Ο γατος μου είναι 10 χρονών και το τελευταίο διάστημα άρχισε να χάνει βάρος, τους προηγούμενους μήνες άρχισε να κάνει εμετούς και να γκρινιάζει γενικώς.
Τον πήγα στον γιατρό και οι αιματολογικές του ήταν εντάξει, η μαγνητική όμως έδειξε προβληματικά νεφρα με πέτρες (ή ογκάκια δεν ξέρουμε). Η διάγνωση ήταν ότι έχει ή νεφρική ανεπάρκεια ή καρκίνο. Ο γιατρος που του έκανε την μαγνητική δεν του πήρε δειγμα για βιοψία και δεν θέλαμε να τον κοιμήσουμε πάλι. Ξαφνικά οι εμετοι γίνανε διάρροια και έχασε τόσο πολύ βάρος που άρχισε να παραπατάει από την αδυναμία.
Τον ξαναπήγα στον γιατρό και τον κράτησε μέσα με ορό και τον παρακολουθούσε. Η διάρροια βελτιώθηκε- από νερο σε αρκετά μαλακά αλλά όχι κανονικά κακά.
ΑΠό τότε που τον πήρα σπίτι και για ένα μήνα του έδινα Flagyl και Medrol (κορτιζόνη) και ID της Hills που την συνεχίζω μέχρι σήμερα. Η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ, σκληρήνανε αλλα όχι τελειως, η διάθεση του έφτιαξε και είχε πολύ όρεξη. Εδω και μια εβδομάδα όμως που σταμάτησα την θεραπεια αρχισε να χειροτερεύει. Τα κακά του μαλακώνουν κι αλλο (μέ λίγο βυσσινι χρώμα στο τελείωμα) , η διάθεση πεφτει, και έκανε και κανα δυο εμετούς. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω καν καταλάβει τι έχει! Ο γιατρός είπε να λύσουμε το εντερικό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και βλέπουμε. Σε κάθε περιπτωση ο γάτος δεν έχει πολύ ζωή (ήταν τα λόγια του). Γνωρίζει κανείς κάτι παροόμοιο και έχει κάποιος να μου συστήσει κάποιον ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ κτηνίατρο που να ενδιαφερθεί πραγματικά να βρει τι έχει ο γάτος μου;; Είναι ο δέυτερος γιατ΄ρος που θα αλλάξω, η προηγούμενη δεν είχε βρει κανεναν λογο γιατι ο γατος μου έχανε βάρος ένα χρόνο πριν που τις τον είχα παει.
Οποιαδηποτε συμβουλη είναι καλοδεχουμενη!
Σας ευχαριστώ!!!
ΥΓ: έχω άλλες δύο γάτες και μου είναι δύσκολο να παρακολουθώ τις κινήσεις του- ποτε και αν ειναι αυτός που κάνει εμετο κλπ...Αλλά ανυσυχώ και επιπλέον μήπως έχει κάτι κολλητικό και αρρωστήσουν και οι άλλες....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...με πολλούς φίλους