:Ο Δεν το ήξερα οτι υπάρχει Medium!
Ισως αυτό κάνει καλύτερα και στην Σονατούλα μου, που όπως είπα δεν είναι μακρύτριχο αλλά δεν είναι και τόσο κοντότριχο.
Ναι υπάρχει και κάνει και καλή δουλειά. Όμως δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να το βρεις.

Εδώ η μικρή μου "ανιχνεύει" το κλασσικό μικρό μοβ.
Kαλησπέρα και από μένα .Λοιπόν μπήκα και γω στο πειρασμο και αγόρασα αυτή τη χτενα πριν 5 μήνες . Ο δικός μου είναι αυτό που μάλλον λέμε μαλλιαρός αλλά όχι και Περσίας . Σύμφωνα με τη γνώμη της πωλήτριας στο pet shop , πήρα το μωβ , για μακρύτριχες . Η τιμή ήταν 42 ευρώ . Το μετάνοιωσα . Περισσότερο γιατί βρήκα σε άλλο pet shop παρόμοια χτένα με 8 ευρώ και έπρεπε αρχικώς να δοκιμάσω αυτή . Επειδη τον χτενίζω τακτικα και με συμβατική χτένα του αρέσει . Οταν χρησιμοποιώ όμως την furminator πρέπει να τον βρω σε πολύ καλή διάθεση και οι κινήσεις μου να είναι πολυ μαλακές .Πρέπει όντως να είναι κάτι σαν ξυριστική μηχανη και όχι όπως μου την πλάσαραν , ότι δλδ αποβάλλει το νεκρό τρίχωμα . Στο κατάστημα μου είχαν πει για συντηριτική χρήση . Μία φορά κάθε 20 ημέρες .
Νομίζω κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ακόμα και για γάτες που έχουν το ίδιο μήκος τρίχας. Στη δική μου που τυπικά ανήκει στις κοντότριχες (αν και το μαλλί της είναι κάτι παραπάνω πιο μακρύ), μόνο το Furminator κάνει σωστή δουλειά. Ναι είναι αρκετά ακριβό, αλλά αξίζει. Πριν από αυτό είχα δοκιμάσει παρόμοιες χτένες, αντίγραφα σε πολύ χαμηλότερη τιμή, αλλά δεν έκαναν πιο αποτελεσματική δουλειά απ'ότι θα έκανε και μια κοινή χτένα ή βούρτσα. Και μπορώ οτι κάθε άλλο παρά, κλαίω τα χρήματα που έδωσα τότε.
Επίσης δεν είδα να "ξυρίζει", απλώς, αφαιρεί τις νεκρές τρίχες που έτσι κι αλλιώς θα έπεφταν, ή θα της έτρωγε με επιπτώσεις στο στομάχι της που είναι έτσι κι αλλιώς ευαίσθητο. Το χειμώνα το χρησιμοποιώ σπάνια (1 φορά το μήνα περίπου), αλλά όταν αρχίσει και γίνεται η αλλαγή τριχώματος, 2 φορές την εβδομάδα.
Αλλά, είναι και στα γούστα της κάθε γάτας κατά πόσο το ανέχεται. Όχι μόνο τη συσκευή, αλλά και γενικά το χτένισμα.
Η Τέρψη πάντως το απολαμβάνει τόσο, που μου γυρίζει και κοιλίτσα

...με πολλούς φίλους