καλημερα!!! προσφφατα εχασα το χαμστερακι μου και σκεφτομουν για ενα καινουριο ζωακι

οπως μια γατα ομως δεν θελω να αγορασω.... και ετσι ο μπαμπας μου μου ειπε πως στη γειτονια του υπαρχει μια εγκυος γατα και μολις γεννησει και γινει το γατακι 1 μηνων θα μου το φερει... τωρα το θεμα ειναι πως δεν ξερω πως ακριβως πρεπει να προσεχω μια γατα και εχω και αλλεργια αλλα μαρεσουν πολυ και ετσι αποφασισα να παω σε αλλεργιολογο (το γατι θα το παρω και του θανατα να ειμαι) και ο πατερας μου επισεις μου ειπε πως αμα δειχνω αγαπη στο γατακι θα ζει μονο για εμενα!!!! λοιπον ετσι θα ηθελα να μου πειτε τα βασικα για να προσεχω μια γατα
(ισως να νομιζατε οτι ειμαι ασχετη αλλα οχι και τελειως)

Catlover μου, τα βασικά για να προσέχεις ένα ζωάκι είναι τόσα πολλά, που πραγματικά δεν νομίζω ότι μπορεί να στα γράψει κάποιος σε ένα μήνυμα:
Αν χώριζα σε κατηγορίες τους τομείς, στους οποίους πρέπει να δώσεις βάση για να μπορέσεις να μεγαλώσεις σωστά ένα γατάκι και να είναι και αυτό ευτυχισμένο μαζί σου και εσύ μαζί του είναι οι εξής:
Χρόνος: Ένα γατάκι σπιτιού, δεν είναι στον φυσικό του χώρο. Η γάτα είναι από την φύση της ζώο περίεργο, που του αρέσει η εξερεύνηση. Συνεπώς θα πρέπει να της δίνεις ερεθίσματα για να παίζει. Οπότε θα απαιτεί κάποιο από το χρόνο σου. Δεν μπορείς να την έχεις παρατημένη μόνο στο σπίτι, διότι θα βαριέται. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι όλη μέρα μαζί της και να μην την αφήνεις καθόλου μόνη της, απλά θέλει ένα μέτρο.
Χρήματα: Μία γατούλα έχει έξοδα.Αυτό μεταφράζεται σε 30-35 ευρώ το μήνα πάγια για την τροφή και την άμμο της. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσεις την εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση γύρω στα 50 ευρώ το χρόνο. Το πάγιο έξοδο της στείρωσης το οποιο κυμαίνεται από 90-120 για θηλυκές γάτες και 60-100 για αρσενικούς. Επιπλέον τα εμβόλια της (για γάτες μέσα στο σπίτι καλύπτεσαι με περίπου 60 ευρώ τον χρόνο)και φυσικά κάποια χρήματα στην άκρη για ότι προκύψει σε θέμα υγείας.Για την αρχή επίσης θα πρέπει να υπολογίσεις και κάποια μικροέξοδα όπως γατοφόρο για να μπορείς να την μεταφέρεις, αμμολεκάνη κλπ.
Χώρος: Οι γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι χρειάζονται ένα σημείο για να έχουν τα πραγματάκια τους, αλλά δεν μπορούν να περιοριστούν σε ένα δωμάτιο.Αυτό τις κάνει δυστυχισμένες. Θέλουν συνήθως να είναι όπου είσαι και εσύ και να έχουν παρέα. Αυτό σημαίνει ότι η γατούλα σου θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος του σπιτιού, πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι όοι ζουν μαζί σου, θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με την έλευση της γατούλας στο σπίτι.
Καθαριότητα: Οι γάτες είναι μαλλιαρά ζωάκια, συνεπώς θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι θα πρέπει να καθαρίζεις πιο συχνά και ότι και πάλι θα υπάρχουν τρίχες. Η γάτα μαδάει κάποιες περιόδους του χρόνου και τότε θα βλέπεις τρίχες και στον καναπέ και στο κρεβάτι και παντού. Δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα με καλή ηλεκτρική και τις ταινίες και τα αυτοκόλλητα που κυκλοφορούν, απλά καλό είναι να το ξέρεις.
Μέλλον: Τα ζουζούνια μας αν είναι τυχερά (και αυτά και εμείς)μπορεί να έχουν και 15 χρόνια ζωής. Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι πιθανόν θα συντελεστούν πολλές αλλαγές στην ζωή σου. Από το να σπουδάσεις σε άλλη πόλη, έχρι του να φύγεις στο εξωτερικό, να παντρευτείς και να κάνεις παιδί. Πρέπει από τώρα να υπάρχει plan b για το γατάκι σε περίπτωση που συμβεί κάτι από αυτά. Αν θα το κρατήσουν οι γονείς σου, που, αν θα το πάρεις μαζί σου κλπ.
Αυτά είναι τα βασικά που εγώ μπόρεσα να σκεφτώ.Υπάρχουν και ένα σωρό ακόμη αλλά θα τα δεις σιγά σιγά.
Λεπτομέρειες: 1. ένα γατάκι που έχει την μαμά του, δεν το παίρνουμε πριν φτάσει τουλάχιστον 2 μηνών. Την χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά σωματικά αλλά και να κοινωνικοποιηθεί όπως πρέπει.
2. Το θέμα της αλλεργιας πρέπει να το δεις πολύ σοβαρά και να είσαι πολύ σίγουρη (με σύμφωνη γνώμη γιατρού)ότι δεν είναι αρκετά σοβαρή, ώστε να μπορέσεις να συμβιώσεις με ένα γατάκι. Τα γατάκια δεν είναι παιχνίδια δεν έχουν κάρτα αλλαγής, δεν επιστρέφονται. Από όταν θα το πάρεις θα είναι ο σύντροφός σου και το φιλαράκι σου για όλη την ζωή σας. Με θέματα υγείας όμως δεν μπορούμε να παίζουμε, οπότε εφόσον το ξέρεις από πριν ότι έχεις ζήτημα αλλεργίας θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί.

...με πολλούς φίλους