Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 115,041 εγγεγραμμένα μέλη και 713,368 μηνύματα σε 22,477 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 259 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Κλειστό Θέμα

Το παρόν θέμα είναι κλειδωμένο! Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό.

Πώς να δώσετε στη γατούλα σας το σιρόπι της – χωρίς να γίνετε χάλια

Πώς να δώσετε στη γατούλα σας το σιρόπι της – χωρίς να γίνετε χάλια
Πώς να δώσετε στη γατούλα σας το σιρόπι της – χωρίς να γίνετε χάλια
Δημοσιεύτηκε από Subject to change
12-01-06
Πώς να δώσετε στη γατούλα σας το σιρόπι της – χωρίς να γίνετε χάλια

Όσο κι αν το μισείτε και εσείς και η γάτα σας, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να της δώσετε φάρμακο, το οποίο πολλές φορές θα είναι σιρόπι και δεδομένου ότι η γάτα δεν καταλαβαίνει τη γλυκιά γεύση, θα της φανεί πολύ χειρότερο απʼότι θα φαινόταν σε μας. Ο παρακάτω οδηγός ίσως κάνει τη διαδικασία περισσότερο εύκολη και γρήγορη.
Κατʼαρχάς, εάν δεν σας έχει προμηθεύσει ο κτηνίατρος με μια σύριγγα χωρίς βελόνα πηγαίνετε οπωσδήποτε να αγοράσετε μια εσείς. Χωρίς αυτή (ή κάποιο σταγονόμετρο) είναι σχεδόν απίθανο να καταφέρετε να την κάνετε να καταπιεί έστω και μια γουλιά.
Μην πετάξετε τη βελόνα. Είναι πολύ πιο εύκολο να βάλετε το υγρό μέσα στη σύριγγα με αυτήν, ειδικά αν το μπουκάλι δεν είναι γεμάτο. Απλώς μην ξεχάσετε μετά να τη βγάλετε πριν δώσετε το σιρόπι στο γατάκι!!!

Πάρτε τη γάτα σας αγκαλιά και αρχίστε να τη χαϊδεύετε ώστε να είναι ήρεμη. Αν δεν είναι η πρώτη φορά που της δίνετε φάρμακο καλύτερα στην αρχή να μην βλέπει τη σύριγγα γιατί θα ψυλλιαστεί τι σχεδιάζετε. Όταν αρχίσει να γουργουρίζει και έχει αφεθεί απόλυτα σε εσάς βάλτε την να κάτσει στο αριστερό σας πόδι. Με το χέρι σας κρατήστε το κεφάλι της σταθερό ώστε να μην μπορεί να γυρίσει δεξιά ή αριστερά και στρέψτε το ελαφρώς προς τα πάνω. Προσέξετε πως την πιάνετε ώστε να μην την κάνετε να νιώσει ότι προσπαθείτε να την στραγγαλίσετε! Αν δείχνει να έχει τρομάξει χαλαρώστε λίγο τη λαβή σας και με το άλλο σας χέρι αρχίστε να τη χαϊδεύετε. Το να της μιλάτε γλυκά και ήρεμα επίσης βοηθάει μιας και η γάτα καταλαβαίνει πολλά από τον τόνο της φωνής μας.΄

Πλησιάστε τη σύριγγα στο στόμα της και ακουμπήστε την στα πλάγια του και πιέστε ελαφρά. Λογικά θα αναγκαστεί να ανοίξει το στόμα της και μπορείτε να χύσετε λίγο από το υγρό μέσα. Προσέξτε να ελέγχετε τη δύναμη με την οποία πατάτε το έμβολο ώστε να μην χύσετε πολύ και πνιγεί ή κάνει εμετό. Χαλαρώστε λίγο τη λαβή σας και αφήστε την να το καταπιεί αλλά φροντίστε να έχετε το έλεγχο και να μην σας φύγει. Όταν το καταπιεί συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η δόση που πρέπει να πάρει. Αν προσπαθήσει να φύγει (πιθανότατα θα προσπαθήσει) αφήστε την σύριγγα για λίγο κάτω και καλμάρετε την με χάδια και γλυκές κουβέντες. Πρέπει να νιώθει ασφάλεια στην αγκαλιά σας.

Όταν καταφέρετε να της δώστε όλη τη δόση που πρέπει να πάρει χαϊδέψτε την λίγο ακόμα και δώστε της μια λιχουδιά ώστε και να την ανταμείψετε και να της φύγει η άσχημη γεύση του φαρμάκου. Έχετε υπόψιν ότι το φάρμακο που σε εσάς μπορεί να φαίνεται ότι έχει όμορφη γεύση για τη γάτα να είναι απαίσιο μιας και εσείς επηρεάζεστε από τα γλυκαντικά που πιθανόν να έχει (μιας και πολλά από τα φάρμακα που δίνονται σε γάτες προορίζονται κανονικά για ανθρώπους).

Καλύτερα όλη η διαδικασία να γίνει πάνω σε μια πρόχειρη μεγάλη πετσέτα μιας και σίγουρα θα πέσουν κάποιες σταγόνες από το φάρμακο. Έχετε το αυτό υπόψιν και όταν βάζετε τη δόση στη σύριγγα και μην βάζετε ακριβώς τόσο όσο πρέπει να πάρει. Καλό είναι να βάζετε μισό με ένα ml παραπάνω, αναλόγως τη δόση και πόσο άγρια είναι η γατούλα σας. Αν υπάρχει και άλλος άνθρωπος στο σπίτι «εκμεταλλευτείτε» τον βάζοντας τον να κρατάει τα μπροστινά πόδια της γάτας ώστε να μην μπορεί να σας γρατσουνίσει.

Μερικοί αναφέρουν ότι βοηθάει επίσης να «φασκιώσετε» τη γάτα με μια πετσέτα ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τα νύχια της αν και προσωπικά μου φαίνεται λίγο παρατραβηγμένο και περιοριστικό. Ωστόσο ίσως να είναι καλή ιδέα αν έχετε ένα πολύ άγριο και ανήσυχο γατάκι που έχει αποφασίσει να δώσει και τη ζωή του για να μην πάρει αυτό το ροζ υγρό Ευτυχώς εγώ στάθηκα τυχερή και ο γάτος μου είναι αρκετά ήρεμος και συνεργάσιμος. (ζηλέψτε τώρα ).

Kαλή τύχη και καλή ανάρρωση στη γατούλα σας!
Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη Subject to change
Founder
Εγγραφή: 09-06-2005
Μηνύματα: 1,354

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
  #1  
By Subject to change on 19-01-06, 18:09
OEO!! Σήμερα επιτέλους τελείωσε η αντιβίωση της!! ΟΕΟ!! :up:
Πωπω τι ψυχοφθόρα διαδικασία...
  #2  
By Bhaal on 31-01-06, 01:43
Αν κάποτε χρειαστεί να της δίνεις χάπια συνεχώς, δις ημερησίως, ή να της κάνεις ορούς με υγρά να δεις τη γλύκα...
  #3  
By Subject to change on 31-01-06, 01:45
Για χάπια μου έχει τύχει άλλα χρόνια πριν και δεν το θυμάμαι. Πάντως όταν μου τύχει θα γράψω και επ'αυτού ένα άρθρο (ή νωρίτερα αν βρώ αξιόπιστες πληροφορίες κάπου )
  #4  
By dimangelid on 31-01-06, 06:24
Στην αγκύρας που έχω καθώς και στις άλλες 2 που δεν είναι ράτσας είναι αδύνατο να δώσουμε σιρόπι. Για χάπι κάνω το εξής: πιάνω το γατί μαζί με κάποιον άλλο (την μάνα μου, τον πατέρα μου ή τον αδερφό μου) ο οποίος κρατάει τα πόδια. Εγώ με το ένα χέρι πιέζω στα πλάγια το στόμα της ώστε να το ανοίξω. Αμέσως βάζω το χάπι στον λαιμό της, της κλείνω την μύτη και κρατάω κλειστό το στόμα μέχρι να καταλάβω ότι το κατάπιε. Μπορεί να φαίνεται λίγο βίαιο αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση να πάρουν φάρμακο, ούτε σε κονσέρβα δεν το τρώνε. Η μία είναι χειρότερη από την άλλη. Η Μέιν Κουν όμως είναι εξαίρεση: όταν της είχα κάνει την στείρωση και έπαιρνε αντιβίωση την πρώτη φορά της το έβαλα εγώ στο στόμα. Μετά με αυτό που έκανε τρελαθήκαμε όλοι: έβαζα το χάπι στο χέρι μου και την φώναζα. Το μύριζε και αμέσως το έτρωγε μόνη της, χωρίς να κάνω το παραμικρό (ούτε να το δώσω όπως στις άλλες ούτε σε κονσέρβα) !! Πιστεύω ότι είναι στον χαρακτήρα κάθε ζώου.
  #5  
By Subject to change on 31-01-06, 17:31
Απίστευτο!! Βρε μπας και είχανε καμια γεύση τόνου τα χάπια;
  #6  
By ladycat on 05-02-06, 02:09
πυ να δειτε εμεις εδω που τον γκρινιαρη τον κραταει ο αντρας μου κ εγω προσπαθω να του δωσω την αντιβιωση κ γινομαι ροζ απο πανω μεχρι κατω κ ο γκρινιαρης με κοιταει με ενα υφος χα καλα να παθεις
  #7  
By Subject to change on 05-02-06, 05:57
Xαχαχα, Γκρινιάρης όνομα και πράγμα!!
  #8  
By ladycat on 24-04-06, 16:18
τωρα που δινουμε στον λαμπη αντιβιωση ολα ειναι πιο ηρεμα ο λαμπης καθετε εγω του βαζω την συρριγγα στο στομα κ ολα τελειωνουν γρηγορα κ δεν γινομαι ροζζζζζζζζζ:up:
  #9  
By Subject to change on 24-04-06, 16:27
Αρχική Δημοσίευση από ladycat
κ δεν γινομαι ροζζζζζζζζζ:up:
Ροζ ε? Χαχα κι εσένα αυτή τη φούξια αντιβίωση σου έγραψε;
  #10  
By ladycat on 24-04-06, 16:32
ολες η αντιβιωσεις που μου δινει ειναι φουξια κ μυριζουν φραουλα αφου μου ερχετε να την παρω εγω
  #11  
By lactoula on 25-04-06, 13:48
και εμας ο Μισκα μου επιτελους εγινε καλα και σταματησαμε να του δινουμε το σιροπη, εμενα η μητερα μου του το εδινε γιατι εγω το λυπαμαι να το ζορισω λιγο παραπανω. Ειδικα αν αρχιζει να νιαουριζει παραπονεμενα εγω δεν μπορω και τον αφηνω. Τουλαχιστον ετσι μονο η μητερα μου ειναι η κακια στα ματια του
  #12  
By Lady on 25-04-06, 14:06
Εγώ του κάνω κεφαλοκλείδωμα και να δείτε μετά τι καλά που την τρώει!!
Μετά του δίνω λιχουδιές και είναι μεσ' την τρελλή χαρά!
  #13  
By lactoula on 25-04-06, 14:10
δεν μπορω με τπτ να του κανω κατι, τον λυπαμαι, νομιζω οτι μπορει να τον πονεσω ειμαι λιγο (εως πολυ) μαλακη μαζι του
  #14  
By fenaki12 on 05-10-09, 13:26
Μονο σε εμενα δεν πιανει αυτο!Ειναι πολυ αγριος για να τον πιασεις....

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους