Ποιες είναι οι εντυπώσεις και τα ερωτηματικά μου?
Ο Αλεξάν ήρθε με την προϋπόθεση να μείνει λίγο και μια - δύο εθελόντριες να τον προσέχουν και να τον καθαρίζουν. Ουσιαστικά μόνον ο χώρος μου ζητήθηκε. Όμως δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχη και καθώς ήταν δύσκολο να βρεθούν εθελοντές (στο τέλος δεν βρέθηκε κανένας αφού μια κοπελίτσα που εμφανίστηκε ήταν εντελώς ακατάλληλη) έκανα εγώ όλα όσα χρειαζόταν και επιπλέον βέβαια ερχόταν μερικές φορές και τα άτομα που μου τον είχαν φέρει.
Η Παρδαλούλα πάλι δεν είχε εθελοντές.Έίναι μια τρυφερή χαδιάρα γατούλα. Το άτομο που μου την έφερε περνούσε κάθε τρίτη τέταρτη ή πέμπτη μέρα και κατατ' άλλα τη φρόντιζα εγώ (εμβόλιο, ηλεκτρονική ταυτότητα κτλ), τουαλέττα, φαγητό.
Όταν ήρθε η ώρα να ταξιδέψει μου είπαν θάρθουν να την πάρουν μια μέρα πριν. Αυτό δεν έγινε και έτσι μου ζητήθηκε να την πάω στο αεροδρόμιο μαζί με το άτομο που μου την έφερε και μαζί με τη δική της γάτα. Δέχτηκα πρόθυμα. Σε λίγο μου είπαν ότι δεν είμαι κατάλληλη γι αυτό και καλύτερα να πάω πρωΐ-πρωΐ την Παρδαλούλα στο σπίτι του ατόμου που θα φρόντιζε τα πραιτέρω με ταξί κτλ. Προσφέρθηκα πάλι να την πάω στο αεροδρόμιο αλλά δεν έγινε δεκτό. Έτσι λοιπόν ξύπνησα στις 6.00π.μ. την έβαλα στη γατοφόρο μετά από αγκαλίτσες και χαδάκια και την πήγα στο σπίτι που μου είπαν. Όταν έφτασα, μου είπαν ότι είχα έρθει μισή ώρα πιο νωρίς και άφησαν να εννοηθεί ότι ήμουν ανεπιθύμητη. Επειδή όμως η Παρδαλούλα είχε ήδη στεναχωρεθεί και έκλαιγε και ψιλοούρλιαζε στη διαδρομή, ενώ μόλις μυρίστηκε τον κήπο που ήταν άλλοτε ηρέμησε και έλεγε λογάκια, σκέφτηκα να περιμένω το άτομο που θα την έπερνε στον κήπο, δηλαδή να βάλω τη γατοφόρο με την Παρδαλούλα στους θάμνους πάνω στο γρασίδι. Πράγματι ηρέμησε πολύ και χάρηκα, της άρεσε -δεν ήθελα να φύγει σε πανικό. Αυτό, αντί να αναγνωριστεί ως θετικό θεωρήθηκε τρέλλα και αφού "μου την είπαν" πήραν τη γατούλα για τα περαιτέρω.
Έχει τις ευχές μου και τη θετική μου ενέργεια.
Ωστόσο, κατάλαβα ότι η φιλοξενία υπό τέτοιες συνθήκες ίσως να μην είναι ότι καλύτερο. Κατάλαβα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά τα ζώα αγαπάνε και τους ανθρώπους και το αντίθετο. Για μένα άνθρωποι και ζώα είναι ένα και το αυτό. Τα ζώα ανυπεράσπιστα. Γι αυτό αποφάσισα να συνεχίσω μεν να φιλοξενώ στο μέτρο των δυνατοτήτων μου γατούλες αλλά σύμφωνα με μια σωστή συνεννόηση και τον απαιτούμενο σεβασμό. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι επειδή θεωρούνται φιλόζωοι αυτό δεν τους απαλλάσσει από το να σκέφτονται ότι και άλλοι, που βοηθούν πιο λίγο, αυτό σημαίνει κάτι γι αυτούς και δεν αποτελούν "μηχανές φιλοξενίας".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...με πολλούς φίλους