Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δεν είναι βρεγμένη καθόλου άλλωστε πέρασαν 3 μέρες!!!!!Αρχική Δημοσίευση από ΓΙΟΥΛΗ
ειναι ακομα βρεγμενη? Αν ναι...πρεπει να περιμενεις να στεγνωσει...![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αμ...δεν μας το'πες αυτο πρινΑρχική Δημοσίευση από ntourountourou
Δεν είναι βρεγμένη καθόλου άλλωστε πέρασαν 3 μέρες!!!!!![]()
Το φοβάται το πιστολάκι!!!!τι να βάζω???κορν φλάουρ????κομποθς δεν εχει κανει μέχρι τώρα τι να πω!!!Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
πρεπει να την στεγνωνεις με το πιστολακι γιατι καθε φορα που θα την κανεις μπανιο και δεν θα την στεγνωνεις θα γινεται ετσι. Επισης μετα το πιστολακι μπορεις να βαζεις κορν φλαουρ για να φουντωνει περισσοτερο και για να μην κανει κομπους!
το γατουλινι σου ειναι ακομα μικρο, οποτε μην το κακομαθαινεις. Μη μπαινεις στην λογικη του "α φοβαται, πρεπει να αποφυγω το χ αντικειμενο". Ποτε δεν θα μαθει ετσι. Πρεπει να το μαθεις να ανεχεται και το νερο και το πιστολακι τωρα που ειναι μικρο. Μη φοβασαι, δεν παθαινει τιποτα. Απλα φροντιζε με το πιστολακι να το εχεις στην χαμηλη ενταση/θερμοτητα για να μην το καψεις. Πρεπει να το μαθεις οτι ο θορυβος δεν θα το πειραξει και πρεπει να συνηθισει την διαδικασια. Αν του μιλας γλυκα και το κανεις να νιωσει σιγουρια σιγα σιγα θα εξοικειωθει. Ο δικος μου ανεχεται το νερο και μαλιστα του αρεσει επειδη τον εκανα μπανιο συχνα απο 2 μηνων. Εχουμε ομως ακομα προβλημα με το πιστολακι αλλα ο χαζουλης το φοβαται μονο οταν ειναι βρεγμενος. Οταν στεγνωνω τα μαλλια μου δεν φοβαται και οταν το στρεψω πανω του καθεται. Αλλα ο δικος μου δεν ειναι νορμαλ οποτε η δικια σου θα συνηθισει αμεσωςΑρχική Δημοσίευση από ntourountourou
Το φοβάται το πιστολάκι!!!!τι να βάζω???κορν φλάουρ????κομποθς δεν εχει κανει μέχρι τώρα τι να πω!!!![]()
ntourountourou επειδή το γατάκι σου βλέπω ότι είναι περσικό θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ με τι προϊον κάνεις μπάνιο στο γατάκι γιατί μετά θα σου κάνει κόμπους. Επίσης εγώ τον συγκεκριμένο αφρό τον φαβάμαι πάρα πολύ γιατί αν προσέξεις μυρίζει όπως ο αφρός που καθαρίζουμε τον υπολογιστή ή οποιοδήποτε μηχάνημαΑρχική Δημοσίευση από ntourountourou
Γεια σας πάλι γατοπαρεούλα!!!!
Όπως ξέρουμε όλοι τα βλαστάρια μας (αν όχι όλα τα περισσότερα) σιχαίνονται το νερό.Έτσι λοιπόν με προμήθευσε ο γιατρός με εναν αφρό (cat & dog foam αφρός στεγνού καθαρισμού) για να την μπανιάρω....!!!!
Την χτένισα , της έβαλα μπόλικο αφρό , της έκανα μασαζάκι και πήρα μια πετσετούλα και την έτριψα και την άφησα να στεγνώσει :upμια που το σεσουάρ για την Σάλι είναι σεσουάρ για δολοφόνους)....!!!!Το μαλλί της παρόλα αυτά ενώ πριν ήταν φουντωτό και λαμπερό και τέλειο τώρα είναι κατσιασμένο!
Την χτενίζω με την χτένα και με την κανονική και με την άλλα που της φουντώνει το τρίχωμα αλλα παραμένει κατσιασμένο (τύπου ράστα)....Τι με συμβουλεύεται να κανω?
![]()
συμφωνω απολυτα!!! Εγω αποφευγω ολους τους αφρους γιατι μενουν πανω τους και τον γλειφουν και δεν μπορω να ειμαι σιγουρη 100% οτι ειναι εντελως ακινδυνος. Οποτε καλυτερα μπανιο και καλο ξεβγαλμα με νερακι και στεγνωμα με πιστολακι παρα τετοια προιοντα. Επισης τα μακρυτρικα θελουν και καθημερινο χτενισμα με χτενα και με βουρτσα (οχι μονο με βουρτσα) για να αποφευχθουν οι κομποι. Δοκιμασε και κορν φλαουρ οπως προειπα για να ειναι πιο αφρατο, ειναι εντελως ακινδυνο.Αρχική Δημοσίευση από Sli8erin
ntourountourou επειδή το γατάκι σου βλέπω ότι είναι περσικό θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ με τι προϊον κάνεις μπάνιο στο γατάκι γιατί μετά θα σου κάνει κόμπους. Επίσης εγώ τον συγκεκριμένο αφρό τον φαβάμαι πάρα πολύ γιατί αν προσέξεις μυρίζει όπως ο αφρός που καθαρίζουμε τον υπολογιστή ή οποιοδήποτε μηχάνημα![]()
Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
συμφωνω απολυτα!!! Εγω αποφευγω ολους τους αφρους γιατι μενουν πανω τους και τον γλειφουν και δεν μπορω να ειμαι σιγουρη 100% οτι ειναι εντελως ακινδυνος. Οποτε καλυτερα μπανιο και καλο ξεβγαλμα με νερακι και στεγνωμα με πιστολακι παρα τετοια προιοντα. Επισης τα μακρυτρικα θελουν και καθημερινο χτενισμα με χτενα και με βουρτσα (οχι μονο με βουρτσα) για να αποφευχθουν οι κομποι. Δοκιμασε και κορν φλαουρ οπως προειπα για να ειναι πιο αφρατο, ειναι εντελως ακινδυνο.
επειδη τα μακτρυτριχα καποιες φορες (οταν πανε τουαλετα) λερωνονται και πολλες φορες το καθαρισμα στην πισω περιοχη δεν ειναι εφικτο και η μονη λυση ειναι το μπανιο. Επισης εγω τον κανω συχνα μπανιο επειδη εχω αλλεργια στις γατες και με αυτο τον τροπο μειωνω τα αλλεργιογονα στο σπιτι (τον κανω μπανιο με σκετο νερο τις περισσοτερες φορες για να μην ερεθιστει το δερμα του απο τα χημικα). Ως τωρα αντεχω για 2+ μηνες χωρις να τον κανω μπανιο, αλλα μολις περασει ο καιρος με πιανει παλι η αλλεργια. Παλια τον εκανα καθε μηνα και πιο συχνα, αλλα τωρα ειμαι καλυτερα και εχω αρχισει να συνηθιζω. Ελπιζω στο μελλον να τον κανω μπανιο πιο σπανια. (δεν ειναι σε ολες τις γατες η φυση τους να αποφευγουν το νερο, υπαρχουν ρατσες οπως η maine coone, turkish van, ashera, savannah που λατρευουν το νερο).Αρχική Δημοσίευση από ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Εγώ που δεν είμαι τόσο ιδική θέλω να ρωτήσω κάτι,αλλά μην με κοροιδέψετε...Γιατί πρέπει να κάνουμε μπάνιο στα γατούλια μας;Αφού πλένονται μόνα τους.Δεν είναι λίγο βάσανο;Αυτή είναι η φύση τους....
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση!Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
επειδη τα μακτρυτριχα καποιες φορες (οταν πανε τουαλετα) λερωνονται και πολλες φορες το καθαρισμα στην πισω περιοχη δεν ειναι εφικτο και η μονη λυση ειναι το μπανιο. Επισης εγω τον κανω συχνα μπανιο επειδη εχω αλλεργια στις γατες και με αυτο τον τροπο μειωνω τα αλλεργιογονα στο σπιτι (τον κανω μπανιο με σκετο νερο τις περισσοτερες φορες για να μην ερεθιστει το δερμα του απο τα χημικα). Ως τωρα αντεχω για 2+ μηνες χωρις να τον κανω μπανιο, αλλα μολις περασει ο καιρος με πιανει παλι η αλλεργια. Παλια τον εκανα καθε μηνα και πιο συχνα, αλλα τωρα ειμαι καλυτερα και εχω αρχισει να συνηθιζω. Ελπιζω στο μελλον να τον κανω μπανιο πιο σπανια. (δεν ειναι σε ολες τις γατες η φυση τους να αποφευγουν το νερο, υπαρχουν ρατσες οπως η maine coone, turkish van, ashera, savannah που λατρευουν το νερο).
Γεια σου...!Όπως έχω πει και πιο πάνω την χτενίζω και με χτενα και με βούρτσα!βρε που έχεις το μυαλό σου?χεχεχεχεΑρχική Δημοσίευση από sakura-chan
συμφωνω απολυτα!!! Εγω αποφευγω ολους τους αφρους γιατι μενουν πανω τους και τον γλειφουν και δεν μπορω να ειμαι σιγουρη 100% οτι ειναι εντελως ακινδυνος. Οποτε καλυτερα μπανιο και καλο ξεβγαλμα με νερακι και στεγνωμα με πιστολακι παρα τετοια προιοντα. Επισης τα μακρυτρικα θελουν και καθημερινο χτενισμα με χτενα και με βουρτσα (οχι μονο με βουρτσα) για να αποφευχθουν οι κομποι. Δοκιμασε και κορν φλαουρ οπως προειπα για να ειναι πιο αφρατο, ειναι εντελως ακινδυνο.
Γεια σου και σένα!!!Αυτό με την μυρωδιά το πρόσεξα αλλα δεν ήξερα οτι μπορεί να κάνει κακο!Αρχική Δημοσίευση από Sli8erin
ntourountourou επειδή το γατάκι σου βλέπω ότι είναι περσικό θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ με τι προϊον κάνεις μπάνιο στο γατάκι γιατί μετά θα σου κάνει κόμπους. Επίσης εγώ τον συγκεκριμένο αφρό τον φαβάμαι πάρα πολύ γιατί αν προσέξεις μυρίζει όπως ο αφρός που καθαρίζουμε τον υπολογιστή ή οποιοδήποτε μηχάνημα![]()
Γεια σου!!!Σιγά μην σε κοροιδέψουμε βλε.....Χεχε!!!Αρχική Δημοσίευση από ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Εγώ που δεν είμαι τόσο ιδική θέλω να ρωτήσω κάτι,αλλά μην με κοροιδέψετε...Γιατί πρέπει να κάνουμε μπάνιο στα γατούλια μας;Αφού πλένονται μόνα τους.Δεν είναι λίγο βάσανο;Αυτή είναι η φύση τους....
![]()
Αρχική Δημοσίευση από ntourountourou
Γεια σου!!!Σιγά μην σε κοροιδέψουμε βλε.....Χεχε!!!
Όπως ειπώθηκε και πιο κάτω είναι μακρίτριχο και όταν τρώει και πάει τουαλετα είναι θέ΄μα!την σκουπίζω μετα απο τουαλέτα με μωρομάντηλο αλλα δεν είναι εφικτο συνέχεια!!!!επισης αν ήταν στο κήπο δεν θα το έκανα μπανάκι αλλα είναι μεσα στο σπίτι σε όλα τα έπιπλα κοιμάται στο κρεβάτι μου και κυρίως πάνω μου!!!Οπότε κατι πρεπει να γινει!!!!αν δεν σας γράψω μεθαυριο κάτι θα σημαινει
σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Αρχική Δημοσίευση από BabyCat
Μπορεις να βαλεις το πιστολακι πιο σιγα.Συνηθως ολα εχουν κατι για να τα ρυθμιζεις.Οπως ειπε και η Αγνη η φοβιες ξεπερνιουνταιμε το καιρο.Η Αγνη εχει κλειστοφοβια εγω εχω λιγη υψοφοβια τι να κανουμε.Το ξεπερναω σιγα-σιγα.Δοκιμασε αυτο με το πιστολακι.Ποτε δε ξερεις:cool:
Ηξερα για την πούδρα αλλά για τον Κορν δεν ήξερα, μήπως βοηθάει κ να ξεμπερδέψουμε τους κόμπους;Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
. Δοκιμασε και κορν φλαουρ οπως προειπα για να ειναι πιο αφρατο, ειναι εντελως ακινδυνο.
Αρχική Δημοσίευση από ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
![]()
Και εκτός αυτού ότι ορισμένες φορές λερώνονται τα μακρύτριχα καλό είναι ακόμα κ τα κοντότριχα που κ που να τα κάνουμε ένα μπανάκι για να φεύγουν κ οι νεκρες τρίχες αλλά τους κάνεις καλό κ στους πόρους απομακρύνωνται τα νεκρά κύταρα κ γενικότερα το δέρμα τους "αναπνέει" καλύτερα. Και βέβαια το καθημερινό βουρτσισμα είναι απαραίτητο, έτσι έχουμε κ λιγότερες τρίχες στο σπίτιΑρχική Δημοσίευση από sakura-chan
επειδη τα μακτρυτριχα καποιες φορες (οταν πανε τουαλετα) λερωνονται και πολλες φορες το καθαρισμα στην πισω περιοχη δεν ειναι εφικτο και η μονη λυση ειναι το μπανιο. .
sorry δεν ειδα οτι την χτενιζεις και με χτεναΑρχική Δημοσίευση από ntourountourou
Γεια σου...!Όπως έχω πει και πιο πάνω την χτενίζω και με χτενα και με βούρτσα!βρε που έχεις το μυαλό σου?χεχεχεχε.Οκ λες να δοκιμάσω κορν φλάουρ όλα καλά αλλα δε μου λες πως!!!χαχα!
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και έχω σκοπό μεθαύριο να την κάνω μπάνακι!Και ας γίνει βιετνάμ!![]()
Ναι γιατί αν δεν έχει στεγνώσει μετά θα έχουμε γατόπιταΑρχική Δημοσίευση από sakura-chan
sorry δεν ειδα οτι την χτενιζεις και με χτεναΤο κορν φλαουρ το βαζεις μολις τελειωσεις το μπανιο και την στεγνωσεις εντελως καλα. Μπορεις να το βαλεις και την επομενη μερα, ακομα καλυτερα. Παιρνεις μικρη ποσοτητα, το τριβεις στα χερια σου και χαιδευεις την γατουλα (στοχος σου ειναι να παει το κορν φλαουρ στο δερμα για να απορροφα την λιπαροτητα). Μπορεις να ανοιγεις το τριχωμα με τα χερια σου και σιγα σιγα να βαζεις μια μικρη ποσοτητα (αυτο παιρνει λιγη ωρα). Στην αρχη θα δειχνει λιγο σκονισμενη, αλλα μεχρι την επομενη μερα θα εχει γινει μια αφρατη κουκλιτσα
. Εγω του βαζω συνηθως οταν ειναι καπως λιπαρη η τριχα του (κυριως στην βαση της ουρας οπου υπαρχει αδενας για μαρκαρισμα).
ξερω πως στην περιπτωση που δεν ξεμπερδευονται αφου εχεις δοκιμασει να την χτενισεις, μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτο:Αρχική Δημοσίευση από Sli8erin
Ναι γιατί αν δεν έχει στεγνώσει μετά θα έχουμε γατόπιταΤα δικά μου επειδή είναι στειρωμένα δεν έχουν πρόβλημα με την λιπαρότητα, αλλά επειδή η Κάντυ έχει πολύ λεπτή κ μαλακή τρίχα κάνει πολύ εύκολα κόμπους ακόμα κ όταν την χτενίζω όταν γλύφεται μετά δημιουργεί κόμπους από το σάλιο της
Απλά ψάχνω να βρω ενα προϊόν που να ξεμπερδεύει τους κόμπους, δεν μπορεί κάτι θα υπάρχει
![]()
Εμείς τη Σίμπα την χτενίζουμε 2-3 φορές την ημέρα,αλλά δεν την κάνουμε μπάνιο...Αρχική Δημοσίευση από Sli8erin
Ηξερα για την πούδρα αλλά για τον Κορν δεν ήξερα, μήπως βοηθάει κ να ξεμπερδέψουμε τους κόμπους;
Και εκτός αυτού ότι ορισμένες φορές λερώνονται τα μακρύτριχα καλό είναι ακόμα κ τα κοντότριχα που κ που να τα κάνουμε ένα μπανάκι για να φεύγουν κ οι νεκρες τρίχες αλλά τους κάνεις καλό κ στους πόρους απομακρύνωνται τα νεκρά κύταρα κ γενικότερα το δέρμα τους "αναπνέει" καλύτερα. Και βέβαια το καθημερινό βουρτσισμα είναι απαραίτητο, έτσι έχουμε κ λιγότερες τρίχες στο σπίτι![]()
Γεια σου ξανά!!!!!Κατάλαβα στα λόγια αλλά θα δούμε στην πράξη!!!!Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
sorry δεν ειδα οτι την χτενιζεις και με χτεναΤο κορν φλαουρ το βαζεις μολις τελειωσεις το μπανιο και την στεγνωσεις εντελως καλα. Μπορεις να το βαλεις και την επομενη μερα, ακομα καλυτερα. Παιρνεις μικρη ποσοτητα, το τριβεις στα χερια σου και χαιδευεις την γατουλα (στοχος σου ειναι να παει το κορν φλαουρ στο δερμα για να απορροφα την λιπαροτητα). Μπορεις να ανοιγεις το τριχωμα με τα χερια σου και σιγα σιγα να βαζεις μια μικρη ποσοτητα (αυτο παιρνει λιγη ωρα). Στην αρχη θα δειχνει λιγο σκονισμενη, αλλα μεχρι την επομενη μερα θα εχει γινει μια αφρατη κουκλιτσα
. Εγω του βαζω συνηθως οταν ειναι καπως λιπαρη η τριχα του (κυριως στην βαση της ουρας οπου υπαρχει αδενας για μαρκαρισμα).
Μη μασας και μην την αφηνεις να περναει παντα το δικο της. Με τον δικο μου παλευουμε οταν ερχεται η ωρα για πιστολακιΤον κλεινω ομως σε ενα δωματιο για να μην τον κυνηγαω και τον στεγνωνω. Παντως καλο ειναι να μαθει απο τωρα γιατι οταν μεγαλωσει θα εχει πολυ περισσοτερο τριχωμα και δεν θα στεγνωνει με τιποτα μονη της. Ακομα και με το πιστολακι θα σου παιρνει πολλη ωρα
![]()
Και καλα κανετε!Αρχική Δημοσίευση από ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Εμείς τη Σίμπα την χτενίζουμε 2-3 φορές την ημέρα,αλλά δεν την κάνουμε μπάνιο...![]()
γιατι?Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Καλα κανετε,ετσι κι αλλιως τα σιαμ δεν κανει να κανουν μπανιο.
Πωπωπωπω ιδέα δεν είχα!!!Σε ευχαριστώ που απαντησες!Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Γιατι επηρρεαζει πολυ τη θερμοκρασια του σωματος τους και επομενως αλλοιωνει το χρωμα.
Κι εμένα η δικιά μου το τρέμει το πιστολάκι! Συνήθως όταν θέλω να την καθαρίσω βρέχω μια πετσέτα και την χτενίζω και μετά την στεγνώνω με πετσέτα πάλι. Δεν ξέρω πως να την κάνω να μην φοβάται το πιστολάκι. Μια φορά που δοκίμασα να το χρησιμοποιήσω φοβήθηκε τόσο πολύ που από τότε δεν το ξαναδοκίμασα. Τι να κάνω κι εγώ? Από το να της δημιουργήσω κανα ψυχικό τραύμα, αυτοσχεδιάζω!Αρχική Δημοσίευση από sakura-chan
Μη μπαινεις στην λογικη του "α φοβαται, πρεπει να αποφυγω το χ αντικειμενο". Ποτε δεν θα μαθει ετσι. Πρεπει να το μαθεις να ανεχεται και το νερο και το πιστολακι τωρα που ειναι μικρο. Μη φοβασαι, δεν παθαινει τιποτα. Απλα φροντιζε με το πιστολακι να το εχεις στην χαμηλη ενταση/θερμοτητα για να μην το καψεις. Πρεπει να το μαθεις οτι ο θορυβος δεν θα το πειραξει και πρεπει να συνηθισει την διαδικασια. Αν του μιλας γλυκα και το κανεις να νιωσει σιγουρια σιγα σιγα θα εξοικειωθει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αχου το μώρε. Στενοχωρήθηκα τώρα.Αρχική Δημοσίευση από marina-kr
την επιασα απο τα ποδια και την εκανα μπανιο μετα η καημενουλα μου ετρεμε ολοκληρη
...με πολλούς φίλους