Γεια σας και απο εμενα... πριν μια εβδομάδα βρηκα ενα γατακι 2 μηνων και το πήρα στο σπίτι ... το καναμε μπανιο και το πηγαμε στον κτηνιατρο του καναμε αποπαρασιτωση (με χαπι και με ειδικο σπρέι) καθως ειχε αρκετους ψήλους και του καναμε και εμβολιο... Ο κτηνιατρος μας εδωσε και ειδική τροφή και μας ειπε οτι μπορει να δουμε στα κακακια του σκουλήκια και να μην τρομάξουμε...
Μαλιστα δε επειδη το ενα ματακι του ήτανε μισοκλεισμένο με αρκετες τσιμπλες μας εδωσε και ενα ειδικό κολλύριο.
Δυστυχως ομως απο εχθες αρχισε να κανει διάρροιες και οταν του σκουπισαμε το ποπουδακι του με το μωρομαντηλο αυτο ειχε
μεγαλα κοκκινα ίχνη απο αιμα... παρολα αυτα ειναι ενεργητικό και ζωηρο και τρωει μια χαρα , σκουλήκια δεν ειδαμε μεχρι τωρα στα κακα του
λετε να ειναι απο αυτο ή ειναι κατι πιο σοβαρο ?
Αληθεια ποσες φορες την ημερα πρεπει να πηγαινει στην αμμοδοχο του ενα γατακι για την αναγκη του (τσισα και κακα)
Ποσες φορες ταιζετε το γατακι σας και πως του αφηνετε την τροφη που του αντιστοιχει (πχ στο δικο μου 40gr) απο το πρωι μεχρι το αλλο πρωι και οσο φαει ή την δινεται σε δοσεις και ποτε ?
Επισης που πρεπει να ειναι η αμμοδοχος την εβαλα στο μπαλκονι αλλα επειδη δεν πηγαινε μονο του (ειχε σίτα) την εβαλα στο μπανιο... εκανα καλα?
Οι ερωτησεις που εχω ειναι πολλες και ισως να μην ανηκουν ολες εδω ξερω οτι σας πρίζω για αυτο και σας ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας η βοηθεια σας ειναι ευπροσδεκτη !!
Μια πρωτάρα γατομαμά
Καλησπέρα
nasia και να χαίρεσαι το γατουλινάκι σου.

Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου μία μία.
1. Το ότι δεν είδατε σκουληκάκια στα κακάκια του, δεν σημαίνει πως δεν είχε κιόλας, απλά μάλλον δεν είχε πολλά.
Τώρα το αίμα που είδες, αν έχει διάρροια κάποιες μέρες τώρα, ίσως ερεθίστηκε ο βλεννογόνος του εντέρου και γι' αυτό μάτωσε. Σε άλλη περίπτωση, το καλύτερο είναι να το πάτε αύριο στον κτηνίατρο ξανά να το δει.
2. Να σου πω την αλήθεια μου, ποτέ δεν κάθησα να μετρήσω πόσες φορές την ημέρα πάνε τουαλέτα, το μικρό που έχω πάντως τώρα, που είναι κοντά σε ηλικία με το δικό σου, πηγαίνει για τσισάκια κάμποσες φορές αλλά της αρέσει να παίζει κιόλας στην άμμο της, οπότε ίσως να τα κάνει λιγώτερες φορές από όσες την βλέπω εγώ στην άμμο. Κακάκια κάνει 2 φορές την ημέρα, είμαστε όμως στην διαδικασία της εσωτερικής αποπαρασίτωσης με παστούλα (έχει μείνει άλλη μια δόση), οπότε όταν τελειώσει κι αυτό ίσως να πηγαίνει μόνο μία όπως τα μεγάλα μου.

3. Ποτέ μου δεν κάθησα να μετρήσω την ποσότητα τροφής σε μικρό γατάκι, φροντίζω να έχω το μπωλάκι τους πάντα γεμάτο και τα αφήνω να τρώνε όσο θέλουν μια και είναι στην ανάπτυξη. ΄Οταν μεγαλώσουν βέβαια και αφού στειρωθούν, εννοείται πως αλλάζουν τα πράγματα.
4. Τις αμμολεκάνες τις είχα πάντα μέσα στο σπίτι και για την ακρίβεια μία υπάρχει πάντα στο μπάνιο του σπιτιού μου από το 1992 που πήρα την πρώτη μου γατούλα. Αρκετοί έχουν την αμμολεκάνη στο μπαλκόνι αλλά εγώ το φοβάμαι αυτό και δεν θέλω να βγαίνουν έξω, ειδικά την νύχτα, γιατί μένω σε ισόγειο. ΄Οπως καταλαβαίνεις σ' αυτό δεν υπάρχουν κανόνες απλά η αμμολεκάνη μέσα στο σπίτι είναι καλύτερα για την ασφάλεια του γατιού.

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο και είμαι σίγουρη πως θα σου απαντήσουν κι άλλες γατομαμάδες εκτός από μένα, έμπειρες αλλά και πρωτάρες που όμως έχουν λύσει αυτά τα θέματα.

Και πάλι καλώς ήρθες στο φόρουμ μας και ότι απορία έχεις μην διστάζεις να ρωτήσεις, γι' αυτό είμαστε όλοι μας εδώ, για να μαθαίνουμε αλλά και για να προσφέρουμε αυτά που ξέρουμε ήδη στους άλλους.

...με πολλούς φίλους