Κοίτα, μια βόλτα με τη γάτα δεν πρέπει να είναι ίδια με μια βόλτα με το σκύλο... το σκύλο τον κουμαντάρεις και τον πας όπου θες εσύ. Υποθέτω ότι η γάτα σε πάει βόλτα. Απ'όσο βλέπω, θέλει πολλές δοκιμές και σταδιακή προσαρμογή της γάτας, πρώτα στο χαλινάρι, μετά στο λουρί και μετά προσεκτικές εξορμήσεις για την εξοικείωση της γάτας... εγώ σκοπεύω να τον βγάλω να εξερευνήσει πρώτα την πολυκατοικία και λίγο-λίγο, κάθε μέρα θα πηγαίνουμε πιο πέρα... στον κήπο. Επίσης, καλού κακού, θα έχω μαζί μου μια μαλακή γατοφόρο, οπότε αν πανικοβληθεί θα τον χώσω μέσα και θα έχω έναν έλεγχο της κατάστασης.
Το πιο δύσκολο που βλέπω είναι η εξοικείωση με το λουρί, η γάτα θέλει να κινείται και να χοροπηδάει, ένα λουρί την περιορίζει και την εκνευρίζει... η sakura είναι πιο ειδική στο κομμάτι της βόλτας, αυτή μπορεί να μας πει πώς έμαθε ο Naruto, και απ'ό,τι θυμάμαι είχε κάτι μικροευτράπελα
ακομα εχουμε ευτραπελα

Με το λουρι δεν ειχαμε προβλημα. Απο την 1η μερα που του φορεσα το harness το δεχτηκε. Το λουρι ουτε που το αισθανθηκε πανω του. Ουτε μια μερα δεν σπαταλησα μεσα να του μαθω να το δεχεται. Τουλαχιστον σ'αυτο το θεμα ηταν αψογος. Το μεγαλυτερο μου προβλημα ηταν οι θορυβοι του εξω κοσμου. Καθοτι γατι του σπιτιου αυτος δεν ηταν συνηθησμενος στους θορυβους των αυτοκινητων, των ανθρωπων με πατινια, ή αυτων που ειχαν βαλιτσουλα με ροδες. Τρομαζε με το παραμικρο και ακομα τρομαζει οταν ακουσει θορυβο που δεν γνωριζει.
Ας περασουμε στο περπατημα τωρα. Εκει ειναι το 2ο μεγαλο ζορι. Στην αρχη πηγαινε και κρυβοταν σε οτι θαμνο εβρισκε μπροστα του. Δεν τον ενδιεφερε να εξερευνησει το περιβαλλον του. Σιγα σιγα ομως αρχισε να συνηθιζει και να κανει δειλα δειλα καποια βηματα και να εξερευνει αλλους θαμνους. Φοβαται ακομα και σημερα. Τον τελευταιο καιρο τα παει καλυτερα ομως και με ακολουθει απο την μια ακρη του οικοδομικου τετραγωνου ως την αλλη. Βεβαια δεν ειναι σαν σκυλος. Περπαταει λιγο και σταματαει σε κανενα λουλουδακι ή θαμνο και μυριζει με τις ωρες. Το κακο ειναι οτι υπαρχουν πολλα σκυλια εδω και παρολο που τα εχουν δεμενα μαζι τους, μερικα θα γαβγισουν και θα τον τρομαξουν.
Δεν σε παει οπου θελει, αλλα ουτε και εσυ μπορεις να τον πας οπου θελεις. Δοκιμασα με treats να τον κανω να με ακολουθει, αλλα δεν τσιμπησε

Τωρα βεβαια αυτος ειναι μπροστα και εγω ακολουθω.
Παντως μια φορα ειχα δει μια κοπελα να εχει εναν μαυρο γατουλη με λουρι βολτα και μαλιστα τον ειχε παρει μαζι της σε μια παρελαση και περπατουσε σαν σκυλι. Ετσι θελω να κανω και τον δικο μου αλλα...ακομα τρομαζει με τις γριες με τα καροτσακια
Προχθες οταν ανοιξα την πορτα να μπουμε μεσα (επειδη ανοιγει ηλεκτρονικα κανει θορυβο), τρομαξε τοσο πολυ που σκαρφαλωσε στον λαιμο μου, μου εκανε 3 γρατσουνιες και πηδηξε στον διαδρομο και ετρεξε κατευθειαν στο ασανσερ για να ανεβει πανω. Τουλαχιστον ξερει πως να παει στο σπιτι του
Νομιζω πως του αρεσει πολυ η βολτα εξω και αξιζει ο κοπος με την εκπαιδευση του λουριου. Μολις βγουμε εξω σηκωνει καθε λιγο και λιγακι την ουρα του απο την χαρα του και γουργουριζει ολη την ωρα. Επισης οταν επιστρεψουμε απο την βολτα και ειμαστε εξω απο την πορτα του διαμερισματος τον πιανει τρελλη κριση γουργουρισματος και οταν μπει μεσα τρελαινεται στις τουμπες και στα χαδια! Ασε που ειναι για ωρα συνεχεια κολλημενος στα ποδια μου και δεν μ'αφηνει λεπτο μονη μου.
...με πολλούς φίλους