![]()
Δημοσιεύτηκε από moukelis
15-01-09 |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
|
By
moukelis
on
22-01-09, 12:38
|
Εγω ευχαριστω πολυ πολυ για τον κοπο σας να το ελεγξετε και να το δημοσιευσετε!:kiss:
|
|
By
roulsydney
on
22-01-09, 12:55
|
Δώρα πάλι μας εξέπληξες!Σπουδαία δουλειά και μπράβο σου!:up::up::up:
|
|
By
Ξένια1712
on
22-01-09, 13:42
|
Τέλειο άρθρο!!!!
Τέλικα έχω μια γατούλα σπάνια, γεμάτη τύχη και πάνω από όλα ΘΥΛΙΚΙΑ ![]() ![]() ![]() Τώρα λείπει μονάχα να έρθει και σε κάποιο μου όνειρο η Σίσσυ για να έχω μέσα στο σπίτι όχι μονάχα την γάτα αλλά και τον πρίγκιπα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
By
Ελένη Άνση
on
22-01-09, 16:11
|
Μπράβο, έλλειπε ένα τέτοιο κατατοπιστικό άρθρο, και είναι γραμμένο με χιούμορ, που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό!!!:up::up::up:
|
|
By
Ξένια1712
on
22-01-09, 16:52
|
![]() |
|
By
moukelis
on
22-01-09, 17:06
|
Αυτη ειναι η Μπασσετ,και στη φωτο δεν ειναι καθολου μεγαλη.Ακομα και τωρα,δεν εχει γινει νομιζω καν ενος ετους.Εξαρταται απο τους προγονους και τη διατροφη τους η κατανομη του βαρους,οχι απο το χρωμα.
![]() |
|
By
Ξένια1712
on
22-01-09, 18:05
|
ουάου, η Σίσσυ μου είναι μια Μπασσετ. Η μόμη διαφορά είναι πως η Σίσσυ έχει δυο όψης. Από την μια μεριά το προσοπάκι μας είναι μαύρο και από την άλλη είμαστε πορτοκαλιζέ τιγρε.
![]() Δηλαδή τώρα που η Σίσσυ τρώει μονάχα ξηρά τροφή και αν οι απογονοί της ήταν μισές μερίδες, δεν θα γίνει ποτέ γατάρα βαριά? |
|
By
moukelis
on
22-01-09, 18:21
|
Μπασσετ καλε λενε τη γατουλα της φωτο!
![]() ![]() Αφου ειναι θηλυκη,μην περιμενεις να γινει και κανενα τερας...Η γιατρος σας βλεποντας το σκελετο της,τις πατουσες κτλ μπορει να σου πει αν θα μεγαλωσει κι αλλο. |
|
By
Zbeebz
on
22-01-09, 19:32
|
Πολύ ωραίο άρθρο! Και πιο ωραίο ακόμα, αφού έχει μέσα φωτό το Ασπρόγατο-Αρνόγατο! Δίπλα στη Μυρτώ και πάνω απ' τη Μπασσέτ!
Υπογραφή, Zbeebz η ψωνάρα! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
By
tzoutzou
on
22-01-09, 20:13
|
Αχ ρε Δωρα,τωρα ρο εγραψες αυτο το αρθρο?Αφου πρωτα εβγαλα τα ματακια μου διαβαζοντας ενα βιβλιο-κουμουτσα στα αγγλικα(ηταν το πρωτο μου) που εφερα απο το Λονδινο και λεει ακριβως αυτα που εγραψες εσυ!
Μπραβο και παλι μπραβο!!!!!!!!!!! |
|
By
moukelis
on
22-01-09, 20:23
|
Οχι,tuxedo ειναι μονο τα ασπρομαυρα.Νομιζω οτι ειναι grey-white bicolor.
![]() |
|
By
tzoutzou
on
22-01-09, 20:31
|
Grey η blue?Kαι οι τριχες της ειναι πιο σκουρες στις ακρες τους και προς τα μεσα ειναι πιο λιλα...
|
|
By
moukelis
on
22-01-09, 20:37
|
Δε μου φαινεται αρκετα σκουρα για blue...Ισως ειναι το γκριζο κομματι της καποιο σχεδιο απο τις shaded ή τις tabby.
Ευχαριστω Νικολετα μου,την ειδες την κουκλα σου; |
|
By
staman2
on
22-01-09, 23:33
|
Τι να πω!!! Δώρα ΤΕΛΕΙΟ το άρθρο.!:up:
Σ΄ευχαριστουμε που εκανες τον κόπο και κουράστηκες για την συλλογή όλων των πληοφοριών. Είναι πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σου.!!!!Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ:up: |
|
By
Ξένια1712
on
23-01-09, 10:32
|
Χθες βράδυ έδειξα στην Σίσσυ την Μπασσέτ. Και η Σίσσυ θέλει να παίξει
μαζί της ![]() ![]() ![]() Μοιάζουνε απίστεφτα.... |
|
By
aramis
on
25-01-09, 12:58
|
Bravo για το αρθρο σου. Να κανω 2 ερωτησουλες ακομα.
1) Τι ειναι ακριβως το mink που εχω δει οτι υπαρχει και στις βρεταννικες 2) Τι ειναι το makerel(maquerel?), ειναι διχρωμο? |
|
By
moukelis
on
25-01-09, 13:00
|
Για το mink δεν ξερω,ισως ειναι καποιο χρωμα που λενε διαφορετικα οι βρεττανοι εκτροφεις.Το mackerel ειναι τυπος tabby,θα δεις την περιγραφη του στην ενοτητα με τα tabby.
|
|
By
aramis
on
25-01-09, 14:15
|
To mink το εχω δει πρωτη φορα για την ρατσα Αβυσσινια και δεν πιστευω να ειναι ορολογια των βρεταννων εκτροφεων, κατι αλλο πρεπει να ειναι γιατι το εχω δει αρκετεσ φορεσ για γαλλικα εκτροφεια. Μενω με την απορια, με φωτησες με το mackerel.
|
|
By
moukelis
on
25-01-09, 16:02
|
Τι εννοεις σε φωτισα;Υπαρχει ενοτητα στο αρθρο με tabby,εκει θα δεις την περιγραφη του mackerel και φωτογραφια του για να καταλαβεις ακριβως.
|
|
By
Μυρτω4038
on
25-01-09, 17:17
|
Mukelis το άρθρο ειναι πραγματικά εκπληκτικό.:up:Συγχαρητήρια!:up: Θελω να σε ευχαρηστήσω για το κομμάτι caliko η συνεφιασμένη τίγρη , τώρα πια είμαι σίγουρη ότι έχω μια ταρταρούγα!:up:
Πολύ κατατοπιστική η ανάλυση για την ΧΧΥ τρισωμία.Να προσθέσω οτι και στον άνθρωπο υπάρχει ΧΧΥ τρισώμια και λέγεται Σύνδρομο Κlinefelter. Eν συντομεία, συχνότητα 1-5000 στα αγόρια, σχεδόν φυσιολογικό άρρεν, μετά την ήβη παρατηρείται γυναικομαστία και αλλά κλινικά φαινόμενα.Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι παρά τα δύο ΧΧ το άτομο έχει φαινότυπο άνδρα.Και αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι το χρωματόσωμα Υ έχει η επιρεάζει τα αρρενογόνα γονίδια, τα οποία "υπερνικούν" τον φαινοτύπο που καθορίζουν τα δύο ΧΧ. ![]() (Γενετική Α.Ν.Γρανίτσα 1986, σελ 110) Υ.Γ Το κοριτσάκι μου σε ευχαριστεί πολύ, που την έκανες διάσημη! ![]() |
|
By
moukelis
on
25-01-09, 17:21
|
Εμεις ευχαριστουμε πολυ,για τις κατατοπιστικοτατες διευκρινισεις οσον αφορα τον χρωμοσωματικο συνδυασμο.Πολυ ενδιαφερον,δεν ηξερα οτι συμβαινει και στους ανθρωπους(φανταζομαι οτι δε βγαινουν τα αγορακια που ανεφερες με τρια χρωματα ε;
![]() Η Μυρτουλα εχει και λευκο;Πολυ με μπερδευει αυτη η γατα,ειναι πολυ πιτσιλωτη για calico και αν εχει και λευκο δεν ειναι ταρταρουγα. ![]() |
|
By
Μυρτω4038
on
25-01-09, 17:31
|
![]() ![]() ![]() ![]() Η Μυρτούλα έχει πολύ λίγο λευκό. Μπροστά στον λαιμό της(σαν σαλιάρα) και λίγο έχει και στην κοιλίτσα. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
By
moukelis
on
25-01-09, 17:33
|
Νομιζω οτι οι ταρταρουγες εχουν σαν βαση το μαυρο,οποτε λογικα δεν ειναι.Αλλα και παλι,καποιες πηγες ανεφεραν οτι εξαρταται απο το ποσοστο του λευκου και τη διασπορα των χρωματων,οποτε με τοσο μικρες επιφανειες και τοσο λιγο λευκο,ειναι.Δεν ξερω,θα τη δω απο κοντα και θα αποφανθω(που σιγα αμα τη δω απο κοντα μην καθομαι να σκεφτομαι τετοια...
![]() |
|
By
aramis
on
25-01-09, 20:03
|
Με το ΄με φωτησες΄εννοουσα οτι ελυσες την απορια μου, οταν πρωτοδιαβασα το αρθρο δεν ειχα προσεξει τα τμηματα, τα διαβασα μετα την απαντηση σου και καταλαβα τι ειναι το μακερελ.
|
|
By
moukelis
on
25-01-09, 20:05
|
![]() ![]() |
|
By
moukelis
on
26-01-09, 16:40
|
Η ουριτσα της εχει χρωμα;Αν ναι,ειναι van,κυριως ειναι λευκη,και χρωμα εχει στο κεφαλακι και στην ουρα.
|
|
By
ELENIP
on
26-01-09, 17:08
|
Η ουρίτσα της είναι γκρι τιγρέ. Η κοιλίτσα της άσπρη και απο πάνω όλη γκρί τιγρέ
|
|
By
moukelis
on
26-01-09, 21:01
|
Aramis σχετικά με το χρωμα Mink:Ειναι το χρώμα του μεσαίου τόνου Tonkinese.Οι Τονκινέζες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες,ανάλογα με το βαθμό αντίθεσης του κυρίως χρώματος με αυτό των άκρων.Η απόχρωση μεσαίου τόνου λοιπόν,που δεν κάνει ούτε έντονη αντίθεση με τα άκρα,αλλά ούτε είναι και ακριβώς το ίδιο χρώμα με αυτά,ονομάζεται mink.Υπάρχει σαν υποκατηγορία και σε άλλες ράτσες,όπως οι ragdoll,αλλά συνήθως καλύπτεται από το μπεζ σαν χρωματισμός,καθώς αναφέρεται σε πολύ περιορισμένες ράτσες με αυτή την ιδιομορφία μετακύ σώματος και άκρων.Επίσης,υπάρχει και συνδυασμός του σαν βάση με κάποιο άλλο χρώμα,οπως blue mink,chocolate mink,κτλ.Σου βάζω και μερικές φωτο για να δεις πως ειναι.
To πρωτο ειναι natural mink,το δευτερο blue mink και το τριτο champagne mink.Περισσοτερα για το χρωματισμο αυτο και πως διακρινεται μπορεις να δεις εδω. ![]() |
|
By
elvenstar
on
30-01-09, 21:23
|
Τέλειο άρθρο πολύ κατατοπιστικό κ οι φωτογραφίες βοηθούν πάρα πολύ στην κατανόηση των χρωμάτων.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ Δώρα:up: |
|
By
gatouni
on
03-02-09, 17:21
|
Φανταστικό άρθρο:up:.
Υπάρχει τώρα μια ελπίδα να μάθω και εγώ επιτέλους τους συνδιασμούς χρωμάτων ![]() |
|
By
aramis
on
06-02-09, 20:51
|
Eυχαριστω πολυ για τις πληροφοριες για το mink, καταλαβα πραγματικα με τις εικονες που εβαλες. Ανακαλυψα μετα απο την ερωτηση που σου εκανα οτι το pedigree του Cachemire εχει εναν προγονο blue mink και αν καταλαβα καλα θα ειναι μια μορφη πιο pâle απο το στερεο μπλε.
|
|
By
bunny
on
06-02-09, 21:31
|
Παρακαλώ κ.Δώρα! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πλάκα κάνω μην το πάρετε στραβά! ![]() |
|
By
moukelis
on
06-02-09, 22:20
|
Δεν πειραζει Χριστινακι μου οση πλακα θελεις κανε,και οπως θελεις λεγε με!
![]() |
|
By
bunny
on
07-02-09, 11:31
|
Εγώ τώρα τί να πω; ![]() Είστε ο πιο ανεκτικός ενήλικας που ξέρω... ![]() |
|
...με πολλούς φίλους