καλημερα,
ακομα μια φορα ειμαστε μπροστα στο γνωστο προβλημα του τι κανουμε με τα παιδια μας οταν εμεις θελουμε να παμε μερικες μερες καπου. Θα ηθελα την γνωμη σας για την δικη μας περιπτωση.
εχουμε 3 παιδακια στειρωμενα. 1 θυλικο και 2 αρσενικα (αδερφια). επισης εχουμε καμια 10αρια αδεσποτακια στον κηπο τα οποια φροντιζουμε. λογω του οτι μενουμε Λουτσα τα δικα μας τα αφηνουμε εξω απο το πρωι που παμε δουλεια μεχρι το απογευμα-βραδυ που γυρναμε. αυτο ειναι το προγραμμα τους.
το θεμα ειναι οτι θελουμε να παμε 7-8 μερες διακοπες τα Χριστουγεννα. Αλλες φορες τα βολευαμε με τους γονεις της κοπελας μου αφου απο κατω ειναι το εξοχικο τους. αλλα φετος δεν μπορουν να ειναι και ετσι εχουμε τις εξης λυσεις:
- να παμε για πρωτη φορα σε ξενωνα. περα απο το κοστος (περιπου 300ε) το οποιο ειμαιστε διατεθιμενοι να δωσουμε, θα ξερουμε οτι ειναι safe και θα βλεπουν κινηση απο ανθρωπους, θα ακουν αλλα ζωα. απο την αλλη λογω του τροπου ζωης τους μηπως φρικαρουν κλεισμενα για τοσες μερες σε ενα τοσο περιορισμενο μερος που δεν γνωριζουν? τα αδεσποτακια πες με μια ταιστρα ή με βοηθεια καποιου γειτονα θα ταιζονται.
- να τα αφησουμε ολες τις ημερες μεσα στο σπιτι και να πουμε στην κυρια που μας καθαριζει να ερχεται να τα ταιζει και να καθαριζει την αμμο τους. θα ειναι μεν στο γνωστο τους περιβαλλον αλλα μηπως φρικαρουν επι τοσες μερες μεσα και αφου δεν θα ερχονται και σε ιδιαιτερη επαφη με καποιον ανθρωπο?
τι λετε? ευχαριστω προκαταβολικα
Συνήθως παίρνω μαζί μου και τις δυο γατούλες μου. Αν όμως αυτό δε γίνεται, πιστεύω καλύτερα να τα αφήσεις στο χώρο τους.
Αφησε ένα παράθυρο ανοιχτό να μπαίνει ήλιος (με κλεισμένα τα τζάμια να μη φυγουν) και ένα ακόμα με κλεισμένα παντζούρια αλλά ανοιχτά τζάμια, να μπαίνει φρεσκος αέρας.
Δεν πρέπει να βγουν έξω! Αν δεν είστε εσείς εκεί ίσως χαθούν και δε μπορέσουν να ξαναγυρίσουν!
Δε θα φρικάρουν, θα έχουν παρέα το ένα το άλλο.
Αν μπορείτε φορέστε μια παλιά πιτζάμα στον ύπνο σας για δυο-τρία βραδια κι αφήστε τη μετά πάνω στον καναπέ ή στ κρεβάτι. Αφήστε κι ένα ζευγάρι παλιές παντόφλες στο πάτωμα.
Ετσι θα έχουν τη μυρωδιά σας και θα τους λείπετε λιγότερο!
@ΙRO 88 αλλά κι όσοι παίρνετε τη γατα σας στο πλοίο: Μην την αφήνετε στο γκαράζ, πάρτε τη -μαζί με το κλουβί- στο κατάστρωμα ή στην καμπίνα(όπου θα είστε) Αν έχετε το βιβλιάριο υγείας, κανείς δε μπορεί να σας το απαγορέψει!
Οι γάτες μου εχουν ταξιδέψει με: αυτοκίνητο, πλοίο, λεωφορείο, τρενο, αεροπλάνο-μέχρι και στο πίσω καθισμα μοτοσικλέτας (στερεώνοντας φυσικά το κλουβι!!!)
...με πολλούς φίλους