O ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ έγραψε στις 10:37, 19-07-09:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρχική Δημοσίευση από mariovic
Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες.
Αρχικά να συγχαρώ την ιδέα και την εκτέλεση της λειτουργίας του site. Πριν γράψω προσπάθησα να βρω κάτι σχετικό για το θέμα μου αλλά δεν βρήκα. Συγχωρέστε με σε περίπτωση που υπάρχει. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που έχουμε γάτα και δεν έχουμε ακόμα εμπειρία, γι αυτό μπορεί να κάνω και αφελείς ερωτήσεις.
Μπαίνω στο θέμα:
Έχουμε μια γατούλα στο σπίτι, το καλοκαίρι θα είναι 2 ετών, η οποία έχει αρχίσει να αναζητά "σύντροφο", αρκετά έντονα. Δεν έχουμε φόβο για επαφή με άλλες γάτες γιατί είμαστε σε διαμέρισμα που δεν έχουν πρόσβαση, το πρόβλημα είναι αφενός η ταλαιπωρία του ίδιου του ζωντανού, και οι έντονες αϋπνίες που μας προκαλεί το κλάμα μέρα-νύχτα.
Όταν έγινε αυτό την πρώτη φορά, πήγαμε στο γιατρό για στείρωση, αλλά μας είπε ότι δεν χρειάζεται στείρωση (και λόγω του νεαρού τς ηλικίας), αντ' αυτού της έκανε μια ένεση που την ηρέμησε για όλο το υπόλοιπο διάστημα. Η γάτα επηρεάστηκε μόνο για μια δύο μέρες στην αρχή και μετά ήταν ο παλιός καλός εαυτός της.
Όταν μετά από μερικούς μήνες πήγαμε για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό, ξαναρωτήσαμε και μας είπε ότι είναι καλύτερα αντί για στείρωση, η οποία όπως και να έχει είναι χειρουργική επέμβαση, να της κάνουμε κάθε φορά που θα έχει οίστρο την ένεση. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε και αν ποτέ θελήσουμε να την αφήσουμε να γεννήσει.
Έχει κάποιος σχετική εμπειρία από το θέμα; Η ιδέα της αποφυγής του χειρουργείου είναι αρκετά δελεαστική (αν και πιο δαπανηρή σε βάθος χρόνου). Είναι όμως το καλύτερο, ή μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα;
Αφου εζησε και δεκα χρονια παλι καλα...Αρχική Δημοσίευση από fidele
καλησπερα και καλωσηρθες....εγω θα σου πω για τη δικια μοου εμπειρια με τη γατα της θειας μου που την κρατουσαμε στο σπιτι καθε καλοκαιρι...Η ροκο ηταν μια γατουλα σιαμ η οποια αφου ειχε γεννησει 2 φορες αποφασισε η θεια μου να της κανει ορμονικες ενεσεις....εκτος απ οτι ειχε παρει παρα πολυ βαρος αν δεν της τις εκανε ειχε παλι οιστρο κανονικα....το αποτελεσμα ηταν οτι μετα απο 10 χρονια ζωης η γατουλα επαθε καρκινο του δερματος,παρενεργεια αυτων των ενεσεωνκαι βεβαια δε σωθηκε μετα απο πολλα χειρουργια....η στειρωση ειναι η καλυτερη λυση και για να μην παιδευεται το γατι αλλα και για να μην εμφανισει καποιο ειδος καρκινου που εμφανιζουν τα αστειρωτα ζωακια
βεβαια τον τελευταιο χρονο το γατι ειχε φοβερους πονους,δεν ετρωγε και δεν εβελεπε επειδη ειχε καταραχτη(η μητερα μου που ειναι οφθαλμιατρος πιστευει οτι μπορει να ειναι και απο τις ενεσεις)Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Αφου εζησε και δεκα χρονια παλι καλα...![]()
καλημερα και καλη χρονια!Αρχική Δημοσίευση από SaiNT
Καλημέρα σας
( Sorry , αλλά η ώρα είναι 4 το πρωϊ , οπότε το καλημέρα , μου ακούγετε ποιο φυσιολογικό)
Καταρχάς , συγχαρητήρια, για την απίστευτη δουλειά και την τρομερή ενημέρωση που έχετε κάνει μέσα από αυτό το Post όσον αφορά αυτές τις ενέσεις που έχουνε να κάνουνε σχέση με τον Οίστρο !
Με μεγάλη απογοήτευση έχω να πω , ότι και εγώ στις 11 Δεκεμβρίου του 2009
( 11-12-2009 ) έπεσα και εγώ θύμα από κτηνίατρο , τον οποίο μάλιστα, τον ρώτησα κιόλας , τι είναι καλύτερο , ένεση ή στείρωση.
Τον ρώτησα ευθύς < Διάβασα στο Internet ότι οι ενέσεις προκαλούνε κάποιο είδους καρκίνο , ή καρκίνους στις γάτες , άμα γίνονται αντί για την στείρωση >>
Ο κτηνίατρος , πήρε μια έκφραση στα μάτια του , σαν να ταράχτηκε και μου απάντησε κατά λέξη :
<< Όχι...αυτό δεν στέκει..δεν ισχύει κάτι τέτοιο ...η μοναδική παρενέργεια της ένεσης που σου έκανα , με όνομα helaprestal είναι ότι αν γίνετε κάθε 5 μήνες στον ίδιο σημείο δέρματος του ζώου , υπάρχει περίπτωση να οι τρίχες να χάσουνε το χρώμα τους. Και ο λόγος που δεν σου έκανα το Delvosteron είναι γιατί πρόσφατα , οι εταιρίες που κάνουνε εισαγωγή αυτό το φάρμακο στην ελλάδα , κάνανε συγχώνευση μεταξύ τους και ακόμα δεν έχουνε αποστείλει εντός Ελλάδας , τα φάρμακα που τους έχουνε ζητηθεί. >>
Μάλιστα, μου έδειξε και με τον τρόπο που δουλεύει ο ίδιος, καθώς μου πήρε το βιβλιάριο της γάτας μου της Εύας , και μου το "τροποποίησε" το τελευταίο φύλο που σημειώνονται οι Αντιπαρασιτικές Θεραπείες σε φύλο "Οίστρος"
Έκανα Scan-άρισμα το βιβλιάριο για να το δείτε και εσείς.
Εγώ βασικά αυτό που θέλω να ρωτήσω, το ποιο σημαντικό για εμένα αυτήν τη στιγμή είναι
Και πάλι για μια ακόμα φορά, σας ευχαριστώ προκαταβολικά , και ειλικρίνα , έχετε κάνει τρομερή ενημέρωση , αλλά και με τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός , που μοιράζεστε !
- Υπάρχει περίπτωση οι γατούλες μου , τώρα , να κινδυνεύουνε από καρκίνο ?
- Υπάρχει περίπτωση , εγώ να τις κοιτάξω από πίσω
και να μπορέσω να παρατηρήσω κάτι όσον αφόρα την νόσο πυομήτρα ?
Μπορεί λόγω της ορμονικής επιβάρυνσης να έχουν αυξημένες πιθανότητες για καρκίνο, δεν είναι όμως και βέβαιο. Το πιο σημαντικό είναι να μην τους κάνεις κι άλλη ένεση και να τις στειρώσεις άμεσα. Με τη στείρωση αποκλείεις τουλάχιστον τον καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών.Αρχική Δημοσίευση από SaiNT
- Υπάρχει περίπτωση οι γατούλες μου , τώρα , να κινδυνεύουνε από καρκίνο ?
- Υπάρχει περίπτωση , εγώ να τις κοιτάξω από πίσω
και να μπορέσω να παρατηρήσω κάτι όσον αφόρα την νόσο πυομήτρα ?
Η μητέρα των γατιών μου , ειναι 2,5 ετών , και τα γατάκια της, είναι 1,5 έτους.Αρχική Δημοσίευση από πουπουλινα
συνηθωε η στειρωση ξεκιναει απο τον 6ο μηνα...και στα δυο φυλα....αλλα μπορεις να την κανεις και αργοτερα...ε τωρα,αν ενα γατακι εχει φτασει την ηλικια τον 16 ετων...δεν νομιζω οτι χρειαζεται......εγω πιστευω οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να αλλαξεις γιατρο...και να τον ρωτησεις μεχρι ποια ηλικια γινεται η στειρωση...παντως νομιζω οτι υπαρχει μεγαλο περιθωριο...χουφταλο να μην ειναι...
...ποσο χρονων ειναι η μεγαλυτερη σου γατα;
Χμ...Αρχική Δημοσίευση από julia
Γίνεται μετά τους 6 μήνες, χωρίς απαραίτητα να της έχει έρθει ο πρώτος οίστρος, και χωρίς πάλι να έχει γεννήσει τουλάχιστον 1 φορά.(όλα αυτά είναι αρχαιότητες, και παραπληροφόρηση)
Μπορεί να στειρωθεί και όντας σε οίστρο, φτάνει να το γνωρίζει ο γιατρός, για να λάβει τα μέτρα του, γιατί απλά μπορεί να κάνει περισσότερο αιμορραγία απο το συνηθισμένο. Ένας έμπειρος δεν έχει κανένα θέμα, φυσικά υπάρχουν και αυτοί που δεν αναλαμβάνουν.
Επίσης μπορεί και να στειρωθεί γατούλα που έχει ζευγαρώσει, φυσικά όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.
Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
δεν ειναι και τοσο ευκολο να αλλαξει γιατρο. 2 κτηνιατρους εχει μονο η εδεσσα... ο ενας χειροτερος απο τον αλλο. Αν μπορει να παει σε αλλη πολη εκει κοντα καλως, αν οχι, καλυτερα να μεινει σε αυτον που παει τωρα γιατι ο αλλος ειναι χειροτερος![]()
εγω παντως,ποτε δεν θα εμπιστευομουν αυτον τον γιατρο...ειτε απο αγνοια...ειτε απο συμφεροντολογισμο....το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο...κοντα στην εδεσσα υπαρχουν και αλλες μεγαλες πολις ...την στειρωση τουλαχιστον πιστευω οτι θα μπορουσες με ραντεβου να την προγραμματισεις σε καποιον γιατρο που θα σου συστισουν τα κοριτσια που ειναι κοντα στα μερη σου...Αρχική Δημοσίευση από SaiNT
αυτό είναι το πρόβλημα μου βασικά, οτι στην έδεσσα έχει 2 κτηνιάτρους, αλλά τουλάχιστον σε αυτόν που πήγα και μου έκανε την ένεση , ο άνθρωπος , ήτανε πάρα πολύ φιλικός , κοινωνικός , και μάλιστα, ήτανε ευγενικός με τα γατιά μου.
Εγώ θα δοκιμάσω , απλά και ανθρώπινα από την πλευρά μου , να πάω και να του πω ξεκάθαρα ότι βρήκα αποδείξεις ότι η ένεση προκαλέι καρκίνο και θα ζητήσω στείρωση.
Υπάρχει περίπτωηση ίσως και ο ίδιος να μην γνωρίζει τις αρνητικές συνέπεις της ένεσης ?αλλά πως έγινε κτηνίατρος τότε ?
Υπάρχει περίπτωση να μην κάνει καλά την στείρωση και να σακατευτεί η γάτα ?ή υπάρχει περίπτωση να μην μου κάνει στείρωση κανονική και να μου "δέσει την μήτρα" από τις γατούλες μου ?
Πάντως , σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ που κάνατε στον κόπο και μου απαντήσατε![]()
![]()
τον συγκεκριμενο κτηνιατρο τον γνωρισα και πραγματικα ειναι καλος ανθρωπος (για κτηνιατρος δεν ξερω). Ειναι αυτος που πηγα το γατακι που βρηκα στον δρομο και δεν μου πηρε ουτε ενα ευρω για την εξεταση και την θεραπεια και προσφερθηκε να το κρατησει οταν θα εχει μερος για να το δωσει (ειχε ενα αλλο αδεσποτο γατακι που ηταν σε αθλια κατασταση και το φροντιζε). Οποτε συμφεροντολογο δεν τον λες. Επισης χωρις να ειμαι πελατισσα του καθισε και μου εξηγησε οτι αποριες ειχα με τον γατο μου παρολο που δεν τον εχει δει ποτε (τον ρωτησα για τριχομπαλες και διαφορα αλλα που δεν θυμαμαιΑρχική Δημοσίευση από πουπουλινα
εγω παντως,ποτε δεν θα εμπιστευομουν αυτον τον γιατρο...ειτε απο αγνοια...ειτε απο συμφεροντολογισμο....το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο...κοντα στην εδεσσα υπαρχουν και αλλες μεγαλες πολις ...την στειρωση τουλαχιστον πιστευω οτι θα μπορουσες με ραντεβου να την προγραμματισεις σε καποιον γιατρο που θα σου συστισουν τα κοριτσια που ειναι κοντα στα μερη σου...![]()
επειδη ακριβως τον γνωριζεις,για αυτο και εισαι επειικης...αν ομως δεν τον γνωριζες θα ελεγες τα ιδια;Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
τον συγκεκριμενο κτηνιατρο τον γνωρισα και πραγματικα ειναι καλος ανθρωπος (για κτηνιατρος δεν ξερω). Ειναι αυτος που πηγα το γατακι που βρηκα στον δρομο και δεν μου πηρε ουτε ενα ευρω για την εξεταση και την θεραπεια και προσφερθηκε να το κρατησει οταν θα εχει μερος για να το δωσει (ειχε ενα αλλο αδεσποτο γατακι που ηταν σε αθλια κατασταση και το φροντιζε). Οποτε συμφεροντολογο δεν τον λες. Επισης χωρις να ειμαι πελατισσα του καθισε και μου εξηγησε οτι αποριες ειχα με τον γατο μου παρολο που δεν τον εχει δει ποτε (τον ρωτησα για τριχομπαλες και διαφορα αλλα που δεν θυμαμαι). Επισης δεν θα βιαστω να τον κρινω γιατι ο ανθρωπος ειναι καινουριος και δεν εξασκει το επαγγελμα πολλα χρονια ωστε να εχει και την αναλογη εμπειρια. Εγω ειμαι υπερ να παει και να συζητησει μαζι του και αναλογα με αυτα που θα του πει να πραξει. Θα μπορουσε να παει θεσ/νικη που ειναι 1-1.5 ωρα δρομος, αλλα τι θα γινει αν καποια στιγμη παθει κατι καποια γατα του και χρειαστει κτηνιατρο; Δεν θα ειναι καλυτερα να την δει γιατρος που γνωριζει το ιστορικο της; Ας παει και στον αλλο τον κτηνιατρο (τον οποιο δεν τον παω καθολου γιατι φερεται σαν χασαπης) να παρει και αλλη γνωμη
![]()
Παρακάτω μία λίστα με τους προτεινόμενους απο τα μελη. Είναι ένα εξέλ, νομίζω το δεύτερο φύλλο είναι η ΘεσσνικηΑρχική Δημοσίευση από ramon
Πωπω και μας ο κτηνιατρος μας μας προτεινε την ενεση για την θυληκια μας και ευτυχως ειπαμε οχι!!!(καλα που η μαμα μου ηταν και αυτη κτηνιατρος και κατι ξεραμε πανω κατω) Μπορειτε μηπως να μου προτεινετε καλους κτηνιατρους στην θεσσαλονικη;
Και επισης ειναι φυσιολογικο ενω μια γατα ειχε οιστρο να μην ξαναεχει για πανω απο ενα μηνα;Γιατι ο κτηνιατρος ειχε πει οτι θα ξαναεχει μετα απο 1-2 βδομαδες και ανυσηχω!![]()
Αρχική Δημοσίευση από ramon
Δεν θελουμε να την αφησουμε να γεννησει επειδη και η δικια μου η γατα και οσες ειχαμε στο σπιτι ηταν αυτες που οι αλλοι παρατουσαν.Δεν θα θελα σε καμια περιπτωση να εχουν τετοια τυχη τα γατακια της.
Απλα επειδη η γατουλα μου τωρα ειναι 7 μηνων και ειχε προσφατα τον πρωτο της οιστρο ρωτησαμε τον κτηνιατρο.Αυτος ειπε οτι η γατα ειναι πολυ μικρη για στειρωση (ειπε οτι μετα τον-8 ειναι καλα)και μας προτεινε την ενεση και φυσικα του αρνηθηκαμε.τωρα που περιμενω να μεγαλωσει λιγο για να την παω προσεξα πως δεν ειχε ξανα οιστρο για ενα μηνα ενω ο κτηνιατρος ειπε οτι το πολυ σε 1-2 βδομαδες θα εχει.Γι αυτο ανυσηχησα λιγακι...![]()
κοιτα να δεις..ή ειναι εντελως ασχετος...'η πολυ εκμεταλευτης..και τα δυο ειναι...αστα να πανε...οποτε...αλλαγη γιατρου..Αρχική Δημοσίευση από ramon
πουπουλινα οταν του την πηγα ηταν 5,5 μηνων..Αλλα και παλι οκ αφου του ειπαμε οχι για την ενεση γιατι παλι δεν δεχτηκε να της κανει στειρωση;;;;;Δεν μπορω να τον καταλαβω...
![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...με πολλούς φίλους