έχω εδώ και χρόνια την πλαστική, την πιο κοινή και φθηνή, αυτή που ο Μπουκάκος άνοιγε στο πι και φι. Κι όμως, η κοκόνα μου αφήνεται ήσυχα, μη επιχειρώντας να κάνει το παραμικρό. Μόνο ζαρώνει σε μια γωνιά και περιμένει στωικά, να τελειώσει άλλη μια ταλαιπωρία μεταφοράς της.
Από την άλλη, μου έχει τύχει και γατί ζωηρό, που ούτε δάγκωνε ούτε γρασουνούσε απλώς ανήσυχο, που με το που έμπαινε στην κλασική γατοφόρο, κατευθείαν το "χεράκι" να δουλεύει το κούμπωμα με μαεστρία έμπειρου χρήστη.
Οπότε παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του γατιού. Όσο πιο "θεριό", τόσο πιο περίπλοκη ασφάλεια απαιτείται από το πορτάκι ανοίγματος του κλουβιού μεταφοράς.
Σαφώς και έχεις απόλυτο δίκιο.ΟΜΩΣ,το θεμα αφορα την ιδανικη γατοφορο ,δεν λεμε ιδανικη γατοφορο για ησυχα γατακια,ή για αρρωστα,ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙς ΠΑΙΖΟΥΝ,και σαφως βλεπουν και ατομα που για πρωτη φορα εχουν γατι,επισης καν δεν γνωριζουν την αντιδραση του γατιου τους,οποτε ολα αυτα πρεπει να λεγονται.
Ε λοιπόν όντως μπορεί να έπαιξε ρόλο το ηρεμιστικό, που της έδωσες και αντέδρασε τόσο άσχημα, η κτηνίατρος που έχουμε τώρα είναι κάθετη να μην χορηγούνται σε γάτες ηρεμιστικά γιατί ακριβώς συχνά φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματαΑρχική Δημοσίευση από Nelliel
Η συγκεκριμενη γατα παντα πηγαινε στον κτηνιατρο με πλαστικη και δεν επιχειρουσε να φυγει παρα μονο νιαουριζε γοερα. Αλλα αντεδρασε πολυ διαφορετικα μεσα σε οχηματα με κοσμο και εντονο θορυβο. Φταιει και το ηρεμιστικο γιατι εφερε τα αντιθετα αποτελεσματα. Αντι να ηρεμισει, αφηνιασε. Οταν εληξε η επιδραση, ταξιδεψε με την πανινη ησυχα (εδω επαιξε ρολο και η κουβερτα βεβαια).
Καλησπέρα... Την συγκεκριμένη την αγόρασα από το Ηράκλειο Κρήτης όπου κατοικώ και συγκεκριμένα από την κτηνιατρική κλινική της Κόριννα Παρασύρη στην 62 μαρτύρων δίπλα στο jumbo... Το πλαστικό είναι γερό και δεν ήταν και πανάκριβη... (δε θυμάμαι βέβαια ακριβωςτιμή γιατί την έχω πάρει κάτι μήνες αλλά μπορώ να ψάξω τις αποδείξεις μου και να σας πω αν θέλετε ).... Αν επιτρέπεται μπορώ να πω και εταιρεία και μοντέλοΑρχική Δημοσίευση από spyros
Γατοφόρο με βίδες σπάνια βρίσκεις. Όσο και αν έψαξα, μόνο με πλαστικά κλιπς βρήκα. Καλό θα είναι η dimitradra και η nelliel να γράψουν το κατάστημα που τις αγόρασαν.
...με πολλούς φίλους