Έχω σπίτι 1 γάτο κ 1 σκυλίτσα.Ζούνε και τα 2 μέσα στο ίδιο διαμέρισμα.
Πρώτα ήρθε ο γάτος 2 μηνών και ήταν μόνος του για 2 περίπου εβδομάδες.Μετά φέραμε το σκυλάκι 2,5 μηνών...το κρατούσε στην αγκαλιά του ο σύντροφός μου κι εγώ κρατούσα το γάτο.Τα πλησιάσαμε σιγά-σιγά..το σκυλάκι-χαζούλικο κουταβάκι ακόμη-δεν κοιτούσε καν το γάτο.Ο γάτος απ'την αρχή έδειξε μια ενόχληση κι όταν τα πλησιάσαμε πολύ έκανε ένα ΧΧΧΧΧΧΧ άλλο πράμα,δεν τον είχα ξανακούσει!Φούντωσε όλο του το τρίχωμα και ειδικά η ουρά του!!Ο κακιασμένος κόντεψε να με γρατσουνίσει

Τον απομάκρυνα αμέσως.Την υπόλοιπη ώρα δεν ασχολήθηκε καθόλου με το σκυλί.
Περιττό να πω ότι δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα!!Η σκυλίτσα κοιμόταν μέσα σε πάρκο,ο γάτος αλώνιζε ελεύθερα.Περίεργος φυσικά πήγαινε κάθε τόσο μπροστά απ'το πάρκο και την περιεργαζόταν.Όμως κάπου κάπου έδινε κάτι γρατσουνιές-μπουνιές στον αέρα και τον μάλωνα.Κανείς δεν έπαθε τίποτα και σε 1-2 μέρες όλα ήταν εντελώς ήρεμα.
Έφτασαν στο σημείο όχι μόνο να κοιμούνται μαζί,αλλά και να γλείφουν το ένα το άλλο

Ζούμε όλοι μαζί ευτυχισμένοι τους τελευταίους 5 μήνες
Το μόνο "πρόβλημα" είναι ότι πάνω στο παιχνίδι κάποιες φορές η ατσούμπαλη η σκυλίτσα το παρακάνει λίγο κι αυτός απλά νιαουρίζει ενοχλημένος και φευγεί τρέχοντας για το γατόδεντρο

Δεν είχαμε ποτέ καμία σύρραξη.
Σίγουρα βοήθησε το γεγονός πως ήταν και τα δύο μικρά και ήρθαν σχεδόν μαζί στο σπίτι.Κι ο γατούλης μας είναι γενικά ήρεμος χαρακτήρας.
Ίσως οι γατούλες σου τον αντιμετωπίσουν ως εισβολέα και θελήσουν να υπερασπιστούν την περιοχή τους ή απλά να τον φοβηθούν κι εκεί δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν-αν απλά τρέχουν φοβισμένες κι ίσως κάποια στιγμή το ξεπεράσουν εφόσον καταλάβουν πως δεν αποτελεί κίνδυνο ή αν οργανώσουν επίθεση.Είανι και κάπως αψυχολόγητες οι γάτες!Γνώμη μου πάντως είναι για αρκετό καιρό να μην τις αφήνεις μόνες με το κουτάβι χωρίς επίβλεψη.
Εύχομαι πάντως να τα πάνε καλά κι αν δε γίνουν "φίλοι" τουλάχιστον να συνυπάρχουν ειρηνικά

...με πολλούς φίλους