"Cutter" ή νέε γατομπαμπά, σε καλοσωρίζω στην παρέα μας!

Κατ'αρχάς να σου πω οτι αυτό που έκανες, να αποφασίσεις να βάλεις στη ζωή σου κι αυτή τη ζωούλα (που αν έμενε στο δρόμο η τύχη της θα ήταν προδιαγεγραμμένη), αξίζει πολλά μπράβο και δηλώνει πως είσαι "'Ανθρωπος" με όλη η σημασία της λέξης.
Το σίγουρο είναι πως γι αυτή σου την καλή πράξη, κάθε μέρα που περνάει θα νιώθεις ευγνώμων για τις στιγμές αγάπης και χαράς που θα ζεις γνωρίζοντας όλο και περισσότερο ένα από αυτά τα μαγικά πλάσματα που λέγονται "γάτες" (ή και δυο άμα λάχει).
Επειδή όμως το να αναλαμβάνει κανείς τη φροντίδα ενός κατοικιδίου δεν είναι μόνο χαρά και διασκέδαση, αλλά συμπεριλαμβάνει και διάφορα πρακτικά θέματα που πρέπει να λυθούν, θα σε βοηθήσω όσο μπορώ, απαντώντας στα ερωτήματά σου:
1. Το μπαλκόνι δεν είναι απαγορευτικό για την αμμολεκάνη με την αυστηρή προϋπόθεση όμως να είναι
γερά περιφραγμένο. Κι αυτό, γιατί έχουμε δει άπειρες περιπτώσεις γατιών που είτε χάθηκαν, είτε τραυματίστηκαν θανάσιμα στην προσπάθειά τους να παίξουν πηδώντας στα κάγκελα. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα αυτό, σου συνιστώ να το προσέξεις αν τελικά επιλέξεις το μπαλκόνι για την τοποθέτηση της αμμοδόχου. Αν θες ιδέες για το πώς μπορείς να το οχυρώσει, δες λίγο κι εδώ ένα από τα θέματά μας το
Περίφραξη μπαλκονιού που έχουμε.
Κατά τα άλλα και για την ιστορία, προσωπικά όταν είχα την πρώτη μου γατούλα είχα τοποθετήσει την αμμολεκάνη σε μια γωνιά του σαλονιού δίπλα στη συρόμενη πόρατ που οδηγούσε στο μπαλκόνι (και για ασφάλεια μα και για να αποφεύγω τυχόν οσμές). Την πόρτα την κρατούσα όλη μέρα μισάνοιχτη, ώστε να μπορεί να πηγαινοέρχεται, όμως αφού πρώτα είχα φροντίσει να τοποθετήσω στο μπαλκόνι δίχτυ ασφαλείας.
2. Σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί έχω προς το παρόν μόνο μια γάτα, οπότε θα το αφήσω σε άλλα πιο έμπειρα μέλη.
3. Το πρώτο μου γατάκι, μέχρι που μεγάλωσε δεν το άφηνα να μπει στο υπνοδωμάτιο. Λίγο αργότερα όμως, αφού στειρώθηκε και είχε ηρεμήσει κάπως από τις τυχόν ορέξεις για νυχτερινά παιχνίδια, δεν υπήρχε περίπτωση να μην κοιμηθούμε στο ίδιο κρεββάτι. Και ναι ήταν ήσυχη, δεν έκανε τρέλες.
Ενώ η μικρή που έχω τώρα, ούτε 3 μηνών καλά καλά- πιο τυχερή η τσούπρα αυτή- έχει μπει αμέσως στην κρεβατοκάμαρα και στο κρεβάτι μου ήδη από τη δεύτερη μέρα.
Βέβαια εξαρτάται κι από το χαρακτήρα τους. Τα μικρά συνήθως είναι αεικίνητα και δεν γνωρίζουν πότε ο άλλος θέλει να ξεκουραστεί, οπότε βλέποντας και κάνοντας που λέμε.
4. Για το χαμστεράκι, πάλι δεν μπορώ να ξέρω. Στη θέση σου θα τα κρατούσα σε χωριστά δωμάτια, αφού μεν η γάτα δεν νομίζω να αγχωθεί, μάλλον θα..."ενθουσιαστεί" και θα την ιντριγκάρει να προσπαθεί να γραπώσει ένα ζωντανό "παιχνιδάκι", αλλά το χαμστεράκι όχι μόνο δεν θα μοιραστεί τον ενθουσιασμό της, αλλά θα στρεσάρεται αρκετά πιστεύω προσπαθώντας να γλυτώσει.
Αυτά για αρχή και καθόλου δεν μας κούρασες, ίσα ίσα χαρά μας να βοηθήσουμε σε ότι μπορούμε και βέβαια ότι περαιτέρω απορίες έχεις, μη διστάσεις να ρωτήσεις.
Να το χαίρεσαι το γατάκι και όταν είσαι έτοιμος, θα χαρούμε να μας το γνωρίσεις με το όνομά του, στην ειδική κατηγορία θεμάτων
Οι γάτες μου, όπου θα αποκτήσει ένα ολόδικό του θέμα, με στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του που θα μπορείς να μας ενημερώνεις, φωτογραφίες, βιντεάκια και ότι άλλο σχετικό.

...με πολλούς φίλους