ΕΚαταρχην μαλλον τα ουρα δεν δεσμεονται τοσο καλα οσο λεει,γιατι μετα την πρωτη εβδομαδα οσο κι αν συμπληρωσα αρνιοταν να πανε τα γατια μου.Επισης,δε μου αρεσει να μενουν τα ουρα μεσα για τυχον ουρολοιμωξεις.
1ον: Δεν ξέρω γιατί θεώρησες ότι χρειάζεται συμπλήρωση! Ειδικά την πρώτη εβδομάδα! Αν είχες βάλει 8-10 λίτρα είναι υπεραρκετά! Η άμμος αυτή δε δουλεύει όπως η catsan και δε χρειάζεται συμπλήρωση, απλώς όταν κιτρινίσουν όλοι οι κόκκοι, τότε απλά την πετάς και βάζεις καινούργια!
2ον: Οι ουρολοιμώξεις δεν μπορούν να δημιουργηθούν από ούρα που είναι στεγνά! Ουσιαστικά το υγρό απορροφάται στους κόκκους αλλά σύντομα στεγνώνει και το μόνο που αφήνει πίσω του είναι το χρώμα! Επομένως, γιατί να πάθει ουρολοίμωξη από αυτούς τους κόκκους, και όχι από τους υγρούς σβώλους της catsan! Γιατί δεν είναι δυνατόν να τρέχεις με ένα φτυαράκι στο χέρι να μαζεύεις αμέσως μόλις βγει η γάτα από την τουαλέτα, κάθε φορά μέσα στη μέρα! Όποιον κτηνίατρο και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει...ούτε μία στο τρισεκατομμύριο!
"οταν φτασει σε σημειο που δεν μπορει να απορροφησει αλλο το κουτι μετατρεπεται σε λιμνη"
Όσον αφορά για τη λίμνη, με ένα σακκούλι εννοείται πως δε θα φτάσει για ένα μήνα! Η άμμος αυτή κοστίζει 8-9 ευρώ τα 5 λίτρα, αλλά πρέπει να αγοράσεις 10 σχεδόν λίτρα για να σε καλύψουν για μήνα και κάτι.
Αν παρόλα αυτά κάθησαν τα ούρα στον πάτο, είναι γιατί εσύ όταν την καθάριζες αφαιρούσες μόνο τα κόπρανα. Οι οδηγίες λένε ότι πρέπει να φτυαρίζεις με 2-3 κινήσεις, από τον πάτο της τουαλέτας, έτσι ώστε να "ανακατεύεις" τους κόκκους της άμμου. Λογικό είναι η άμμος που βρίσκεται κάτω-κάτω να γεμίζει πιο γρήγορα από τα ούρα τα οποία λόγω βαρύτητας πηγαίνουν εκεί, και αν δεν μετακινείς τους κόκκους αυτούς προς τα πάνω , κάποια στιγμή θα τιγκάρουν!
Η άμμος αυτή έχει οφέλη, που όμως δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος αν δεν τη χειριστεί σωστά.
...με πολλούς φίλους