Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 80,403 εγγεγραμμένα μέλη και 706,901 μηνύματα σε 21,681 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 106 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Κλειστό Θέμα

Το παρόν θέμα είναι κλειδωμένο! Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό.

Πρέπει να βγαίνει η γάτα έξω;

Πρέπει να βγαίνει η γάτα έξω;
Πρέπει να βγαίνει η γάτα έξω;
Δημοσιεύτηκε από Subject to change
22-02-06
Πρέπει να βγαίνει η γάτα έξω;

Όπως γνωρίζετε κι εσείς, έξω από το σπίτι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τη γάτα σας. Γρασίδι για να κυλιστούν, δέντρα για να σκαρφαλώσουν... Ωστόσο, οι γάτες, όπως και τα παιδιά, στηρίζονται πάνω μας για να τις προστατεύουμε από τους κινδύνους.
Εκτός από φρέσκο αέρα και γρασίδι, έξω υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για τα κατοικίδια σας. Ακόμη και θανάσιμοι κίνδυνοι που μπορούν να αποφευχθούν εντελώς αν η γάτα ζούσε μέσα στο σπίτι:

Κίνηση
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει, και στη ζωή μας και εδώ στο MyCat για γατούλες και γατούληδες που σκοτώθηκαν από αυτοκίνητο;; Πάρα πολλές. Γιατί λοιπόν να μην το αποφύγετε αφού μπορείτε;

Δηλητηρίαση
Οι γάτες που βγαίνουν έξω μπορούν να δηλητηριαστούν από πάρα πολλές ουσίες και σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Μια εξʼαυτών που όλοι οι «ιδιοκτήτες» γατών φοβούνται είναι η εκούσια δηλητηρίαση από κάποιον δεν-θα-τον-χαρακτηρίσω, η γνωστή και ως φόλα. Άλλη μια περίπτωση είναι να φαει μολυσμένο τρωκτικό, πχ με ποντικοφάρμακο. Τρίτη περίπτωση να μολυνθεί με κάποια προϊόντα που χρησιμοποιούν μερικοί για τη φροντίδα του κήπου τους, τα οποία είναι δηλητηριώδη για τις γάτες. Να πω κι άλλα;

Κάφροι
Ναι, καλά διαβάσατε, κάφροι! Οι κάφροι δυστυχώς αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας διότι κανείς δεν τηρεί τους νόμους που αφορούν τα ζώα ώστε να πάρουν οι εν λόγω «άνθρωποι» ένα μαθηματάκι. Υπάρχουν λοιπόν διάφοροι που διασκεδάζουν ( ) βασανίζοντας ζώα! Δεν θα αναφέρω τι ακριβώς έχω ακούσει κατά καιρούς να κάνουν σε αυτά διάφοροι τέτοιοι γιατί κάποιος από τους αναγνώστες μπορεί να τρώει τώρα... Θα θέλατε να πάθει κάτι τέτοιο η γατούλα σας; Σίγουρα όχι. Γιατί λοιπόν δεν την προστατεύετε κρατώντας την μέσα;

Τραυματισμοί
Πέραν των τραυματισμών που μπορούν να προέλθουν από τα προαναφερθέντα, ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές οι γάτες διεκδικούν η μία τον προσωπικό χώρο της άλλης με αρκετά βίαιους τρόπους, ειδικά όταν μιλάμε για αρσενικά. Γνωρίζω αρκετά άτομα που οι γάτες τους εξαιτίας τέτοιων καυγάδων, ήταν συνέχεια με πληγές, γρατσουνιές και μερικές φορές ακόμα σοβαρότερα τραύματα. Άλλωστε δεν υπάρχουν μόνο οι άλλες γάτες αλλά και τα υπόλοιπα ζώα όπως οι σκύλοι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι όταν μάζεψαν τον Vector μου και την αδελφούλα του από το μέρος που ζούσαν έξω, στον Vector έλειπε ένα κομμάτι της ουράς και στην αδελφή του η μισή πατούσα!

Ασθένειες
2 στους 3 κτηνίατρους συστήνουν να μένει η γάτα μέσα στο σπίτι ακριβώς για αυτό το λόγο. Ακόμα κι αν η γάτα σας είναι εμβολιασμένη, υπάρχει το ρίσκο να κολλήσει κάποια αρκετά σοβαρή ασθένεια αν γυρίζει έξω ελεύθερα:

Λευχαιμία: Το εμβόλιο για τη λευχαιμία των αιλουροειδών, παρʼότι πολύτιμο, παρέχει μόνο 80%-85% προστασία, αφήνοντας τη γάτα σας ακόμα σε ένα μικρό ρίσκο να κολλήσει λευχαιμία, μια θανατηφόρα ασθένεια που μεταφέρεται βασικά με το σάλιο, από γάτα σε γάτα.

FIV(Feline Immunodeficiency Virus): Ο FIV, όπως πιθανώς καταλάβατε από το όνομα, είναι ένας ιός που θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με τον ιό HIV που προκαλεί στους ανθρώπους το AIDS μιας και προκαλούν περίπου τα ίδια πράγματα (ο ένας σε γάτες, ο δεύτερος σε ανθρώπους). Πρόκειται για μια ασθένεια που καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον FIV, αλλά ούτε και θεραπεία. Ο FIV μεταδίδεται από γάτα σε γάτα με το δάγκωμα. Μπορείτε να καταλάβετε με εξετάσεις αίματος αν μια γάτα είναι μολυσμένη με τον ιό. Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι ο FIV δεν μεταδίδεται από γάτα σε άνθρωπο. Αρκετές αδέσποτες γάτες είναι μολυσμένες με FIV, οπότε η γάτα σας διατρέχει κίνδυνο να κολλήσει από αυτές. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το FIV επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο σας.

Παράσιτα
Εκτός από ασθένειες, οι περισσότερες αδέσποτες γάτες έχουν ψύλλους που πολύ εύκολα μπορούν να μεταδώσουν στη γάτα σας. Οι ψύλλοι μπορούν να προκαλέσουν αναιμία, ερεθισμούς και αλλεργίες στις γάτες.

Γατάκια
Αν αφήνετε τη θηλυκιά, μη-στειρωμένη γάτα σας να γυρίζει έξω, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα έχετε στο σπίτι νεογέννητα γατάκια, τα οποία θα πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά για να τα δώσετε, αλλά ακόμα κι αν βρείτε σπίτι για αυτά, ουσιαστικά στερείτε από κάποιο αδέσποτο γατάκι τα σπίτια αυτά.

Κάθε γάτα, σε κάθε γειτονιά διατρέχει αυτούς τους κινδύνους αν κυκλοφορεί έξω. Γιατί να μην προσφέρετε στη γάτα σας μια μεγάλης διάρκειας, υγιή και ευτυχισμένη ζωή – εντός του σπιτιού;!

Μια στο τόσο;
Αν αφήνετε τη γάτα σας μια στο τόσο να βγαίνει έξω, το μόνο που θα πετύχετε, θα είναι να ξυπνήσετε σε αυτή το ενδιαφέρον για τον έξω κόσμο. Για πολλές γάτες, ο έξω κόσμος είναι σαν μια λιχουδιά: Αν ποτέ δεν το έχεις, δεν πρόκειται να σου λείψει. Δεν είναι λοιπόν καλή ιδέα να θυμίζετε στη γάτα σας τον έξω κόσμο και και να της ξυπνάτε την επιθυμία να βγει.

Επίλογος
Αποδεδειγμένα, οι γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι, ζουν περισσότερο και είναι υγιέστερες. Αν δεν εμπιστεύεστε τα παιδιά σας με ξένους, δεν θα έπρεπε να εμπιστεύεστε και τη γάτα σας σε έναν κόσμο γεμάτο από αυτούς.
Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη Subject to change
Founder
Εγγραφή: 09-06-2005
Μηνύματα: 1,354

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
References
http://www.hsus.org/pets/pet_care/ca...out_there.html
http://www.caws.org/indoorcat.html
http://home.hiwaay.net/~keiper/indoors.htm
  #1  
By Christy on 24-02-06, 10:49
ναι μεν αλλά...

Σωστά όλα and well :up: said but... επειδή η γάτα είναι δραστήριο από τη φύση του ζώο θα πρέπει να της βρούμε και τρόπο να απασχολείται μέσα στο σπίτι έτσι ώστε να μην στρέψει το ενδιαφέρον της προς τα έξω και να μην μελαγχολήσει.

Ένα δεύτερο γατί, για όσους το αντέχουν οικονομικά, είναι μια πάρα πολύ καλή λύση :cool:
  #2  
By Subject to change on 24-02-06, 12:54
Ναι όντως.
Προσωπικά δεν το αντέχω οικονομικά δεύτερο γατί, αλλά είναι η καλύτερη λύση για όσους μπορούν.
  #3  
By ladycat on 12-03-06, 02:22
εγω παιδια εχω σωθει μετα απο το οτι επαθα με τον ποκυ μου γεμισα ενα δωματιο με κουτια κ σχοινια για να περνανε την ωρα τους κ να εχουν κ μπολικο ηλιο που τον λατρευουν εγω ευχαριστως θα ποτιζα φολλα με ενεση σε καποιον που βασανιζει οποιοδηποτε ζωακι γιατι αυτος ειναι σαδιστης αλλα αμα πεσει στα χερια μου ξανα αυτο το τερας τοτε θα φτυσει αιμα του το εχω ορκιστει να το κανω κ θα το κανω εχω να του ριξω ξυλο μεχχρι να τον δω να βγαζει αιμα
  #4  
By tomkarachris on 25-03-06, 21:59
κάνουμε την ζωή της Γάτας μας κάτι σαν “Matrix”

Πρώτων θέλω να πω κάλος σας βρήκα, και δεν περίμενα μια τέτοια προσπάθεια μέσο διαδικτύου.

Και θα ήθελα να πω τι γνώμη μου σχετικά με όλα αυτά που γραφτήκαν στο συγκεκριμένο θέμα . Δεν θα συμφωνήσω ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , όχι γιατί δεν ισχύουν αλλά για τη φυλακίζουμε την γάτα μας. Προσωπικά είχα πάντα στην ζωή μου γάτα , πάντα ήταν όμως ελεύθερη ερχόταν σπίτι μονό για να την ταΐσουμε και να την πάμε «που και που» στον κτηνίατρο πολλές γάτες βεβαία έχουν χαθεί και άλλες τις έχουν πατήσει αυτοκίνητα (και περιστατικά που δεν θέλω να θυμάμαι).


Αφήνοντας την γάτα μας «φυλακισμένη» μέσα στο σπίτι κάνουμε την ζωή της Γάτας μας κάτι σαν “Matrix” την φυλακίζουμε χωρίς να το ξέρει και δεν την αφήνουμε να δει τη έχει έξω για να μην θελήσει να πάει «Στην Ουσία Αυτό Λέμε Εδώ » (Σαν τα ζώα σε ένα κλουβί πρώτα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι φυλακισμένα και μετά να προσπαθήσουν να ξεφύγουν)

Έχω χάσει πολλές Γάτες και σίγουρα θα χάσω αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα τους αποτρέψω την ελευθερία τους ,επειδή θέλω να την έχω κοντά μου και να την χαδεύω είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο

Βέβαια άλλα αυτά είναι προσωπική μου γνώμη!!!!!! :up: :up:
  #5  
By Subject to change on 25-03-06, 22:07
Καλωσόρισες καταρχάς.
Δεν είναι μόνο "για να την έχεις κοντά σου να τη χαιδεύεις".
Είναι και για την υγεία της. Θέλεις να κολλήσει κάτι και να την βλέπεις να υποφέρει; Να τη βασανίσει κάποιος κάφρος; Να την δηλητηριάσει και να πεθάνει μέσα σε φρικτούς πόνους;
Αν είχες ένα 4χρονο παιδί θα το άφηνες να γυρίζει έτσι έξω;
Είναι και για τη δική σου υγεία. Υπάρχουν ασθένειες που μπορεί να κολλήσει και μεταδίδονται στον άνθρωπο.
Αποδεδειγμένα οι γάτες που μένουν μέσα στο σπίτι ζουν περισσότερο.
Κάθε απόφαση έχει τα σύν και τα πλήν της, αλλά τα ζυγίζουμε και αποφασίζουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστευω οτι τα μειονεκτήματα του να βγαίνει έξω είναι πολύ περισσότερα απο το ένα και μοναδικό πλεονέκτημα.
Και ναι, μπορεί να πγαίνουμε κόντρα στη φύση έτσι, αλλά δεν άκουσα κανέναν να διαμαρτύρεται όταν πηγαίνοντας κόντρα στη φύση κάναμε το μέσο όρο ζωής του ανθρώπου 75 απο 30.
  #6  
By psipsina on 13-04-06, 10:29
ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΗ ΤΖΕΡΙΛΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΑΤΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΑΝΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΩ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ!
ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ!
  #7  
By martinos on 13-04-06, 16:22
Χαιρετώ το φορουμ!! Εγώ τον gobolino μου στην αρχή τον είχα έξω στον δρόμο να βόλταρει ώσπου τον είδα να λιάζεται στην μέση του δρόμου με τα αυτοκίνητα να φρενάρουν καταπάνω του κ η καρδιά μου πήγε στην κούλουρη...Από τότε σπίτι κ μπαλκονάκι με επίβλεψη.Άμα αγαπάς κάτι δεν το ρισκάρεις.Κάνω 5 ώρες να γράψω γιατί έχω σπασμένο χέρι κ τον γάτο να προσπαθεί ν ανέβει πάνω μου...
  #8  
By mela on 13-04-06, 18:18
Άλυτο τελικά αυτό το δίλημμα βρε παιδιά.
Νομίζω πως όπως όλα στη ζωή είναι θέμα επιλογών. Ζούμε με το τίμημα που έχει κάθε απόφαση που παίρνουμε.
Και το μέσα και το έξω έχουν ένα τίμημα. Είναι θέμα του καθενός από μας να επιλέξει και να ζήσει με τις τύψεις του είτε που στερεί την ελευθερία στη γάτα του είτε που την αφήνει ελεύθερη αλλά διακινδυνεύει τη ζωή της.
Σε μας ν'αποφασίσουμε....
  #9  
εξαρτάται...

Μέχρι πριν ένα χρόνο ζούσα σε διαμέρισμα και θεωρούσα αδιανόητο ν'αφήσω τα γατιά μου (που τώρα έχουν παραμείνει στο διαμέρισμα αυτό με την μητέρα μου) να βγούν στον δρόμο. Κι ακόμα το θεωρώ αδιανόητο για τον Nerino και την Sexy (αυτά είναι τα ονόματά τους), αφού έχουν μάθει να ζούν σ'αυτόν τον χώρο και είναι αποκομμένα από την ζωή στον δρόμο (άσχετα αν τα πήρα απ'έξω σε πολύ μικρή ηλικία). Από την στιγμή όμως που μετακόμισα σε μία μονοκατοικία συνειδητοποίησα πως τα πράγματα δεν είναι μόνο έτσι...Οι γάτες που έχω εδώ την στιγμή που θα βρούν ανοιχτό παράθυρο θα πηδήξουν. Απέναντι είναι το βουνό, το οποίο είναι κυριολεκτικά ένας παράδεισος γι'αυτές και περνούν όλες τις ώρες τους εκεί. Τί να κάνω; Να μην ανοίγω το παράθυρο ή να τις περιορίσω στο μπάνιο που δεν έχει μεν παράθυρο αλλά είναι δύο τετραγωνικά; Ωστόσο έχω περιορίσει στο μέτρο του δυνατού ορισμένους κινδύνους: τις έχω στειρώσει και εμβολιάσει και πολύ αργά το βράδυ τις ψάχνω και τις βάζω στο σπίτι (όσες βρώ τουλάχιστον). Αν κάποιες φορές έχω ώρες να δώ κάποιο από τα γατιά μου αρχίζω να ανησυχώ και πολλά βράδια τα έχω περάσει άσκοπα μπροστά στην τηλεόραση μέχρι να γυρίσουν. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τους στερήσω την χαρά που έχουν με το "έξω". Για τα συγκεκριμένα γατιά (και για όλα όσα ζούν σε μονοκατοικίες) το "έξω" είναι η ζωή τους. Όσες φορές έτυχε να τα περιορίσω στο σπίτι για λόγους υγείας (π.χ. αυστηρή αντιβίωση, μετεγχειρητική περίοδος κ.α.), έγιναν πολύ νευρικά και επιφυλλακτικά απέναντί μου επειδή τους στερούσα την ελευθερία τους. Και πιστέψτε με, νοιάζομαι πολύ γι'αυτά, αλλά ακριβώς επειδή νοιάζομαι δεν μπορώ να τα κάνω δυστυχισμένα κι ας χάνω πολλές φορές τον ύπνο μου...
  #10  
By vicki v. on 27-07-06, 20:12
Είναι περίπλοκο το θέμα...

Όσο ζούσα σε διαμέρισμα η γατούλα μου η Σβούρα ήταν του σπιτιού. Δεν βγήκε ποτέ έξω καθώς έμενα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αν έχω δει γατιά χτυπημένα από αυτοκίνητα --- :cry: Οπότε έβγαινε μόνο στο μπαλκόνι και αυτό με επίβλεψη γιατί σκαρφάλωνε συνεχώς στα κάγκελα με κίνδυνο να πέσει.

Τώρα που ζω σε σπίτι με κήπο, δεν αντέχει η ψυχή μου να την βλέπω να κοιτάει έξω από την πόρτα και να νιαουρίζει στα πουλιά και γενικά να την σκλαβώνω τη στιγμή που θέλει να βγει έξω να ξαπλώσει στο γκαζόν και να παίξει. Οπότε βρήκα μία μέση λύση. Το λουράκι. Η Σβούρα τα πάει μία χαρά με το λουράκι της οπότε βγαίνουμε συνέχεια βόλτες στον κήπο και απολαμβάνουμε χρόνο παρέα χωρίς και η ίδια να κινδυνεύει από άλλες γάτες, αυτοκίνητα και ανθρώπους-σαδιστές. Δεν είναι το τέλειο, ούτε το φυσικό αλλά τουλάχιστον είναι κάτι.

Πρέπει να τη δείτε που τρέχει στην πόρτα όταν παίρνω το λουράκι της !!!
Φυσικά καταλαβαίνω πως δεν δέχονται όλες οι γάτες αυτή τη μέθοδο, αλλά αν ακολουθήσετε την μέθοδο της εκπαίδευσης και το κάνετε όταν είναι μωρό μπορεί να επιτευχθεί. Η Σβούρα είναι δυομιση ετών και δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να συνηθίσει
:up:


  #11  
By Αθανασία on 28-07-06, 15:19
Μέσα ή έξω???

Τελικά αυτό το δίλημμα είναι άλυτο και άκρως προσ.επιλογή. Καθεμιά με το τίμημά της!
Το λουράκι το έχουμε κι εμείς σαν λύση για αραιές εξόδους. Αν το συνηθίσει η γάτα, δουλεύει, πράγματι!

Εγώ επέλεξα να την κλείσω πριν 2 μήνες, για λόγους υγείσς. Τώρα τη βλέπω να θεραπεύεται (παιδιά, φαίνεται να μην ξαναβγαίνει απόστημα, γιεεε :up::up και να ζωηρεύει. Προς το παρόν δε δείχνει δυστυχισμένη μέσα και προχθές που βρέθηκε κάτω δεν ξέρω αν ήταν ατύχημα ή το επιδίωξε (έπεσε από το μπαλκόνι ή το παράθυρο 1ου, άλυτο το μυστήριο). Τώρα δεν κάνει καμιά προσπάθεια να βγει, είναι ήσυχη!
Αργότερα όμως; Και όταν πάω στη μονοκατοικία;
Νομίζω ότι ορισμένα πράγματα είναι βλέποντας και κάνοντας.
Απλά ξέρω ότι δε θα αντιμετωπίσω καθόλου ψύχραιμα αν πάθει κάτι...
  #12  
By katerina finitsi on 04-08-06, 12:04
Γειά σας!
Συμφωνώ ότι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε, όσο για το έξω συμφωνώ και με αυτό πρέπει να είναι ελεύθερο το ζωντανό να μην καταπιέζεται. Όμως τα τελευταία χρόνια το έξω δεν είναι όπως παλιά, υπάρχουν περισσότερα αυτοκίνητα, περισσότερα μικρόβια, περισσότερες και χειρότερες αρρώστιες περισσότεροι γενικά κίνδυνοι και μην πω περισσότερους κάποιους επιτήδιους που κακομεταχειρίζονται τα ζωάκια δεν θέλω να πω περιπτώσεις. προτιμώ λοιπόν να έχω το ζωάκι μου μέσα και είναι προστατευμένο γιατί πάνω από όλα δεν θέλω να το βλέπω να υποφέρει γιατί υποφέρω κι εγώ. Του έχω τα παιχνιδάκια του το φαγητό του και το κρεβατάκι του και ένα ασφαλές μέρος να μείνει μέχρι να πάει στον άλλο κόσμο.
Εξάλλου ποιός φταίει για όλα αυτά τα αδέσποτα που υπάρχουν στους δρόμους και τα μισά είναι άρρωστα και τα άλλα μισά πατημένα από αυτοκίνητα ή κακοποιημένα απο ανεγκέφαλους και παλιάνθρωπους?
ΕΜΕΙΣ φυσικά! αγοράζουμε γατούλες και σκυλάκια για να παίζουν τα παιδάκια μας μετά τα παιδάκια μας βαριούνται και τα πετάμε στους δρόμους σαν να ήταν σκουπίδια, ή τα αφήνουμε να γεννοβολάνε και πετάμε σε σακκούλες σκουπιδών τα κουτάβια. Μένω σε μια περιοχή που τα καλοκαίρια γεμίζει λογιών λογιών αδέσποτα, κουτάβια και μεγάλα, γίνεται χαμός, ο κόσμος πάει διακοπές και τα αφήνει στους δρόμους!! είναι απίστευτο!
Τα ζώα δεν γεννήθηκαν για την δική μας ικανοποίηση και ευχαρίστηση (για να μην ξεχάσω την σεξουαλική κακοποίηση των ζώων που απο μια έρευνα που έχω κάνει και ειδικά στο ίντερνετ είδα πράγματα με ζώα που έφριξα!!!)
Με τόσους κινδύνους που να αφήσω τη γάτα μου να βγεί έξω? και γιατί να έχω το άγχος που πήγε τι κάνει? γιατί δεν επιστρέφει σπίτι της? κι άν γυρίσει χτυπημένο? άρρωστο? Τι? θα επιστρέφει μόνο για να το πηγαίνω στο γιατρό άν έχει χτυπήσει? ή μόνο για φαί? κι εγώ τι είμαι? θα μαζεύω όλα τα ορφανά και θα τα αφήνω να αλωνίζουν έτσι απλά χωρίς να ενδιαφέρομαι? εγώ δεν έχω ψυχή? Δεν μπορώ να αγαπάω και να φροντίζω όλα τα ορφανά του κόσμου άνθρωπος είμαι και έχω αισθήματα και πονάω όταν κάτι συμβαίνει στο ζωάκι μου, δεν γίνεται να το αφήσω έτσι απλά βασιζόμενη στο ένστικτό του, τα ζώα είναι σαν τα παιδιά, θέλουν φροντίδα. Και αυτά που λένε ότι βαριούνται είναι εντελώς αβάσιμα για μένα, όταν ασχολήσαι με το ζωάκι σου δεν βαριέται, το γατούλη μου τον έχω τρείς μέρες μόνο, όπου πάω έρχεται πίσω μου, παίζει με ότι κινείται γενικά, του έχω αγοράσει παιχνίδια, δεν πειράζει που είναι μόνο του και δεν έχει άλλο γατάκι για παρέα, έχει εμένα που το προσέχω και το αγαπάω και δεν θα το αφήσω ποτέ. Με μένα είναι ασφαλείς... ΤΕΛΟΣ
  #13  
By iJohnnyCash on 04-08-06, 13:18
Ένω σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει κάτι απόλυτο θα συμφωνήσω με την Michelle. Πίστευω οτι μια γατά σε μια πόλη η γάτα θα βρεί ελάχιστα πράγματα να "παίξει" με αποτέλεσμα να ψάχνει ότι περιεργό κινείται με αποτέλεσμα είτε να βρεθεί σε κανέναν υπόνομο, που εκεί πίστευω ότι είναι σίγουρο να κολήσει κάτι, ή να βρεθεί κάτω από κάποιο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή της γατάς. Δεν νομίζω η γατά στην τελική να της αρέσει κάτι τέτοιο μιας και δεν έχει αυτό που θέλει, την φύση.

Όμως αν κάποιος ζεί σε μονοκατοικία με έναν πλούσιο κύπο με όμορφη διακόσμηση και φυσικά τόσο κάλα φραγμένο που είναι απίθανο να βγεί η γάτα έξω, τότε ναί μιλάμε για τον άπολυτο παράδυσο της γάτας αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί money. Και αφού ισχυεί no money no party ας έχουμε τουλάχιστον την ζωή και την υγεία της αγαπημένης μας γατούλας.
  #14  
By sofiagal on 04-08-06, 20:54
Αν αριθμήσουμε τα υλικά και συναισθηματικά πράγματα που μπορούμε να δώσουμε στην γάτα ή στο σκύλο μας ,πιστεύω ότι τουλάχιστον τα δικά μου τα ζώα και όλων μας στο site πέρνουν τα πάντα εκτός το έξω δηλαδή την λεγόμενη ελευθερία.Εχω μπει στην διαδικασία να ζυγίσω από την μία την αγάπη,την ιατρική περίθαλψη,το φαγητό , την ζεστασιά και ότι άλλο δίνω στην γάτα μου με την ελευθερία.Δεν ισοφαρίζονται σε καμμία περίπτωση.Γι'αυτό και προτιμώ να τις δίνω ΟΛΑ τα πρώτα με την μόνη στέρηση της εξόδου.Τέλος απ'ότι έχω αντιληφθεί τα ζώα που ζουν έξω δυστυχώς δεν επιβιώνουν πάνω από 2-3 χρόνια δεδομένου ότι είναι πολλοί οι πειρασμοί και οι κίνδυνοι.Μέσα και πάλι μέσα.
  #15  
By Subject to change on 05-08-06, 08:28
Εγώ πάντως όποτε βλέπω αδέσποτο και κάθομαι να το χαιδέψω ή ακόμα και να το ταίσω αν τύχει να έχω μαζί μου φαι (δυστυχώς τις περισσότερες φορές που έχω δεν βλέπω αδέσποτα και όταν δεν έχω βλέπω! Άλλο και τούτο πάλι!) μετά πέφτω σε κατάθλιψη γιατί σκέφτομαι "τι συμπαθητική γατούλα, κρίμα που θα πάθει όσα παθαίνουν συνήθως τα αδέσποτα...". Οπότε με την καμία δεν θα άφηνα τον Βέκτορ έξω...
  #16  
By KGRIZOYLHS on 11-09-06, 03:08
Ναι αλλα ενταξη.Εγω που εχω 2 γατες,τισ εχω ελεφθερεσ μεσα στο σπιτι και κανουν οτι θελουν,Παιζουν,Κινιγαη η μια την αλλην.Οτι ειναι να κανη μια γατα.Αλλα επιδη το εχω παθη να με φολιασουν ζωο Απο τοτε οτι ζωο και να περνω το εχω μεσα στο σπιτι !!!!!
  #17  
By Subject to change on 11-09-06, 03:22
KGRIZOYLHS θα σε παρακαλέσω να μην χρησιμοποιείς greeklish γιατί απαγορευονται στα fora του MyCat. Επίσης απαγορευονται τα μηνύματα που είναι ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ καθώς στη γλώσσα του ιντερνετ σημαίνουν οτι φωνάζεις. Παρακαλώ πάτησε επεξεργασία στο μήνυμα σου και γράψτο σε πεζά ελληνικά.
Ευχαριστώ.
  #18  
By Όλγα Veggie on 12-09-06, 18:14
Πληγώθηκα ανεπανόρθωτα απο την απόφασή μου, με τις καλύτερες προθέσεις, να δώσω χαρά στις γατούλες μου. Mετά απο τη ζωή μας (και ευτυχισμένη πρέπει να πω) σε διαμερίσματα για 6 χρόνια και μετακομίζοντας σε ισόγειο, έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Πίστεψα οτι όλα θα πάνε καλά. Oι γατούλες μου είναι έξυπνες και θα αποφύγουν τα προβλήματα, σκέφτηκα. Για 4 μήνες πήγαν όλα ρολόι και όλοι είμασταν ευτυχισμένοι. Aυτοκίνητο δεν περνάει (καλα εντάξει μπορεί ένα στις 3 ώρες) απο κάτω απο το σπίτι, φόλες δεν πέφτουν ποτέ, όλα καλά λοιπόν εκτός απο τα άγρια σκυλιά της γειτονιάς που μια φορά το μήνα περνάνε και απο εμάς. Aκουγα γαύγισμα (κι απο μπαλόνι ακόμα) και πεταγόμουν έξω. Kαι ο κτηνίατρος που ήρθε σπίτι μου είπε οτι δεν έπρεπε να της αφήσω να βγαίνουν έξω. Xίλια πράγματα μπορεί να τους συμβούν, είπε. Mα ακόμα κι εδώ;;; Δεν βλέπετε τι ωραία που είναι; τον ρώτησα. Παράδεισος για τις γάτες!!! (Πάντα λέγαμε αυτή τη φράση για το μέρος αυτό). Nαι, οι γάτες δεν πρέπει να βγαίνουν έξω!!!!! Δεν τον άκουσα και το μοιραίο έγινε. H λατρεμένη μου Mέλανι σκοτώθηκε απο αυτοκίνητο καθώς πήγε πιο πέρα στον κεντρικό δρόμο Νυχτα αργά που ούτε κίνηση πολλή είχε. Δεν το είχα προβλέψει, αυτό...

Mπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες το μέρος που ζούμε, τα λουλούδια μας, το ρέμα μας, τα δέντρα μας. Tην φύση που θεωρούσα ακίνδυνη, ως αφελής που ήμουν. Eίναι τραβηγένες πριν σταματήσει και η Μπιάνκα να βγαίνει έξω. Δείτε και κρίνετε και μόνοι σαν για το αν επιτρέπεται για γάτα να απολαμβάνει (νομίζει οτι θέλει να πάει έξω, είπε ο γιατρός) την έξοδό της με ρίσκο τη ζωή της, ακόμα και σε ένα μέρος φαινομενικά αθώο.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: BROSTA STO SPITI 3.jpg
Εμφανίσεις: 384
Μέγεθος: 397,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: BROSTA STO SPITI.jpg
Εμφανίσεις: 224
Μέγεθος: 288,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: bianca kipos 1.jpg
Εμφανίσεις: 341
Μέγεθος: 102,7 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: bianca kipos 2.jpg
Εμφανίσεις: 277
Μέγεθος: 71,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: BROSTA STO SPITI 2.jpg
Εμφανίσεις: 298
Μέγεθος: 248,3 KB  
  #19  
By DxL on 26-11-06, 23:46
Sushi + FIV

Καλησπέρα κι από εμένα. Είμαι ο Δημήτρης και μένω σε ενα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας από το 2003.

Πρίν (ξανα)έρθουμε εδώ, μέναμε σε μια μονοκατοικία στην Κηφισιά.
Οι κάτοικοι του ιδίου σπιτιού, στο ισόγειο, είχαν μια σιάμ γατούλα με μπλέ μάτια, την Σούση. Ήταν πραγματική κυρία, εμβολιασμένη, στειρωμένη, δεν έκανε ποτέ ζημιές, είχε μάθει να κατουράει πάντα έξω από το σπίτι-στην αυλή-, και όταν ήθελε κάτι, απλά σου μίλαγε νιαουρίζοντας, και καταλάβαινες εύκολα τι είναι αυτό (π.χ. να της ανοίξεις την πόρτα).

Κάποια στιγμή, το 2000 περίπου, οι κάτοικοι του ισογείου θα έπρεπε να μετακομίσουν στην Μύκονο, και τους ήταν αδύνατον να κρατήσουν την γάτα στο νέο τους σπίτι. Μιας και είχε μεγαλώσει εκεί, και αφού μας είχε γνωρίσει και μας είχε αποδεχτεί (ερχόταν συχνά και στον επάνω όροφο όπου μέναμε), αποφασίσαμε να την κρατήσουμε εμείς.:up: Μας νιαούριζε καθημερινά όταν ήθελε να βγεί έξω ή να μπεί μέσα, και εμείς της ανοίγαμε την πόρτα. Το βράδυ κοιμόταν πάντοτε στα πόδια των γονιών μου, ενώ σύχναζε κοντά στο τζάκι ή την σόμπα τον χειμώνα, και της άρεσε πολύ να κάθεται πάνω στα πόδια ανθρώπων. Επίσης την παρακολουθούσε συχνά ο κτηνίατρός της, όπου και της έκανε τα απαραίτητα εμβόλια και της έβαζε τις απαραίτητες αμπούλες για τους ψύλους.

Το 2003 επιστρέψαμε στο διαμέρισμά μας στα Πατήσια, και πήραμε την μεγάλη απόφαση να την πάρουμε μαζί μας, από το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε (αν και οι γάτες δένονται με τον χώρο), επειδή την αγαπούσαμε πολύ.
Στο διαμέρισμα στην Αθήνα, συνέχισε να είναι κυρία, μόνο που έπαψε να βγαίνει έξω, παρά μόνο όταν χρειάζεται να κατουρήσει στο χώμα της που βρίσκεται στο μπαλκόνι.:up:

Αν και δεν μπορεί τα ταξίδια, και χαλάει τον κόσμο, τα καλοκαίρια αναγκαστήκαμε να την πάρουμε στο εξοχικό μας στην Εύβοια, για να μην μείνει μόνη της για μεγάλο διάστημα.
Εκεί υπάρχει μεγάλο χωράφι και κήπος έξω από το σπίτι, και φυσικά άλλες γάτες με τις οποίες ερχόταν σε επαφή. Πιστεύαμε οτι περνούσε πολύ καλά εκεί, και γι'αυτό και ήμασταν χαρούμενοι όταν την πηγαίναμε εκεί τα καλοκαίρια.

Δυστυχώς, πρίν από μερικές ημέρες, όταν και την πήγαμε στον κτηνίατρο για τις εξετάσεις της, διαπίστωσε οτι έχει μολυνθεί από τον ιό FIV (Aids της Γάτας). Θυμηθήκαμε οτι το καλοκαίρι στο χωριό είχε ενα σημάδι στη μύτη, και πιθανόν να ήταν από άλλη γάτα...

Πρόκειται για πολύ μεγάλη ατυχία, γιατί από τότε που ήρθαμε στο διαμμέρισμα(2003), η γάτα δεν έβγαινε έξω καθημερινά όπως παλιά, αλλά μόνο μερικές ημέρες το χρόνο, όταν πηγαίναμε στο χωριό.

Ο γιατρός μας διαβεβαίωσε οτι ο ιός δεν κολλάει στον άνθρωπο, και πως το ζώο με καλή ζωή και φροντίδα μπορεί να ζήσει πολλά χρόνια ακόμη. Όμως εμείς στο άκουσμα και μόνο της ασθένειας, είμαστε πολύ επιφυκαλτικοί, καθώς μέχρι σήμερα την είχαμε συνέχεια κοντά μας, κοιμόταν στο κρεββάτι μας και μας έγλυφε τα χέρια και τα μαλλιά.
Έτσι είμαστε σε πολύ μεγάλο δίλημμα, καθώς η λύση του να την αφήσουμε εκεί όπου μεγάλωσε στην Κηφισιά, μαζί με τα υπόλοιπα γατάκια δεν είναι πλέον εφικτή, αφού με αυτό τον τρόπο θα κολλήσουν όλα τον ιό, συνεπώς οι λύσεις είναι 1)να την κρατήσουμε έτσι όπως είναι, ή 2)να της κάνουμε ευθανασία.

Σήμερα η Σούσι είναι 11 ετών. Φωτογραφίες της υπάρχουν στο τέλος αυτού του μηνύματος.

Θα σας παρακαλέσω να μας πείτε κι εσείς την γνώμη σας, και αν τυχόν σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο...
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: Sushi1.JPG
Εμφανίσεις: 303
Μέγεθος: 60,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: Sushi2.JPG
Εμφανίσεις: 987
Μέγεθος: 211,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: Sushi3.JPG
Εμφανίσεις: 381
Μέγεθος: 215,3 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: Sushi6.jpg
Εμφανίσεις: 298
Μέγεθος: 61,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: Sushi14.JPG
Εμφανίσεις: 305
Μέγεθος: 60,9 KB  
  #20  
By nena on 26-11-06, 23:52
Εαν ο γιατρός σας διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Ακόμα και στους ανθρώπους η αντίστοιχη αρρώστεια δεν μεταδίδεται με την απλή επαφή. Ίσως ο Ιωάννης και η Mel να μπορέσουν να σας πουν περισσότερα.
Καλή τύχη με τη μικρή.
  #21  
By DxL on 27-11-06, 00:01
Αρχική Δημοσίευση από NERINA
Εαν ο γιατρός σας διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Ακόμα και στους ανθρώπους η αντίστοιχη αρρώστεια δεν μεταδίδεται με την απλή επαφή. Ίσως ο Ιωάννης και η Mel να μπορέσουν να σας πουν περισσότερα.
Καλή τύχη με τη μικρή.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έβαλα και κ'άποιες φωτογραφίες, για να γνωρίσετε το γατάκι μας καλύτερα... Έχουμε επηρεαστεί ρε γαμώτο, επειδή είναι μαζί μας όλη μέρα (και νύχτα), ανεβαίνει στο κρεββάτι, μας γλύφει τα χέρια και τα μαλλία και καταλαβαίνεις...

Θα περιμένω απάντηση και από τους πιο ειδικούς όπως είπες... Να σαι καλά και πάλι...
  #22  
By sardela on 27-11-06, 00:02
Ενας γατος της γιαγιας μου, ο αγαπημενος της, ζουσε μονιμα στον κηπο μας.Μεγαλο αλανι, στις περιοδους ζευγαρωματος τον χαναμε για ενα μηνα. Το καλοκαιρι, "εφυγε"μολυσμενος απο το aids της γατας και λευχαιμια(ετσι ειχε πει ο κτηνιατρος). Εζησε συνολικα 14 χρονια, και τα τελευταια 2 περιπου μολυσμενος απο τον ιο. Ηταν πολυ αδυναμος, το τριχωμα του ειχε μειωθει ορατα(ηταν μαυρος και πολυ φουντωτος) και πολυ ταλαιπωριμενος. Τον πηγαιναμε συχνα στον κτηνιατρο, να του βαζει ορο και να του παιρνει αιμα για εξετασεις. Λιγες μερες πριν "φυγει"ειχε κατσει σε ενα κουτι ετοιμος να ξεψυχισει, εβλεπε την γιαγια μου και εκλαιγε. Τον πηγαμε στον κτηνιατρο 9.30 το βραδυ, του εβαλε για ακομα μια φορα ορο και του εκανε καποια ενεση. Δυστυχως, ενω για τρεις μερες επανηλθε, μας αφησε....
  #23  
By Mariel on 27-11-06, 01:32
καταρχην η γατουλα ειναι πανεμορφη.κατα φευτερον,ο ιος της ανεπαρκειας του ανοσοποιητικου στη γατα ειναι διαφορετικος απο αυτον που μολυνει τον ανθρωπο,οποτε δεν υπαρχει πιθανοτητα μολυνσης σας,οσο κοντα κι αν ερχεστε με τη γατα.οποτε εγω θα προτεινα να την κρατησετε και να τη φροντισετε οσο καλυτερα γινεται για οσα χρονια της μενουν
  #24  
By anabou on 27-11-06, 20:01
Εφοσόν δεν υπάρχει πρόβλημα με το να κολλήσετε από την γάτα να την κρατήσετε και να την φροντίσετε!
  #25  
By Όλγα Veggie on 28-11-06, 21:20
Aγαπητέ Δημήτρη, Πρώτα να σου πω οτι η Σούσι είναι γλυκύτατη και αξίζει να κάνετε οτι περνάει απο το χέρι σας για να επιμηκύνετε τη ζωή της και με οτι καλύτερη ποιότητα είναι δυνατό.
Eίχα την δυσάρεστη εμπειρία να γνωρίσω γάτα με τον υιό στο τελικο-τελικο στάδιο. Θέλω να σου πω να μην ανησυχείς καθόλου για τη δική σας υγεία. Tον γιατρό που εξέτασε τον αδέσποτο γάτο που του πήγα, τον δάγκωσε και μάλλιστα άσχημα! Oταν μου το είπε, τρελάθηκα γιατί νόμιζα οτι θα κολλούσε κάτι. Mου είπε τότε, οτι δεν θα πάθει τίποτα γιατί δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο Φαντάσου και με γερή δαγκωνιά! Aρα, απολαύστε οση ζωή της μένει πριν φτάσει στο τελικό στάδιο και χρειαστει... Δώστε της ζωή όσο μπορείτε. Aπο σας κρέμεται. Περαστικά...
  #26  
By ELENIP on 26-08-07, 16:13
Eγω θα έχω το γατάκι και τη μαμά γάτα στο μπαλκόνι.Είναι αρκετά ευρυχωρο και έχω τοποθετήσει και προστατευτική σίτα για να μην πέσει το γατάκι.Έχει κανείς απο εσάς τις γατούλες του στο μπαλκόνι? Είναι επικίνδυνο? Φυσικά δεν είναι δική μου επιλογή να είναι στο μπαλκόνι..
Πάντως θα έχουν τα πάντα..
  #27  
By ruko on 26-08-07, 16:42
Θεωρητικά, πάντα υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά πιστεύω (παρά τη σημερινή μας πτώση) ότι εφόσον υπάρχει πλέγμα, οι γάτες είναι αρκετά προστατευμένες.
Το μεγαλύτερο κατ' εμέ πρόβλημα είναι το μικρό που μπορεί να του τη δώσει και να σκαρφαλώσει - και δυστυχώς τα μικρά δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου. Ακόμη, αν είναι συνέχεια έξω, μπορεί να πλήττουν και αυτό ενδεχομένως θα τα οδηγήσει σε επίφοβες ακροβασίες.
Καταλαβαίνω τη θέση σου, αλλά προσπάθησε να εξηγήσεις στους δικούς σου ότι το μπαλκόνι δεν είναι κατάλληλο μέρος για γάτες. Επιπλέον, είναι και παράνομο να τις έχεις συνέχεια εκεί.
  #28  
By ELENIP on 26-08-07, 17:27
Αρχική Δημοσίευση από ruko
Θεωρητικά, πάντα υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά πιστεύω (παρά τη σημερινή μας πτώση) ότι εφόσον υπάρχει πλέγμα, οι γάτες είναι αρκετά προστατευμένες.
Το μεγαλύτερο κατ' εμέ πρόβλημα είναι το μικρό που μπορεί να του τη δώσει και να σκαρφαλώσει - και δυστυχώς τα μικρά δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου. Ακόμη, αν είναι συνέχεια έξω, μπορεί να πλήττουν και αυτό ενδεχομένως θα τα οδηγήσει σε επίφοβες ακροβασίες.
Καταλαβαίνω τη θέση σου, αλλά προσπάθησε να εξηγήσεις στους δικούς σου ότι το μπαλκόνι δεν είναι κατάλληλο μέρος για γάτες. Επιπλέον, είναι και παράνομο να τις έχεις συνέχεια εκεί.

Ποντάρω οτι είναι 2 γάτες μαζί και θα έχουν παρέα.Οι δικοι μου σε καμία περίπτωση δεν τις θέλανε σπίτι, κι έτσι δέχτηκε ο σύντροφός μου να τις πάρει σπίτι του γιατί με έβλεπε στεναχωρημένη που δεν θα τα έπαιρνα.Άλλα το πρόβλημα είναι οτι το σπίτι είναι 2 χρόνων και φοβάται για τα έπιπλα και τις κουρτίνες.Εγώ μένω σπίτι μου αλλά πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα στο σπίτι που θα φιλοξενούνται τα γατάκια.Φυσικα όσο θα λείπω θα έχουνε όλα τα απαραίτητα για το φαί και το νερό και την ανθρώπινη παρέα.
  #29  
By chouzouris on 26-08-07, 22:39
Εφόσον τα γατούνια έχουν ονυχοδρόμιο και με λίγη εκπαίδευση δεν θα κάνουν τίποτα ούτε στα έπιπλα ούτε στις κουρτίνες. Ιδίως ΑΦΟΥ ενηλικιωθούν!
  #30  
By DxL on 20-01-08, 01:24
Καλησπέρα παιδιά! Είχα πολύ καιρό να μπώ στο site, αλλά δεν σας ξέχασα....

Δόξα το θεό, η Sushi είναι μια χαρά. Γεματούλα όπως πάντα, συνέχεια πεινάει, είναι ζωηρή και δεν έχει αλλάξει τίποτα από πρίν. Δείχνει να είναι τελείως υγιής, αν και είναι ήδη 12 ετών (και πάει για 13 το Μάρτιο)...
  #31  
By maroulaki on 04-09-08, 14:56
Δεν κρατιέται μέσα..

Ομολογώ, πως το άρθρο, σωστά αναφέρει τους υπαρκτούς κινδύνους για τις γατούλες μας. Ζω στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, και ο μικρός μου Οδυσσέας τον οποίο μάζεψα απ τον δρόμο, είχε ήδη μάθει να "αλητεύει" κι έτσι ενω θα ήθελα να τον έχω μονίμως μέσα, ο ίδιος δεν μου το επιτρέπει.
Οταν ήταν πολύ μικρός, και φοβόμουν τα άλλα αρσενικά που κυκλοφορούσαν στον κήπο, αναγκαζόμουν να μετατρέπω το σπίτι σε οχυρό, και να είμαι μονίμως σε επιφυλακή για να μην μου φύγει. Εκείνος περνούσε ώρες κοιτώντας έξω απο το παράθυρο, νιαουρίζοντας παραπονιάρικα και τελικά κατέληγε να κοιμάται απογοητευμένος.
Οταν λίγο μεγάλωσε κι έφτασε 6 μηνών, κι αφου τον είχα ήδη στειρώσει, άνοιγα παράθυρο ή πόρτα και μέχρι να ανοιγοκλείσω τα μάτια είχε πεταχτεί έξω. Συνήθως είμαι σπίτι, κι έτσι ο μικρός μου, πηγαινοέρχεται, καταχαρούμενος, για φαγητό και ύπνο στον καναπέ του.
Το εντυπωσιακό είναι οτι εδώ και 1 χρόνο περίπου, αν αργήσει παραπάνω απο το συνηθισμένο, όταν τον φωνάζω (με το όνομα του κι όχι ψιτ ψιτ), εμφανίζεται εντός 1 λεπτού. Αυτό μου δίνει να καταλάβω οτι ο γάτος δεν "παίρνει τους δρόμους" , αλλα κινείται στον κήπο εντός των ορίων του οικοπέδου. Αυτό με ησυχάζει κατα πολύ, γιατί δεν φοβάμαι τόσο για αυτοκίνητα, δηλητήρια κτλ.
Τον κίνδυνο των καυγάδων με άλλους γάτους, δεν μπορώ να τον περιορίσω φυσικά, και μάλιστα, μου γύρισε ένα απόγευμα με μία μεγάλη βαθειά γρατζουνιά πάνω απο την μυτούλα του.
Ο κτηνίατρος μου τον εμβολίασε για την λευχαιμία, και καθ΄ότι στειρωμένος, μου είπε οτι οι άλλοι αρσενικοί, δεν θα τον θεωρούν απειλή, κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για σοβαρούς τσακωμούς. Ποτε ξανά απο τότε δεν έχει γυρίσει πληγωμένος.
Λόγω θέσης σπιτιού, και χαρακτήρα γατιού είναι αδύνατον να κρατηθεί μέσα. Νομίζω πως το τίμημα της ελευθερίας του, είναι η δική μου ανησυχία, αλλα χαλάλι του.
Αυτά κι απο εμένα.
  #32  
By Selina Kyle on 17-07-09, 14:30
Ίσως η λύση να βρίσκεται κάπου στη μέση!

Γεια σας. Είμαι καινούρια στο MyCat και χαίρομαι που βρήκα μια τέτοια ιστοσελίδα!
Ζω σε μια ήσυχη γειτονιά και από τη μέρα που πήρα το γατούλη μου, του επέτρεπα να βολτάρει έξω κατά τη διάρκεια της μέρας. Τον στείρωσα κι' όλας κι' αυτό του παρείχε μια επιπλέον ασφάλεια, αφού τα στειρωμένα γατιά δεν απομακρύνονται πολύ από το σπίτι τους. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι ένα βράδυ, 2μιση χρόνια αργότερα είδα το αγοράκι μου πληγωμένο, να σέρνει το ποδαράκι του για να μην αναφέρω την όλη του κατάσταση. Ήταν πολύ πληγωμένος!
Ο μικρούλης μου κρύφτηκε και κατάφερα να τον βρω την επομένη το μεσημέρι. Τον έπιασα και τρέξαμε στη κτηνίατρο! Μετά από εξετάσεις μας διαβεβαίωσε ότι δεν είχανε πειρακτεί ζωτικά του όργανα όμως το γατί θα έπρεπε να εγχειρηστεί. Περάσαμε ώρες αγωνίας μέχρι να γίνει η επέμβαση, να ξυπνήσει το γατί και να μας πούν ότι θα ζούσε.. Ορκίστηκα στον εαυτό μου πως δεν θα ΄τον άφηνα ποτέ ξανά να βγει μόνος του έξω.
Εγκαταστήσαμε πλέγμα σε μια μικρή βεράντα και οροφή και τη γέμισα λουλούδια. Ο μικρούλης μου λάτρεψε τη βεράντα του και περνά ώρες εκεί, ρεμβάζοντας από ψηλά. Όμως έβαλα κι' ένα άλλο στόχο: Να τον εκπαιδεύσω να βγαίνει βόλτα με το λουράκι. Στην αρχή φάνηκε αδύνατο. Ο ίδιος έδειχνε πανικόβλητος κι' εγώ ένιωθα η χειρότερη μανούλα του κόσμου. Μάλιστα, είχε αρχίσει να μου κατουράει στους καναπέδες θέλοντας να μου δείξει τη δυσαρέσκειά του που τον έκλεισα σπίτι. Επέμεινα όμως και..
Σήμερα ο Disney βγαίνει για βόλτα κάθε βράδυ, λατρεύει να κάθεται στη βεραντούλα του, έχει σταματήσει να ουρεί στους καναπέδες, παίζει ασταμάτητα με τα γούνινα ποντικάκια του και ξύνει τα νύχια του στο ονυχοδρόμιό του.
Ίσως λοιπόν η λύση να μην βρίσκεται ούτε στην απόλυτη ελευθερία ούτε στην απόλυτη σκλαβιά αλλά κάπου στη μέση!

Στη φώτο: Ο Disney παίρνει ένα υπνάκο στη βεραντούλα του μέσα σε μια...
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: july09 007.jpg
Εμφανίσεις: 237
Μέγεθος: 216,4 KB  
  #33  
By moukelis on 17-07-09, 18:27
Μπραβο σου που προσπαθεις τοσο για το γατουλη σου!Τελικα τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο.Του εχεις φτιαξει ενα χωρο οπου φαινεται να ειναι πολυ ευτυχισμενος.Ελπιζω να μην σας ξανατυχει κανενα κακο και να συνεχισει χαρουμενος τη ζωη του πολλα χρονια στν αγκαλια σας!

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους