Κατατρομαγμένος έτρεξα στην πίσω πρασιά και κρύφτηκα σε μια τρύπα, μεταξύ μπαλκονιού και τοίχου δύο πολυκατοικιών, στην οποία μόλις και μετά βίας χωρούσα δίχως να φαίνομαι.
Εκεί έμεινα 5 ολόκληρες ημέρες. Δεν θυμάμαι αν ξεμύτιζα και ξανατρύπωνα, αν έβρισκα κάπου νερό και φαγητό, ούτε αν έμπλεξα σε καυγάδες.
Αυτό που θυμάμαι είναι πως σήμερα, μετά από 5 ολοκληρες ημέρες άκουσα τη φωνή της συγκατοίκου μου και τον ήχο από τα κλειδιά της και μετά...ΤΗΝ ΕΙΔΑ.
Στην αρχή της νιαούρισα αλλά μετά φοβήθηκα και ξανακρύφτηκα και μονάχα αφού πέρασε ώρα και μου ψυθίριζε και με τάιζε και μ΄αγαπούσε τόσο μα τόσο πολύ την άφησα να με κρατήσει. Μετά πήγαμε στο σπίτι, ήπια έφαγα, κατούρησα, κοιμήθηκα και τώρα που ξύπνησα είπα να σας γράψω.
Σας γράφω πρώτα-πρώτα για να σας ευχαριστήσω που με τις οδηγίες, τα άρθρα και τις αναρτήσεις σας, καθοθηγήσατε, παρηγορήσατε και βοηθήσατε τόσο καθοριστικά στο να βρεθώ.
Δεν ξέρετε πόσο πολύτιμη ήταν η βοήθειά σας.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
Επίσης σας γράφω για να επιβεβαιώσω πως όλες σας οι συμβουλές είναι σωστές : Πρέπει ο/η συγκάτοικός μας να μη χάνει ποτέ την ελπίδα και την υπομονή της. Να τυπώνει αφίσσες, να περπατά στη γειτονιά λέγοντας το όνομά μας, να ψάχνει πρώτα κοντά και μετά μακριά. Να περνάει πολλές φορές από το ίδιο μέρος για να αφήνει τη μυρωδιά και τη φωνή της μέχρι να ξεφοβηθούμε και να εμφανιστούμε. Να σκορπίζει λίγη από την άμμο μας κοντά στο σπίτι, να περπατά και να ελπίζει και να μας ψάχνει τις ώρες που έχει ησυχία. Εμένα με βρήκε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, Ιούλιο μήνα που όλα ησυχάζουν.
Τέλος σας γράφω για να σας πω πως εξαιτίας αυτής της περιπέτειας κι εγώ και η συγκάτοικός μου μάθαμε καλύτερα τη γειτονιά και τους γείτονες. Καταλάβαμε πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα και θέλουν να βοηθήσουν όταν προκύψει πρόβλημα. Καταλάβαμε πως υπάρχουν πολλά μα πολλά αδέσποτα ζώα τα οποία ζουν διαφορετικά από εμάς και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από φροντίδα και αγάπη απ΄όση έχουμε εμείς που τη θεωρούμε δεδομένη. Επίσης καταλάβαμε πως ο κόσμος είναι μεγάλος και παράξενος και ενδιαφέρων και ίσως επικίνδυνος. Τέλος καταλάβαμε πως έχουμε αληθινούς φίλους, όσες και όσους όλες αυτές τις ημέρες συνέπασχαν μαζί μας και μας βοηθούσαν ή μας παρηγορούσαν.
Τώρα σας αφήνουμε για να ξεκουραστούμε και θα σας ξαναγράψουμε με την πρώτη ευκαιρία.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ
εγώ ο Τάτζιο και η συγκάτοικός μου
υ.γ κάτι λέει για πλέγμα στο μπαλκόνι αλλά δεν καταλαβαίνω, είναι όμορφο; είναι σαν φυλακή; να συμφωνήσω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...με πολλούς φίλους