Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρχική Δημοσίευση από miko
δε θα μετακινουμαι πολυ συχνα και ειναι πααααααααρα πολυ δεμενη μαζι μου σαν παιδι μου την εχω μαζι κοιμομαστεαπλως δε ξερω αν θα μπορεσει να προσαρμοστει στο νεο χωρο η αν θα βρει δυσκολιες...και επισης σκεφτομαι να υιοθετησω αλλη μια θηλυκια για να εχει και παρεουλα το αντζουλινι μου...πειτε γνωμες πλζζζ
καταρχην καλωσορισες , και να χαιρεσαι τα γατουλακια σουΑρχική Δημοσίευση από koutali
Γεια χαρα σε ολους, ειμαι καινουρια στο site & μεχρι τωρα οι συμβουλες σας ειναι πολυτημες.
Οσον αφορα στο θεμα σου miko η γνωμη μου ειναι πως δεν ειναι πολυ ευχαριστο για τις γατες να αλλαζουν περιβαλλον αλλα απ'οτι καταλαβαινω ειστε αρκετα δεμενες. Αν εισαι σιγουρη πως δεν θα λειψει στους γονεις σου, παρτην & σε λιγο καιρο, με λιγη υπομονη θα συνιθησει. Βεβαια πρεπει να σκεφτεις που θα περναει καλυτερα η γατουλα. Εχω ειναι θεμα που θα ηθελα τη συμβουλη σας, δεν ειμαι σιγουρη αν κανω καλα που το γραφω εδω, δν εχω καταλαβει ακριβως πως λειτουργει το site, συγχωρεστε με γι'αυτο.
Ταξιδεψα με τα 2 γατακια μου αεροπορικως στις διακοπες των χριστουγεννων, δεν ειχα ιδιαιτερα προβληματα αν & η μικρουλα εκλεγε λιγακι. Στο πατρικο μου ομως διαπιστωσα πως η μητερα μου εχει αλλεργια στο τριχωμα τους & ετσι αναγκαστηκα να τα εχω περιορισμενα σε ενα δωματιο.. Αυτο φυσικα δεν ηταν πολυ ευχαριστο για κανεναν & με εχει βαλει σε σκεψεις για την επομενη φορα που θα ταξιδεψω.
Σκεφτομαι λοιπον να αφησω τα γατακια, 6 μηνων, αδερφακια, στο σπιτι μας μονα με ταιστρα & ποτηστρα. Τα προβλημα μου ομως ειναι πως δν εχω καποιον που να εμπειστευομαι τοσο ωστε να του ζητησω να τα φροντισει η εστω να δει αν ειναι καλα. Η διαχιριστρια της πολυκατοικιας βεβαια τα συμπαθει & μαλιστα μια φορα που ο μικρος το σκασε, τον μαζεψε στο σπιτι της & τον περιποιηθηκε. Αυτη ειναι η μονο λυση που μπορω να σκεφτω αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν θα δεχτει να το κανει. Υπολογιζω 10 μερες, ειναι πολλες & δν ξερω τι να κανω.
(Επισης το ταξιδι δεν φανηκε να ειναι & πολυ ευχαριστο για τις γατες)
Ευχαριστω εκ των προτερων παιδια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήνΑρχική Δημοσίευση από Eddard Stark
Καταρχήν
α/https://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5101:metafora-zooy-me-treno-kai-ktel-ti-isxyei&catid=97:symboules-gia-ta-katikoidia&Itemid=70
και β/https://forum.mycat.gr/showpost.php?p=2926076&postcount=66
Κατά δεύτερον, αν και εσύ και το γατούλης καταλήξετε πίσω στη θεσσαλονίκη σε 2 μήνες, καλύτερα να τον αφήσεις εκεί που είναι. Δεν αξίζει να τον ταλαιπώρησεις για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σε δυο μήνες θα είστε πάλι στο ίδιο σπίτι και θα σε αγαπάει το ίδιο. Και μια χαρά θα κοιμάσαι εσύ χωρίς αυτόν κι αυτός χωρίς εσένα. Αν θες τη γνώμη μου, κακώς τον πήρες μαζί σου τώρα για τις διακοπές in the first place. Στη θέση σου, θα έκανα την παραμονή μου στη θεσσαλονίκη όσο γίνεται πιο σύντομη και θα έβρισκα κάποιον να τον προσέχει στη Σπάρτη όσο θα έλειπα. Έτσι η μόνη μετακίνηση που θα έκανε θα ήταν άπαξ και με το δικό σας αυτοκίνητο, όσο γίνεται πιο ανώδυνα δηλαδή.
Ο κύριος που είπε ότι χέστηκε και βρωμάει το γατί -που μόνο κύριο δεν τον λες-, τι έκανε όταν το παιδί του ήταν μωρό και χεζόταν σε λεωφορείο; Κατέβαινε στο δρόμο και δεχόταν ψυχολογική βία από οδηγό και επιβάτες; Ή μήπως τα δικά του δε βρωμάνε;
Επίσης -και μην το πάρεις στραβά- δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις τηλ τη μαμά σου για να διευθετήσεις τα του γάτου. Πάρε τις ευθύνες σου και δείχνε αποφασιστικότητα. Η υιοθεσία ζώου είναι είναι πολύ σημαντική απόφαση, περισσότερο σημαντική ακόμα κι από την απόκτηση παιδιού, καθώς το παιδί κάποια στιγμή θα μεγαλώσει και θα σε έχει γραμμένη, ενώ το ζωάκι θα εξαρτάται αποκλειστικά απο σένα για όλη του τη ζωή. Πρέπει να μπορείς να είσαι από πάνω του ανά πάσα στιγμή και να υπολογίζεις/προβλέπεις τα πάντα γιατί αυτό το καημένο δε μιλάει την ίδια γλώσσα με σένα για να σου πει πού ακριβώς πονάει, πότε δυσφορεί, τι έχει, τι νιώθει, αν το ενοχλεί κάτι κτλ.
Αυτή είναι η ενδεδειγμένη στάση. Τυπωμένος νόμος στο χέρι, άκαμπτη στάση, αποφασιστικότητα, επιμονή και στην ανάγκη τσακωμός και απειλή για νομικές κυρώσεις. Δεν έχει σημασία αν φαίνεσαι 16 ή 12 ή 10! Η δικιά σου στάση θα καθορίσει πως θα σε αντιμετωπίσει ο άλλος. Θα εκπλαγείς με τη στάση του κάθε νταή καράβλαχου, όταν επιχειρήσεις να τον βάλεις στη θέση του με θάρρος και καλώς εννοούμενο θράσος, όπως της φίλης στο quote. Έχεις την ταυτότητά σου, το βιβλιάριο του ζώου και το νόμο στο χέρι και τους γράφεις όλους εκεί που πρέπει με πρώτο και καλύτερο τον το-1-ειναι-το-ενα-τριτο-του-δεκα. Πίστεψέ με, δεν είναι μόνο στο ΚΤΕΛ Λακωνίας το πρόβλημα, τα περισσότερα είναι έτσι και χειρότερα. Στα ΚΤΕΛ της Κρήτης, ξέρω περιπτώσεις που το γατί δεν ταξίδεψε ή μπήκε όντως στις αποσκευές, επειδή ο κάτοχος δεν επέμενε αρκετά και κράτησε παθητική στάση. Κράτα αυτά, σε περίπτωση που μελλοντικά ξαναχρειαστεί!Λοιπόν εγώ τελικά ταξίδεψα με το κτέλ από Ηράκλειο στα Χάνια. Πρώτα πήρα ώμος και ρώτησα ποιες ώρες επιτρέπονται κατοικίδια στο λεωφορείο. Μου τα μάσαγαν αλλά τελικά πήρα όλες τις πληροφορίες που ήθελα. Πήγα με τον νόμο στην τσάντα μ και χωρίς να ρωτήσω κανέναν μπήκα στο λεωφορείο. Ο οδηγός με βλέπει και μου κάνει με επιτακτικό ύφος αυτό μπαίνει αποσκευές.Με το ίδιο ύφος απάντησα ότι αυτό έρχεται μαζί μου. Πριν προλάβει να πει τίποτα του ανέφερα τον νόμο που είχα στα χέρια μου και προχώρησα με θράσος χωρίς να ακούσω τίποτα. Πήρα το αίμα μου πίσω για όλα εκείνα τα βασανιστικά ταξίδια που έχω κάνει με τα λεωφορεία μινωικών και ανέκ που έπρεπε να τσακώνομαι και να παρακαλάω αυτούς τους &*^*%#@ για να πάρω την Μόλυ μαζί μου!!
...με πολλούς φίλους