Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 154,411 εγγεγραμμένα μέλη και 713,897 μηνύματα σε 22,629 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 828 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Κλειστό Θέμα

Το παρόν θέμα είναι κλειδωμένο! Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό.

Γατάκια

Γατάκια και ανάπτυξη
Γατάκια και ανάπτυξη
Δημοσιεύτηκε από Subject to change
07-01-06
Γέννηση έως ενός μηνός


Πρώτη μέρα
Ο τοκετός μιας μεγάλης σε μέγεθος γέννας μπορεί να είναι εξαντλητικός για τη μητέρα-γάτα και θα χρειαστεί να ξεκουραστεί δώδεκα έως 24 ώρες μετά από αυτόν. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες τα γατάκια θα μείνουν μαζί της.

Δεύτερη μέρα
Μέχρι τη δευτέρη μέρα η θηλυκιά θα πρέπει να έχει αναρρώσει αρκετά, να τρώει και να πίνει φυσιολογικά και να ασχολείται ευτυχισμένα με την ανατροφή των μικρών της.

Όγδοη μέρα
Τα γατάκια τώρα ζυγίζουν, ανάλογα με τη ράτσα τους και τα φυσικά χαρακτηριστικά των γονιών τους, μεταξύ 110 και 250 γραμμάρια. Τα μάτια και τα αυτιά μπορεί να ανοίξουν οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ της όγδοης και της εικοστής ημέρας.

Δέκατη έκτη μέρα
Το βάρος των μικρών είναι τώρα μεταξύ 180 και 340 γραμμάρια και αρχίζουν μπουσουλάνε μέσα στις επόμενες τέσσερις μέρες. Ο ρυθμός της ανάπτυξης τους αρχίζει να γίνεται πιο αργός.

Εικοστή πρώτη μέρα
Το βάρος τους τώρα είναι συνήθως κάπου μεταξύ 215 και 420 γραμμάρια. Αυτή είναι η ώρα να αρχίσει σιγά σιγά να αποκόβεται μετά από φυσική ανατροφή εάν έχετε σκοπό να χωριστεί από τη μητέρα του (πχ για να το χαρίσετε εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε άλλα γατάκια στο σπίτι). Δώστε του υποκατάστατο γάλακτος σε σκόνη για γάτες (αν το βρείτε αυτό στην Ελλάδα πείτε μου κι εμένα που το βρήκατε! ) ή γάλα κονσέρβα αραιωμένο με νερό όπως για τα ανθρώπινα μωρά, αλλά διπλά δυνατό. Δώστε το υγρό σε κουταλάκι, τέσσερις φορές την ημέρα.
Η εκπαίδευση στην τουαλέτα καλύτερα επίσης να αρχίσει από τώρα. Βάλτε ένα δίσκο για ακαθαρσίες σʼένα ήσυχο και εύκολα προσβάσιμο μέρος. Με το πρώτο σημάδι ότι το γατάκι του ρίχνει έστω και μια ματιά, βάλτε το επάνω. Αν έχετε πάνω από ένα γατάκι σιγουρευτείτε ότι ο δίσκος είναι αρκετά μεγάλος ώστε σε περίπτωση που τύχει να θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους ταυτόχρονα να μην υπάρξει (μεγάλος) συνωστισμός. Άλλωστε, είναι ευνόητο ότι όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες πρέπει να νιώθουν άνετα κατά την παραμονή τους στην τουαλέτα. Προσωπικά θα πρότεινα να μην σκεφτείτε το κόστος και να αγοράσετε την καλύτερη τουαλέτα που θα βρείτε, άλλωστε την αγοράζετε μόνο μία φορά (τουλάχιστον για τη μόνιμη κατοικία σας). Αν το γατάκι σας είναι νευρικό προτιμήστε μια σκεπαστή τουαλέτα (αν και θα τη συνιστούσα ακόμα και για ήρεμο γατάκι μιας και δεν μυρίζει σχεδόν καθόλου.

Ενός μηνός
Ένα γατάκι ενός μηνός ζυγίζει μεταξύ 250 και 500 γραμμάρια και κάνει τώρα μεγάλες προόδους. Αρχίζει να τρέχει και να παίζει αρκετά και την ίδια περίπου εποχή πλένει τον εαυτό του για πρώτη φορά. Θα πρέπει να του δώσετε παιχνίδια, είτε ειδικά για γάτες ή απλά κάποια αντικείμενα του σπιτιού όπως άδειες κουβαρίστρες, μπαλίτσες του ping pong, μπάλες από αλουμινόχαρτο κλπ. Επίσης πολύ διασκεδαστικό για το γατάκι αν μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο, είναι μια μπαλίτσα δεμένη σε κλωστή που θα την κινείτε εσείς και αυτό θα την κυνηγά. Μπορεί τώρα να προστεθούν στο γάλα του δημητριακά, παιδικές τροφές σε πουρέ, κονσέρβα ή σε μπουκάλι (ψάρι, κρέας ή ποικιλίες τυριού.
Περιεχόμενα

Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη Subject to change
Founder
Εγγραφή: 09-06-2005
Μηνύματα: 1,347

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
References
Το τέλειο βιβλίο της γάτας - David Taylor
  #1  
By giwta on 15-06-08, 13:14
Εξημέρωση και Εμβολιασμός

Πριν λίγες ημέρες βρήκα στον κήπο μου μία οικογένεια γατιών. Τη μητέρα με τέσσερα μικρά.. Προσπαθώ να τα πλησιάσω ώστε να μπορέσω να τα πιάσω και να τα εμβολιάσω. Τρώνε όλα κανονικά. Μετά από τρεις μέρες, η μητέρα με πλησιάζει αλλά τραβιέται όταν πάω να τη χαιδέψω ενώ τα μικρά δεν πλησιάζουν πιο κοντά από ένα μέτρο. Τρώνε ξηρά τροφή αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω την ηλικία τους. Πρέπει να βιαστώ για τον εμβολιασμό ή να περιμένω λίγό;; Κάθομαι μαζί τους χωρίς να τα ενοχλώ. Αυτό αρκεί ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;;;
  #2  
By Ντιάνα on 15-08-08, 09:39
Το καιμενούλι!!!!

Αχου το κρίμα το καιμενούλι!!!!!Πανέμορφο!!!!!
  #3  
By Δαφνη300 on 16-08-12, 18:04
Αν προσπαθήσεις να τα ταΐσεις από το χέρι σ ίσως σε εμπιστευτούν και να σε πλησιάσουν !!!!!

Χρήστες

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους