Οπότε αν με αξιώσει η τύχη μου -όπως έχω δει να συμβαίνει σε πολλά γατιά, δεν είναι και σπάνιο- να μην τους πιάσουν τα συμπτώματα νωρίς ή έστω να είναι διαχειρίσιμα ώστε να μην βασανίζονται ούτε αυτά ούτε εγώ, θα το καθυστερήσω όσο μπορώ. Σίγουρα με τίποτα πριν έχω ξεκάθαρα-προβληματικά σημάδια οίστρου.
--------------------
Τώρα για το "μυστήριο",
αν η μπόχα είναι απίστευτη, τότε αμέσως πρέπει να αποκλείσω πως ήταν ο αρσενικός (μακάρι). Διότι δεν μου μύρισε στο ελάχιστο. Στεγνό τον βρήκα τον λεκέ να καταλάβεις, δηλαδή ίσως να ήταν και της προηγούμενης μέρας.
Οπότε πρέπει να στραφώ στη θηλυκιά. Με τη θηλυκιά από άποψη στρες δεν το βρίσκω απίθανο. Θεωρώ πως ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί εντελώς στο σπίτι γιατί έχει ζήσει και έξω και από τις αρχές είναι πολύ το μυαλό της στο έξω και στα νιαουρίσματα να την βγαλω. Αλλά δεν μπήκε στο σπίτι και χθες, δεν το έκανε τις πρώτες μέρες -που την είχα και περιορισμένη λόγω του άλλου- μου τα άρχισε τώρα; Ίσως έξτρα στρες λόγω του μωρού που είχα και είχε πραγματικά ΛΥΣΣΑΞΕΙ να μπει στο δωμάτιο του και την μάλωνα (φωνητικά και μόνο, εννοείται) να σταματήσει;
Από συμπτώματα οίστρου για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν της άρχισαν. Έχω δει καναδυό -σχεδόν- βαρελάκια το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά το ένα ήταν σε φάση που λιαζόταν στο μπαλκόνι και ήταν χαρούμενη (έτσι το ερμήνευσα τουλάχιστον και κράτησα και ενα πιθανό ερωτηματικό στο πίσω μέρος του μυαλού για αρχές οίστρο), και το άλλο ήταν σε φάση που προσπαθούσε να με ξυπνήσει το πρωί και κωλοτριβόταν στην αγκαλιά μου στο ανάσκελο...αλλά κάνει διάφορα χαδιάρικα κάθε πρωί για να με ξυπνήσει και δεν το θεώρησα κι αυτό ξεκάθαρο σημάδι.

Για το ύψος, το ανέφερα, στα 60 εκατοστά ο λεκές. Τα γατιά είναι στα 20εκ...και η θηλυκιά να ήταν, πως το κατάφερε; Κι αν και ψεκάζουν στο κάθετο...ε αυτό τότε δεν είναι 'ποπός', νεροπ...ουροπίστολο είναι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 2 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

...με πολλούς φίλους