[Η κορη της Ελίνας,Ναταλία]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρχική Δημοσίευση από aretha
Οι άλλες γάτες είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν, οι άνθρωποι λίγο δύσκολο. Αποπαρασίτωση πάντως θα πρέπει να κάνετε σε όλες σας τις γάτες, προληπτικά, στα χρονικά διαστήματα που θα σας πει ο κτηνίατρός σας (συνήθως είναι κάθε τρίμηνο αν μένουν μόνο μέσα, ή συχνότερα αν βγαίνουν και έξω). Εκτός από τα εξωτερικά παράσιτα, οι γάτες έχουν και εσωτερικά, για τα οποία τους δίνουμε, επίσης προληπτικά ανά τακτά διαστήματα, ένα χάπι. Ρώτησε τον κτηνίατρό σου και για αυτό.
Μην ανησυχείς πάντως, με το Stronghold θα φύγουν αμέσως τα παράσιτα.![]()
Υπαρχει η drontal και σε αμπουλα για τα ενδοπαρασιτα που κανει την ιδια δουλεια με το χαπι.Εγω τουλαχιστον αυτη χρησιμοποιω εδω και δυο χρονια που εχω το αστερι μου!Αρχική Δημοσίευση από JohnDVM
Banmith τη λενε τη φρισκεις σε κτηνιατεια και φαρμακεια που εχουν κτηνιατρικα φαρμακα, αλλο σκευασμα ειναι το Flutelmium paste που μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα το καλυτερο ειναι το Drontal plus για γατες που ειναι χαπι
![]()
καλό και το advocate αλλά πιάνεις μόνο νηματώδη, τα κεστώδη και ειδικά τον εχινόκοκκο όμως δεν τον πιάνεις, βέβαια τα γατιά του σπιτιού δεν έχουν πρόβλημα αλλα αν βγαίνει έξω η γάτα υπάρχει ένα θεμα!
Την Advocate μου προτεινε κι εμενα ο κτηνιατρος και για εσωτερικα παρασιτα το flutelmium paste το πρασινο-ασπρο χρωμα (γιατι υπαρχει και κιτρινο αν θυμαμαι καλα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιούλη το Milbemax το χάπι είναι μικρό σε μέγεθος;Αρχική Δημοσίευση από ΓΙΟΥΛΗ
Εγώ για τα ενδοπαράσιτα, χρησιμοποιώ το Milbemax σε χάπι, κατόπιν σύστασης του κτηνιατρου μου (εδώ και 2 χρόνια).
Έχει διαφορά με το drontal που πιστεύω ότι είναι πιο γνωστό, ή είναι θέμα απλά άλλης εταιρίας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρχική Δημοσίευση από ANNA KATΣΑΡΟΥ
Γιούλη το Milbemax το χάπι είναι μικρό σε μέγεθος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
καλησπέρα,ειμαι νέα γαομαμα κι εγω αλλά αναρωτιέμαι....το χωρο που εχετε το γάτο τον απολυμανατε??οι ψύλοι τα τσιμπουρια και τα αυγά τους ζουν εως 18 μήνες στο φυσικό περιβάλλον οπότε μπορεί να έχει μείνει κάτι εκε'ι που τον είχες η σε κάποιο αλλο χώρο που βρίσκεστε εσεις συχνα.......αν δηλαδή πας εξω κάπου και πάει κάτι πάνο στα ρούχα σου λμόλις τριφτεί ο γάτος θα μείνει πανω του....Αρχική Δημοσίευση από eirini.
Γεια σας!Θα ήθελα τη συμβουλή σας! Έχω ένα γάτο 3 χρόνων ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ από το σπίτι! Δυστυχώς μάλλον μεταφέραμε κάποιο ψύλλο απέξω με αποτέλεσμα το γατί να κολλήσει ψύλλους! Είχαμε παραλείψει να του βάλουμε την αμπούλα επειδή δε βγαίνει ποτέ έξω και είμαστε ψηλά σε όροφο.....θεωρήσε λοιπόν η μαμά μου ότι είμαστε καλλυμένοι (έτσι την πάτησαμε!).....
Το θέμα είναι ότι ήμασταν τελείως άπειροι σε αυτό το θέμα...βλέπαμε το γατί να κάνει κωλοτούμπεςγια να γλείψει τη ράχη του και εγώ διάβαζα σε κάτι αγγλικά άρθρα ότι έχει stress.....Το δυσάρεστο είναι ότι μετά από 1,5 μπουκάλι frontline kai αμπούλα που σκοτώνει και τα αυγά....βρήκαμε ξανά ψύλλο ζωντανό να έχει πέσει από το γατούλι.....Ο γάτος είναι απομονωμένος.....το κρεβάτι του το πετάξαμε και έχουμε πλήρη έλεγχο του χώρου....Τον ξαναψέκασα λοιπόν προχθές με άλλο ένα μπουκαλάκι frontline και βρήκαμε μετά από 2 ώρες άλλο ένα ζωντανό ψύλλο στο πάτωμα.....
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ????????? Τον λυπόμαστε άλλο ψέκασμα δε μπορεί να γίνει....του έχουμε αδειάσει 2,5 μπουκαλάκια...μία αμπούλα ....και τον κάνουμε κάθε μέρα μετο ψειρότεχνο......αΥΤΉ ΤΗ στιγμή δε βρίσκουμε κάτι αλλά πως θα είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει ώστε να τον αφήσουμε ξανά στο σπίτι ελευθερο???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
συνεχιστε με αμπουλες και χρησιμοποιηστε καποιο flea bomb ή fogger για το σπιτι οπως αυτο: https://www.killsbugsdead.com/fop_fkpf.aspΑρχική Δημοσίευση από eirini.
Γεια σας!Θα ήθελα τη συμβουλή σας! Έχω ένα γάτο 3 χρόνων ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ από το σπίτι! Δυστυχώς μάλλον μεταφέραμε κάποιο ψύλλο απέξω με αποτέλεσμα το γατί να κολλήσει ψύλλους! Είχαμε παραλείψει να του βάλουμε την αμπούλα επειδή δε βγαίνει ποτέ έξω και είμαστε ψηλά σε όροφο.....θεωρήσε λοιπόν η μαμά μου ότι είμαστε καλλυμένοι (έτσι την πάτησαμε!).....
Το θέμα είναι ότι ήμασταν τελείως άπειροι σε αυτό το θέμα...βλέπαμε το γατί να κάνει κωλοτούμπεςγια να γλείψει τη ράχη του και εγώ διάβαζα σε κάτι αγγλικά άρθρα ότι έχει stress.....Το δυσάρεστο είναι ότι μετά από 1,5 μπουκάλι frontline kai αμπούλα που σκοτώνει και τα αυγά....βρήκαμε ξανά ψύλλο ζωντανό να έχει πέσει από το γατούλι.....Ο γάτος είναι απομονωμένος.....το κρεβάτι του το πετάξαμε και έχουμε πλήρη έλεγχο του χώρου....Τον ξαναψέκασα λοιπόν προχθές με άλλο ένα μπουκαλάκι frontline και βρήκαμε μετά από 2 ώρες άλλο ένα ζωντανό ψύλλο στο πάτωμα.....
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ????????? Τον λυπόμαστε άλλο ψέκασμα δε μπορεί να γίνει....του έχουμε αδειάσει 2,5 μπουκαλάκια...μία αμπούλα ....και τον κάνουμε κάθε μέρα μετο ψειρότεχνο......αΥΤΉ ΤΗ στιγμή δε βρίσκουμε κάτι αλλά πως θα είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει ώστε να τον αφήσουμε ξανά στο σπίτι ελευθερο???
Ετσι όπως μου τα λές δεν έχεις και πολές επιλογες......Αρχική Δημοσίευση από eirini.
Ναι....έχουμε τρελαθεί στην ηλεκτρική σκούπα....πετάμε εννοείται τη σακούλα μετά....και αγοράσαμε και τη μεγάλη συσκευασία frontline και ψεκάσαμε και το χώρο....Ο γατούλης μου ο καημένος είναι μία βδομάδα κλεισμένος σε ένα δωμάτιο....στην απομόνωση.....η κτηνίατρος μου λέει συνεχώς ότι μετά πό τόσο ψέκασμα δε γίνεται να έχει ακόμα ψύλλους.....και όντως δε βρίσκαμε τίποτα για 2 μέρες ούτε με ψειρότεχνο ούτε στο χώρο....πήραμε την κτηνίατρο και μας λέει είναι οκ αφήστε το.....αλλά λέω εγώ....κάτσε να του κάνω άλλο ένα ψέκασμα και μετάτον αφήνω ξανά στο σπίτι....και όντως μετά το ψέκασμα πετάχτηκε από πάνω του ένας ψύλλος ζωντανός......
Να δοκιμάσω περιλαίμιο ε? Η κτηνίατρος σηκώνει τα χέρια ψηλά.............
Iσως να παρεις και μια αλλη γνωμη απο αλλο γιατρο(δεν ξερω αν το εχεις κανει ηδη)αλλα και το μπανιο με το ειδικο σαμπουαν θα βοηθησει πολλυ αν τα καταφερεις να τον πεισεις να κατσει λιγο ησυχος(αααααα και με ζεστο νερο οχι παγωμενο εε???Αρχική Δημοσίευση από eirini.
Θα δοκιμάσω το περιλαίμιο....μπάνιο δε μπορώ να του κάνω......τρελαίνεται.....μόνο αν του δώσω ηρεμιστικό και πάλι.....μίλησα ξανά με κτηνίατρο και μου είπε ότι πρόκειται για ανθεκτικούς ψύλλους....Σε μία βδομάδα ξανά αμπούλα....και θα δοκιμάσω και το περιλαίμιο....Τι να πω....ευχαριστώ....
Σε περιπτωση που εχεις παλι το ιδιο θεμα (ελπιζω πως οχι), χρησιμοποιησε Stronghold!Αρχική Δημοσίευση από eirini.
Γεια σας και πάλι!
Μετά από δύο βδομάδες στην απομόνωση τρία μπουκάλια frontline δύο αμπούλες frontline combo και.......κουρεμα.....ο γάτος μου καθάρισε και αφέθηκε ελεύθερος........Το πρόβλημα είναι ότι τα χαλιά πιθανότατα κάτι έχουν γιατί με το που βγάλαμε το γάτο έξω και περπατάει σε αυτα όλο και κάτι βρίσκουμε i πάνω του. Ευτυχώς με το κούρμα το βρίσκουμε αμέσως και το απομακρύνουμε.....
ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? Πέρα από ηλεκτρική που κάνουμε κάθε μέρα...τα ψέκασα με frontline.......τι άλλοπρέπει νακάνω??????????????????????????????????
Το stronghold ειναι σα το frontline, αλλα πολυ πιο δυνατο.Αρχική Δημοσίευση από eirini.
Ακόμα παλεύουμε αλλά όλα είναι υπό έλεγχο.....τα χαλιά και όλο το σπίτι έχει ψεκαστεί .....ο γάτος είναι κουρεμένος οπότε ανά δύο μέρες του βγάζω και ένα ψύλλο.....Τον ψάχνω κάθε μέρα αρκετές φορές....ευτυχώς που επειδή είναι κουρεμένος ό,τι και να περπατάει πάνω του αμέσως το βλέπω.....εκτός από το κεφάλι
Η κτηνίατρος έχει πάθει σοκ.....τόσο ανθεκτικούς ψύλλοι......Πιστεύω όμως πια ότι το ftontline δεν τους πιάνει τόσο.....τουλάχιστον αυτούς που έχει ο γάτος μου.....το stronghold τί είναι??????
λογικα ειναι ψυλλος..παρτου μια αμπουλα για τα εξωπαρασιτα και βαλτου τη στο σβερκο..Αρχική Δημοσίευση από kyriaki1980
Καλησπέρα σας!!!
Πριν λίγο που γύρισα σπίτι, και τον έπιασα στα χάδια τον μικρούλη μου, είδα στην κοιλιά του χαμηλά, ανάμεσα στα πίσω πόδια ένα μικρό μαύρο (σαν σκουπιδάκι στην αρχή), αλλά όταν πήγα να το βγάλω, περπάτησε
Το έψαξα πάλι και με το που προσπάθησα να το βγάλω, σαν να βγηκε λίγο στην επιφάνεια, και μετα πηγε παρακατω. Μετά έφυγε ο Καίσαρας και τον κυνήγαγα.
Είναι πολύ μικρούλι, μαύρο. Ενα είδα μονο.
Ο γατούλης δεν έχει βγει έξω καθόλου εδώ και ένα μηνα που τον έχω και απο μια πρόχειρη ματια που του ειχε ρίξει ο γιατρος όταν τον είχαμε παει, δεν είδε εξωπαράσιτα. Απο που μπορει να προήλθε και κυρίως τι ειναι???
μπορει να του μεταφερει καμια αρρώστια?? γιατι δεν μπορώ να το βγάλωωωωωωωωω![]()
...με πολλούς φίλους