Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντε με το καλό να έρθεις.Από οτι ξέρω το τσιπάκι είναι προαιρετικό στην Ελλάδα για τις γάτες..Το σίγουρο είναι οτι σίγοτρα χρειάζεσαι το βιβλιάρι υγείας επικυρωμένο από γιατρό..Τώρα μπορει να χρειαστει και κάτι άλλο γιατι δεν έχουν όλες οι χώρες τις ίδιες απαιτήσεις..Ψάξτο και καλή τύχηΑρχική Δημοσίευση από kiska
τον αύγουστο ετοιμαζόμαστε να έρθουμε ελλάδα με τον γατούλη μου αλλα δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται για την είσοδο του στην Ελλάδα. ερχομαστε αεροπορικώς απο ουκρανία. μήπως ξέρει κανείς να μου πει ακριβώς ποιά εμβόλια πρέπει να έχει κάνει και τι χαρτιά θα χρειαστώ? πριν λιγο καιρο μια φίλη μου που ετοιμαζόταν να φέρει μαζί την γατούλα της, τηλεφώνησε στο ελ. βενιζέλος και δεν της είπαν κάτι συγκεκριμένο. επίσης, οσον αφορα το τσιπάκι, είναι απαραίτητο να του βάλω?
Με το καλο να'ρθετε! Δεν ρωτας και στο πρακτοριο που πηρες εισιτιριο,λογικα αυτοι ξερουν.P.S. kai ego eimai apo tin Oukrania.Αρχική Δημοσίευση από kiska
τον αύγουστο ετοιμαζόμαστε να έρθουμε ελλάδα με τον γατούλη μου αλλα δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται για την είσοδο του στην Ελλάδα. ερχομαστε αεροπορικώς απο ουκρανία. μήπως ξέρει κανείς να μου πει ακριβώς ποιά εμβόλια πρέπει να έχει κάνει και τι χαρτιά θα χρειαστώ? πριν λιγο καιρο μια φίλη μου που ετοιμαζόταν να φέρει μαζί την γατούλα της, τηλεφώνησε στο ελ. βενιζέλος και δεν της είπαν κάτι συγκεκριμένο. επίσης, οσον αφορα το τσιπάκι, είναι απαραίτητο να του βάλω?
Καλημέρα!! εχω φερει τη γατουλα μου απο το εξωτερικο και εγω.Μου ζητησαν να εχει τσιπ, το βιβλιαρακι υγειας της και να εχει κανει το αντιλυσσικο εμβολιο!! Απαραιτητα ολα αυτα....Αρχική Δημοσίευση από kiska
το κοίταξα το site αλλά δεν μπορώ να πω ότι με κατατόπισε ιδιαίτερα!Αρχική Δημοσίευση από Zbeebz
Ελπίζω να μπορεί να σε διαφωτίσει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, www.hva.gr . Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις!![]()
στο πρακτορείο τους ρώτησα αλλά ξέρουν μόνο τι χρειάζομαι για το αεροδρόμιο στο κίεβο!είσαι απο δω (ουκρανία) ή ήρθες κι εσύ για σπουδές?Αρχική Δημοσίευση από ira 81
Με το καλο να'ρθετε! Δεν ρωτας και στο πρακτοριο που πηρες εισιτιριο,λογικα αυτοι ξερουν.P.S. kai ego eimai apo tin Oukrania.![]()
αυτό με το τσιπ τελικά πρέπει να το ψάξω καλύτερα εδώ!!! ο ερμής μου είναι 6 μηνών american curl. προσπάθησα να βάλω φωτογραφία του αλλά δεν τα κατάφερα!Αρχική Δημοσίευση από Αντα
Καλημέρα!! εχω φερει τη γατουλα μου απο το εξωτερικο και εγω.Μου ζητησαν να εχει τσιπ, το βιβλιαρακι υγειας της και να εχει κανει το αντιλυσσικο εμβολιο!! Απαραιτητα ολα αυτα....Καλό ταξιδι, και με το καλο να'ρθειτε. Τι ρατσα ειναι η γατουλα σου?
ρώτησα την εταιρία και μου είπαν πως επιτρέπεται μόνο μέχρι 5 κιλά, μαζί με την γατοφόρο και τα συναφή. και ότι σε περίπτωση που δεν μου επιτρέψουν να τον έχω μαζί μου στην καμπίνα, δεν έχει διαφορά θερμοκρασίας με τον χώρο που έχουν τα ζώα. βέβαια από την άλλη δεν ξέρω και κατά πόσο να τους πιστέψω και να τους εμπιστευτώ!Αρχική Δημοσίευση από Ελένη
Καλημέρα! Επειδή έχω ταξιδέψει πολλές φορές στο εξωτερικό, με τα σκυλιά μου, ξέρω οτι είναι απαραίτητο το τσιπάκι, βιβλιάριο υγείας που αναγράφοντε τα εμβόλια (τριπλό και αντιλυσσικό) καθώς και οι επαναλήψεις τους (αν έχει κάνει), διαβατήριο όπου κι εκεί είναι γραμμένα τα εμβόλια και το αυτοκόλλητο με τον κωδικό του τσιπ. Η γάτα πρέπει να είναι σε γατοφόρο, κατά προτίμηση πλαστική. Επίσης άλλες εταιρίες επιτρέπουν τα μικρόσωμα ζώα να τα έχεις μαζί στο κάθισμα ενώ άλλες τα βάζουν με τις αποσκευές, για αυτό συνενοήσου με την εταιρία που θα ταξιδέψεις.![]()
Μέγα λάθος! Ειδικά για το δεύτερο! Με ποια εταιρία Φωτεινή?Αρχική Δημοσίευση από Fotini
Τώρα που το σκέφτομαι, η δικιά μου η γάτα ήρθε από Ιταλία αεροπορικώς χωρίς μικροτσιπ και εμβόλιο λύσσας![]()
Με την AegeanΑρχική Δημοσίευση από ΓΙΟΥΛΗ
Μέγα λάθος! Ειδικά για το δεύτερο! Με ποια εταιρία Φωτεινή?
Εμ, τι νόμιζες; Δεν είμαστε Αγγλία! Μια κοπέλα από το Γατόσπιτο, πήγε με το γάτο της οδικώς στην Αγγλία και στο τελωνείο τους έβαλαν και έκαναν ξανά στο γάτο αποπαρασίτωση με υπογραφή Γάλλου κτηνιάτρου αυτή τη φορά - παρόλο που το γατί είχε αποπαρασιτωθεί λίγο πριν το ταξίδι - και σκανάρισαν το τσιπ και κοσκίνισαν το βιβλιάριο υγείας του ζώου.. Όχι παίζουμε. Τους έσπασαν τα νεύρα των ιδιοκτητών, φυσικά, αλλά είναι να μην κάνεις σύγκριση με την Ψωροκώσταινα;Αρχική Δημοσίευση από Αντα
Ειναι ανημερωτοι, εχουν πληρη αγνοια για ποια εμβολια πρεπει να εχει κανει το ζωο και πως να ελεγξουν αν εχει τσιπ ή οχι. Κανονικα θα επρεπε να εχουν ενα σκανερ να μπορουν να διαβαζουν τον αριθμο του τσιπ....
Αρχική Δημοσίευση από Fotini
Τώρα που το σκέφτομαι, η δικιά μου η γάτα ήρθε από Ιταλία αεροπορικώς χωρίς μικροτσιπ και εμβόλιο λύσσας![]()
Σε αυτά τα λεωφορεία τα ζώα δεν μπαίνουν ποτέ στις αποσκευές. Απλά αν προτιμούσε λεωφορείο θα μιλάγαμε για ταξίδι 2 ημερών, τουλάχιστον, δεν κάνουν διανυχτέρευση, μόνο διαλείματα των 10-15 λεπτών. Αρκετή ταλαιπωρείαΑρχική Δημοσίευση από Αντα
Ναι καλυτερα απο το λεωφορειο, που το βαζουν κατω, κανει και ζεστη, θα λυσσαξει το καημενο.
είπα να την βάλω στην υπογραφή μου και δεν ξερω γιατί αλλά δεν την ανέβασε, παρόλο που στην προεπισκόπιση την έδειξεΑρχική Δημοσίευση από Αντα
Τι προβλημα ειχες με τη φωτογραφια ?
σκεφτόμουν να το κάνω τώρα σύντομα. ή είναι ακόμα νωρίς μέχρι τον αύγουστο?Αρχική Δημοσίευση από Βάσια
επισης να ξερεις οτι θα πρεπει να εχουν περασει τουλαχιστον 3 βδομαδες απο το εμβολιο της λυσσας για να ταξιδεψει η γατουλα!
το ταξίδι διαρκεί 3-4 μέρες!!! όντως δεν αξίζει τέτοια ταλαιπωρία!!!!Αρχική Δημοσίευση από Ελένη
Σε αυτά τα λεωφορεία τα ζώα δεν μπαίνουν ποτέ στις αποσκευές. Απλά αν προτιμούσε λεωφορείο θα μιλάγαμε για ταξίδι 2 ημερών, τουλάχιστον, δεν κάνουν διανυχτέρευση, μόνο διαλείματα των 10-15 λεπτών. Αρκετή ταλαιπωρεία![]()
η μουσούδα του και η ουρά του στην άκρη πάνε προς το κόκκινο. θα δω μήπως βρω καμία καλύτερη φωτο να βάλωΑρχική Δημοσίευση από Αντα
Ωραιος ο Ερμης (??). Ολολευκος ειναι ??
η αλήθεια είναι πως η ιστορία μας δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο των υπόλοιπων μελών του φορουμ (απ'αυτά που διάβασα δηλαδή στις σελίδες του!). τα τελευταία 2-3 χρόνια το σκεφτόμουν πολύ να πάρω γατάκι, αλλά δεν μπορούσα να το πάρω απόφαση για διάφορους λόγους. κατά καιρούς τύχαινε να βλέπω εκπομπές με γατούλες και τρελαινόμουν!!! ώσπου στο τέλος το πήρα απόφαση! άρχισα να ψάχνω τις ιδιαιτερότητες της κάθε ράτσας (από άποψη συμπεριφοράς κυρίως) και τελικά (όσο ψυχρό κι αν ακούγεται) κατάλαβα ότι καλύτερα θα μου ταίριαζε η συγκεκριμένη. έψαξα στο ιντερνετ αν υπηρχε εδω κοντά εκτροφείο και βρήκα στο κίεβο (7 ωρες μακρυα). τέλη φεβρουαρίου πήγα και τον πήρα ήδη εμβολιασμένο και με το διαβατήριο του. παρόλο που εκείνο το διάστημα όταν έκανα ερώτηση στο my cat, μου είπαν πως είναι πάρα πολύ πιθανό μετά από πολύωρο ταξίδι στο τρένο να είναι σοκαρισμένος, ήταν αντιθέτως πάρα πολύ ήρεμος και άρχισε αμέσως τις εξερευνήσεις στο σπίτι!!! μάλιστα μετά από μερικές μέρες που ξαναχρειάστηκε να τον βάλω στη γατοφόρο, μπήκε από μόνος του!Αρχική Δημοσίευση από Αντα
Πολυ ομορφος και εντυπωσιακος γατος...Πες μας λιγο την ιστορια του, πως τον αποκτησες κτλ .![]()
Ναι γενικά για τη ράτσα ρώτησα.Μην ανησυχείς,απλά απάντησες για τα χαρακτηριστικά της ράτσας,δε σημαίνει ότι μίλησες για αυτόν λες και είναι αντικείμενο.Αρχική Δημοσίευση από kiska
συγκεκριμένα για την ράτσα ρωτάς? άσπρος έτυχε να είναι ο δικός μου. το άσπρο δεν είναι χαρακτηριστικό της ράτσας. νιώθω άσχημα να μιλάω λες και είναι αντικείμενο και δεν θέλω ν'ακουστεί έτσι αλλά, υπάρχουν σε όλα τα χρώματα και σχέδια χρωμάτων (ο δικός μου είναι όπως τα σιαμ- πιο σκούρα μουσουδα και ουρίτσα. τα ποδαράκια του όχι και τόσο). είναι μεσαίου μεγέθους, με σχετικά στενό σώμα, τα θηλυκά φτάνουν τα 4-5 κιλά και τα αρσενικά 5-7. τα αυτάκια τους είναι σκληρούλικα εξαιτίας των χόνδρων τους. αρχίζοθν και γυρνάνε προς τα πισω μετά την γέννηση και μέχρι τους 3 μήνες. σε άλλα περισσότερο και σε άλλα λιγότερο. στην εξωτερική τους εμφάνιση εκτός από τα αυτιά και το σχήμα του κεφαλιού τους που είναι κλινοειδές... μάλλον δεν έχουν καμία άλλη διαφορά. και όπως είπα την δομή της τρίχας (δεν είναι και πολύ φουντωτά, ακόμα και η μακρύτριχη έκδοση).
αλλά νομίζω πως τετοιες λεπτομέρειες έχουν κυρίως σημασία για διάφορους διαγωνισμούς και επιδείξεις.![]()
σ' ευχαριστώ πολύΑρχική Δημοσίευση από moukelis
Ναι γενικά για τη ράτσα ρώτησα.Μην ανησυχείς,απλά απάντησες για τα χαρακτηριστικά της ράτσας,δε σημαίνει ότι μίλησες για αυτόν λες και είναι αντικείμενο.Δεν ήξερα ότι υπάρχουν σε τόσους χρωματισμούς.Όπως και να'χει είναι πανέμορφος,να σου ζήσει!:up:
σ' ευχαριστώ πολύΑρχική Δημοσίευση από moukelis
Ναι γενικά για τη ράτσα ρώτησα.Μην ανησυχείς,απλά απάντησες για τα χαρακτηριστικά της ράτσας,δε σημαίνει ότι μίλησες για αυτόν λες και είναι αντικείμενο.Δεν ήξερα ότι υπάρχουν σε τόσους χρωματισμούς.Όπως και να'χει είναι πανέμορφος,να σου ζήσει!:up:
Είσαι από την Ουκρανία ή σπουδάζεις εκεί;Δε θέλω να γίνω αδιάκριτη,έτσι ρωτάω.Αρχική Δημοσίευση από kiska
σ' ευχαριστώ πολύ!!!! σκεφτόμουν κάποια στιγμή να προσπαθήσω να γράψω ένα αρθρο για την ράτσα αλλά με τόσα μαθήματα δεν το βλέπω να είναι σύντομα!!!
![]()
οκ! δεν γινεσαι αδιάκριτη, ενταξει! απλά σπουδάζω εδώ. είμαι τώρα στο 4ο έτος και σε 2 χρόνια τελειώνω. επιτέλους!!!:up:Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Είσαι από την Ουκρανία ή σπουδάζεις εκεί;Δε θέλω να γίνω αδιάκριτη,έτσι ρωτάω.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον,είναι μια ράτσα που γνωρίζω πολύ λίγα και θα μου άρεσε να μάθω περισσότερα.Όποτε έχεις χρόνο κάνε το!:up:
Μάλλον το ίδιο σκέφτεται κι ο ίδιος για μας,γιατί του έρχεται συχνά να μας φάει!Αρχική Δημοσίευση από kiska
οκ! δεν γινεσαι αδιάκριτη, ενταξει! απλά σπουδάζω εδώ. είμαι τώρα στο 4ο έτος και σε 2 χρόνια τελειώνω. επιτέλους!!!:up:
φανταστικά τα γατουλίνια σου!!! ειδικά ο σείριος, ειναι.....!!!! μούρλια!!!! σου'ρχεται να τον φας!!!!!:up: να σου ζήσουν κι εσένα!!!!!
Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Μάλλον το ίδιο σκέφτεται κι ο ίδιος για μας,γιατί του έρχεται συχνά να μας φάει!
Σ'ευχαριστώ πολύ,άντε με το καλό και το πτυχίο!:up:
ιατρική. ακόμα 2 χρόνια και τελειώνω!!!!!!!!! μένεις καιρό στην ελλάδα?Αρχική Δημοσίευση από ira 81
Ειμαι ουκρανεζα,αλλα μενω εδω Αθηνα.Τι σπουδαζεις εκει?
Σχεδον 7 χρονια!Αρχική Δημοσίευση από kiska
ιατρική. ακόμα 2 χρόνια και τελειώνω!!!!!!!!! μένεις καιρό στην ελλάδα?
...με πολλούς φίλους