Εκτός από βότσαλα μπορείς να βάλεις καί φλούδες πεύκου,τις βρήκα στο praktiker πέρσι.Πωλούντε σε τσουβαλάκι καί η τιμή του αναλογίκα με την ποσότητα δεν είναι τρελλή.Με ένα τσουβάλι καλυψα την επιφάνεια στις 40 γλάστρες που έχω στο μπαλκόνι μου.Ασε που όταν φυσάει αέρας δεν φεύγουν τα χώματα καί φυσικά δεν λερώνετε το τρίχωμα της γάτας μου που νομίζει πως η στεφανώτη μου είναι το κρεβάτι της.
οι φλούδες πεύκου πρέπει πωλούνται ως χώμα για ορχιδέες, αλλά η ιδέα σου είναι πολύ καλή και πρέπει να είναι και όμορφη
ξέρετε ότι στο εξωτερικό αυτή η τακτική (το να καλήπτεις το χώμα είτε με φλιούς, είτε με βότσαλα καθώς και ένα σωρό υλικά (πευκοβελόνες, υπολήματα καφέ, στάχια και πολλά άλλα) ανάλογα με το ph που θέλουν τα φυτά τα βάζουν άλλα για οξύφυλλα και άλλα για φυτά που θέλουν αλκαλικό έδαφος) χρησημοποιήτε σηστηματικά?
λέγετε mulch και προστατέβει τα φυτά από το κρύο τον χειμώνα και από την ζέστη το καλοκαίρι, ρυθμίζει την υγρασία και βοηθάει στην οικονομία νερού, εμποδίζει τα αγριόχορτα από το να φυτρώνουν και να θες να ξεχορταριάζεις κάθε λίγο και λιγάκι και εμποδήζει και τα ζωάκια μας από το να σκάβουν και να χ...ν

και αυτό που είπες για να μην πέρνει ο αέρας το χώμα ισχύει
!ξέχασα! πρέπει ιδικά αν ρίχνεις λίπασμα στα φυτά σου να αντικαθηστάς τους φλιούς από χειμώνα σε Άνοιξη επιδή μαζέβονται άλατα
-> lialoon ναι και το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι θα τρώει πράγματα που της κάνουν καλό

...με πολλούς φίλους