Είμαι σε απόγνωση!! Ο γατούλης μου, 1 έτους σήμερα, έχει ψύλλους!! Τον πήραμε από την αυλή της οικοδομής μας, πριν 5 μήνες περίπου (έχω γράψει σχετικά σε άλλο ποστ!!). Του κάναμε τα πάντα για να γίνει σπιτικό γατάκι: αμπούλα broadline (είχε ταινία όταν τον πήραμε), εμβόλια, ξανά αμπούλα, την frontline comb, και μάλιστα πριν ένα μήνα μόλις η πιο πρόσφατη! Και όμως ξαφνικά χθες είδαμε τα κλασικά μαύρα μυγάκια να τον περπατάνε. Ήταν κάτω από το τρίχωμα του. Πώς γίνεται ενώ έχει πάρει αμπούλα να μην τον προστάτευσε; Και προσπαθώ να καταλάβω πόσο καιρό μπορεί να έχει τους ψύλλους. Αν δηλαδή τους είχε από παλιά ή τους απέκτησε τώρα. Ζούμε σε διαμέρισμα, από τότε που τον πήραμε με τον σύντροφο μου δεν τον αφήσαμε εκτεθειμένο, παρά μόνο στο μπαλκόνι που βγαίνει (ακριβώς μπροστά μας βέβαια έχουμε ένα δέντρο και τα φύλλα πέφτουν στο πάτωμα του μπαλκονιού..). Ο γατούλης μας προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στη σπιτίσια ζωή, είναι βολικό ζωάκι και αγαπησιάρικο. Και φυσικά αλωνίζει παντού, στο κρεβάτι, στον καναπέ... Ευτυχώς δεν ανεβαίνει σε κουζίνα και μπάνιο.
Είμαι αναστατωμένη με όλο αυτό γιατί αφενός ο γατούλης ταλαιπωρείται.. Γλύφεται επίμονα- πάντα το έκανε και εμείς το θεωρούσαμε συνήθεια του.. Χθες τον βάλαμε με το έτσι θέλω στη μπανιέρα και τον κάναμε μπάνιο. Βρήκαμε και στη μπανιέρα κάτι ... πτώματα ψύλλων αλλά μόλις στεγνώσαμε το τρίχωμα του (απόλυτα συνεργάσιμο το πουλάκι μου, μόνο λίγο νιαούριζε) ξανά πάλι είδαμε έναν να τον περπατάει.. Σήμερα πήραμε ειδικό σπρέι, τον ψεκάσαμε και του βάλαμε και περιλαίμιο που τους απωθεί υποτίθεται. Αφετέρου φοβάμαι μην έχουμε κολλήσει κι εμείς, αν και δεν είχαμε κάποια ενόχληση. Επειδή τον έχουμε συνέχεια στην αγκαλιά. Διάβασα ότι το σπίτι θέλει απολύμανση με χλωρίνη και σε κάποιες περιπτώσεις απεντόμωση. Και ας μην έχω δει κάτι ως τώρα.. Ισχύει;;; Να μην πω ότι πλέον ψάχνω συνέχεια σημάδια, αν πιάσει κάποιον από εμάς φαγούρα νομίζω ότι είναι από ψύλλους..Κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Και το τελευταίο.... Καλή και χρυσή η κτηνίατρος μας, είναι πολύ καταρτισμένη, με καλή συμπεριφορά κλπ αλλά όμως όποτε τον πηγαίνουμε εκεί, ούτε μια φορά δεν τον έβγαλε από το box για να τον εξετάσει. Όλο από μακριά, στη λογική ότι αν είχε κάποιο θέμα θα το έδειχνε με την συμπεριφορά του και να μην τον ταράζουμε γιατί είναι στρεσικός γάτος.. Και τα εμβόλια μέσα από το Box του τα έκανε. Μόνο όταν του έκανε στείρωση τον εξέτασε φαντάζομαι (για ψύλλους δεν μας είπε τίποτα βέβαια- εκτός αν δεν είχε τότε). Είναι σωστό αυτό; Διάγνωση για ερπητοϊό από το τηλέφωνο ας πούμε γίνεται; Δε ξέρω, έχω προβληματιστεί. Κάποια στιγμή μας είπε να πάρουμε αμπούλα για σκυλιά για το γατούλη και να τη δίνουμε σε μικρές ποσότητες... Στο pet shop πάλι μας είπαν ότι άλλη αμπούλα παίρνει ο σκύλος, άλλη η γάτα και ότι για τη γάτα η αμπούλα σκύλου είναι τοξική...
Τι να πιστέψω ας πούμε τώρα;!! Συγγνώμη αν κούρασα, αλλά πραγματικά είναι πρόβλημα, πόσο μάλλον που εργάζομαι σε δύσκολα ωράρια και για να καθαρίσω όλο το σπίτι εξονυχιστικά με χλωρίνη θα φάω όλο το σαββατοκύριακο.. Μην πώ για το ενδεχόμενο να έχω κολλήσει ψύλλους και να τους μεταφέρω στο γραφείο ας πούμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...με πολλούς φίλους