H Ceres Victoria censored έγραψε στις 11:12, 03-02-11:
Συγγνωμη, οποιος δεν στειρωνει το ζωο του δεν ειναι φιλοζωος;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συμφωνω οτι εχουμε βγει εκτος θεματος. Το σημαντικο ειναι η μερικη στειρωση.Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
καταρχην αν η γατα σας ηταν 4 μηνων και ειχε οιστρο και το βαρος της ηταν μικρο για στειρωση, τι θα κανατε;;; Εγω ειτε θα την αφηνα να υποφερει κλεισμενη μεσα ειτε θα της εκανα ενεση ειτε θα εδινα χαπι.
Συγγνωμη, οποιος δεν στειρωνει το ζωο του δεν ειναι φιλοζωος;;;Εκτος του οτι ειστε εκτος θεματος, την κατηγορειτε για ελλειψη φιλοζωιας. Δεν σας κατηγορησε η κοπελα, εσεις γιατι την κατηγορειτε λοιπον; Αμφιβαλλω αν εσεις που καυχιεστε τοσο πολυ για τα φιλοζωικα σας αισθηματα, ειστε πιο φιλοζωοι απο την κοπελα. Ριξτε μια ματια γυρω σας, δεν υποφερουν μονο γατες και σκυλια (και δεν αναφερομαι σε ανθρωπους).
Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
καταρχην αν η γατα σας ηταν 4 μηνων και ειχε οιστρο και το βαρος της ηταν μικρο για στειρωση, τι θα κανατε;;; Εγω ειτε θα την αφηνα να υποφερει κλεισμενη μεσα ειτε θα της εκανα ενεση ειτε θα εδινα χαπι.
Συγγνωμη, οποιος δεν στειρωνει το ζωο του δεν ειναι φιλοζωος;;;Εκτος του οτι ειστε εκτος θεματος, την κατηγορειτε για ελλειψη φιλοζωιας. Δεν σας κατηγορησε η κοπελα, εσεις γιατι την κατηγορειτε λοιπον; Αμφιβαλλω αν εσεις που καυχιεστε τοσο πολυ για τα φιλοζωικα σας αισθηματα, ειστε πιο φιλοζωοι απο την κοπελα. Ριξτε μια ματια γυρω σας, δεν υποφερουν μονο γατες και σκυλια (και δεν αναφερομαι σε ανθρωπους).
συγχωρεσε με, αλλα το "Αφού είσαι φιλόζωη θα πρέπει να γνωρίζεις το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα και ταλαιπωρημένα/ κακοποιημένα γατιά/ σκυλιά/ κλπ Σαν φιλόζωη προς φιλόζωη και σαν "φορουμιακή" φίλη προς φίλη η άποψη μου είναι να σκεφτείς σοβαρά να στειρώσεις την γάτα σου (και ίσως σιγά σιγά και του χωριού) και να πάς στο θεματάκι με τις αγγελίες που έχει τόοοοσα πολλά γατάκια που περιμένουν ένα σπίτι." το θεωρω αρκετα προκλητικο. Το οτι υπαρχουν αδεσποτα δεν φταιει αν καποιος αφηνει την γατα του αστειρωτη. Φταει αυτος που δεν αναλαμβανει την ευθυνη να φροντιζει τις γατες που εχει στην κατοχη του.Αρχική Δημοσίευση από marso
Κατ'αρχήν εσείς είστε επιθετική, όχι εγώ. Στο σχόλιο μου προσπάθησα να έχω όσο πιο φιλικό τρόπο γίνεται και να το γράψω με όση καλή διάθεση γίνεται. Δεν κατηγόρησα την κοπέλα και αν την κατηγόρησα μπορεί εκείνη να μου στείλει ένα μήνυμα να με ξεχέσει και να τα βρούμε!
Εκτός θέματος δεν είμαι γτ η κοπέλα ρώτησε τι ξέρουμε για μερική στείρωση..κι εγώ της έγραψα την άποψη/ εμπειρία μου και την συμβουλή μου. Τώρα εσύ γτ το βρίσκεις επιθετικό και κατηγοριματικό δεν μπορώ να το ξέρω. Όσο για το πόσο και ποιος είναι πιο φιλόζωος δεν μ'αρέσει κι ούτε μπαίνω στην διαδικασία να τα βάλω κάτω να τα μετρήσουμε.
εγω τι σχεση εχω με τον κτηνιατρο;;;Αρχική Δημοσίευση από Vickyluvskitty
Συμφωνω οτι εχουμε βγει εκτος θεματος. Το σημαντικο ειναι η μερικη στειρωση.Το ξερω οτι σε ρωτησα και πριν αλλα ανησυχω. τι θα κανεις με τον κτηνιατρο;
Μα εδω δεν γραφουμε για να γλυκαινουμε το χαπι ,αλλα για να λεμε την αποψη μας και να καταθετουμε αυτα που γνωριζουμε.Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
whatever, το οτι η κοπελα ειναι ΦΑΝΕΡΑ ενοχλημενη σας λεει κατι;
Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
συγχωρεσε με, αλλα το "Αφού είσαι φιλόζωη θα πρέπει να γνωρίζεις το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα και ταλαιπωρημένα/ κακοποιημένα γατιά/ σκυλιά/ κλπ Σαν φιλόζωη προς φιλόζωη και σαν "φορουμιακή" φίλη προς φίλη η άποψη μου είναι να σκεφτείς σοβαρά να στειρώσεις την γάτα σου (και ίσως σιγά σιγά και του χωριού) και να πάς στο θεματάκι με τις αγγελίες που έχει τόοοοσα πολλά γατάκια που περιμένουν ένα σπίτι." το θεωρω αρκετα προκλητικο. Το οτι υπαρχουν αδεσποτα δεν φταιει αν καποιος αφηνει την γατα του αστειρωτη. Φταει αυτος που δεν αναλαμβανει την ευθυνη να φροντιζει τις γατες που εχει στην κατοχη του.
Η κοπελα ρωτησε για την μερικη στειρωση, οχι για το αν πρεπει να στειρωσει το ζωακι της και τα ζωακια της γειτονιας. Αν δεν θελει να την στειρωσει ειναι επιλογη της for god's sake.
εγω τι σχεση εχω με τον κτηνιατρο;;;Δεν θυμαμαι να με ρωτησες κατι, μπορεις να επαναλαβεις την ερωτηση σου;
Eδω ο γιατρος της ειπε να κανει ενεση που ειναι τοσο επικινδυνη και περιμενεις να την ειχε συμβουλεψει και σωστα;Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Οσον αφορα τον οιστρο στους τεσσερις μηνες,γιατι πρεπει να κανουμε κατι;Θα περασει εναν,δυο οιστρους η γατουλα και θα στειρωθει.Τα ποσοστα εμφανισης πυομητρας στην ηλικια των τεσσαρων μηνων με δυο-τρεις οιστρους ειναι απειροελαχιστα,οποτε αν καποιου η γατουλα ειναι ελλιποβαρης και πρεπει να περιμενει ενα διμηνο μεχρι να στειρωθει (που δεν ειναι απαραιτητο αν ο γιατρος εχει ελαφρα ναρκωση) απλα θα περιμενει,γιατι να παρει χαπια ή ενεση;
δεν διαφωνω, απλα το βρισκω αποκρουστικο να στηνετε καποιον στον τοιχο επειδη εχει αντιθετη αποψη απο την δικη σας (δεν μιλαω για σεν συγκεκριμενα, αλλα γενικα). Το πως εχει τις γατες της στο σπιτι δεν το γνωριζουμε. Ειχα και εγω γατα αστειρωτη που γεννουσε. Για μενα το προβλημα δεν ειναι στο οτι δεν θελει να στειρωσει την γατα της. Το προβλημα ειναι με αυτους που παρατανε τα ζωακια τους. Δεν ειναι λιγοι και αυτοι που παρατανε τα στειρωμενα γατια τους.Αρχική Δημοσίευση από hionath1980
Δεν πρόσβαλε κανεις κανεναν εδω μεσα....Ο καθενας ειπε και τεκμηρίωσε την δικη του άποψη....! Κανονικά θα πρέπει να σεβόμαστε ο ενας την γνώμη του αλλου....Δεν ειδα κανεναν να προσπαθει να την επιβαλει....αλλα Καλη μου sakura...ετσι οπως το βλεπεις το πραγμα...ασχετος εαν μπορει η φιλη μας να τα φροντιζει ολα και μαγκια της....δεν βλεπεις να τείνει να γινεται το πραγμα ανεξέλεγκτο?? Αυτο ειπαν οι περισσοτεροι... και δεν ειδα να διαφωνει η κοπελα με ολα οσα ρωτανε και με τις ανησιχιες των παιδιων..(??) Δεν θα πρεπει να την ανησυχήσει ομως εκτος απο το αρχικο προβλημα της ΚΑΙ αυτο το θεμα? Μπορει να το αλλαξαμε τελειως αλλα ετσι ειναι οι κουβεντες...
Τελος παντων.....ο καθενας ας κανει οτι θελει στην τελικη....αρκει να ειναι ολα τα γατονια μας γερα και χαρουμενα...![]()
Εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι τα αντισυλληπτικά χάπια στους ανθρώπους τα διαφημίζουν επειδή βοηθάνε στην πρόληψη του καρκίνου. (και με αυτόν τον τρόπο τα διαφημίζουν). Αν τα αντισυλληπτικά παίρνονται για πολύ καιρό (πάνω από 7- 9 χρόνια στους ανθρώπους) τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο. Επίσης τα φάρμακά αυτά εξελληνίζονται ο κίνδυνος ακόμα και αν υπάρχει δεν είναι ο ίδιος με παλιότερα.Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
φοκε η ενεση ειναι παρομοια με τα αντισυλληπτικα χαπια. Υπαρχουν ορισμενες ερευνες που δειχνουν οτι μπορει να αυξησει τις πιθανοτητες για καρκινο. Ο κτηνιατρος σιγουρα ξερει περισσοτερα πραγματα απο εμας. Αυτες οι ενεσεις χρησιμοποιουνται εδω και 30 χρονια. Επισης το οτι μια ενεση ΙΣΩΣ αυξανει ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ εμφανισης καρκινου δεν σημαινει οτι θα προκαλεσει ΣΙΓΟΥΡΑ καρκινο.
Αν εχετε καμια πηγη που να δειχνει οτι προκαλει ΠΑΝΤΑ καρκινο ειναι ευπροσδεκτη (προτιμω εγκυρη επιστημονικη μελετη με εναν x (κατα προτιμηση διψηφιο ή και τριψηφιο) αριθμο γατιων που εχει κανει τις ενεσεις σε ενα y χρονικο διαστημα και φυσικα με ολα τα απαραιτητα controls)
Γτ ομως δεν της εξηγησε τις τυχον παρενεργειες?Αρχική Δημοσίευση από fockos
Εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι τα αντισυλληπτικά χάπια στους ανθρώπους τα διαφημίζουν επειδή βοηθάνε στην πρόληψη του καρκίνου. (και με αυτόν τον τρόπο τα διαφημίζουν). Αν τα αντισυλληπτικά παίρνονται για πολύ καιρό (πάνω από 7- 9 χρόνια στους ανθρώπους) τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο. Επίσης τα φάρμακά αυτά εξελληνίζονται ο κίνδυνος ακόμα και αν υπάρχει δεν είναι ο ίδιος με παλιότερα.
Οι ενέσεις αυτές αν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο ο ιατρός προφανώς θα θέλει να καθυστερήσει μια εγκυμοσύνη σε μικρή ηλικία που θα προστατεύει την γατούλα από μία δύσκολη γέννα σε μικτή ηλικία.
Οπότε είναι πολύ πιθανό να κατηγορούμε έναν ιατρό ενώ αυτός κάνει καλά την δουλειά του.
Παρενέργειες έχουν όλα τα φάρμακα. Και τα εμβόλία χουν ένα σωρό παρενέργειες (Δεν έχω δει κανέναν ιατρό να ενημερώνει για τις παρενέργειες)- που οφείλει φυσικά να κάνει.Αρχική Δημοσίευση από Vickyluvskitty
Γτ ομως δεν της εξηγησε τις τυχον παρενεργειες?![]()
Εγω πραγματικα σε αυτη την προταση(την διαβαζω και την ξαναδιαβαζω) δεν βρισκω τιποτα το προκλητικο. Θεωρω οτι γιαυτο ειμαστε εδω μεσα,για να λεμε τη γνωμη μας οποια κι αν ειναι αυτη.Αλλωστε τη γνωμη μας δεν ηθελε η κοπελα ή κανω λαθος? Ειμαστε διαφορετικα ατομα και εχουμε διαφορετικες αποψεις κι αυτο ειναι λογικο σε αλλους να μην αρεσει και σε αλλους να αρεσει. Απο τη στιγμη που δεν βριζουμε και τηρουμε τους κανονισμους του φορουμ δεν βρισκω λογω να μας λογοκρινει κανεις. Κανεις δεν ειπε στην κοπελα οτι δεν ειναι φιλοζωη.Αν και για το ποιος ειναι φιλοζωος ή οχι ο καθενας εχει διαφορετικη γνωμη κι αυτο ειναι σεβαστο.Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
συγχωρεσε με, αλλα το "Αφού είσαι φιλόζωη θα πρέπει να γνωρίζεις το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα και ταλαιπωρημένα/ κακοποιημένα γατιά/ σκυλιά/ κλπ Σαν φιλόζωη προς φιλόζωη και σαν "φορουμιακή" φίλη προς φίλη η άποψη μου είναι να σκεφτείς σοβαρά να στειρώσεις την γάτα σου (και ίσως σιγά σιγά και του χωριού) και να πάς στο θεματάκι με τις αγγελίες που έχει τόοοοσα πολλά γατάκια που περιμένουν ένα σπίτι." το θεωρω αρκετα προκλητικο. Το οτι υπαρχουν αδεσποτα δεν φταιει αν καποιος αφηνει την γατα του αστειρωτη. Φταει αυτος που δεν αναλαμβανει την ευθυνη να φροντιζει τις γατες που εχει στην κατοχη του.
Οχι. Ο καθενας μπορει να ειναι ενοχλημενος αν ακουει αντιθετη αποψη. Κι εγω μπορει να ειμαι ενοχλημενη με τις αποψεις της (και ειμαι). Δεν εβρισε κανεις κανεναν.Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
whatever, το οτι η κοπελα ειναι ΦΑΝΕΡΑ ενοχλημενη σας λεει κατι;
Καταρχην η ιδια η κοπελα μας ειπε το πως εχει τις γατες της. Εχει 15 γατες ξαμολυτες σε ενα εξοχικο αστειρωτες και ζουν "τη φυσικη ροη". Το προβλημα ειναι και αυτοι που παρατανε ζωακια στους δρομους και αυξανουν τον ηδη αυξημενο αριθμο των αδεσποτων αλλα και αυτοι που δεν στειρωνουν τα ζωα τους. Και ας πουμε πως βρισκει σπιτια για τους εξης απογονους των 15 γατιων της.Πως μπορει κανεις να ξερει πως δεν θα τα παρατησουν οι νεοι γονεις?Για σενα αυτοι δεν ειναι το προβλημα(οι ανθρωποι που παρατανε τα κατοικιδια τους)? Αρα στα λογια μου ερχεσαι. Με τον ενα ή τον αλλο τροπο αυξανεται ο πληθυσμος και γεννιουνται κι αλλα δυστυχισμενα γατακια.Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
δεν διαφωνω, απλα το βρισκω αποκρουστικο να στηνετε καποιον στον τοιχο επειδη εχει αντιθετη αποψη απο την δικη σας (δεν μιλαω για σεν συγκεκριμενα, αλλα γενικα). Το πως εχει τις γατες της στο σπιτι δεν το γνωριζουμε. Ειχα και εγω γατα αστειρωτη που γεννουσε. Για μενα το προβλημα δεν ειναι στο οτι δεν θελει να στειρωσει την γατα της. Το προβλημα ειναι με αυτους που παρατανε τα ζωακια τους. Δεν ειναι λιγοι και αυτοι που παρατανε τα στειρωμενα γατια τους.
σου εχει πει ο κτηνιατρος σου οτι το εμβολιο της λυσσας και της λευχαιμιας μπορει να προκαλεσει ινοσαρκωμα; Δε νομιζω. Σου εχει πει ο κτηνιατρος σου οτι ολα τα εμβολια με adjuvants ειναι επικινδυνα; Σου εχει πει ο γιατρος σου και ο κτηνιατρος σου οτι τα εμβολια περιεχουν υδραργυρο; Σου εχει πει ο κτηνιατρος σου για τις παρενεργειες που μπορει να προκαλεσει ενα φαρμακο αποπαρασιτωσης; Σου εχει πει ο κτηνιατρος σου οτι τα συντηρητικα ΒΗΑ, ΒΗΤ που βρισκονται στην royal canin ειναι καρκινογονα; Για να μην ειπε ο κτηνιατρος κατι, σημαινει οτι μια ενεση δεν αυξανει τοσο πολυ τις πιθανοτητες εμφανισης καρκινου.Αρχική Δημοσίευση από Vickyluvskitty
Αλλο η παρενεργεια απο τα εμβολια --αλλωστε και οι ανθρωποι κανουν. Αλλα μιλωντας εκ πειρας δεν θεωρω σωστο να μην της το πει. Εμενα ο κτηνιατρος ο παλιος δεν μου το ειχε πει. Αν το ηξερα δεν θα το ειχα κανει. Η κοπελια μπορει να μην ειχε προβλημα για μια φορα απλα νομιζω οτι επρεπε να της δωθει η επιλογη αν ηταν σωστος ο κτηνιατρος.
ναι κουνελακι, να πεις την γνωμη σου, αλλα οταν σου λεει οτι δεν θελει να τα στειρωσει πρεπει να το σεβαστεις. Η ελευθερια σου σταματαει στην ελευθερια του αλλου. Δεν πρεπει να κατηγορεις καποιον για τα αδεσποτα επειδη δεν θελει να στειρωσει την γατα του. Και εγω τον δικο μου τον ειχα αστειρωτο 1.5 χρονο, so what? Βλεπεις να γεμισε γατια η γειτονια μου; Το αν δεν θα παρατησουν οι νεοι γονεις τα γατακια, δεν ισχυει μονο για τα δικα της γατια αλλα και γι αυτα που δινεις εσυ για υιοθεσια. Που ξερεις οτι μετα απο 5-10 χρονια δεν θα καταληξουν τα γατια αυτα στον δρομο; Νομιζεις οτι ενα συμβολαιο υιοθεσιας τους υποχρεωνει να μην τα παρατησουν; Το να της λες οτι θα γεμισει ολη η ανδρος αδεσποτα ειναι εντελως ατοπο.Αρχική Δημοσίευση από kounelaki
Εγω πραγματικα σε αυτη την προταση(την διαβαζω και την ξαναδιαβαζω) δεν βρισκω τιποτα το προκλητικο. Θεωρω οτι γιαυτο ειμαστε εδω μεσα,για να λεμε τη γνωμη μας οποια κι αν ειναι αυτη.Αλλωστε τη γνωμη μας δεν ηθελε η κοπελα ή κανω λαθος? Ειμαστε διαφορετικα ατομα και εχουμε διαφορετικες αποψεις κι αυτο ειναι λογικο σε αλλους να μην αρεσει και σε αλλους να αρεσει. Απο τη στιγμη που δεν βριζουμε και τηρουμε τους κανονισμους του φορουμ δεν βρισκω λογω να μας λογοκρινει κανεις. Κανεις δεν ειπε στην κοπελα οτι δεν ειναι φιλοζωη.Αν και για το ποιος ειναι φιλοζωος ή οχι ο καθενας εχει διαφορετικη γνωμη κι αυτο ειναι σεβαστο.
Ναι εγω πιστευω οτι δεν ειναι φιλοζωος οποιος δεν στειρωνει.Γνωμη μου δεν ειναι? Και ναι (για να απαντησω στην ερωτηση σου) το οτι υπαρχουν αδεσποτα φταιει και καποιος που αφηνει τη γατα του αστειρωτη.Ποσο μαλλον οταν εχει 15 γατες και ζουν αστειρωτες σε εξοχικο μη περιφραγμενο χωρο και ζευγαρωνουν με ολες τις γατες της Ανδρου ανεξελεγκτα.Αν δεν αυξανουν αυτες οι γατες τον γατοπληθυσμο της Ανδρου,τοτε ποιος τις αυξανει??
Οχι. Ο καθενας μπορει να ειναι ενοχλημενος αν ακουει αντιθετη αποψη. Κι εγω μπορει να ειμαι ενοχλημενη με τις αποψεις της (και ειμαι). Δεν εβρισε κανεις κανεναν.
Καταρχην η ιδια η κοπελα μας ειπε το πως εχει τις γατες της. Εχει 15 γατες ξαμολυτες σε ενα εξοχικο αστειρωτες και ζουν "τη φυσικη ροη". Το προβλημα ειναι και αυτοι που παρατανε ζωακια στους δρομους και αυξανουν τον ηδη αυξημενο αριθμο των αδεσποτων αλλα και αυτοι που δεν στειρωνουν τα ζωα τους. Και ας πουμε πως βρισκει σπιτια για τους εξης απογονους των 15 γατιων της.Πως μπορει κανεις να ξερει πως δεν θα τα παρατησουν οι νεοι γονεις?Για σενα αυτοι δεν ειναι το προβλημα(οι ανθρωποι που παρατανε τα κατοικιδια τους)? Αρα στα λογια μου ερχεσαι. Με τον ενα ή τον αλλο τροπο αυξανεται ο πληθυσμος και γεννιουνται κι αλλα δυστυχισμενα γατακια.
μεγαλο κατορθωμα κανατε να την τρομαξετε. Αντι να την ενημερωσετε την κατηγορειτε.
.Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
Και εγω τον δικο μου τον ειχα αστειρωτο 1.5 χρονο, so what? Βλεπεις να γεμισε γατια η γειτονια μου;
Καθόλου άτοπο αν διάβασες τι έγραφε η lia85.Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
Το να της λες οτι θα γεμισει ολη η ανδρος αδεσποτα ειναι εντελως ατοπο.
Κανένα κατόρθωμα και καμία πρόθεση να τρομάξουμε κανέναν.Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
μεγαλο κατορθωμα κανατε να την τρομαξετε. Αντι να την ενημερωσετε την κατηγορειτε.
δεν εγινα επιθετικη και ζητω συγγνωμη αν σε εκανα να νιωσεις ετσι.Αρχική Δημοσίευση από Vickyluvskitty
Νομιζω οτι γινεσαι επιθετικη χωρις λογο μαζι μου
προφανως και τον ειχα μεσα. Ηθελα να δειξω οτι ολα τα αστειρωτα δεν συμβαλλουν στην αυξηση του πληθυσμου των αδεσποτων. Ακομα και να τον ειχα εξω ομως, οι πιθανοτητες να ζευγαρωνε σε αυτη την ηλικια ειναι απειροελαχιστες, αφου τα ενηλικα και πιο δυνατα αρσενικα δεν θα τον αφηναν να ζευγαρωσουν. Τα αρσενικα γινονται πατερες στην ηλικια των 3 ετων, ασχετα με το αν μπορουν ή οχι να ζευγαρωσουν απο 6 μηνων.Αρχική Δημοσίευση από Ilias83
.
Δικαίωμά σου και κανείς δεν σου λέει τίποτα για αυτό.
Αλλά είναι μια γάτα και προφανώς την είχες μέσα σε σπίτι.
Αν η γάτα ήταν έξω θα μπορούσες να ξέρεις τι έκανε και τι όχι;
το οτι εχει εξω γατες που ταιζει δεν σημανει οτι επιβαλλεται να τις στειρωσει. Προφανως ειναι αδεσποτες και πιθανοτατα ημιαγριες. Επισης δεν γνωριζουμε αν το εξοχικο της ειναι περιφραγμενο ή οχι, δεν προκειται να μπω στο τρυπακι της ανακρισης. Επισης η κοπελα ρωτησε για την μερικη στειρωση οχι για το αν θα γεμισει αδεσποτα την ανδρο (κατι το οποιο δεν γινεται να συμβει γιατι φροντιζει η φυση, ισως με ασχημο τροπο, να κραταει τον πληθυσμο υπο ελεγχο... ξανασκεφτειτε το οσοι εχετε την συνηθεια να ταιζετε αστειρωτα αδεσποτα)Όμως άλλο αυτό και άλλο αυτό:
Καθόλου άτοπο αν διάβασες τι έγραφε η lia85.
Οι γάτες δεν είναι μια δυο όπως στην δική σου περίπτωση αλλά 15.
Και μην μου πεις πως τις έχει μέσα στο σπίτι γιατί γράφει πως είναι το εξοχικό της εκεί και πάει μια στο τόσο.
Συνεπώς οι γάτες είναι ημιαδέσποτες.
Επίσης θα μπορούσα να πιστέψω πως τις ελέγχει αν δεν έγραφε επίσης πως πάντα είχαν 10-20 γάτες στο μπαλκόνι!!!
Άρα θα έπρεπε να διαβάσεις λιγάκι πιο προσεκτικά τι έγραφε πριν βγάλεις συμπεράσματα.
δικαιωμα της δεν ηταν να μην ακουσει κανεναν; Εσυ ποιον θα ακουγες; Τον κτηνιατρο σου ή τον μπακαλη της γειτονιας σου; Μια επεμβαση αλλωστε φαινεται πιο επικινδυνη απο μια ενεση. Επισης το ειπες και μονος σου, μπηκε να ρωτησει για την μερικη στειρωση, οχι για το ποσα αδεσποτα θα παραχθουν απο μια αστειρωτη γατα.Κανένα κατόρθωμα και καμία πρόθεση να τρομάξουμε κανέναν.
Το μέλος lia85 μπήκε να μας ρωτήσει για την μερική στείρωση.
Όλοι της είπαν να μην κάνει και δεν άκουσε κανέναν.
και εγω μπορει να γραφω οτι περασαν 150 γατες απο τα χερια μου, σημαινει οτι ειναι αληθεια; Επισης μπορει να εννοει οτι εχει βοηθησει 50 γατες, και εγω καποτε δηλωνα 10 γατες στο προφιλ μου, ηταν δικες μου ομως; Και εμεις ειχαμε στην αυλη 5-6 γατες, πρεπει να με λιθοβολησετε που ηταν αστειρωτες;Στη διαδικασία μάθαμε όπως γράφει στο προφίλ της πως έχουν περάσει πάνω από 50 γάτες από τα χέρια της, πως έχει παρατημένες στην Άνδρο 15 αυτή τη στιγμή και πως εκεί σκοπεύει να πάει και την μικρή για την οποία ρωτάει και τέλος πως πάντα είχαν 10-20 γάτες στο μπαλκόνι.
το μονο που εχω να πω (γιατι δεν προκειται να συνεχισω να συμμετεχω στο συγκεκριμενο thread anymore), ειναι οτι λυπαμαι για τον τροπο που αντιμετωπιζετε τους ανθρωπους που δεν συμμεριζονται τα πιστευω σας για τις στειρωσεις και τα αδεσποτα.Και παρόλα αυτά την τρομάξαμε εμείς;
Συγνώμη αλλά με αυτά που διάβασα τρόμαξα εγώ.
Ε βεβαια και οσον αφορα τις ενεσεις...σιγα μην χασει ο καθε γιατρος το "ψωμι" καθε 3 μηνες. Η στειρωση δεν τους βολευει φυσικα.Αρχική Δημοσίευση από πουπουλινα
Ετσι ειναι ακριβως...η μερικη στειρωση..που δεν ειναι καν στειρωση στην πραγματικοτητα..βαζει σε τεραστιους κινδυνους τη γατα,εκτος του οτι βασανιζεται λογω οιστρων..ο ιδιος ο γιατρος μου μου εχει πει σε μια συζητηση..οτι δεν θα τις εκανε ποτε ακομα και να του τις ζητουσαν.Αλλα δυστυχως δεν ειναι ολοι οι γιατροι το ιδιο.
...με πολλούς φίλους