Ειμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να δινουμε νερο και φαγητο στα αδεσποτα,απλα να τηρουνται οι οροι υγειηνης.Ξερεις...δεν θελουμε να εξολοθρεψουμε τα αδεσποτα,θελουμε να μην υπαρχουν αδεσποτα και για αυτο ο ανθρωπος ευθυνεται.
Τρολολο

...Μάλλον κάνει πουλάκια η οθόνη γιατί εγώ ΠΟΤΕ δεν υποστήριξα ότι τα αδέσποτα πρέπει να τα εξολοθρεύουμε, για αυτό υπάρχουν οι φόλες ξέρεις στις οποίες είμαι κάθετα αντίθετος

Επίσης ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ αυτά που ΓΡΑΦΩ γιατί είπα είδα επανηλλειμένως στο post μου ότι είναι ΕΥΘΥΝΗ του ανθρώπου για το ότι έχουμε γεμίσει αδέσποτα(αυτό που και καλά μου έμαθες μόλις τώρα) και ότι πρέπει να πάψουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στο θέμα των αδέσποτων...Νομίζω έδωσα σαφέστατη απάντηση και υπερανέλυσα τις απόψεις μου επί του θέματος, δεν είμαι εχθρός των αδέσποτων και έχω δώσει τροφή(εγώ και η οικογένεια μου)σε πολλά γατιά της γειτονιάς μου, οπότε μην ανησυχείς, δεν απευθύνεσαι σε κανάν εγκληματία που θέλει να εξαλείψει όλα τα αδέπσοτα από προσώπου γης μπας και δούμε καθαρή μέρα μπροστά μας...
Οσο ομως υπαρχουν,πρεπει να βαζουμε τροφη και νερο και πρεπει να τα φροντιζουμε.Διοτι δικαιωμα στην ζωη δεν εχουμε μονο εμεις αλλα και ολα τα ζωντανα πλασματα σε αυτον τον πλανητη.
Αυτό που ήθελα να πω και περίμενα να γίνει άμεσα κατανοητό από όλους, είναι ότι με το να δώσεις τροφή και νερό σε ένα αδέσποτο ΔΕΝ λύνεις το πρόβλημα ούτε το δικό του ούτε της κοινωνίας ευρύτερα...That's simple...Άλλο να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο(πράγμα για το οποίο θα σου έβγαζα το καπέλο)και άλλο να του δώσεις μία φορά τροφή...Γιατί τα αδέσποτα σαν ζωντανά που είναι και με το δίκιο τους, θα αναζητήσουν στα σκουπίδια για τροφή και μιάς και οι σκύλοι δεν κάνουν σεμινάρια περί οικολογίας θα γεμίσουν τον τόπο σκισμένες σακούλες, αποφάγια κλπ σκουπίδια, ενώ παράλληλα(όπως για πολλοστή φορα είπα ήδη)είναι κατά πάσα πιθανότητα και γεμάτα μικρόβια(εκτός αν το έσκασαν από κάποιον ιδιοκτήτη), οπότε με ποιά λογική λες εσύ παρακάτω ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ???

Πάμε καλά?? Δεν άκουσες το συμβάν με τον μαθητή που του επιτέθηκαν ένα σωρό σκύλοι και πήγε στο νοσοκομείο?? Δεν έχεις ακούσει για τον ανήλικο μαθητή από την Καστοριά που τον δάγκωσε σκύλος στο προαύλιο του σχολείου??? Στο Αγρίνιο πάλι ένας νεαρός δέχτηκε επίθεση στο πόδι του από έναν αγριεμένο σκύλο...Οι σκύλοι και οι γάτες ξέρειςδεν είναι μόνο τα γλυκούλια, τρυφερά ζωάκια που έχεις συνηθίσει να χαϊδεύεις και να ακούς έπειτα το γουργουρητό τους, υπάρχουν και τα αδέσποτα που είτε έχουν κάποια ασθένεια(πχ λύσσα), είτε τσιπούρια, είτε απλά είναι άγρια και επιτήθενται...Μην τα ξεχνάμε και αυτά γιατί αυτά κυρίως είναι ο πυρήνας του προβλήματος και επάνω σε αυτό το(πες το 'ταμπού" αν δεν σε αρέσει)οφείλονται οι εχθρικές συμπεριφορές των ανθρώπων επάνω στα σκυλιά(και είναι λογικό μέχρις ένα σημείο)....
Ας αναλογισοτουν αυτοι που τα εγκαταλειπουν,αυτοι που δεν τα στειρωνουν τις ευθυνες τους.
Ομως οσο υπαρχουνα αδεσποτα,ειμαστε υποχρεωμενοι να τα φροντιζουμε αν θελουμε να λεγομαστε ανθρωποι.
Τα καταφυγια δεν ειναι λυση..ειναι απανθρωπες οι συνθηκες εκει.
Όχι τόσο απάνθρωπες όσο το να τα αφήνεις μόνα και έρημα από την γέννση τους σε ερημόδρομους με τον κίνδυνο να τα πατήσει κανά αμάξι ενός ασυνείδητου, να ψάχνουν κάθε μέρα στα σκουπίδια και αν βρουν κανα ξεροκόμματο, να δέχονται καθημερινώς κλωτσιές και διωγμούς από τους περαστικούς(που ξέρεις, μπορεί και να τα φοβούνται μην τυχόν τους δαγκώσουν), μην τα δραματοποιούμε όλα...Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη αυτό εφαρμόζεται, όταν πχ αστην Γερμανία γίνεται καταγγελία για ένα αγριεμένο σκύλο που ορμάει σε περαστικούς ανθρώπους, φωνάζουν έναν μπόγια, του ρίχνει μια με ένα αναισθητικό όπλο και το πάνε σε εγκαταστάσεις(σαφώς καλύτερο σύστημα από τις φόλες τις δικές μας).....
Το θεμα δεν ειναι να γλυτωσουμε εμεις απο τα αδεσποτα,να τα χωσουμε δηλαδη σε εναν χωρο και μετα χεστηκαμε.
Το θεμα ειναι να μην υπαρχουν αδεσποτα,να μην βασανιζονται ζωα εξαιτιας μας.Οχι επειδη κινδυνευουμε εμεις απο ασθενειες,αλλα επειδη αυτα βασανιζονται εξαιτιας μας.
Αυτή είναι και η ρίζα του προβλήματος
, μ
ίλησα ήδη για την στείρωση στο σχόλιο μου ούτως ώστε να μην πληθαίνει άλλο πιά ο πληθυσμός τους...
... Μακαρι να ειναι και μακαρι να τα υιοθετουν.Το σχολειο μου εχει υιοθετησει σκυλο και ειμαι πολυ υπερηφανη για αυτο.Και εξω απο το σχολειο,μια κατοικος εχει μονιμα πιατακια με τροφη και νερο..ευτυχως που υπαρχουν και αυτοι.
[/QUOTE]
Μίλησα ήδη για τις επιθέσεις σκύλων σε μαθητές σχολείων...

...με πολλούς φίλους