Δεν ήξερα πως απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες. Γίνεται να κάνω επεξεργασία το κείμενο ή να το κάνει κάποιος διαχειριστής για να φύγει η τιμή;
Αφροδίτη ψάχνω κλασσικό Σιαμ. Με αναζήτηση στο διαδίκτυο από αγγελίες βρήκα τιμές από 70 ευρώ, έψαξα και για αντίστοιχες τιμές του εξωτερικού οπότε αμφέβαλλα για την καθαρότητα της φυλής. Όμως ρώτησα κάποιον γι' αυτό και μου είπε πως επειδή είναι διάσημη ράτσα σ' αυτή τη χώρα και την έχουν πολλοί, γι' αυτό είναι σε χαμηλές τιμές.
Ο Σίμπα είναι ευρωπαϊκός αγριόγατος, έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τρώει λαγούς. Στην Ιταλία δεν έχει, δυτική, βόρεια, ανατολική και κεντρική ευρώπη έχει και στην Τουρκία. Γάτα χαρακτήριζω από λιοντάρι μέχρι την πιο μικρή οικόσιτη γατούλα. Στις αιλουρίδες όλα τα panthera και τα felis γάτες είναι, δεν έχει σημασία αν είναι άγρια ή όχι.
Όσο για τα έξοδα της φροντίδας το ποσό που μου λες εσύ για τους δύο μήνες είναι παραπάνω απ' όσο αναλογεί σε αυτό της τέλειας φροντίδας της.
Ενδιαφέρομαι για καθαρόαιμη σιαμ μόνο.
Θες να μου πεις οτι ο γατος σου εχει 1.2 μετρα μηκος και μοιαζει με αυτο?

Και τα σκυλια στο χωριο μου τρωνε λαγους, αυτο δεν τα κανει υαινες, ουτε αγριοσκυλα της Αυστραλιας. Η ευρωπαικη αγριογατα δεν απανταται στην χωρα μας, και ακομα και αν απαντιόταν σε ολα τα αρθρα γραφει οτι ειναι σχεδον αδυνατο να εξημερωθει, ακομα και υβριδια αγριογατας με την οικοσιτη γεννιουνται αγρια -σαν να λεμε αυτη η γατα εχει την αγριαδα στα γονιδια της, εξου και το ονομα

Στην Κρητη ωστοσο εχουμε ενα ειδος αγριογατας

Διαβαζω εδω οτι ειναι ενδημικο της ευρωπαικης αγριογατας αλλα εχει αλλη λατινικη ονομασια. Σε καθε αρθρο που βρηκα λεει οτι υπαρχει στην ιταλια, και στις υπολοιπες χωρες που σου ανεφερα. Ισως υπαρχει κατι αναλογο στην Βορεια Ελλαδα, και δεν το εχουν δει τοσα χρονια (το παρατσουκλι της αγριογατας ειναι "φαντασμα") ,δεν βρηκα κατι στο διαδικτυο ωστοσο

Με πολυ μεγαλη σιγουρια μιλας, μπορεις να μου παραθεσεις αρθρα?
Κανεις λαθος, το κοστος εκτροφης μιας ρατσας ανερχεται σε πολυ περισσοτερο απο 100 ευρω. Εξοδα φροντιδας, εγω ανεφερα την τροφη, αλλα υπολογισε οτι ενας επισημος εκτροφεας κανει ακριβες εξετασεις στις γατες του, και στα γατακια που γεννιουνται, για διαφορες κληρονομικες και αλλες παθησεις. Επισης, ενας επισημος εκτροφεας δινει τα γατακια του τσιπαρισμενα, εμβολιασμενα και με την προικα τους. Τωρα, δεν ξερω απο που ψωνιζεις εσυ, αλλα 100 ευρω μου φαινονται λιγα. Και οταν βλεπεις 70 ευρω τιμη, κατι δεν παει καλα. Η' που δεν εχουν γινει εξετασεις στα μωρα ή και στους προγονους, ή οι συνθηκες εκτροφεις ειναι αθλιες (θυμαστε την Νανα την περσικη που ειχαν ατροφησει τα ποδια της απο την παραμονη στο κλουβι "εκτροφειου").
Στα αγγλικα για τα αιλουροειδη υπαρχει η ονομασια big cats, στην Ελλαδα ωστοσο οταν λεμε γατα εννοουμε την οικοσιτη. Ο καθενας εκφραζεται οπως θελει ομως.
Οσον αφορα το αρθρο που παραθεσες για τους τρεις τυπους Σιαμ, να σου επισημανω οτι ειναι με βαση την ΤCA, υπαρχουν ακομα οι
Cat Fanciers Association (CFA)
Fédération Internationale Féline (FIFe)
The International Cat Association (TICA)
American Cat Fanciers Association (ACFA) και θυγατρικες αυτων.
Οποτε το θεμα ειναι μαλλον υποκειμενικο. Στην Ευρωπη παραδοσιακη και κλασσικη θεωρουνται το ενα και το αυτο, και δεν αναγνωριζεται.
...με πολλούς φίλους