Καλησπερα, ειμαι καινουρια στο φορουμ και σας γραφω γιατι εχω χασει την μπαλα με τους κτηνιατρους της πολης που μενω! Θα ειμαι αναλυτικη, ελπιζω οχι και κουραστικη για να καταλαβετε περι τινος προκειται, μπας και με βοηθησετε να βγαλω ακρη!
Εχω μια γατουλα θυληκη, τη Lucky, την οποια μαζεψα απο το δρομο αρχες Μαιου οταν ηταν περιπου 20 ημερων (τοσο μου ειπε ο κτηνιατρος οτι ηταν) Σημερα λοιπον ειναι 7 μηνων και μενουμε σε διαμερισμα.
Η Lucky λοιπον εκανε μαζι μας διακοπες 3-8 Σεπτεμβρη σε καποιο εξοχικο, οπου αφεθηκε ελευθερη στον κηπο του σπιτιου. Δεν ηταν στειρωμενη ακομα και εγω δεν σκεφτηκα οτι μπορει τοσο μικρη να μεινει εγκυος, αφου ο κτηνιατρος μου ειχε πει οτι μετα τον 6ο μηνα θα συζητησουμε για στειρωση, χωρις να με ενημερωσει να την προσεχω για εγκυμοσυνη μεχρι τοτε και χωρις κι εγω να εχω καποια ενδειξη οιστρου. Την πηγαινω σε ενα κτηνιατρικο κεντρο που συνεργαζονται 5-6 κτηνιατροι, θεωρειται το καλυτερο της πολης και δυστυχως για την τσεπη μου ειναι και το ακριβοτερο!
Μετα απο 2-3 εβδομαδες αρχισε να τρωει ακαταπαυστα, δεν της εφτανε ποτε το φαγητο κα εφτανε σε σημειο να ψαχνει σαν πρεζονι ολο το σπιτι οταν της τελειωνε! Να σημειωσω οτι τρωει αποκλειστικα ξηρη τροφη proplan junior, 80-100 γραμμαρια ημερησιως. Αρχες Σεπτεμβρη, δηλαδη οταν ηταν 5 μηνων, ηταν 3 κιλα.
Την πηγα στον κτηνιατρο της αρχες Οκτωβρη,6 μηνων και 3,6 κιλα, για να μου πει αν ειναι εγκυος. Μου απαντησε πως δεν ξερει, πως εχει μια μικρη διογκωση μητρας, πως δεν αναλαμβανει στειρωση αν εχει υποψια εγκυμοσυνης, οποτε να περιμενω να δω τι θα γινει.
Αρχες Νοεμβρη, 7 μηνων και 4,5 κιλα του την ξαναπηγα. Θεωρητικα παντα, θα επρεπε να ειναι ετοιμογεννη, η διαθεση της ειναι καλη, τρωει κανονικα, οχι λαιμαργα και παιζει κανονικα ακομα. Ο κτηνιατρος μου απαντησε πως ακομα δεν ειναι σιγουρος αν ειναι εγκυος, πως η μητρα της ειναι διογκωμενη, αλλα δεν ψηλαφιζει εμβρυα και να περιμενουμε κανα δεκαημερο να δουμε αν θα γεννησει! Η αληθεια ειναι πως ηθελε να την ναρκωσει και να της κανει ακτινογραφια, αλλα δεν τον αφησα.
Την εβδομαδα που μας περασε, δηλαδη 14 Νοεμβρη, την πηγα σε αλλο κτηνιατρο, που μου ειπαν οτι εχει υπερηχο. Την εξετασε, προσπαθησε να της κανει υπερηχο, αλλα δεν καταφερε να δει τιποτα, λεγοντας μου πως σφιγγει πολυ την κοιλια της και δεν μπορει να δει με τον υπερηχο τη μητρα και πως μονο αν τη ναρκωνε θα χαλαρωνε η κοιλια της! Μου ειπε και αυτος πως δεν αποκλειεται να ειναι εγκυος, αλλα μπορει και οχι και να περιμενω και αυτη την εβδομαδα να δω αν θα γεννησει!!! Οταν τον ρωτησα μηπως ειναι αρρωστη και ειναι η κοιλια της πρησμενη μου ειπε πως αποκλειεται γιατι ειναι πολυ μικρη.
Μπορει κανενας να με βοηθησει στο τι μπορει να συμβαινει;;;
Μου φαινεται τραγικο τοσοι κτηνιατροι να μην μπορουν να μου πουν με σιγουρια αν ενα ζωο εγκυμονει!!! Δεν ειναι δυνατον να ψαξω να βρω σε αλλη πολη κτηνιατρο!

...με πολλούς φίλους