H Όλγα Veggie έγραψε στις 14:04, 09-07-07:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τώρα διάβασα προσεκτικά αυτό το θέμα.. όντως ορισμένοι άνθρωποι είναι απλά απαράδεκτοι και απελπιστικά στενόμυαλοι στο θέμα εγγυμοσύνη - γάτες.. Αυτό μου θύμησε κάτι που είπε η αγαπημένη μου "πεθερούλα", δηλαδή η μαμά του καλού μου, την προηγούμενη εβδομάδα.. Κάτι λέγαμε για τον "γιο μας" δηλαδή τον γατούλη μας και μου λέει με ύφος καθηγητή πανεπιστημίου και πάνω, ότι αν μείνω έγγυος θα "φάει κλωτσιά ο γάτος γιατί είναι επικίνδυνος για το μωρό"..Αρχική Δημοσίευση από pinelopi
μου λέει το εξής"αν μείνεις έγκυος κάποια στιγμή θα πρέπει να διώξεις την Πηνελόπη από το σπίτι και όχι μόνο αυτό αλλά θα πρέπει να σταματήσεις και να αγαπάς τις γάτες γιατί αν καταπιείς μια τρίχα μπορεί να κολήσεις τοξόπλασμα και ένα σωρό άλλες αρρώστιες"
Δεν είπα ποτέ ότι αυτή η νοοτροπία χαρακτηρίζει όλες τις εγκυμονούσες. Αλλά αυτές που έχουν αυτή τη νοοτροπία, ναι, μου τη σπάνε τρελά. Από το γεγονός ότι πειράχτηκες η φράση, να υποθέσω ότι εσένα σε εκφράζει αυτή η στάση;Αρχική Δημοσίευση από NERINA
αυτό που με πείραξε πιο πολύ ήταν η φράση
"Πω πω κι εμένα μου τη σπάει τρελά αυτή η νοοτροπία "κυοφορώ τον διάδοχο και φορέα των απαράμιλλων γονιδίων μου και αυτό αποτελεί ΤΟ μέγιστο επίτευγμα, εκμηδενίζοντας σε σημασία όλο το υπόλοιπο σύμπαν". Άντε να της εξηγήσεις ότι, ναι, αυτό είναι όντως το μέγιστο επίτευγμά της, απλά και μόνο επειδή μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνατότητές της...".
Αρχική Δημοσίευση από NERINA
Αυτή τη στιγμή 1 στα 5 ζευγάρια είναι υπογόνιμα με αυξητική τάση. Ξέρω γυναίκες που παλεύουν χρόνια πετσοκόβοντας το κορμί τους, κάνοντας το ένα απέραντο χημείο, παλεύουν με τους δαίμονες της προκατάληψης, αλλά και με τους δικούς τους, που τις κάνουν να θεωρούν ότι ένα παιδί είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά τους, που κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται αντιμέτωπες με μια ακόμα "αποτυχία", που τα νεύρα τους είναι τσατσάλια, που η σχέση τους δοκιμάζεται και πολλές φορές καταστρέφεται, που νοιώθουν λειψές, που ξετινάζονται οικονομικά και τις περισσότερες φορές τους μένουν μόνο τα αποτελέσματα αυτής πορείας και όχι το παιδί,
Αρχική Δημοσίευση από NERINA
Για Αρήθα: Δεν διάκρινα πουθενά τη διάθεση διαχωρισμού ή κατηγοριοποίησης, αντίθετα ένα τσουβάλιασμα είδα.
Αν δεν τη διακρίνεις ακόμα τη διάθεση διαχωρισμού, λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο...Αρχική Δημοσίευση από aretha
Πω πω κι εμένα μου τη σπάει τρελά ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ "κυοφορώ τον διάδοχο και φορέα των απαράμιλλων γονιδίων μου και αυτό αποτελεί ΤΟ μέγιστο επίτευγμα, εκμηδενίζοντας σε σημασία όλο το υπόλοιπο σύμπαν".
Αρχική Δημοσίευση από aspasiapef
Είναι ο εύκολος στόχος οι γάτες γι'αυτό... Π.χ. η κουμπάρα μου που αναγκάστηκε να ρίξει το παιδί στον 3ο μήνα επειδή είχε κολλήσει τοξόπλασμα, κατηγορούσε τις γάτες στο εξοχικό του πατέρα της που στο κάτω-κάτω δεν τις χάιδευε καν.
Ορίστε?Αρχική Δημοσίευση από NERINA
Υ.Γ.2 Επίσης Ασπασία μου η φράση "έριξε το παιδί" είναι το λιγότερη άκομψη και με βάση τη βαρύτητα που κουβαλάνε οι λέξεις στη συγκεκριμένη περίπτωση, της υποχρεωτικής για λόγους υγείας άμβλωσης, είναι επιεικώς άστοχη, πολύ επεικώς το λέω αυτό, διότι έχω και μια αδυναμία στο Χιόνη λόγω χρώματος και στο Πίπη λόγω ονόματος. Όχι βέβαια ότι θα ταίριαζε και για οποιαδήποτε άλλη άμβλωση ανεξάρτητα με τους λόγους που αποφασίζεται και γίνεται και λόγος δεν μας πέφτει, μάλλον δεν μου πέφτει.![]()
Δεν είπα κάτι τέτοιο! Όμως νευρίασες με κάτι που διάβασες που σαν αποτέλεσμα είχε όπως λες να τσακωθεί με την επί χρόνια φίλη σου και μας πήρε όλους η μπάλα! Κάνω έκτρωση/ κάνω άμβλωση / ρίχνω το παιδί είναι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται γενικότερα από όλους σε τέτοιες περιπτώσεις. Το χρησιμοποιούσε η μητέρα μου, η γιαγιά μου και πάρα πολλές γυναίκες που ξέρω. Το τηλέφωνο της μητέρας μου να στο δώσω αν θες να διαρτυρηθείς για τη χρήση της συγκεκριμένης έκρασης, της γιαγιάς μου δε γίνεται γιατί έχει πεθάνει εδώ και 18 χρόνια! Μια αναζήτηση στο Google να κάνεις θα βρεις άπειρες τέτοιες αναφορές! Εμένα δεν με ενοχλεί σαν έκφραση. Στο λέω εγώ που είμαι κατά τον εκτρώσεων εκτός από περιπτώσεις που συντρέχει θέμα υγείας.Αρχική Δημοσίευση από NERINA
Εάν σου έδωσα την άποψη ότι το ζητούμενο μου είναι να έχω πάντα δίκιο δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω. Όποτε όμως ένοιωσα ότι το έκανα δεν φοβήθηκα να ζητήσω συγνώμη. Και εάν μου πεις σε ποια περίπτωση το ζητούμενο μου ήταν η δικαίωση μου θα το ξανακάνω![]()
Εσυ μπορει να εισαι διάφανη Νερίνα μου, αλλα εγω είμαι στο κέντρο της Αθήνας (τώρα που γράφω) μέσα σε γραφειο ΧΩΡΙΣ Α/C και δεν βλέπω μπροστά μου!Αρχική Δημοσίευση από NERINA
Ισμήνη όχι και εσύ. Νομίζω κατάλαβες τι με πείραξε, ή τουλάχιστον είμαι αρκετά διάφανη ως προς τι και ποιος με πειράζει εκάστοτε.![]()
Ο.Κ. Εφόσον από κάποιους μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό δεν το ξαναχρησιμοποιώ ως έκφραση...Αρχική Δημοσίευση από NERINA
Ασπασία μου επειδή στο συγκεκριμένο θέμα δεν είχα καμία πρόθεση να την πέσω και σε σένα, ξεκαθάρισα σε ποιους την πέφτω για αυτό και σε εσένα έγραψα στο Υ.Γ., θέλω απλά να πω ότι πολλά πράγματα λέγανε οι παλιοί που πια δεν τα λέμε εμείς. Ε αυτό είναι ένα απο αυτά, για μένα τουλάχιστον και αυτό επεσήμανα.
Εγώ πάντως πρέπει να έχω φάει πολύ βρισίδι από πίσω (γιατί το πόσο έχω φάει κατάμουτρα δε λέγεται!) από φίλους για τα υποκοριστικά που τους βγάζω!!! Χοντρούλη μου (τον κολλητό μου), γουρουνάκι μου (τον Κώστα) , μοσχαράκι μου (τον ανηψιό μου) και πάει λέγοντας. Το κάνω όμως με πολλή αγάπη και χωρίς κακή πρόθεση....Αρχική Δημοσίευση από NERINA
Ο μπαμπάς μου ας πούμε με πολύ αγάπη λέει την κολλητή μου "χοντρούλι" μου. Η κολλητή μου δε του λέει τα μπινελίκια που εάν τον σεβότανε θα ήθελε να του πει, γιατί η καρδούλα της ξέρει τι έχει τραβήξει με το βάρος της, άσε που έχει και θυροειδή απ' αυτόν που ΔΕΝ παχαίνεις-. Εγώ λοιπόν όταν το είπε μπροστά στα παιδιά - είναι και νονά της μικρής- τον πήρα μπάλα, γιατί εγώ ήξερα πόσο την πλήγωνε αυτό και για να εξασφαλίσω και το ότι την επόμενη φορά δεν θα την έλεγε η Νάσια "χοντρούλι" μου.
Εδώ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!!!!Αρχική Δημοσίευση από NERINA
Όσο για τις εκτρώσεις, θεωρώ ότι όλες εκτός των αναγκαστικών για λόγους υγείας, όλες οι άλλες δεν είναι παρά αδυναμία εμάς των ίδιων να πάρουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, μην πω και ηλιθιότητα. Παρόλα αυτά αναγνωρίζω στη γυναίκα το δικαίωμα να διαθέσει όπως θέλει αυτή το σώμα της και ως εκ τούτου λόγος δεν μου πέφτει.![]()
εμενα μια κυρια απο την δουλεια υιοθετησει μεσα σε 2 χρονια χωρις προβληματαΑρχική Δημοσίευση από Mariel
πιστευω κι εγω οτι η παραπληροφορηση στην Ελλαδα ειναι μεγαλο προβλημα...και δεν κατηγορω τις εγκυους που πιθανον φοβουνται.αν ολοι οι γιατροι τους λενε για τις γατες,ε,λογικο ειναι κι εκεινες να πιστεψουν τους γιατρους και οχι ενα μεμονωμενο ατομο,γιατι το λογικο θα ηταν οι γιατροι να ξερουν καλυτερα.αν δεν το εχουν ψαξει οι ιδιες(οι οποιες μπορει να μην εχουν προσβαση σε αλλες πηγες π.χ. διαδικτυο ουτε μεγαλη εφεση σε ιατρικα θεματα)ειναι λογικο να ακολουθουν πιστα τις συμβουλες του γιατρου.δεν ειναι εκει κατ'εμε το προβλημα.αυτο που θεωρω τραγικο ομως ειναι οτι οι γιατροι ειναι ασχετοι!
οσο για τη μητροτητα,χωρις να την εχω βιωσει,για μενα ειναι ενα απο τα πιο σημαντικα,αν οχι το πιο σημαντικο,"επιτευγμα" μιας γυναικας.κι εγω ειμαι υπερ της υιοθεσιας και μακαρι να μπορεσω και να υιοθετησω παιδακι,αλλα στην Ελλαδα οπως ειπε κι η Νερινα ειναι τρομερα δυσκολο να τα καταφερεις!ξερω ζευγαρια που χρονια προσπαθουν να υιοθετησουν,αλλα ματαια(εκτος φυσικα αν εισαι διασημος,οποτε εκει υιοθετεις στο πιτς φυτιλι).πιο ευκολο ειναι να υιοθετησεις απο το εξωτερικο οπως κανουν και πολλοι ευρωπαιοι και αμερικανοι απο χωρες οπως Μεξικο,Κινα(οπου εκει τα κοριτσια σα ιδρυματα ειναι απειρα)
ΥΓ.Νερινα,τι εχεις εναντιον οσων δε χρησιμοποιουν τονους?κι εγω εχω σταματησει να τους χρησιμοποιω εδω και πολλαααα χρονια και χωρις να εχω παει Αγγλια
![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
οντως καλυτερα να το εχεις, γιατι δεν παιζει να ξανακολλησεις. αν το εχεις απο πριν, δεν υπαρχει προβλημα. το επικινδυνο ειναι να μην το εχει η εγκυος, και να το κολλησει στην εγκυμοσυνη. αλλα και παλι, αν η γατα δε βγαινει εξω, και δεν τρωει απο εξω, δεν υπαρχει κανενας κινδυνος.Αρχική Δημοσίευση από tsitsini1
Επειδή και εγώ σκέφτομαι να προσπαθήσω να κάνω παιδάκι και μάλιστα σύντομα, ρώτησα και κτηνιάτρους και γυναικολόγο και σε γενικές γραμμές μου επιβεβαίωσαν τα παραπάνω. Μου είπαν ότι το σημαντικότερο είναι να μην τρώω σαλάτες απ έξω και τα κρέατα να είναι καλοψημένα. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν καθαρίζεται η άμμος κάθε μέρα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα "μικρόβια" του τοξοπλάσματος που είναι στα κακάκια της γάτας δεν "επωάζονται" αμέσως αλλά σε 3-4 ημέρες. Και βέβαια έχω συμφωνήσει από τώρα με τον άντρα μου ότι αυτός θα αλλάζει ολόκληρο το δοχείο της άμμου κάθε μέρα ωστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα είναι εξετάσεις αίματος για τοξόπλασμα, γιατί μπορεί ήδη να έχω και να μην το ξέρω. Βέβαια άν έχω τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα γιατί είμαι φορέας και δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακολλήσω! Μια φίλη μου που είχε απο πριν τοξόπλασμα στην εγκυμοσύνη της δεν είχε κανένα μα κανένα πρόβλημα!
Αυτό που με προβλημάτισε είναι αυτό που είπε η Prince ότι δεν θα πρέπει να μπαινει στην κρεβατοκάμαρα το ζουδάκι για να μην μεταφέρει άμμο... Αυτό δεν θα το αντέξω... Και ποιός θα με χτυπάει στο πρόσωπο με το πατουσάκι του να με ξυπνάει κάθε πρωί???
Κατ'αρχήν, ψυχραιμία. Αν κάνεις όσα είπαν οι προλαλήσασες, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Είναι σημαντικό να είναι σωστά ενημερωμένος ο γυναικολόγος σου.Αρχική Δημοσίευση από ntourountourou
Γεια σας!!!
Επειδή όπως ξέρετε έχω γατούλα και δεν θέλω να την αποχωριστώ αλλα παράλληλα σύντομα θέλω παιδάκι τι παίζει με το τοξόπλασμα???απο τί προέρχετε?πως προέρχεται???Ποια είναι τα ψέμματα που λέγονται???κατατοπείστε με γιατι έχω τρομοκρατηθει!!!!!![]()
Μπράβο yasmin, αυτό δεν το ήξερα! Βέβαια πλένω τα χέρια μου γενικώς και αορίστως συνέχεια, αλλά θα έχω το νου μου και για τα αυγά!Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr
απο κελυφος αυγου
Συμφωνώ ότι η γάτα δεν πρέπει να συσχετίσει το μωρό με οποιαδήποτε αλλαγή γιατί θα αγανακτήσει και δίκιο θα έχει! Κι εγώ σκέφτομαι να την αλλάξω δωμάτιο αρκετό καιρό πριν για να μην της κακοφανεί. Μόνο που ακόμα δεν ξέρω πού θα βάλω την άμμο της...Αρχική Δημοσίευση από prince
και έχει δίκιο ο κτηνίατρος που τονίζει ότι η γάτα πρέπει από την αρχή να βγεί εκτός υπνοδωματίου γιατί μετά θα ζηλέψει αφόρητα το μωρό γιατί θα πιστεύει ότι τον/την βγάλαμε για να βάλουμε στη θέση του ένα μωρό...
Θα βρούμε λύση στο θέμα υγιεινής... όλες.. άντε με το καλό να κάνουμε από ένα δίποδο μωρό όλες οι ενδιαφερόμενες (τετράποδα έχουμε μωρά)
Και εγώ αρνητική... 30 χρόνια μέσα σε ανεμβολίαστες.. και κοιμάμαι αγκαλιά... με βλέπω να πηγάινω για μεζεδάκι στην άμμο...Αρχική Δημοσίευση από vickymoon
εγω ρε γμτ εκανα εξεταση για τοξοπλασμα κ ειμαι αρνητικη. κ εχω τρεις γατες και ειμουν συνεχεια με γατες και αλλα ζωα. πιστευα οτι θα ειμαι θετικη αλλα οχι.
Πιστεύω αν θέλεις κάτι πολύ γίνεσαι υπερβολικός-η στάνταρ!!!!!!Θα δείξει!Στην τελική ότι είναι να γίνει θα γίνει!Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
ρε παιδια δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα με το τοξοπλασμα. Δεν μπορεις να το κολλησεις μονο απο γατα αλλα και απο αλλαντικα οπως prosciutto (απο το οποιο τρωω αρκετο). Δεν εχω κανει εξετασεις και δεν με απασχολει ιδιαιτερα. Αλλοιμονο αν αρχισουμε να ανησυχουμε για το αν το σαλαμακι αερος εχει τοξοπλασμα ή αν το μαρουλι που δεν επλυνες καλα ειχε κυστες απο τοξοπλασμα. Το ιδιο ειναι και με την γατα, δεν θα παθεις τιποτα αν την χαιδεψεις ουτε προκειται να καθαρισεις την αμμο χωρις να πλενεις τα χερια σου μετα. Νομιζω πως ειμαστε λιγο υπερβολικες.
Κι εγώ αρνητική είμαι. Κι εγώ πίστευα ότι θα είμαι θετική, γιατί στο παρελθόν όπου αδέσποτο άπλωνα χέρι και έχω μεγαλώσει 3 γέννες από νεογέννητα γατόνια και τα ξεσκάτιζα και χωρίς γάντια, αλλά τίποτα! Μια φορά το μήνα κάνω υποχρεωτικά εξετάσεις για τοξόπλασμα, είναι στο μηνιαίο έλεγχο μαζί με σάκχαρο, γεική αίματος κλπ και κάθε φορά έχω μεγάλο άγχος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα... Όλες οι έγκυες τις κάνουν, γιατί ακριβώς μπορείς να το κολλήσεις από πάρα πολλές πηγές.Αρχική Δημοσίευση από vickymoon
εγω ρε γμτ εκανα εξεταση για τοξοπλασμα κ ειμαι αρνητικη. κ εχω τρεις γατες και ειμουν συνεχεια με γατες και αλλα ζωα. πιστευα οτι θα ειμαι θετικη αλλα οχι.
Αρχική Δημοσίευση από julia
Και εγώ αρνητική... 30 χρόνια μέσα σε ανεμβολίαστες.. και κοιμάμαι αγκαλιά... με βλέπω να πηγάινω για μεζεδάκι στην άμμο...![]()
Νομίζω ότι είσαι δεν είσαι έγκυος, το περνάς σαν ελαφριά γρίππη. Πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις κλπ. Ο κτηνίατρός μας, πάντως, μου είπε συγκεκριμένα "χαίρομαι που είσαι αρνητική στο τοξόπλασμα", γιατί αν το περάσεις, ναι μεν αποκτάς ανοσία, αλλά παραμένει στον οργανισμό και γεμίζεις κύστεις στους μυς και στον εγκέφαλο και σε περίπτωση που περάσεις σε φάση ανοσοκαταστολής λόγω προβλήματος υγείας (π.χ. AIDS, χημειοθεραπείες κλπ, μακριά από μας), το τοξόπλασμα έρχεται στην επιφάνεια και μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Οπότε καλύτερα μην πάτε στην άμμο για μεζεδάκι και απλά για 9 μήνες θα προσέχουμε λίγο παραπάνω. Επίσης, μου τόνισε ότι η γάτα πρέπει να μένει μέσα και να μην τρώει ωμά κρέατα και να μην κυνηγάει (ποντικάκια, σπουργιτάκια κλπ), να αλλάζει ο άντρας μου την άμμο (να γελάσω τώρα ή μετά???) και να μην κάνω καθόλου κηπουρικές εργασίες, αλλά και να μην πιάνω ωμό κρέας παρά μόνο με πολύ χοντρά γάντια κουζίνας, γιατί εκτός από τοξόπλασμα, το ωμό κρέας έχει συχνά και φυματίωση!Αρχική Δημοσίευση από vickymoon
αν περασεις τοξοπλασμα κ δεν εισαι εγκυος δεν καταλαβαινεις τιποτα? δεν εχεις συμπτωματα?
εμενα παντως ο γυναικολογος μου ειπε οτι οσοι λενε να φυγει η γατα απο το σπιτι λογω εγκυμοσυνης ειναι λιγο της παλιας σχολης. και μαλιστα καταλαβα οτι εννοουσε οτι ειναι κ ολιγον ασχετοι.
δλδ οι κτηνιατροι τι να πουν που ερχονται σε επαφη και με ζωα που δεν ξερουν τι εχουν??
Να ρωτήσω κάτι θέλω και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά, αλλά το διαβάζω συχνά και μου έχει κάνει εντύπωση... Αυτό με το σκούπισμα του πωπού της γάτας μετά την τουαλέττα, πώς στην ευχή γίνεται?Αρχική Δημοσίευση από Melini
Όσον αφορά την άμμο, την καθαρίζω δυο φορές τη μέρα με φτυαράκι κι επίσης σκουπίζω και τον πισινό του παιδιού μου μετά τα κακάκια, γιατί όλο και κάτι κολλάει στις τρίχες του (μιλάμε ότι έχω πάρει σούπερ εκπαίδευση για μαμά μωρού)
Αρχική Δημοσίευση από chryssa
Να ρωτήσω κάτι θέλω και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά, αλλά το διαβάζω συχνά και μου έχει κάνει εντύπωση... Αυτό με το σκούπισμα του πωπού της γάτας μετά την τουαλέττα, πώς στην ευχή γίνεται?(και δεν εννοώ αν χρησιμοποιείτε μωρομάντηλο ή kleenex καπιτονέ)
Μόνο αν είσαι όλο το 24ωρο από πίσω της μου φαίνεται ρεαλιστικό. Π.χ. εμένα η δικιά μου τα κάνει όταν είμαι στη δουλειά, είναι πρωινός τύπος. Μέχρι να γυρίσω, μπορεί να τα έχει σούρει σ'ολο το σπίτι! Ευτυχώς που είναι κοντότριχη και σχετικά καθαρή δηλαδή...![]()
Σ'ευχαριστώ πολύ! Και στα δικά σου! Μάλλον μπέμπης είναι, αλλά δεν βάζω και στοίχημα γιατί πριν 20 μέρες το έβλεπε για κορίτσι και προχτές το είδε για αγόρι... Τώρα δεν αλλάζει, λέει ο γιατρός, ο οποίος πήρε μεγάλη σύγχιση γιατί είχε καιρό να πέσει έξω στην πρώτη πρόβλεψη!Αρχική Δημοσίευση από Melini
Τέλος να σου ευχηθώ συγχαρητήρια και με το καλό!!! Έχεις μάθει το φύλο;:up::up:
...με πολλούς φίλους