Θα προτιμουσα να ειχα μπει στη παρεα σας υπο καλυτερες συνθηκες μιας που εδω εχω διαβασει πολλα και χρησιμα αναφορικα με τις γατες αλλα μαλλον καποιος με εχει μουτζωσει στο θεμα "γατα". Δεν εξηγειται αλλιως.
Προ μηνων υιοθετησαμε ενα γλυκο μικρο γατακι μετα απο πολλη σκεψη και εχοντας ηδη προσπαθησει στο παρελθον ανεπιτυχως να σωσουμε καποια μωρουλια που τελικα δεν επιζουσαν. Ηταν γλυκο, ομορφο και νομιζαμε οτι ολα θα πανε καλα. Συντομα ομως επαψε να τρωει, να μην εχει ορεξη για τιποτα, μεχρι που τελικα μια βδομαδα μετα εφυγε αδικως, κυριολεκτικα μεσα σε μερικες ωρες. Ο γιατρος ειπε οτι ειχε αναιμια και βαρια υποθερμια. Εγω δεν εχω εμπειρια απο γατες και στην αρχη ο πρωτος γιατρος που το ειχε εξετασει το ειχε βρει καλα. Πως να το περιμενα οτι θα φυγει ετσι;
Περασε λιγος καιρος, ηρεμησαμε, και ειπαμε να ξαναδουμε το θεμα με ψυχραιμια και ελπιδα οτι ΑΥΤΗ τη φορα τα πραγματα θα πανε κατ' ευχην και θα εχουμε ενα γλυκο γατουλι που θα μας χαριζει αγκαλιες, χαδια και αγαπη.
Μετα απο εκ νεου ψαξιμο νομιζαμε οτι ειχαμε βρει το ιδανικο. Ενα μικρο, χνουδωτο και πανεμορφο πλασματακι περιπου τριων μηνων που η κοπελα που το εδινε ελεγε οτι ειναι χαδιαρικο, παιχνιδιαρικο, καλοσυνατο κλπ κλπ
Εχοντας απογοητευτει στο παρελθον ειπαμε προτου παρουμε οποιαδηποτε αποφαση να παμε να το δουμε. Οντως το μικρο ηταν πανεμορφο και τρομερα παιχνιδιαρικο, αλλα και ατρομητο. Δεν μας φοβοταν καθολου και εδειχνε να ειναι εντελως ανετο μαζι μας.
Το ερωτευτηκαμε αμεσως και κανονισαμε τα περαιτερω.
Το γατακι ηρθε σε εμας πριν 2 εβδομαδες και απο την αρχη βολευτηκε μια χαρα στο νεο του σπιτι. Εξερευνησε τα παντα, επαιξε με τα χαλια και τα παιχνιδακια που του πηραμε, εφαγε με τεραστια ορεξη και μετα ξαπλωσε φαρδυ πλατυ μπροστα μας χουρχουριζοντας.
Δυστυχως ομως δεν ηταν ολα ιδανικα. Το γατι ειχα παρατηρησει απο το σπιτι της κοπελας οτι ξυνοταν στο κεφαλι/αυτια και λαιμο πολυ. Η κοπελα μου ειπε οτι ισως ηταν απο το φαρμακο για τους ψυλλους, διοτι το ειχε βγαλει στο κηπο για μερικες μερες αναγκαστικα (εχει αλλες 5 γατες) και το ψεκασε προληπτικα παροτι ορκιζοταν οτι δεν εχει τιποτα.
Τελικα ειχε και παραειχε. Οι ψυλλοι ηταν οφθαλμοφανεστατοι και πεφταν απο πανω του μισοπεθαμενοι. Περασαμε ολο εκεινο το ΣΚ χτενιζοντας το γατι και βγαζοντας ψυλλους απο πανω του. Βρηκαμε περιπου 11-12 ψυλλους, αβγα, κακαδακια κλπ.
Θα το πηγαιναμε με τη μια στο γιατρο αλλα ηταν Κυριακη και το ιατρειο που μου ειχαν συστησει ανοιγε Τριτη.
Με τοσους ψυλλους, κατι μου ελεγε οτι η κοπελα δεν το ειχε ψεκασει σωστα. Τελικα αποδειχτηκε οτι επειδη φοβοταν να του βαλει περισσοτερο, του ειχε ριξει μονο 3 ψεκασματα στο γατι -ενα στο λαιμο, ενα στην ουρα και ενα στο στηθος- που προφανως δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα.
Στο μεταξυ μεχρι να παμε τη Τριτη στο γιατρο, το γατι ειχε βγαλει τελειως το τριχωμα στο αριστερο αυτακι του απο το ξυσιμο, που προφανως με ανησυχουσε αλλα τι να εκανα μονος μου;
Με τα πολλα, αφου το καθαρισαμε οσο καλυτερα μπορουσαμε, το πηγαμε στο γιατρο, εβαλε αμπουλα Stronghold και χαπακι για τα εσωτερικα παρασιτα και μας εδωσε ενα αντισηπτικο σαπουνι για το αυτακι του διοτι μας ειπε οτι ειχε μυκητα.
Με αυτα νομιζαμε οτι ειχαμε τελειωσει. Αμ δε!
Την επομενη μερα οταν γυρισα απο το γραφειο στο σπιτι ειδα στο πατωμα κατι μπεζ κομματακια σαν μαλακο χωμα. Το κοιταξα με προσοχη και ηταν ολο σαν μικροι κοκκοι που εδειχναν να κουνιουνται! Πηρα το γατι με τη μια και ετρεξα σε ενα αλλο γιατρο που ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μας στο Φαληρο και ηταν ανοιχτος και αφου κοιταξε το δειγμα που ειχα μαζεψει και τα αυτια του εμεινε αναυδος. Μου λεει "Τα αυτια του ειναι σε αθλια κατασταση! Δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα παρα μονο σε κουνελια!" Ειχε ακαρεα (ωτοστατικη ωτιτιδα νομιζω; ) και επρεπε να κανει αμεση αγωγη. Του εκανε ενεση και κανονισαμε να κανει μια καθε βδομαδα για 3 βδομαδες.
Στο μεταξυ μας ειπε να του καθαριζουμε καθημερινα τα αυτια με μπαμπακι/μπατονετα και να το κρατησουμε σε ενα δωματιο για μια βδομαδα ωστε να μην γεμισει τον τοπο ακαρεα και ξαναμολυνθει.
Στο σπιτι η κοπελα μου καθαριζε χαλια και γωνιες για νιοστη φορα μεσα σε 5 μερες (ειχαν προηγηθει οι ψυλλοι βλεπετε!) και η ηλεκτρικη ηταν στα προθυρα αυτοκαταστροφης.
Πηγα το μικρο στο σπιτι, το καθαρισαμε οπως ειπε ο γιατρος και του εφτιαξα το μπανιο οσο γινοταν πιο ανετο για να περασει τις επομενες μερες.
Στο μπανιο εκατσε για 4 μερες με το ζορι. Γκρινιαζε, γρατζουναγε τη πορτα, ηθελε να βγει εξω αλλα στο τελος ηρεμουσε. Ομως επειδη δεν μας πηγαινε η καρδια να το εχουμε αλλο φυλακισμενο σε ενα μικρο χωρο το αφησαμε εξω.
Τα αυτακια του πηγαιναν πλεον πολυ καλυτερα και δεν ξυνοταν σχεδον καθολου, οποτε ειπαμε οτι καλυτερα να βγει εξω για να ηρεμησει.
Και εκει ηταν που ηρθε το τελειωτικο χτυπημα. Το γατι οχι μονο δεν ηρεμησε αλλα αντιθετα τωρα εχει γινει ενα μικρο τερας. Ερχεται γουργουριζοντας ΜΟΝΟ για να φαει αλλα αφου φαει το μονο που το ενδιαφερει ειναι να παιξει με τα παιχνιδια του αγνοωντας μας τελειως.
Του φωναζουμε να ερθει κοντα, να το παρουμε αγκαλια, καθομαστε στο πατωμα κοντα του, του κανουμε παιχνιδια, αλλα τιποτα.
ΟΤΑΝ καποιες στιγμες αποφασιζει και ερχεται πανω μας, καθεται ελαχιστα για 1-2 λεπτα το πολυ. Πολλες φορες αν παμε να το χαιδεψουμε αυτο γυριζει ανασκελα, πιανει το χερι με τα ποδαρακια του και κανει να μας δαγκωσει. Δεν δαγκωνει δυνατα, ομως και παλι ειναι σωστο αυτο το πραγμα;
Επιπλεον αγνοει ΤΕΛΕΙΩΣ οτι και να του πουμε εμεις και ανεβαινει οπου θελει αυτο. Πηδαει στο πασο της κουζινας, μπαινει μεσα στο νεροχυτη, παταει πανω στα ματια της κουζινας και μετα συνεχιζει τη βολτα ανεβαινοντας στο τραπεζι και καθεται φαρδυ πλατυ εκει. Το να φαμε εχει γινει πλεον βασανο διοτι αν μας δει να τρωμε κατι πηδαει επανω στο τραπεζι και χωνει τη μουρη του στο πιατο/ποτηρι/οτιδηποτε.
Προφανως και να το κατεβασουμε κατω ειναι ανωφελο διοτι σε δευτερολεπτα ξανανεβαινει.
Τις τελευταιες μερες δε εμενα ειδικα δειχνει σχεδον να με φοβαται. Το εχω κατεβασει αρκετες φορες απο το πασο η το τραπεζι της κουζινας -με ενα απλο ΟΧΙ και τιποτα αλλο- και τωρα αν καποιες φορες κουνηθω η παω προς το μερος του οταν παιζει αυτο εξαφανιζεται και κρυβεται κατω απο το τραπεζι του σαλονιου.
Μπορει να τρεχει γιατι παιζει εκεινη την ωρα και νομιζει οτι θα παιξουμε παρεα αλλα εμενα ρε παιδια ειλικρινα μου φαινεται περισσοτερο σαν να το τρομαζω η κατι τετοιο.
Με αυτα και εκεινα, 2 βδομαδες τωρα δεν εχουμε καταφερει να ηρεμησουμε. Ονειρευομασταν να αποκτησουμε ενα γλυκο και χαδιαρικο γατακι που θα φερει χαρα και αγαπη στο σπιτι, ομως καταληξαμε να εχουμε περασει τη πρωτη βδομαδα με το καλημερα καθαριζοντας το γατι απο ψυλλους, τρεχοντας σε γιατρους, σκουπιζοντας συνεχως το σπιτι και τρεχοντας πισω απο το διαβολακι που προσπαθει να ανεβαινει συνεχως παντου και να θελει να φαει οτι τρωγεται και μη. Και σαν κερασακι στη τουρτα τωρα το μονο που δειχνει να το ενδιαφερει ειναι να φαει και να παιξει, γραφοντας μας κανονικα στα παλια του τα πατουσακια.

Μιλωντας για φαγητο, απο την ωρα που την φεραμε στο σπιτι τρωει διχως αυριο. Πηραμε την καλυτερη ξηρη τροφη απο τη Royal Canine και παροτι βαζουμε και λιγο παραπανω απο τις οδηγιες για την ηλικια/βαρος της, η ατιμη πεφτει με τα μουτρα και το εξαφανιζει μεσα σε χρονο μηδεν. Μιλαμε για μανια, οχι αστεια! Δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει εστω και λιγο φαγητο μεσα στο μπολ της για πανω απο μερικα λεπτα.
Το βραδυ δεν την αφηνουμε να ερθει στην κρεβατοκαμαρα και κλεινουμε την πορτα με αποτελεσμα να κλαιει και να γρατζουνα την πορτα για να μπει μεσα. Δεν ξερω αν ειναι κακομαθημενη αλλα αν εχει σημασια η κοπελα την αφηνε να κοιμαται στο κρεβατι της, κατι που εγω λυπαμαι αλλα δεν μπορω να κανω. Στεναχωριεμαι πολυ αλλα δεν θελω να κοιμαται πανω στο κρεβατι και ξερω οτι αν την αφησω να μπει μεσα θα παει επανω με τη μια.
Το πρωι κλαψουριζει και χουρχουριζει για φαγητο (ειναι απο τις λιγες φορες που θα χουρχουρισει) και μετα αφου φαει σαν καρχαριας πιανει το παιχνιδι και αλοιμονο αν πλησιασεις. Ειτε θα τρεξει να απομακρυνθει ειτε θα προσπαθησει να δαγκωσει εστω και σχετικα απαλα. Για αγκαλια ουτε λογος. Με το που θα την παρουμε αγκαλια αυτη θελει να φυγει να πηδηξει κατω.
Δεν ξερω τι να πω με ολο αυτο το πραγμα... Ουτε εγω ουτε η κοπελα μου ξερουμε πως να την αντιμετωπισουμε! Νοιωθουμε αγχωμενοι γιατι συνεχως πρεπει να κλεινουμε πορτες και ντουλαπια για να μην τρυπωσει μεσα, εχουμε βγαλει ολα τα πραγματα απο το τραπεζι και το πασο της κουζινας γιατι βολταρει επανω και οτι βρει το πετα κατω και κλειδωνουμε ολα τα φαγωσιμα στο ντουλαπι για να μην τα βρουμε σκορπια σε ολο το σπιτι.
Ακουγεται χαζο το ξερω, αλλα δεν τολμαω ουτε να στολισω το δεντρο γιατι ξερω τη συνεχεια.
Την αγαπω και ειναι μια υπεροχη κουκλα αλλα δεν παλευεται με ΤΙΠΟΤΑ. Η κοπελα μου σημερα μονο που δεν ειχε βαλει τα κλαμματα με τη συμπεριφορα της γατας. Κανει οτι θελει αυτη, μας αγνοει σε οτι της πουμε και εχει παψει τελειως να ειναι χαδιαρα και φιλικη.
Δηλαδη τι ειμαστε; Μονο για να της φερνουμε τη τροφη και τα παιχνιδια της και μετα τελος;
Νοιωθουμε ηλιθιοι να παρακαλαμε για λιγη προσοχη και χαδια και να μην πω για τα λεφτα που εχουμε δωσει. Μονο αυτη τη βδομαδα που περασε εδωσα 150 ευρω σε γιατρους, εμβολια, αμπουλες και φαγητο! Ας αφησουμε την κλειστη αμμολεκανη, γατοφορο, φωλια, παιχνιδια κλπ κλπ.
Με ολα αυτα, δεν ξερω τι να κανω. Μου αρεσει παρα πολυ και θελω να τη κρατησω γιατι τις λιγες στιγμες που ειναι φιλικη ειναι υπεροχη, αλλα τελικα πλεον αντι να μας δινει χαρα εχει γινει πηγη αγχους και στεναχωριας.
Ειμαι σε διλημμα. Τωρα κανονικα πρεπει να κανει και τα υπολοιπα εμβολια της (=ακομα περισσοτερα εξοδα) και θα χρειαστει και ενα ονυχοδρομιο η πυργακι για να αφησει τον καναπε σε ησυχια που τον εχει ρημαξει. Αν την κρατησουμε με την ελπιδα να γινει καλη και τρυφερη τοτε θα χρειαστει καποια πραγματα που προφανως κοστιζουν. Τα χρηματα δεν μας περισσευουν καθολου και σκεφτομαι οτι μπορει να τα δωσουμε με τον κινδυνο τελικα να χασουμε οσα ηδη εχουμε πληρωσει και ακομα περισσοτερα.
Συγγνωμη που σας ζαλισα αλλα ψαχνω γνωμες και βοηθεια απο ανθρωπους πιο εμπειρους γιατι εγω ειμαι εντελως ασχετος και αυτη τη στιγμη νοιωθω οτι τα κανω ολα λαθος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...με πολλούς φίλους