Συγγνώμη, αλλά αυτό το θεωρώ πάρα πολύ κακή ιδέα.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι κτηνίατροι συμβουλεύουν να μην δίνουμε στις γάτες δικά μας φαγητά. Μπορεί κανείς να μαγειρεύει ειδικά για τη γάτα του, αλλά κατά τη γνώμη μου καλό είναι να της δίνει και κάποιο συμπλήρωμα, κυρίως για την ταυρίνη και για άλλα απαραίτητα συστατικά.
Δεν ξέρω γιατί ο κτηνίατρος αυτός είπε ότι τα μαγειρευτά είναι εντάξει, αλλά ενδεχομένως να μην είχε υπόψη του τις φακές και τα φασολάκια.
δεν μου ειπε φαγητα συγκεκριμενα, αλλα μου ειπε πωσ ποιοτικα ειναι πολυ καλητερη τροφη.μου εξηγησε πωσ οθι κονσερβεσ αποτελουνται απο καθαρο κρεασ και γενικοτερα καθαρα (αληθινα δηλαδι τροφιμα) μονο σε ποσοστα 3-4% εχουν πολυ αλατι και μεταλαγμενα τροφιμα. η γατα μιασ γνωστησ μου παλι επαθε νευρικη ανεπαρκεια...
εμενα οι 3 απο τισ 4 γατεσ μου τρωνε χωρισ προνλημα τα παντα δηλαδη - τυρι με λιγο αλατι, κοτοπουλο, ψαρι, μοσχαρι, χοιρινο, ψωμι, φασολακα, μια φορα στο τοσο φακεσ ή φασολια, ρυζι, γυαουρτι, μακατονια, καροτα, και πολλα αλλα. μονο δεν τουσ δεινω ποτε χορταρικα, πατατεσ, πολλα οσπρια - γιατι δεν κανει, και καποιεσ αλλεσ τροφεσ που μου επισιανε ο κτηνιατροσ...
αλλα σε γενικεσ γραμμεσ τον εμπιστευομαι διοτι τα τρια γατια ειναι καλοθρεμενα, και μεχρι σημερα δεν εχουν σρωστησει ποτε τουσ. αντιθετα η αλλη γατα, τωρα τελευταια αρισε να τρωει μαγειρευτα και σιγασιγα παιρνει τα πανω τησ!!! ειχε μεινει κυριολεκτικα πετσι και κοκαλο γιατι οχι μονο ειχε προβλημα στα νεφρα, αλλα δεν ετρωγε και τιποτα τον τελευταιο ενα μηνα. ο κτηνιατροσ πιστευε οτι πιθανοτατα να μην αντεξει γιατι τησ εκανα ενεσεισ συνεχεια... παρολα αυτα τισ τελευταιεσ 10 περιπου μερεσ αρχισε το φαι με μεγαλη ορεξη και πηρε παλι καποια κιλα!!!
οι κονσερβεσ και η ξηρα τροφη ειναι ότι ειναι για εμασ τα σουβλακια και οι πιτσεσ! επισησ εχουν πτωμαινη σε υψηλα επιπεδα και επικυνδινεσ καρκινογονεσ ουσιεσ στα συστατικα τουσ. μια γατα που τρωει μαγειρευτο μειονονται κατα 50 περιπου οι πιθανοτητεσ να παθει καρκινο η νεφρικη ανεπαρκια...
επισησ καποια στιγμη ειχαμε κανει ενα πειραμα με εναν χυμικο για μια εκπομπη. πηραμε κονσερβα και την κλεισαμε σε αεροστεγοσ κλεισμενο δοχειο και καναμε το ιδιο και για μαγειρευτο κοτοπουλο.(η κονσερβα ηταν κι αυτη κοτοπουλο. σε εναν μηνα η κονσερβα ηταν γεματι σκουλικια ενω το κοτοπουλο ηταν απλα μουχλιασμενο!
...με πολλούς φίλους