Αν και γνωρίζω πως απαγορεύεται η διαφήμιση, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από ένα πετ σοπ που επισκέφτηκα πρόσφατα και μου έκανε εντύπωση! Στην προσπάθεια μου να βρώ κάποιον που να πουλάει τροφή Acana για την γατούλα μου, "έπεσα" πάνω σε ένα pet shop του οποίου η ιδιοκτήτρια αποτελεί μάλλον φωτεινή εξαίρεση απέναντι σε όλους αυτούς που αποκλειστικό σκοπό έχουν το κέρδος. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πετ σοπ αν και σχετικά μικρό, διαθέτει τεράστια ποικιλία τροφών, κάνει πολύ καλές εκπτώσεις αλλά το σημαντικότερο: η συγκεκριμένη κυρία μετέχει εθελοντικά σε σύλλογο προστασίας ζώων και μεριμνά και για δωρεάν στειρώσεις!! Μέσα δε στο μαγαζί της έχει δεν ξέρω πόσες γατούλες, όλες καλοζωισμένες και περιποιημένες, καθώς και σκυλάκια τα οποία συμβιώνουν αρμονικά μαζί!
Εννοείται πως δεν πουλάει ζώα και μάλιστα το αντίθετο: μεσολαβεί στο να χαρίζονται αδεσποτάκια, αφού πρώτα ελέγξει τους υποψήφιους γονείς και πληρούν τις προϋποθέσεις για να υιοθετήσουν!
Μακάρι να σκέφτονταν όλοι του χώρου με το δικό της σκεπτικό!! Όπως επίσης να μπορούσα να σας δώσω τα στοιχεία της γιατί σκέφτομαι πως τέτοιου είδους μαγαζιά χρειάζονται τη στήριξη όλων μας.
Στον αντίποδα επειδή μέχρι πρότινος ψώνιζα από μεγάλο πετ σοπ το οποίο έφερνε και ζωάκια ακούστε ένα περιστατικό για να κάνετε τη σύγκριση: μια φορά παρήγγειλα μια 4κιλη RC Kitten και περίμενα να μου τη φέρουν από το υπόγειο που τις έχουν συνήθως στο ταμείο. Όταν ήρθε κάτι μύριζε η συσκευασία. Όταν ενημέρωσα την υπάλληλο μου είπε ότι μάλλον θα την είχε ουρήσει κάποια γατούλα που έχουν κάτω. Όταν της είπα ότι έχετε γατούλες που φιλοξενείτε,μπράβο σας, μου είπε ότι τις έχουν αποκλειστικά για να πιάνουν τα ποντίκια στις αποθήκες τους!! Αν είναι δυνατόν!! Σκεφτείτε τις συνθήκες διαβίωσης τους κλεισμένες όλη μέρα σε ένα υπόγειο, προφανώς χωρίς αμμολεκάνη για να ουρούν πάνω στις τροφές, και αποκλειστικά για να πιάνουν ποντίκια!! Ήμαρτον!
Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και η επιλογή πετ σοπ χρήζει προσοχής και καλό είναι να επιλέγουμε αυτούς που πρώτα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, με αγάπη για τα ζώα, και μετά έμποροι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...με πολλούς φίλους