Γεια σας και απο μενα. Μολις ειδα την συζητηση που εχει αναψει φωτιες. ΘΑ ηθελα να πω και γω καποιες σκεψεις μου πανω στο θεμα στο καινουργιο φιλο της παρεας.
Εχω ενα αρσενικο τιγρε και ενα θυληκο σιαμ γατακι. Στηρωσα τα γατακια μου προχθες. Δεν ηταν ευκολη η αποφαση αυτη. Προσπαθησα να ζευγαρωσω την Σιαμ με εναν σιαμ γατο δυο φορες. Δεν καταφεραμε τιποτα. Απεφυγα να την αφησω να ζευγαρωσει με τον δικο μου γιατι δεν μου ειναι ευκολο να βρω σπιτι για τα γατακια ουτε μου κανει καρδια να τα αφησω καπου στην εξοχη. Γατακια που γεννιουνται σε διαμερισμα ειναι δυσκολο να τα αφησεις στη πολη μεσα. Εγω δεν μπορω να το κανω αυτο. Οσο και εαν υπαρχει τροπος να επιβιωσουν. Οι δρομοι ειναι σκληροι.
Καταλαβαινω πως το σκεφτεσαι. Και ναι οι παρεμβασεις στη φυση ειναι ευνουχισμος για ολους μας, αλλα γινεται κι αλλιως; Οχι με το να υοθετησουμε μια μηδενιστικη σταση και να αφησουμε τα παντα οπως ερχονται, αλλα αντιμετωπιζοντας τα πραγματα. Γινεται;
Εγω προσπαθω να βρω λυση για τα γατακια μου 8 μηνες τωρα με καθημερινη σκεψη για αυτα και δεν καταφερα να βρω καποια καλυτερη λυση παντα σε σχεση με το ποια ειμαι και ποσα μπορω να προσφερω. Εγω προσωπικα δεν τρεφω καποια αυταπατη οτι η στηρωση ειναι μια φυσικη διαδικασια και οτι τα ζωα σεν περνανε και καπως δυσκολα μεχρι να προσαρμοστουν αλλα λυσεις σε καποια πρακτικα θεματα δεν βρηκα. Δηλαδη:
1)Κλαιγανε και τα εβλεπα ειλικρινα να βασανιζονται.

Δυστυχως ζω σε πολυκατοικια δεν ειμαι στην εξοχη.
Η καημενη η Οπρα οταν περνουσε οιστρο εκλαιγε παρα πολυ και δεν μπορουσα να την βοηθησω.
2) Ενω οσο ηταν πιο μικρα ηταν πολυ αγαπημενα, μολις ηρθε ο οιστρος στον Φελιξ αρχισαν απιστευτους καυγαδες με αιματα.
3) Ο Αρσενικος μαρκαρε ολο το σπιτι. Στην αρχη προσπαθησα να το αντιμετωπισω αλλα δεν μπορουσα με τιποτα απο ενα σημειο και μετα. Ζουσα σε ενα αχουρι και δουλευω πολλες ωρες.
Ειλικρινα δεν μπορω να κανω κατι καλυτερο. Προσπαθησα για 8 μηνες να τα καταφερω να μην τα στηρωσω αλλα οι συσκολιες μου ειναι πρακτικες, δεν μοπορω να συντηρησω και αλλα γατακια και δεν μπορω να πιεσω κανενα φιλο μου να παρει καποιο για να το πεταξει μετα στο δρομο.
Ναι, για πολλους λογους η στηρωση εμας βολευει, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τα θελω μπιμπελα τα γατακια ή οτι δεν τα σεβομαι. Οτι μπορω κανω. Αλλα να ξερεις ειλικρινα οτι και αυτα ζοριζονται πολυ σε διαμερισμα αστειρωτα. Την εκανα την παρεμβαση στη φυση αλλα τι να κανω ρε γ......; Δεν μπορω καλυτερα απο αυτο.
Εαν εσυ εχεις καταφερει κατι τετοιο μπραβο σου, ειλικρινα. Αλλα μεχρι πιο βαθμο ανελαβες τις ευθυνες; (ερωτηση ειναι οχι ειρωνεια, ξεκαθαριζω) ΚΑι αυτο στο ρωταω γιατι και γω οταν ζουσα σε μονικατοικια ηταν πολυ ομορφα που τα γατακια μου ηταν αστειρωτα και ανεμελα και ερχοταν στο σπιτι και πηγαινανε βολτιτσες!!! Στο διαμερισμα ειναι πολυ διαφορετικα, ειλικρινα. Ξερω την διαφορα γιατι τα ειδα και τα δυο.
...με πολλούς φίλους