Εσυ Δωρα δεν θα ζευγαρωσεις την Μοιρα?Θα μπορουσαν καποια αδεσποτακια να βρουν σπιτακι!Δεν σε κρινω, καθε αλλο! δεν μπορεις ομως να λες στους αλλους πραγματα που εσυ δεν κανεις.
Δαναη μου πριν αποφασισω να τη ζευγαρωσω μια φορα,την ετρεξα σε δυο κτηνιατρους,της εκανα ολες τις εξετασεις,φροντισα να βρω οικογενειες για τα μικρα της,ετοιμασα χαρτια υιοθεσιας που θα προβλεπουν τη στειρωση και τον εμβολιασμο τους,υπευθυνες δηλωσεις,φροντισα να βρω αρσενικο ιδιας ρατσας και κατανομης για να μην ζοριστει στη γεννα,εξασφαλισα να κανει κι αυτος ολες τις εξετασεις,ετοιμασα ολες τις τροφες και τα συμπληρωματα που θα πρεπει να παιρνει για να εχει υγυη μικρα.Οι μελλοντικοι γονεις τους ειναι ιδιοκτητες ενος ηδη κεραμιδογατου η μία,που το ονειρο του αντρα της και το δικο της ηταν ενα γατακι της συγκεκριμενης ρατσας,δεν ειχαν σκοπο για δευτερο γατακι και το αποφασισαν γιατι παντα ηθελαν ενα σιαμεζακι.Η αλλη γατομαμα ειχε παντα σιαμ,ειναι λατρης της ρατσας,και εχασε προσφατα τη γατουλα της και θα ηθελε ενα ιδιας ρατσας.Ειχαν παντα σιαμ οικογενειακως και δεν θα επαιρνε κεραμιδογατακι,οχι για οποιονδηποτε αλλο λογο,αλλα απλα γιατι της αρεσουν παρα πολυ οι γατες αυτης της ρατσας και την προτιμα.Αλλοι δυο γατογονεις που υπαρχουν στη λιστα μου ειναι επισης λατρεις της ρατσας και ηταν στο παρελθον κατοχοι.Ο ενας φροντιζει αλλες δυο κεραμιδογατουλες στο σπιτι του,και θεωρει οτι εχει προσφερει τοσα χρονια με δωρεες και περιθαλψη αρκετα στα αδεεσποτακια και μπορει πλεον να αποκτησει μια γατουλα σαν αυτη που ειχε καποτε και λατρευε,κι ο αλλος εχει παλι δυο πανεμορφους κεραμιδογατους μεσα στο σπιτι,και στο παρελθον ειχε μια πανεμορφη βασιλικη σιαμ που πεθανε απο γηρατεια και μολις ειδε τη Μοιρα την ερωτευτηκε.
Σε ολους τους ενδιαφερομενους προτεινα κεραμιδακια αδεσποτα και μαλιστα εφτασα σε σημειο να τους πω οτι δεν θα ζευγαρωσει για να δω αν θα αλλαζαν γνωμη και θα ηθελαν ενα αλλο γατακι.Θα κανει μονο μια γεννα η Μόιρα,με ολες τις παραπανω προϋποθεσεις,και μετα θα στειρωθει.Αν οποιοσδηποτε αποφασισει λοιπον να κανει ολα οσα προανεφερα,και να βαλει τοσα χρηματα απο την τσεπη του για προγεννητικο ελεγχο,τροφες και αμμους για μια γεννα και να χαρισει τα μικρα,κανενα προβλημα απο μενα.Αλλα σε εναν κοσμο που εχω δει ακομα και εκτροφεις να δινουν αρρωστα γατακια,επετρεψε μου να ειμαι επιφυλακτικη και χιλιες φορες υπερ της στειρωσης.Και φυσικα να προτρεπω τους ιδιοκτητες να προχωρουν σε αυτη και να τους υπενθυμιζω τις "υποχρεωσεις" τους.

...με πολλούς φίλους