Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 154,276 εγγεγραμμένα μέλη και 713,892 μηνύματα σε 22,628 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 674 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Κλειστό Θέμα

Το παρόν θέμα είναι κλειδωμένο! Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό.

Γατάκια

Γατάκια και ανάπτυξη
Γατάκια και ανάπτυξη
Δημοσιεύτηκε από Subject to change
07-01-06
Ένος μηνός έως εννέα μηνώνΠέντε εβδομάδων
Το βάρος είναι τώρα μεταξύ 290 και 620 γραμμάρια. Καλά κομμένο κρέας από το καλύτερο, καλά κομμένη τροφή για γάτες σε κονσέρβα ή ψάρι κομμένο, βρασμένο ή ανακατεμένο με το γάλα (όσο κι αν σας φαίνεται ο συνδυασμός) θα πρέπει να αντικαταστήσει το ένα από τα γεύματα με γάλα. Βάλτε το σε ένα ρηχό δίσκο ή ένα πιατάκι και δώστε στο γατάκι όλο όσο θα έτρωγε σε μία φορά τη μέρα αλλά μη βάζετε πολύ σε μια φορά.

Έξι εβδομάδων
Το βάρος του μικρού έχει φτάσει τώρα μεταξύ 315 και 700 γραμμάρια. Το γατάκι κάνει τις πρώτες του προσπάθειες να εξασκήσει το κυνήγι μεταξύ έξι και οκτώ εβδομάδων.
Αν και καλύτερα το μικρό να μένει με τη μητέρα του μέχρι να αποκοπεί τελείως στις οκτώ εβδομάδες, μπορείτε να το χωρίσετε από αυτή και στις έξι.
Αυξήστε την ποσότητα της στερεής ψιλοκομμένης τροφής στη διατροφή του αντικαθιστώντας δύο ακόμη από τα γεύματα του με γάλα και ισορροπημένη κονσερβαρισμένη τροφή για γάτες.

Οκτώ εβδομάδων
Ζυγίζει 400 ως 900 γραμμάρια. Το γατάκι είναι τώρα φυσιολογικά πλήρως αποκομμένο και έχει τα δόντια του γάλακτος. Η διατροφή του θα πρέπει να περιέχει δύο ή τρία στέρεα γεύματα την ημέρα και ένα πιατάκι αγελαδινό γάλα μπορεί να αντικατασταθεί με φρέσκο νερό όταν το γατάκι φτάσει έξι μηνών. Το γάλα ή το νερό πρέπει να υπάρχουν πάντα διαθέσιμα, αλλά αλλάζετε τα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Εννιά εβδομάδων
Στις 8-9 εβδομάδες το γατάκι θα πρέπει να κάνει τον πρώτο εμβολιασμό για τις ιώσεις της γρίπης των αιλουροειδών και τη μεταδοτική εντερίτιδα των αιλουροειδών. Αυτός ακολουθείται από μια δεύτερη δόση, 3-4 εβδομάδες αργότερα. Ποτέ μην αμελείτε να προστατέψετε τα γατάκια σας από τις πιθανόν θανατηφόρες ασθένειες αυτές και όταν μεγαλώσουν σιγουρευτείτε ότι κάνουν ετήσιους ενισχυτικούς εμβολιασμούς. Αν και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μολύνσεων, ο κτηνίατρος σας μπορεί να συστήσει εμβολιασμό και για γατάκι μικρότερο από οχτώ έως εννέα εβδομάδων, συνήθως δεν γίνεται πριν από αυτή την ηλικία. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αντισώματα που μεταφέρονται από τη μητέρα στο γατάκι κυκλοφορούν ακόμα στο αίμα του και μπορεί να αδρανοποιήσουν το αποτέλεσμα του εμβολίου.

Δώδεκα εβδομάδων
Τώρα πια αλλάζει το χρώμα των ματιών του μικρού προς τη μόνιμη απόχρωση και τα μόνιμα δόντια αρχίζουν να βγαίνουν στις επόμενες έξι εβδομάδες. Το γατάκι σας πρέπει να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τη γρίππη και την εντερίτιδα (δεν νομίζω να το ξεχάσατε εεε; ).

Δεκάξι εβδομάδων
Αν δεν σκοπεύετε να κάνετε αναπαραγωγή, κάντε τους διακανονισμούς με τον κτηνίατρο για να την ευνουχίσετε. Ο ευνουχισμός των θηλυκών περιλαμβάνει την αφαίρεση των ωοθηκών και μεγάλου τμήματος από τη μήτρα, κάτω από γενική αναισθησία. Είναι ασφαλής εγχείριση, δεν έχει παρενέργειες και είναι μη αναστρέψιμη. Λόγω της γενικής αναισθησίας, θα πρέπει να κρατήσετε τη γατούλα νηστική και χωρίς νερό για 12 ώρες πριν την εισαγωγή.
Μια ευνουχισμένη θηλυκιά θα έχει ράμματα που χάνονται ή όχι στην πληγή στο μικρό της δέρμα. Τα ράμματα που δεν απορροφώνται θα βγουν από τον κτηνίατρο σε 5 έως 10 ημέρες από την εγχείριση.

Είκοσι τεσσάρων εβδομάδων
Πλέον το γατάκι είναι 100% ανεξάρτητο από τη μητέρα του. Μπορεί ακόμα και να αρχίσουν να μαλώνουν σαν να είναι ξένες, όπως είχε συμβεί με τις πρώτες μου γάτες.

Τριάντα έξι εβδομάδων
Αυτή είναι μια καλή περίοδος για να ευνουχίσετε τα αρσενικά γατάκια εάν επιθυμείτε κάτι τέτοιο. Η εγχείριση είναι ασφαλής, απλή και ανώδυνη και γίνεται κάτω από γενική αναισθησία. Κρατήστε το γατούλη σας νηστικό και χωρίς νερό για περίπου δώδεκα ώρες πριν την εισαγωγή. Θα είναι έτοιμος να τον πάρετε σπίτι την ίδια μέρα και δεν θα χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα πέρα από ξεκούραση, ζέστη, ελαφρά γεύματα και φυσικά, στοργή και αγάπη. Συνήθως δεν υπάρχουν ράμματα για να αφαιρεθούν.
Περιεχόμενα

Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη Subject to change
Founder
Εγγραφή: 09-06-2005
Μηνύματα: 1,347

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
References
Το τέλειο βιβλίο της γάτας - David Taylor
  #1  
By giwta on 15-06-08, 13:14
Εξημέρωση και Εμβολιασμός

Πριν λίγες ημέρες βρήκα στον κήπο μου μία οικογένεια γατιών. Τη μητέρα με τέσσερα μικρά.. Προσπαθώ να τα πλησιάσω ώστε να μπορέσω να τα πιάσω και να τα εμβολιάσω. Τρώνε όλα κανονικά. Μετά από τρεις μέρες, η μητέρα με πλησιάζει αλλά τραβιέται όταν πάω να τη χαιδέψω ενώ τα μικρά δεν πλησιάζουν πιο κοντά από ένα μέτρο. Τρώνε ξηρά τροφή αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω την ηλικία τους. Πρέπει να βιαστώ για τον εμβολιασμό ή να περιμένω λίγό;; Κάθομαι μαζί τους χωρίς να τα ενοχλώ. Αυτό αρκεί ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;;;
  #2  
By Ντιάνα on 15-08-08, 09:39
Το καιμενούλι!!!!

Αχου το κρίμα το καιμενούλι!!!!!Πανέμορφο!!!!!
  #3  
By Δαφνη300 on 16-08-12, 18:04
Αν προσπαθήσεις να τα ταΐσεις από το χέρι σ ίσως σε εμπιστευτούν και να σε πλησιάσουν !!!!!

Χρήστες

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους