Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 100,854 εγγεγραμμένα μέλη και 711,707 μηνύματα σε 22,287 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 297 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

‘Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία’ – Άφησε γατάκι 6 εβδομάδων να πεθάνει αβοήθητο

eperakis

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη eperakis
Ο eperakis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος . Έχει γράψει 23 μηνύματα.

O eperakis έγραψε στις 18:05, 11-01-19:

#1
Περίληψη: Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία (www.filozoiki.gr) παρέλαβε ένα αδέσποτο γατάκι 6 εβδομάδων από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (που έδειχνε δυνατό και υγιές), βάση σύμβασης του έκανε αιματολογικές εξετάσεις που έδειξαν λοίμωξη, αλλά αντί θεραπείας με αντιβίωση, του έκανε από-παρασίτωση και το τοποθέτησε για 5 ημέρες ακριβώς δίπλα σε σοβαρά άρρωστη με θανατηφόρες λοιμώξεις γάτα (αγνοώντας την προφορική και γραπτή παράκλησή μας να μεταφερθεί).

Το γατάκι πέθανε την 5η μέρα, ανήμερα Χριστουγέννων.


Με το κείμενο αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε για το θάνατο ενός μικρού γατιού 6 εβδομάδων που βρισκόταν στο Κορωπί στην ‘Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία’ (www.filozoiki.gr).

Ιστορικό: Στις 20/12 βρήκαμε ένα αδέσποτο γατάκι στο parking του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, το οποίο την επομένη μεταφέρθηκε στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στο Κορωπί, βάση Σύμβασης που διατηρεί το ΔΑΑ μαζί τους.
 • Πέμπτη 20/12 το γατάκι έτρωγε, ενώ ήταν τόσο δυνατό που σκαρφάλωνε μόνο επάνω μου φτάνοντας μέχρι το κεφάλι. Κανένα σημάδι αρρώστιας ή αδυναμίας.
 • Παρασκευή 21/12 ο υπάλληλος που το μετέφερε στην ‘Φιλοζωική’ επιβεβαίωσε ότι το γατάκι ‘έτρωγε σα λυσσασμένο’.
 • Σάββατο 22/12 επισκεφτήκαμε το γατάκι στο Κορωπί.
 • Το γατάκι έτρωγε και έπαιζε.
 • Οι συνθήκες στο χώρο ανάνηψης/φύλαξης άσχημες. Κλουβιά στοιβαγμένα πάνω σε άλλα κλουβιά σε σχήμα 3x3 δημιουργούν συνθήκες επιβάρυνσης παρά περίθαλψης ζώων (μύξες και σάλια πέφτουν στην τροφή των δίπλα και από κάτω ζώων, προκαλώντας δυνητικά επιμολύνσεις).
 • Επειδή το έβαλαν [...] δίπλα σε ένα πολύ άρρωστο με λοιμώξεις γάτο (που επίσης τελικά πέθανε) ζήτησα από τον εφημερεύοντα κτηνίατρο [...] και από την Γραμματεία να το μεταφέρει δίπλα σε κάποια άλλη γάτα που δεν έχει κολλητική ασθένεια. Με διαβεβαίωσαν ότι θα το κάνουν. Δεν το έκαναν.
 • Δευτέρα 24/12 πήρα τηλέφωνο και έστειλα εμαιλ στη Γραμματεία [...] για να αναφέρω ότι αν χρειαστεί κάποιο κόστος περίθαλψης θα το καλύψουμε εμείς.
 • Παρακαλέσαμε ξανά να μεταφερθεί το γατάκι, αν δεν έχει γίνει ήδη. Με διαβεβαίωσαν ότι θα το μεταφέρουν, αν δεν έχει γίνει ήδη.
 • Ενημέρωσα ότι το βάλαμε σε αγγελία για υιοθεσία, καθώς στην ενότητα ‘Υιοθεσία’ στην ιστοσελίδα της ‘Φιλοζωικής’ δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία ζώου!
 • Πέμπτη 27/12 με πήρε ο επικεφαλής κτηνίατρος [...] και ανέφερε ότι το γατάκι πέθανε.
 • Ανέφερε ότι ήταν πολύ άρρωστο, καθώς στις αιματολογικές που έκανε 21/12 είχε 22.000 λευκά αιμοσφαίρια και 30% αιματοκρίτη. Όμως στην επίσκεψή μας στις 21/12, ο κτηνίατρος [...] δεν ανέφερε ότι έκανε αιματολογικές ούτε καν ότι ήταν άρρωστο. Επίσης στην καρτέλα του ζώου δεν φαίνεται το γατάκι να έχει καν πυρετό (όπως επιβεβαίωσε η θεράπων κτηνίατρος[...] τηλεφωνικά).
 • Ανέφερε ότι επειδή ήταν άρρωστο του έδιναν αντιβίωση. Όταν ζήτησα να μάθω τι αντιβίωση έπαιρνε απέφυγε να απαντήσει και είπε ότι θα πρέπει να μιλήσει με την θεράπων γιατρό. Όμως, στην καρτέλα του ζώου δεν φαίνεται να πήρε καν αντιβίωση.
 • Ανέφερε ότι το γατάκι είχε μεταφερθεί από τη θέση 12. Όμως, στην καρτέλα του ζώου δεν φαίνεται η μεταφορά.
 • Σάββατο 29/12 αναγκαστικά πήγα στην ‘Φιλοζωική’, αφού:
 • ο κ [...] ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί μου όπως υποσχέθηκε για να μου πει τι αντιβίωση πήρε.
 • η Γραμματεία ποτέ δεν μου έστειλε τις αιματολογικές όπως γραπτά ζήτησα.
Συμπέρασμα: Επειδή με τους χειρισμούς της ‘Φιλοζωικής’ δεν θα μάθουμε ποτέ τι είχε το γατάκι, το συμβάν αυτό δείχνει να είναι:
 • είτε αποτέλεσμα αδιαφορίας της θεράποντος κτηνιάτρου [...] (αν έκανε τυπικά την αιματολογική και δεν έδωσε θεραπεία), ή του εφημερεύοντα κτηνιάτρου κ [...] (εφόσον μετέφερε τον άρρωστο γάτο δίπλα στο γατάκι ή/και δεν μετέφερε το γατάκι σε άλλο κλουβί όπως του ζητήσαμε ή δεν ακολούθησε την θεραπεία του) και της Γραμματέας (που δεν ενημέρωσε ότι θα πληρώναμε το κόστος θεραπείας), κάτι που θεωρώ πολύ πιθανό.
 • είτε σύμπτωμα συστηματικής πρακτικής της ‘Φιλοζωικής’ (μαζεύω ζώα ώστε να εισπράττω χρήματα, αλλά εκτίθενται σε κινδύνους ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας), κάτι που δεν θα ήθελα να πιστέψω.

Δυστυχώς στις επικοινωνίες μας με την ‘Φιλοζωική’ διαπίστωσα αρκετά αρνητικά:
 • Αδιαφορία, καθώς δέχονται πως οι συνθήκες δεν είναι σωστές για ένα μικρό γατάκι (‘δυστυχώς δεν έχουμε χώρο’, ‘δεν θα δεχόμασταν τόσο μικρό γατάκι αν δεν ήταν από το Αεροδρόμιο’) αλλά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βάλουν έστω ένα πρόχειρο διαχωριστικό χαρτόνι ανάμεσα στα κλουβιά με άρρωστα ζώα.
 • Κυνικότητα για το θάνατο ενός μικρού γατιού (‘δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι πέθανε από τον δίπλα γάτο’ και ‘αν θέλετε κάτι ρωτήσετε το Αεροδρόμιο’ όπως αναφέρθηκε από την κα [...]).
 • Παθητικότητα, αφού με όποιον και να μιλούσα προέβλεπε το ζοφερό μέλλον του μικρού γατιού (‘να δούμε και πως θα πάει γιατί είναι μικρό και κινδυνεύει’).
 • Ασύμβατη με την έννοια της φιλοζωίας συμπεριφορά (χαρακτηριστικά ο κτηνίατρος κ [...] όταν ρωτήσαμε αν κάνει να ταΐσουμε με φακελάκι κάποιο γατάκι στον χώρο Ανάνηψης μας είπε ’δώστε ότι θέλετε σε όποιο θέλετε’).

Το κείμενο αυτό έχει μοναδικό σκοπό να δημοσιοποιήσει την αντιμετώπιση του άτυχου μικρού γατούλη ώστε εάν δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, να προστεθεί σε άλλα που ελπίζουμε και άλλοι να μπουν στον κόπο να αναφέρουν άλλοι, γιατί ούτε το ‘άστο δε βαριέσαι’ δεν πρέπει να ανεχόμαστε, αλλά ούτε και τον τίτλο ‘Φιλοζωική’ όταν συνοδεύεται από πράξεις αδιαφορίας προς ανυπεράσπιστα ζώα.

Ο Γατούλης που πέθανε
https://i.servimg.com/u/f70/19/73/24/28/captur10.jpg

Ο Iατρικός του Φάκελος: έλαβε μόνο φάρμακα από-παρασίτωσης, καμία αντιβίωση
https://i.servimg.com/u/f70/19/73/24/28/captur11.jpg

Ο απαράδεκτος χώρος που βρισκόταν (θέση 12) δίπλα στον άρρωστο γάτο που επίσης πέθανε
https://i.servimg.com/u/f70/19/73/24/28/captur12.jpg

Η σελίδα ‘υιοθεσίας’ της ‘Φιλοζωικής’ που δεν έχει ούτε μια φωτογραφία ζώου
https://i.servimg.com/u/f70/19/73/24/28/captur13.jpg
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 11-01-19 στις 22:33. Αιτία: Αφαιρεση προσωπικων δεδομενων
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γατόκαρδος (Ορέστης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γατόκαρδος
Ο Ορέστης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει 3 γάτες (3 έχουν περάσει από τα χέρια του) και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 186 μηνύματα.

O Γατόκαρδος έγραψε στις 22:16, 25-01-19:

#2
Στη ζωή μου λέω...Δέκα φορές μέτρα και μια κόψε. Διαβάζω την καταγγελία μήνες τώρα...Και αφού το μέτρησα παραπάνω από δέκα φορές, θα μιλήσω. Πήγαινα σιγά στα στενά του Πειραιά Κυριακή πρωί. Στο δεξί καθρέφτη σαν να είδα μια μικρή κινησούλα...Σταματάω και νομίζω πως έκανα λάθος...Ξανακοιτάω και βλέπω σε μια λακούβα με λασπόνερα από τη φθινοπωρινή μπόρα έναν γατούλη. Γκρίζο με αυτές τις τεράστιες φουντωτές ουρές που πάντα γούσταρα. Έχει τσακισμένη τη μέση και είναι μέσα στο βούρκο και πίνει βρωμόνερα. Δε μένω Πειραιά..Ξυπνάω έναν φιλόζωο συνάδελφο(δάσκαλος είμαι) που μένει Πειραιά.. Μου δίνει τηλέφωνα..Πολλά τηλέφωνα ...κινητά από την τοπική φιλοζωική. Κανένας δε το σήκωσε. ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!Δύο ώρες κανένας. ΚΑΝΕΝΑΣ... Πήρα το μπουφάν μου και τον έβγαλα από τις λάσπες...Είχα τροφή από τις δικές μου και έφαγε δυο κόκκους...Μια κυριούλα του έφερε καθαρό νεράκι σε καθαρό μπολ. Έπαιρνα τηλέφωνα συνέχεια... Κανείς...Αυτό είναι η φιλοζωία;;;20 υπογραφές και στο Πρωτοδικείο; Βρόμισε ο τόπος από προέδρους...Βρομίσαμε από δήθεν ευαίσθητους. Ο γάτης ακούμπησε στο χέρι μου,με κοίταξε στα μάτια και πέθανε...Τουλάχιστον χωρίς να διψάει η ψυχούλα του...
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roccohooshie (Μαρία)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη roccohooshie
H Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει Πάνω απο 10! γάτες (Πολλές έχουν περάσει από τα χέρια της) και μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 1,462 μηνύματα.

H roccohooshie έγραψε στις 23:25, 25-01-19:

#3
Αγαπητέ eperakis και αγαπητέ φίλε Ορέστη, συμμερίζομαι απόλυτα την οργή σας και λυπάμαι για την κατάληξη των δύο μικρών και ανυπεράσπιστων γατιών, που βρέθηκαν στο δρόμο σας και δεν καταφέρατε να σώσετε ή μάλλον δεν κατάφεραν να τα σώσουν οι άνθρωποι-εθελοντές (όπως και εσείς στην ουσία) στους οποίους απευθυνθήκατε και δεν βρήκατε την αναμενόμενη ανταπόκριση..
Έχετε ωστόσο αναρωτηθεί ποτέ αλήθεια πόσα άλλα ζώα έχουν σωθεί από τις φιλοζωικές, που τόσο εύκολα κατηγορείτε και οι οποίες -αν δεν το γνωρίζετε- δεν είναι τίποτε άλλο από ομάδες φιλόζωων ανθρώπων, χωρίς καμία χρηματοδότηση (και αν υπάρχει κάποια σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι μηδαμινή για να καλύψει τις ανάγκες των αμέτρητων άμοιρων αδέσποτων αυτής της χώρας, βλ. στειρώσεις, φαρμακευτική περίθαλψη, κλπ.κλπ.).

Γνωρίζετε επίσης ότι οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την περίθαλψη και γενικώς για τη διαχείριση των αδέσποτων και οι φιλοζωικές- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ οργανώσεις προσπαθούν με προσωπικό κόστος (ψυχικό και οικονομικό) να υποκαταστήσουν και να καλύψουν τη δουλειά του κράτους, ενός κράτους, που όπως όλοι ξέρουμε αντιμετωπίζει τα ζώα ως μέλη ενός κατώτερου θεού;

Μην ψάχνετε τις ευθύνες λοιπόν στους εθελοντές, αναζητείστε τες αλλού...Λυπάμαι αλλά απογοητεύομαι όταν διαβάζω τέτοιου είδους "καταγγελίες" από ευαισθητοποιημένους κατά τα άλλα φιλόζωους...
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη roccohooshie : 26-01-19 στις 00:30.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γατόκαρδος (Ορέστης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γατόκαρδος
Ο Ορέστης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει 3 γάτες (3 έχουν περάσει από τα χέρια του) και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 186 μηνύματα.

O Γατόκαρδος έγραψε στις 23:45, 25-01-19:

#4
Αγαπητή Μαρία...Ο πιο σίγουρος τρόπος να καταλήξεις σε λάθος συμπέρασμα είναι οι γενικεύσεις...Θετικές και αρνητικές. Εγώ μίλησα για συγκεκριμένο περιστατικό...Εσύ απλά λες ευχολόγια. Απέχουν όμως από την αληθινή ζωή. Μου θυμίζεις παπά...Εύκολα τα λόγια. Αν του πεις δείξε μου τις πράξεις σου...Δείξε μου τα χέρια σου...Θα δεις παλάμες
μωρού... Παλάμες Φαρισαίου..Όχι τα χέρια του Ιησού που ήταν μαραγκός.(Και αυτό γενίκευση ήταν...Υπάρχουν παπάδες που τιμούν τα γένια και τα ράσα τους..)
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γατόκαρδος : 25-01-19 στις 23:54.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roccohooshie (Μαρία)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη roccohooshie
H Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει Πάνω απο 10! γάτες (Πολλές έχουν περάσει από τα χέρια της) και μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 1,462 μηνύματα.

H roccohooshie έγραψε στις 23:50, 25-01-19:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Γατόκαρδος
Αγαπητή Μαρία...Ο πιο σίγουρος τρόπος να καταλήξεις σε λάθος συμπέρασμα είναι οι γενικεύσεις...Θετικές και αρνητικές. Εγώ μίλησαγια συγκεκριμένο περιστατικό...

Ορέστη, αυτό ακριβώς, από ένα συγκεκριμένο περιστατικό (έχω και εγώ αρκετά ανάλογα να σου διηγηθώ ), όπως και ο φίλος προηγουμένως, θεώρησα ότι κατέληξες σε μία γενικευμένη θεώρηση...λυπάμαι αν παρανόησα
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γατόκαρδος (Ορέστης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γατόκαρδος
Ο Ορέστης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει 3 γάτες (3 έχουν περάσει από τα χέρια του) και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 186 μηνύματα.

O Γατόκαρδος έγραψε στις 00:06, 26-01-19:

#6
Από μένα δεν υπάρχει κανένα θέμα...Και ξαναλέω δέκα φορές μέτρησα και μία έκοψα. Τα γεγονότα όμως είναι γεγονότα. Και τα καλώς καμωμένα και τα κακώς...Απλά ο καθένας όταν έχει μια θέση και κοινοποιεί το τηλέφωνο του, καλά είναι να τιμά τη θέση του και να σηκώνει το τηλέφωνο. Τουλάχιστον αυτό.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

roccohooshie (Μαρία)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη roccohooshie
H Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει Πάνω απο 10! γάτες (Πολλές έχουν περάσει από τα χέρια της) και μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 1,462 μηνύματα.

H roccohooshie έγραψε στις 00:13, 26-01-19:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Γατόκαρδος
...Εσύ απλά λες ευχολόγια. Απέχουν όμως από την αληθινή ζωή. Μου θυμίζεις παπά...Εύκολα τα λόγια. Αν του πεις δείξε μου τις πράξεις σου...Δείξε μου τα χέρια σου...Θα δεις παλάμες
μωρού... Παλάμες Φαρισαίου..Όχι τα χέρια του Ιησού που ήταν μαραγκός.(Και αυτό γενίκευση ήταν...Υπάρχουν παπάδες που τιμούν τα γένια και τα ράσα τους..)

Αγαπητέ Ορέστη, ειλικρινά αναρωτιέμαι εν προκειμένω ποιός αναφέρεται στην αληθινή ζωή και κατ΄επέκταση στην ελληνική πραγματικότητα, και ποιός λέει "ευχολόγια", μεταθέτοντας τις ευθύνες αλλού...εύκολη λύση ομολογουμένως .
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Supervisor

Το avatar του χρήστη Πουπουλίνα
H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 3 γάτες (3 έχουν περάσει από τα χέρια της) . Έχει γράψει 37,190 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε στις 08:51, 26-01-19:

#8
Παντως υπευθυνοι για τα αδεσποτα ειναι οι δημοι,οχι οι φιλοζωικες.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γατόκαρδος (Ορέστης)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γατόκαρδος
Ο Ορέστης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει 3 γάτες (3 έχουν περάσει από τα χέρια του) και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 186 μηνύματα.

O Γατόκαρδος έγραψε στις 14:50, 26-01-19:

#9
Καλησπέρα. Το γνωρίζω ότι υπεύθυνος είναι ο τοπικός Δήμος. Εγώ δεν ήθελα να δώσω τον γατούλη. Με το που τον έβαλα στο μπουφάν και τον έβγαλα από τις λάσπες,είχα πάρει την απόφαση μου. Θα τον υιοθετούσα ας ήταν και ανάπηρος.Μέχρι όνομα του είχα βρει.Εγώ ήθελα έναν γιατρό να τον δει. Έναν γιατρό που θα πλήρωνα. Η γιατρός του φίλου μου στον Πειραιά αρνήθηκε να ασχοληθεί.(Στην ίδια έκανα κι εγώ τις στειρώσεις στις γάτες μου λαπαροσκοπικά. Η κυρία...τόσα με απόδειξη,τόσα χωρίς.Πανάκριβη αλλά θεωρείται κορυφή.Κρύα κορυφή...). Δεν ήθελα να φορτώσω ακόμα ένα αδέσποτο στη φιλοζωική. Να μου συστήσουν έναν γιατρό που θα χαλούσε την Κυριακή του για μια ψυχούλα που υπέφερε.Στο μεταξύ δεν φανερά τραύματα και αυτό με έκανε να ελπίζω.Όταν πέρασαν ώρες και δεν απαντούσε κανένας-και τσακώθηκα και με την κυρία που συνόδευα γιατί χάλασε η βόλτα μας, αποφάσισα να τον μεταφέρω σπίτι μου. Ας ήταν και λάθος η μετακίνηση. Όμως ο κακόμοιρος δεν άντεξε.Προφανώς είχε εσωτερική αιμορραγία. Έγειρε στην παλάμη μου ο Κυριάκος και πέθανε...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Γατόκαρδος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους