Είμαι γατομπαμπάς εδώ και αρκετά χρόνια και γράφω για να βοηθήσει κάποιος γιατί πραγματικά έχω έρθει στα όρια μου..
Μια γατούλα μου, η Χάϊδω, 1,5 έτους, διαγνώστηκε πριν 8 μήνες να έχει λοιμώδη περιτονίτιδα με δείκτη 1/200. Η διάγνωση έγινε σε γνωστή κλινική ζώων -επιτρέψτε μου να μην αναφέρω το όνομά της, πάντως έχει πιστοποιημένα εργαστήρια-και παρέμεινε εκεί για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να ανανήψει και να αρχίσει να τρώει. Εκ των υστέρων, παρουσίασε στοματίτιδα, πάλι την πήγα στο ίδιο νοσοκομείο, όπου πήραν δείγμα από το στόμα της για κυτταρολογική εξέταση, χωρίς να μπορέσουν να εξάγουν σίγουρα συμπεράσματα. (μίλησαν μέχρι και για νεοπλασία).Το δε δείγμα δεν το έστειλαν για ιστολογική εξέταση, άγνωστο το γιατί.. Μου πρότειναν και ξεκίνησα θεραπεία με κορτιζόνη και ιντερφερόνη σε τακτά χρονικά διαστήματα όπου απέδωσε κάποια αποτελέσματα.
Δυστυχώς, μέσα σε όλα αυτά, η γατούλα μου έμεινε και έγκυος-είχα επίμονα προσπαθήσει να τη στειρώσω, αλλά δεν αναλάμβαναν λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε-και αφού γέννησε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι τότε είχε βελτιωθεί αρκετά η κλινική της εικόνα, άρχισε πάλι να μην τρώει τίποτε και κυριολεκτικά να παραπαίει!! Αποφάσισα αυτή τη φορά να την πάω σε άλλη, επίσης γνωστή κλινική-την πήγα την Παρασκευή-, όπου σήμερα με ειδοποίησαν ότι της έκαναν αιματολογικές εξετάσεις και βρέθηκε αρνητική στο FIP. Σημειώνω ότι και η δεύτερη έχει πιστοποιημένα με ISO εργαστήρια.
Έχω παρατηρήσει ότι μετά την γέννα παρουσιάστηκε πυώδης έκκριση από το αιδοίο της και ανησυχώ για πυομήτρα, αλλά ακόμα δεν της έχουν κάνει υπέρηχο παρά μόνο αιματολογικές, όπου έχει υψηλά λευκά αιμοσφαίρια.
Το συμπέρασμα:επειδή η γατούλα μου ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ έχει ταλαιπωρηθεί τόσο καιρό από κλινική σε κλινική και δευτερευόντως εγώ, έχω δαπανήσει πιστέψτε με πάρα πολλά λεφτά, και το κυριότερο με όλα αυτά είμαι έτοιμος να καταρρεύσω και εγώ, παρακαλώ όποιον έχει να προτείνει κάτι, θα του ήμουν πραγματικά ευγνώμων. Τονίζω πως ακόμα και τώρα ΔΕΝ έχει γίνει διάγνωση του τι ακριβώς έχει. Βέβαια, στην δεύτερη κλινική οι άνθρωποι, έχουν σκύψει πάνω από το πρόβλημα και οφείλω να τονίσω ότι την φροντίζουν πάρα πολύ.Επίσης, την είχα πάει και στον κο.Πάνο (Αίλουρο), ο οποίος - χωρίς να φταίει ο άνθρωπος και βασιζόμενος στις εξετάσεις των άλλων- μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές και με βοήθησε πολύ, αλλά τελικά μήπως το πρόβλημα είναι αλλού?? Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένος και δεν ξέρω τί να κάνω ή τι να σκεφτώ..Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αμαρτία να χαθεί η γατούλα μου από ανόητα λάθη και παραλείψεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...με πολλούς φίλους