Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 94,325 εγγεγραμμένα μέλη και 715,421 μηνύματα σε 22,604 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 475 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Περσική γάτα

Περσική γάτα
Περσική γάτα
Δημοσιεύτηκε από Unicorn
12-01-06
Ποικιλίες ΧρωμάτωνΧρωματισμοί της Περσικής Γάτας
Ενώ η λευκή περσική, εδώ και χρόνια είναι η αγαπημένη των φωτογράφων και των διαφημιστών, οι περσικές έρχονται σε ένα εκπληκτικό αριθμό χρωμάτων, που χωρίζονται σε επτά χρωματικές υποδιαιρέσεις, για λόγους κυρίως ανταγωνισμού.

Αυτές είναι
 • Mονόχρωμη
 • Χρυσή και Ασημί (Chinchilla)
 • Γκρίζα
 • Τιγρέ (Tabby)
 • Πολύχρωμη
 • Δίχρωμη - Calico
 • Των Ιμαλαΐων
Ορισμένες από αυτές τις υποδιαιρέσεις, εκλαμβάνονται κάποιες φορές και σαν ξεχωριστή ράτσα (για παράδειγμα, η περσική των Ιμαλαΐων).
Κάθε κατηγορία από αυτές τις 7, χωρίζεται σε αρκετές επιμέρους υποκατηγορίες, προκειμένου να γίνουν γνωστοί όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί χρωμάτων που μπορούμε να συναντήσουμε σε αυτή τη ράτσα.

Οι μονόχρωμεςπερσικές, συναντιούνται σε χρωματισμούς όπως λευκό, μπλέ, κόκκινο κλπ. Καθε μια έχει διαφορετικά χρωματικά χαρακτηριστικά. Οι πιο σημαντικές κατηγορίες μονόχρωμων περσικών γατών είναι:

Λευκή : Απαλό και φωτεινό λευκό χρώμα. Το δέρμα της μύτης και οι πατούσες έχουν χρώμα ροζ. Το χρώμα των ματιών είναι βαθύ γαλάζιο ή φωτεινό χάλκινο. Ορισμένες γάτες, μπορεί να έχουν ένα μάτι μπλε και ένα χάλκινο, με ίδιο βάθος χρώματος εξίσου και στα δύο μάτια.

Μπλε: Μπλε χρώμα, ανοιχτής απόχρωσης, διατηρείται ένας χρωματικός τόνος από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Το δέρμα της μύτης και οι πατούσες έχουν χρώμα μπλε. Το χρώμα των ματιών είναι χάλκινο

Μαύρη: Πυκνό μαύρο τρίχωμα, που εκτείνεται από πάνω ως κάτω.Δεν έχει κανένα τόνο γκρίζου ή καφετιού στην κοιλιά. Το δέρμα της μύτης είναι μαύρο, ενώ το δερμα στις πατούσες είναι μαύρο ή καφέ. Το χρώμα των ματιών είναι φωτεινό χάλκινο.

Κόκκινη: Βαθύ, πλούσιο και καθαρό φωτεινό κόκκινο με καμία σκίαση ή σημάδια. Η περιοχή στο στόμα και το πηγούνι έχει το ίδιο χρώμα με όλο το τρίχωμα. Η μύτη και οι πατούσες έχουν χρώμα καφετί κόκκινο. Το χρώμα των ματιών είναι χάλκινο

Μπεζ: Χρώμα μπεζ σε ένα τόνο χωρίς κανένα σημάδι που εκτείνεται σε όλο το σώμα. Συνήθως προτιμούνται οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Η μύτη και οι πατούσες έχουν χρώμα ροζ. Τα μάτια εχουν χρώμα χάλκινο.

Καφέ Σοκολατί : Πλούσιο και ζεστό σοκολατί καφέ, από την κορυφή ως τα νύχια. Η μύτη έχει χρώμα καφέ, ενώ οι πατούσες έχουν χρώμα κανελί ή ροζ. Το χρώμα των ματιών είναι χάλκινο.

Λιλά: Πλούσιο και ζεστό χρώμα μωβ με ένα τονο στο ροζ, που εκτείνεται σε όλο το σώμα. Η μύτη έχει χρώμα μωβ ενώ οι πατούσες χρώμα ροζ. Το χρώμα ματιών είναι χάλκινο.

Οι περσικές σε ασημί και χρυσούς χρωματισμούς, εχουν 4 υποκατηγορίες. Την ασημί τσιντσιλά, την χρυσή τσιντσιλά, και ασημί και χρυσαφιάς απόχρωσης. Η ασημί και χρυσή Chinchilla, εκλαμβάνονται πολλές φορές σαν χωριστή ράτσα.

Οι γάτες με γκρίζες αποχρώσεις και σκιάσματα, έρχονται σε πολλές χρωματικές υποκατηγορίες, όπου επίσης συναντάμε τις Cameo(επίσης κάποιες φορές παρουσιάζονται σαν χωριστή ράτσα), τις «όστρακο χελώνας» (Tortoiseshell[, όπου κυριαρχούν τα χρώματα του μαύρου και του κόκκινου), και άλλοι χρωματισμοί, όπως μπεζ, κόκκινο, μπλε, γκρίζο κλπ.

Οι «τιγρέ» (Tabby), όπως λέει και το όνομά τους, είναι γάτες που στο χρώμα του τριχώματός τους, παρουσιάζονται ραβδώσεις. Χρωματισμοί που κυριαρχούν γκρίζες, μπεζ, κόκκινες, μπλε, ασημί, cameo, καφέ, μωβ κλπ.

Στις πολύχρωμες περσικές γάτες, σαν βασική κατηγορία αναφέρεται η «όστρακο χελώνας», που κυριαρχούν το μαύρο και το κόκκινο χρώμα. Επίσης η μπλε-μπεζ, καφέ «όστρακο χελώνας» και λιλά-μπεζ.

Στις δίχρωμες και τις Calico, το χρώμα ματιών που κυριαρχεί είναι το μπλε, το πράσινο και χάλκινο, ενώ μπορεί να συναντήσει κανείς και μάτια διαφορετικού χρώματος, ένα πράσινο, ένα χάλκινο ή μπλε κλπ. Στις δίχρωμες και σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζονται χρώματα του Κόκκινου – μπεζ, Γκρι – μπεζ, μπλε – μπεζ κλπ, ενώ οι Calico, είναι τρίχρωμες γάτες σε αποχρώσεις του μαύρου-κόκκινου-λευκού, ή μπλε-μπεζ-λευκού, μωβ-μπεζ-λευκό κλπ.

Τέλος οι περσικές των Ιμαλαΐων, που επίσης παρουσιάζονται και σαν χωριστή ράτσα, παρουσιάζουν ενδιαφέρον στους χρωματισμούς τους. Το σώμα τους έχει ένα ενιαίο χρωματισμό, ανοιχτόχρωμο κατα βάση και πιο σκούρο σε μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ το βασικό χρώμα της γάτας φαίνεται από τα άκρα της (πόδια, αυτιά, ουρά, πρόσωπο). Χρωματισμοί που κυριαρχούν είναι το μπεζ, λιλά, μπλε, κόκκινο της φωτιάς, καφέ κλπ.

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου) (Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)Περιεχόμενα

Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη Unicorn
Εκκολαπτόμενο Μέλος
Εγγραφή: 18-06-2005
Ηλικία: 40
Μηνύματα: 92

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 7.jpg
Εμφανίσεις: 7501
Μέγεθος: 73,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: hessu02.jpg
Εμφανίσεις: 23556
Μέγεθος: 29,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: versace1may.JPG
Εμφανίσεις: 5953
Μέγεθος: 23,9 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: Silver.jpg
Εμφανίσεις: 4630
Μέγεθος: 20,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 8.jpg
Εμφανίσεις: 1322
Μέγεθος: 37,3 KB  

  #1  
By Gina on 23-08-06, 12:12
Η τελευταία φωτογραφία είναι ίδια με το πώς θα μοιάζει ο Αλπιστούλης μου όταν γίνει καλά γιατί ήταν αδεσποτούλης!
Έχω να κάνω 2 σχόλια:
1)Από φίλους ιδιοκτήτες γατιών Περσίας αλλά και από την κτηνίαρο που ρώτησα,οι γάτες αυτές έχουν την τάση να εγκαταλείπουν το σπίτι που μένουν,χωρίς λόγο.Γι' αυτό όσοι έχετε γάτα Περσίας να μην την αφήνετε πολύ σε αυλές κλπ για να μην την κοπανήσει.
2)Από τις χώρες καταγωγής της Περσικής γάτας,που είναι αρκετά θερμές,καταλαβαίνουμε ότι ουσιαστικά το τρίχωμα λειτουργεί σαν μόνωση κι από το κρύο κι από τη ζέστη.(Σαν το παράδειγμα με το παγωτό που δεν λιώνει αν το σκεπάσεις με γούνινο παλτό.)Οπότε,να μη μας πιάνει υστερία με τις καιρικές συνθήκες και να μην τις ταλαιπωρούμε ούτε με υπερβολική ζέστη ούτε και με υπερβολική δροσιά μέσα στο σπίτι..Κάτι ξέρει η φύση...
Παράθεση
  #2  
By Vania on 02-09-06, 02:13
Περιποιηση τριχώματος

Σε περίπτωση που τελικά δεν τα καταφέρετε να διατηρήσετε χωρίς κόμπους το μακρύ τρίχωμα (ντροπή σας βέβαια, θα έπρεπε να έχετε μάθει από μικρό το γατάκι σας να κάθεται να το βουρτσίζετε!) η λύση είναι το κούρεμα, με την "ψιλή"... ναί, κουρεύονται και οι γάτες, με χρήση όμως ηρεμιστικής ένεσης... γι΄αυτό προσοχή.
Παράθεση
  #3  
By xtina on 03-10-06, 14:44
Τα θυλικά περσικά μέχρι πόσα κιλά μπορούν να φτάσουν???
Παράθεση
  #4  
By annathes on 01-02-07, 14:11
Αρχική Δημοσίευση από xtina
Τα θυλικά περσικά μέχρι πόσα κιλά μπορούν να φτάσουν???
Γεια σας! Κι εγω την ιδια απορια εχω, σχετικά με το βάρος των θηλυκών, καθώς εχω μια Περσιδα η οποία, όμως, καμμία ομοιοτητα δεν εχει ως προς την συμπεριφορα με τα οσα διαβαζω εδω. Ειναι μοναχική, ανεξάρτητη, κρυψίνους, δεν την αρεσει να τη χαιδευουν και γινεται τρυφερη και προσεγγισιμη μονο κατα την περιοδο του οιστρου. Τόσο, που δεν θελω να τη στειρωσω για να μπορω να τη χαιδεύω, τουλάχιστον τοτε! ( Αστειευομαι, ασφαλως. )
Αν γνωρίζετε πως μπορω να την κανω πιο ευτυχισμένη, περιμενω τις απαντήσεις σας.
Συγχαρητηρια σε όλους τους ζωόφιλους και τους δημιουργούς αυτης της σελιδας.
Παράθεση
  #5  
By annathes on 01-02-07, 14:16
Αρχική Δημοσίευση από Vania
Σε περίπτωση που τελικά δεν τα καταφέρετε να διατηρήσετε χωρίς κόμπους το μακρύ τρίχωμα (ντροπή σας βέβαια, θα έπρεπε να έχετε μάθει από μικρό το γατάκι σας να κάθεται να το βουρτσίζετε!) η λύση είναι το κούρεμα, με την "ψιλή"... ναί, κουρεύονται και οι γάτες, με χρήση όμως ηρεμιστικής ένεσης... γι΄αυτό προσοχή.
Καλύτερα, όμως, να συμπληρωσω εδώ, να αποφευγετε το κουρεμα αυτης της ράτσας, καθώς, όπως επισημαίνουν οι κτηνίατροι, οι Περσίδες μπορεί να μαραζώσουν αν τις κουρέψουμε. Είναι απόλυτα εξαρτημενες (ναι, εξαρτημενες )ψυχολογικά από την εμφανιση τους και καλο ειναι να τη διατηρουμε ως εχουν. Γι' αυτο, βούρτσισμα γερο, παντα με αγαπη κι υπομονη ( Κι η δικη μου το σιχαινεται ! ).
Παράθεση
  #6  
By Γωγω on 09-03-07, 13:51
Αρχική Δημοσίευση από annathes
Καλύτερα, όμως, να συμπληρωσω εδώ, να αποφευγετε το κουρεμα αυτης της ράτσας, καθώς, όπως επισημαίνουν οι κτηνίατροι, οι Περσίδες μπορεί να μαραζώσουν αν τις κουρέψουμε. Είναι απόλυτα εξαρτημενες (ναι, εξαρτημενες )ψυχολογικά από την εμφανιση τους και καλο ειναι να τη διατηρουμε ως εχουν. Γι' αυτο, βούρτσισμα γερο, παντα με αγαπη κι υπομονη ( Κι η δικη μου το σιχαινεται ! ).

:up::up::up::up::up:
Παράθεση
  #7  
By KOSTASM12538 on 26-07-07, 11:33
Συγχαρητήρια στους δημιουργούς της ιστοσελίδας καταρχάς. Θα ήθελα να σημειώσω ότι πολύ γενικοί κανόνες στις γάτες δεν υπάρχουν γι' αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι γενικεύσεις του τύπου οι περσικές κάνουν αυτό, σιχαίνονται εκείνο. Κάθε ζώο όπως και οι άνθρωποι έχει την προσωπικότητά του, τις προτιμήσεις του και τις συνήθειές του. Για το λόγο αυτό όσο νωρίς και να ξεκινήσεις κάτι "για να το συνηθίσει" το ζώο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα του αρέσει στην πορεία. Κι εγώ ξεκίνησα στον γάτο μου το μπάνιο από μικρό μεν, καθόλου δεν το "συνήθισε" με το πέρασμα του χρόνου δε. Απλά το ανέχεται και πάντα προσπαθεί να ξεφύγει. Γι' αυτό καλό είναι να πηγαίνουμε τις γάτες σε pet shop που αναλαμβάνουν αυτή τη δουλειά. Το Μάιο περίπου που αρχίζει η "τριχόπτωση" το κούρεμα στον κτηνίατρο είναι επιβεβλημένο (μιλάμε για τις μακρύτριχες) και προσωπικά δεν έχω δει ούτε στις δικές μου ούτε σε άλλες γάτες σημάδια "μαρασμού" λόγω κουρέματος. Μάλλον χαρούμενες μου φάνηκαν (έχω δύο) που ξεφορτώθηκαν την κελεμπία τους εν μέσω θέρους! Αυτά και καλές διακοπές σε όλους.:cool:
Παράθεση
  #8  
By annathes on 26-07-07, 11:56
Τι να σου πω βρε Κώστα? Σε ζηλεύω που οι γάτες σου ανταποκρίνονται τόσο θετικά στο κούρεμα. Μακάρι μόνο η δική μου να εναντιώνεται, αν και δύο κτηνίατροι που συμβουλεύτηκα επέμειναν στα ανωτέρω. Θέλησα, όμως, να το ερευνήσω περαιτέρω και διαπίστωσα οτι πολλές αντιδρούν όπως η δική μου. Αν θέλεις δες και στη σελίδα του google.com με λέξη-κλειδί "persian cat".
Παράθεση
  #9  
By μελινάκι on 03-09-07, 13:58
μου εχει δημιουργηθει η εξης απορια απο τοτε που ειδα το ¨Περα απο το φραχτη¨. οι περσικες γατες δεν μπορουν να μυρισουν;
Παράθεση
  #10  
By giota on 03-09-07, 22:07
O δικος μου κτηνιατρος ειναι απολυτα κατα του κουρεματος
Γιατι η τριχα λειτουργει και σςν φυσικη αμυνα κατα της ζεστης στην ουσια το μονο που εξυπηρετει ειναι εμας για την τριχα που αφηνουν
Ο ιδιος λεει οτι δεν ειναι καλο ειδικα για τις γατες
Παράθεση
  #11  
By Γωγω on 04-09-07, 08:31
Αρχική Δημοσίευση από giota
O δικος μου κτηνιατρος ειναι απολυτα κατα του κουρεματος
Γιατι η τριχα λειτουργει και σςν φυσικη αμυνα κατα της ζεστης στην ουσια το μονο που εξυπηρετει ειναι εμας για την τριχα που αφηνουν
Ο ιδιος λεει οτι δεν ειναι καλο ειδικα για τις γατες
και πολυ καλα κανει ο κτηνιατρος και ειναι κατα του κουρεματος...το μεγαλο προσον αυτων των γατιων ειναι η τριχα τους...Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να παρει καποιος ενα τετοιο γατι εφοσον δεν μπορει τις τριχες..
δηλ πρεπει οοολα να τα κοβουμε και να τα ραβουμε οπως μας βολευουν?
Παράθεση
  #12  
By jiovi on 14-11-07, 03:45
Προς θεου!!! ΜΗΝ ΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΠΟΟΟΤΤΤΕΕΕΕΕ γατα Περσιας! ειναι απολυτως εξαρτημενες απο το τριχωμα τους!! και πανω απ ολα ψυχολογικα!! μια γνωστη μοου την κουρεψε επειδη ειχε κομπους και ο γιατρος της ειπε να καλυψει ολους τους καθρεφτες με σεντονια γιατι η γατα επαθε ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!!! ναι καλα ακουσατε!!! και στην τελικη οποιος δε θελει τριχες παντου και δεν θελει να ξοδευει 30 λεπτα την ημερα για περιποιηση ας παρει μια κοντοτριχη!! ελεος !!ας μην ταλαιπωρουμε τα ζωα για δικη μας διευκολυνση!!
Παράθεση
  #13  
By Anisoara on 16-11-07, 00:28
Γεια σας.. πρωτα απο ολα συγχαριτιρια για την ιστοσελιδα σας.. κ δευτερον θελω να ρωτισω κατι. Εγω εισαι μια γατα Περσιας την οποια την πηρα οταν ηταν 1μηνου. την μεγαλωσα μεχρι 4μηνων κ μια μερα μοθ την κοπανισε απο το μπαλκόνι. Σημερα λοιπον ακριβως ενα χρονο μετα την βρικα αξω απο το σπιτι μου. την εχασα στις 17/11/06. η απορια μ ειναι η εξη: ενω ηταν ολόλευκη με το μονο μαύρο σημαδι στο κεφαλακι της αυτη εχει κ ενα στην πλατη της. μπορει να συμβει αυτο? να εχει εμφανίσει δηλαδή κάποιο σημάδι?Ευχαριστώ!!
Παράθεση
  #14  
By KOSTASM12538 on 17-11-07, 20:52
Καταρχάς οι περσικές γάτες (όπως και περισσότερα είδη γάτας) είναι αποτέλεσμα γενετικής τροποποίησης (genetic engineering) που είναι πιο γνωστό με τον όρο διασταύρωση. Ο αρχικός τύπος γάτας (αιγυπτιακή) κάθε άλλο παρά μακρύ τρίχωμα έχει. Άρα όταν μιλάμε για κόψιμο και ράψιμο στα μέτρα μας ας αποδεχτούμε ότι ήδη το κάνουμε στο dna των ζώων. Και επειδή οι γάτες γλείφουν το τρίχωμά τους για να το καθαρίσουν, δεν είχαν υπολογίσει ότι θα τις μεταμορφώναμε σε ..αρκούδες. Οι περσικές γάτες αδυνατούν να περιποιηθούν το τρίχωμά τους ακριβώς επειδή με δική μας παρέμβαση έγιναν μακρύτριχες. Γι αυτό και γεμίζουν κόμπους, γι' αυτό και λερώνονται πίσω μετά από τις κενώσεις τους. Γι αυτό και υποφέρουν το καλοκαίρι με τους 40 βαθμούς. Αυτά γι όσους κόπτονται για την ψυχολογία της γάτας μετά από το κούρεμα. Αφήστε την κάλυψη των καθρεφτών για κανένα πένθος. Και επιτέλους ενημερωθείτε και από ιστοσελίδες του εξωτερικού αφιερωμένες αποκλειστικά σε περσικές γάτες.:cool:
Παράθεση
  #15  
By staman2 on 10-01-08, 14:09
Τρίχωμα περσικής γάτας

Δεν νομίζω ότι ο πρόγονος της περσικής γάτας ήταν μια κοντότριχη γάτα.
Μάλλον οι επεμβάσεις στην εξέλιξη του είδους της αφορούν τα χαρακτηριστικά της σχετικά με τη δομή του σώματός της και του προσώπου και της μύτης της ιδιαίτερα.
Παράθεση
  #16  
By Anima on 13-01-08, 22:16
Μήπως ξέρετε τίποτα για το καλό και σωστό χτένισμα της περσικής ????
Παράθεση
  #17  
By ikarosd on 17-02-08, 08:14
καλημερα και απο μενα!συγχαρητηρια για το φορουμ και την εξαιρετικη δουλεια που κανετε απο οτι βλεπω μεχρι τωρα!η κοπελα μου και εγω εχουμε παρει μια γατουλα περσικη,η οποια ειναι τωρα 9 μηνων...αν μπορει καποιος/α να μου πει μερικα λογια για τις περσικες γατες γτ εχουμε καποια προβληματακια...για παραδειγμα γλειφεται συνεχεια και δημιουργει κομπους στο σωμα της απο κατω κυριως και παρολο που τη χτενιζουμε καθε μερα στο τελος κανει καινουριους...με αποτελεσμα να τουσ κοβουμε και να εχει κενα στην κοιλιτσα της.επισης οταν γλειφεται επειδη ειναι σαν τριχωτη μπαλιτσα δε μπορει να το κανει καλα και πιπιλαει τις τριχες κατω απο το λαιμο της συνεχεια!σκοφτομαστε να της παρουμε κολαρο αλλα σε 2-3 petshop που ρωτησαμε μας ειπαν οχι γτ της κανει κακο στο τριχωμα.δε μπορω ομως να τη βλεπω να ταλαιπωρειται τοσο πολυ καθε φορα που καθαριζεται...plz help me!
Παράθεση
  #18  
By KOSTASM12538 on 17-02-08, 11:12
ΜΑΚΡΥΤΡΙΧΗ = ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Καλημέρα παιδιά και καλώς ήρθατε στο forum. Είναι γεγονός πως οι μακρύτριχες γάτες θέλουν πολλή περιποίηση γιατί αδυνατούν να τα καταφέρουν μόνες τους! Το συνεχές γλύψιμο δημιουργεί κόμπους (αυτό δεν το γλιτώνεις με τίποτα). Γι' αυτό πρέπει κάθε μέρα αν είναι δυνατόν να χτενίζετε τη γάτα με τις ειδικές βούρτσες που υπάρχουν στο εμπόριο. Υπάρχει επίσης ένα ειδικό χτένι που κόβει τους κόμπους. Καλό θα ήταν μια φορά στους δυο μήνες να της κάνετε κι ένα μπάνιο (όλες το σιχαίνονται, αλλά οι περισσότερες το ανέχονται ειδικά αν το μάθουν από μωρά). Αν το κάνετε μόνοι σας θα σας έρθει πιο φτηνά. Τα περισσότερα pet shops χρεώνουν γύρω στα 25 ευρώ!! Το γλείψιμο στο λαιμό είναι επίσης πολύ συνθισμένο καθότι λερώνονται από το φαγητό. Μην πάρετε κολάρο, όντως κατσιάζει την τρίχα στο σημείο επαφής και το γλείψιμο δεν πρόκειται να σταματήσει. Αυτά προς το παρόν, για ότι άλλο θέλετε εδώ είμαστε
Παράθεση
  #19  
By staman2 on 19-02-08, 16:39
Αρχική Δημοσίευση από ikarosd
καλημερα και απο μενα!συγχαρητηρια για το φορουμ και την εξαιρετικη δουλεια που κανετε απο οτι βλεπω μεχρι τωρα!η κοπελα μου και εγω εχουμε παρει μια γατουλα περσικη,η οποια ειναι τωρα 9 μηνων...αν μπορει καποιος/α να μου πει μερικα λογια για τις περσικες γατες γτ εχουμε καποια προβληματακια...για παραδειγμα γλειφεται συνεχεια και δημιουργει κομπους στο σωμα της απο κατω κυριως και παρολο που τη χτενιζουμε καθε μερα στο τελος κανει καινουριους...με αποτελεσμα να τουσ κοβουμε και να εχει κενα στην κοιλιτσα της.επισης οταν γλειφεται επειδη ειναι σαν τριχωτη μπαλιτσα δε μπορει να το κανει καλα και πιπιλαει τις τριχες κατω απο το λαιμο της συνεχεια!σκοφτομαστε να της παρουμε κολαρο αλλα σε 2-3 petshop που ρωτησαμε μας ειπαν οχι γτ της κανει κακο στο τριχωμα.δε μπορω ομως να τη βλεπω να ταλαιπωρειται τοσο πολυ καθε φορα που καθαριζεται...plz help me!
Συγχαρητήρια για την γατούλα σας!! Έχω 3 γάτες απ΄τις οποίες ο ένας είναι κλασικός περσικός με τα τεράστια αυτά ματάκια όλο γλύκα, η άλλη είναι τσιντσιλά περσική silver shaded και ο τρίτος,κοινός κεραμιδόγατος φανταστικός (ήταν ο πρώτος που αποκτήσαμε).Λοιπόν, να ξέρετε πως η περσική γάτα είναι καθαρά γατα σαλονιού. Θέλει καθημερινό βούρτσισμα (πολλές φορές και 2 φορές την ημέρα) κατά τη διάρκεια που μαδάει. Επίσης βοηθάει πολύ το ταλκ στο τρίχωμά της την ώρα του βουρτσίσματος. Να την συνηθίσετε από μικρή στο μπάνιο κάθε 6 εβδομάδες γιατί ανανεώνεται το τρίχωμά της και διατηρείται καθαρό. ΜΗΝ κάνετε το λάθος να βάλετε λουράκι γιατί το ζωάκι θα υποφέρει πολύ από τους κόμπους που θα δημιουργηθούν. Το προσωπικό της καθάρισμα που κάνει με τη γλωσσίτσα της δεν το γλιτώνετε και δυστυχώς θα μαζεύει κόμπους στο στομάχι της κατά καιρούς και όταν τη βλέπετε να δυσκολεύεται να τους βγάλει (με εμετό) θα πρέπει να την βοηθάτε με κάποια αλοιφή που υπάρχει στο εμπόριο και την τρώει για 1- 2 ημέρες να ανακουφίζεται. Οσο για το βούρτσισμά της υπάρχουν 2 βούρτσες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά. Μια σιδερένια χτένα με αραιά δοντια, και μια πυκνή συρμάτινη βούρτσα ξεκινώντας πάντα από την χτένα και συνεχίζοντας 2η φορά με την βούρτσα. Πρέπει από μικρή να το συνηθίσει και όταν γίνονται κομποι να τους ξεμπερδεύετε σιγά σιγά με τα δάκτυλά σας και με την χτένα κ στη συνέχεια αν παραμένουν να τους απομακρύνετε με ένα στρογγυλό ψαλίδι. Αυτά. Οι γάτες είναι υπέροχες Ολες.
Παράθεση
  #20  
By Fotini on 20-02-08, 14:01
Αρχική Δημοσίευση από staman2
Το προσωπικό της καθάρισμα που κάνει με τη γλωσσίτσα της δεν το γλιτώνετε και δυστυχώς θα μαζεύει κόμπους στο στομάχι της κατά καιρούς και όταν τη βλέπετε να δυσκολεύεται να τους βγάλει (με εμετό) θα πρέπει να την βοηθάτε με κάποια αλοιφή που υπάρχει στο εμπόριο και την τρώει για 1- 2 ημέρες να ανακουφίζεται.
Η ξηρά τροφή της Royal Canin περιέχει συστατικά που βοηθούν τις γάτες να βγάζουν τις τριχόμπαλες. Μου το έχει πει εκτροφέας περσικών και το έχω παρατηρήσει και στη γάτα μου. Δεν χρειάζεται χορταράκι ή αλοιφές, απλά καλή ξηρή τροφή
Παράθεση
  #21  
By τεζ on 20-02-08, 14:05
Αρχική Δημοσίευση από Fotini
Η ξηρά τροφή της Royal Canin περιέχει συστατικά που βοηθούν τις γάτες να βγάζουν τις τριχόμπαλες. Μου το έχει πει εκτροφέας περσικών και το έχω παρατηρήσει και στη γάτα μου. Δεν χρειάζεται χορταράκι ή αλοιφές, απλά καλή ξηρή τροφή


σχετικα με αυτο το χορταρακι...
η γατα μου δεν ειναι μακρυτριχη αλλα απο οτι ξερω πρεπει και εκεινη να τρωει χορταρακι για να βγαζει τις τριχες..χωρις να ειναι σιγουρο.
μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες σχετικα με αυτη τη διαδικασια?υπαρχει καπου σχετικο αρθρο?
υπαρχει καποια καλη μαρκα?
ευχαριστω.
Παράθεση
  #22  
By Fotini on 20-02-08, 14:15
Αρχική Δημοσίευση από τεζ
σχετικα με αυτο το χορταρακι...
η γατα μου δεν ειναι μακρυτριχη αλλα απο οτι ξερω πρεπει και εκεινη να τρωει χορταρακι για να βγαζει τις τριχες..χωρις να ειναι σιγουρο.
μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες σχετικα με αυτη τη διαδικασια?υπαρχει καπου σχετικο αρθρο?
υπαρχει καποια καλη μαρκα?
ευχαριστω.
Τεζ, γενικά οι γάτες τρώνε που και που χορταράκι γιατί βοηθά την αποβολή των τριχών που καταπίνουν με το γλύψιμο της γούνας τους. Αν θες να μην φυτεύεις φακές για να έχει να τρώει η γατούλα σου πρασινάδα, μπορείς να της αγοράζεις κροκέτες της εταιρίας Royal Canin, τις Kitten και αυτές έχουν μέσα συστατικά που αντικαθιστούν το χορτάρι Γενικά, πάντως, η Royal Canin είναι η καλύτερη ξηρά τροφή που κυκλοφορεί στο εμπόριο - το έχει επιβεβαιώσει και το κτηνίατρος της Ρενάτας, ο Αίλουρος.
Παράθεση
  #23  
By τεζ on 20-02-08, 14:19
Αρχική Δημοσίευση από Fotini
Τεζ, γενικά οι γάτες τρώνε που και που χορταράκι γιατί βοηθά την αποβολή των τριχών που καταπίνουν με το γλύψιμο της γούνας τους. Αν θες να μην φυτεύεις φακές για να έχει να τρώει η γατούλα σου πρασινάδα, μπορείς να της αγοράζεις κροκέτες της εταιρίας Royal Canin, τις Kitten και αυτές έχουν μέσα συστατικά που αντικαθιστούν το χορτάρι Γενικά, πάντως, η Royal Canin είναι η καλύτερη ξηρά τροφή που κυκλοφορεί στο εμπόριο - το έχει επιβεβαιώσει και το κτηνίατρος της Ρενάτας, ο Αίλουρος.

ναι το ξερω..εμενα σαν τροφες μου εχουν προτεινει royal canin και science plan.αγορασα και απο τις 2 αλλα προς το παριν δινω τις δευτερες..αλλα ξερεις τι?στις royal canin kitten διαβασα στη συσκευασια που λεει οτι ειναι για γατακια ανω των 4 μηνων...το δικο μου ειναι 2...κανει να της δωσω???
Παράθεση
  #24  
By Fotini on 20-02-08, 14:40
Υπάρχουν οι Babycat της Royal Canin για γατάκια μέχρι 4 μηνών! Πάρε από αυτές
Παράθεση
  #25  
By τεζ on 20-02-08, 14:49
ωραια σε ευχαριστω!!!οσο για το χορταρακι θα ρωτησω τον αιλουρο για τη δικη μας περιπτωση!ειναι και δικος μας κτηνιατρος!!!ευχαριστω για ολα!!!
Παράθεση
  #26  
By ikarosd on 24-02-08, 06:03
σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας και συγνωμη που καθυστερω να απαντησω!φοιτητης βλεπετε και δεν εχω και ιντερνετ σπιτι οποτε οταν εχω την ευκαρια γραφω..μηπως καποιος απο σας εχει αρσενικο για ζευγαρωμα ? αυτες τις μερες η γατουλα μας θελει επειγοντως αντρα! ρωτησαμε στο petshop που την αγορασαμε και ειπαν θα μας παρουν τηλ αν βρουν αρσενικο αλλα τζιφος!εννοειται πως θελουμε μωρακια και δεν εχουμε καμια διαθεση να την στειρωσουμε αλλα...εχουμε να κοιμηθουμε με την κοπελα μου μερες-νιαουριζει ολο το βραδυ(οσο δε νιαουριζε 9 μηνες τωρα)!!! αν υπαρχει διαθεση απο καποιο μελος του φορουμ να επικοινωνησει με pm!εννοειται πως μενουμε Κρητη-θηλυκο περσικο λευκου χρωματος με χαλκινα ματακια απεγνωσμενα ψαχνει αντρουλη!
Παράθεση
  #27  
By yasmin1gr on 18-03-08, 03:14
Η γατουλα σου δεν ειναι γυναικα για να ψαχνει αντρουλη μην τα μπερδευεις εχει απλα οιστρο και μαλιστα τον πρωτο της.. Ιδιως επειδη ειναι περσιδα δεν μπορει να αναπαραχθει απο τωρα, δεν ειναι εξωτερικά ανεπτυγμενη για να γεννησει τα περσικα με μεγαλο κεφαλι μωρακια, που επειδη στις περσικες ειναι δυσκολη η γεννα μπορέι να βγουν νεκρα και να ταλαιπωρηθει η γατα σου. Εξισου υπαρχουν κινδυνοι για την ιδια σε περιπτωση που κατι παει στραβα. Δεν ειναι παιξε γελασε η γεννα ουτε το να δωθουν τα μικρα σε καλο σπιτι εγγυημενο μετα, οπου δεν θα κακοποιουνται η δεν θα βαριουνται να τα χτενιζουν. Εαν το μονο που σε απασχολει ειναι να κοιμασαι ησυχος και να εχεις μια υγιή γατα καλυτερα να τη στειρωσεις. Καταρχας μεχρι να ειναι ωριμη για αναπαραγωγη θα μαζευτουν ορμονες μεσα της και ισως παθει πυομητρα και δευτερον δεν καθονται αυτοματα σε καθε γατο. Ας ασχοληθουν οι εκτροφεις με αυτο που ξερουν κι εχουν και πειρα και γιατρο και αρσενικο εκει και λιστα με γονεις για τα γατακια.
Παράθεση
  #28  
By Nikos on 12-04-08, 22:06
Περσική Γάτα!

Μόλις την αντικρύσεις, εντυπωσιάζεσαι. Μόλις την αποκτησεις μαγεύεσαι. Και όταν τη ζήσεις, την αγαπάς για πάντα. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια σύντομη περιγραφή για την εικόνα που εκπέμπει η Περσική γάτα, σε όποιον την γνωρίζει. Είναι σίγουρα μια γάτα μοναδική, που μπορεί να κάνει τους πάντες να γοητευτούν από την ομορφιά της και περισσότερο από τονχαρακτήρα της.
'Αν και τα πρώτα δείγματα με το μακρύ τρίχωμα δημιουργήθηκαν από τυχαία ζευγαρώματα στη φύση, η παρέμβαση του ανθρώπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας γάτας που δεν είναι σαν τις άλλες. 'Ισως αυτή η μοναδικότητά της, να την χαρακτήρισε βασίλισσα των καθαρόαιμων γατών αλλά και των εκθέσεων.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η ιδανική Περσική θα πρέπει να παρουσιάζει μια γάτα μεσαίου εώς μεγάλου μεγέθους, εντυπωσικά γεροδεμένη, κοντόχοντρη και συμπαγή, με πολύ μακρύ και πυκνό τρίχωμα, ποιυ στέκεται όρθιο.
Η γενική εμφάνιση θα πρέπει να είναι ρωμαλέα και επιβλητική.

Jewelstone's Helios
Περσικό Κόκκινος Καπνός
ΚΕΦΑΛΙ
Το κεφάλι θα πρέπει να είναι μεγάλο, στρογγυλό, πλατύ και σε αρμονία με το σώμα. Η μύτη θα πρέπει να είναι κοντή, ανάμεσα στα μάτια, σε μία ευθεία με το κεφάλι, κοιτώντας την από το πλάϊ. Αυτιά μικρά και στρογγυλά, καλά τοποθετημένα στα πλάγια του κεφαλιού και σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Ο θόλος του κεφαλιού, θα πρέπει να είναι έντονος, χωρίς φυσικά να μειώνει την γλυκιά έκφραση της γάτας. Μάγουλα γεμάτα και στρογγυλά, σε αρμονία με το υπόλοιπο κεφάλι.
ΜΑΤΙΑ
Τα μάτια θα πρέπει να είναι μεγάλα, στρογγυλά, ανοιχτά και λαμπερά, ανεξάρτητα από το χρώμα τους. Τα χρώματά τους είναι καθορισμένα και συνδέονται άμεσα με το χρώμα του τριχώματος. Η γλυκιά έκφραση, είναι πολύ επιθυμητό στοιχείο.
ΣΩΜΑ
Κοντόχοντρο και συμπαγές, με κοντά και δυνατά πόδια. Η ιδανική Περσική δίνει την εντύπωση μιας μαλλιαρής μπάλας, με αριστοκρατικό βηματισμό. Κοντά και μυώδη άκρα, χοντρά κόκαλα, ανοιχτό στηθος και σχεδόν ανύπαρκτο σβέρκο. Η ουρά θα πρέπει να έιναι κοντή και να μην ξεπερνά από το πλάϊ το ύψος του σβέρκου.
ΤΡΙΧΩΜΑ
Μακρύ κα μεταξένιο, με πολύ πυκνό υπομανδύα. Το τρίχωμα είναι μακρύ σε όλο το σώμα της Περσικής, εκτός από τα πόδια και το σβέρκο. Στο λαιμό, μπορεί να φτάσει ακόμα και ως το πάτωμα. Στην ουρά, το τρίχωμα παρουσιάζει σχήμα φοίνικα. Το τρίχωμα, θα πρέπει να στέκεται όρθιο στην πλάτη.

Jewelstone's Betty Boop
Περσική Τρίχρωμη
ΧΡΩΜΑΤΑ
Τα αναγνωρισμένα χρώματα της Πεσικής ως σήμερα, φτάνουν τα 180! Οι αναγνωρισμένοι τύποι είναι οι εξής :
Μονόχρωμα, Δίχρωμα, Χρυσά, Σίλβερ Σέϊντετ, Καπνοί και με Χρωματιστά 'Ακρα.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Στον τομέα αυτό, η Περική, θα μπορούσαμε να πούμε πως παρουσιάζει τα περισσότερα μειονεκτήματα, σε σχέση με όλες τις άλλες φυλές. Η πολύ μακρυά γούνα της, χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και γνώσεις. Από πολύ μικρή ηλικία, θα πρέπει να μάθει να δέχεται το μπάνιο και το βούρτσισμα. Μία Περσική που δέν λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις, θα πρέπει να κάνει ένα καλό μπάνιο μια φορά το μήνα και να βουρτσίζεται δύο φορές την εβδομάδα. Μια γάτα εκθέσεων όμως, χρειάζεται πραγματικά πολλές ώρες περιποίησης και ακόμη πιο πολλές γνώσεις. Για να φτάσει το τρίχωμα στο υψηλότερο επίπεδο, θα πρέπει να πλένεται όσο το δυνατόν πιο συχνά με ειδικά σαμπουάν, να μαδιέται τακτικά και να βουρτσίζεται καθημερινά. Πολλές φορές παρουσιάζει προβλήματα στο αναπνευστικό και στα μάτια. Μία Περσική δεν μπορεί να ζήσει ελεύθερη στη φύση! Λόγω της κατασκεύης τους, θα ήταν ανυπεράσπιστες στην ελεύθερη ζωή.

Budmar Magic Jewelstone
Περσικό Μαύρο Λευκό
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
Μια τόσο μοναδική γάτα, έχει σίγουρα και μοναδικό χαρακτήρα. Μία γνήσια Περσική, δεν μοιάζει καθόλου με τις άλες γάτες, ακόμα και στο κομμάτι αυτό. Η Περσική είναι ήρεμη, γλυκιά, υπομονετική και αναζητεί πολύ συχνά χάδια από τα αφεντικά της. Δέν κάνει εύκολα φιλιες με άλλους ανθρώπους, αλλά τα πάει πολύ καλά με τα υπόλοιπα κατοικίδια της οικογένειας. Το Περσικό, αν και είναι ζώο ιδιαίτερα έξυπνο, δεν είναι σε θέση να προσαρμοστεί στην ελεύθερη ζωή, όπως οι κοινές γάτες, και αυτό γιατί δεν είνα ζώο μαχητικό, ώστε να αυπερσπιστεί τον εαυτό του. Είναι επίσης μια γάτα που γίνεται καταπλητικός σύντροφος σε παιδιά.

Jewelstone's Queen Of Diamonds
Λευκό Περσικό με Πορτοκαλί Μάτια

Σαν γατάκι, είναι και αυτή πολύ κινητική και παίζει συννέχεια. Μεγαλώνοντας όμως, συνειδητοποιεί την αριστοκρατική της καταγωγή και προτιμάει να παρακολουθεί τα γεγονότα από το ασφαλές φρούριο του καναπέ της. Η Περσική είναι σίγουρα μια γάτα που ξέρει να γοητεύει όσους την αντικρύσουν. Επιβλητική και γλυκιά. καλόκαρδη και ταυτόχρονα ανεξάρτητη, θα μπορούσε να είνα η γέλεια γάτα. Η φροντίδα που απαιτεί το τρίχωμά της ίσως να προκαλέι ενδοιασμούς σε κάποιυς. Μόνο όταν τη ζήσει κανείς όμως, θα καταλάβει, πως η φροντίδα που απαιτεί, είναι μηδαμινή, μπροστά στη μαγεία του να ζείς μαζί της. Μια γάτα που όταν τη γνωρίσετε, δεν θα τη βγάλετε ποτέ από την καρδιά σας!
Παράθεση
  #29  
By Mariannioum on 13-04-08, 11:35
Από προσωπική εμπειρία επειδή όλες οι γάτες που είχα και έχω είναι Περσίας μία συμβουλή ΜΗΝ ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΑΥΤΕΣ!!!
Παράθεση
  #30  
By k.xaris on 05-05-08, 12:13
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΑΣΗΣ

Καλημερα σε ολους και ολες...Την σελιδα σας την βρηκα τυχαια μεσα απο μια
αναζητηση που εκανα..Λογω του οτι αντιμετωπιζω ενα προβλαμα με τον Γατο που εχω..
Ειναι 3 χρονων ΠΕΡΣΙΑΣ Και μετα απο μια εγχειρηση που του εγινε..Δεν βλεπει..
Στην αρχη εβλεπε πιθανολογω λιγο.. αλλα μετα απο ενα χρονο...Μπορω να πω οτι δεν βλεπει
καθολου..Σε ερωτηση που ειχα κανει στον γιατρο..μου ειπε οτι δεν ξερει τι μπορει να εχει συμβει.
Αν ξερει καποιος και μπορει να με βοηθησει να βγαλω καποια ακρη θα του ειμαι ευγνωμων..
Βλεπετε ο ΜΠΑΜΠΗΣ..( ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ )ειναι πολυ μικρος...Και ειναι κριμα να ταλαιπωρειται και να κουτουλαει απο εδω κι απο κει...
Παράθεση
  #31  
By zifos on 05-07-08, 01:21
Παίδες... help

Έχω μια γάτα Περσίας περίπου 4 χρονών. Στη ζωή της την έχω κουρέψει 3 φορές. Την πρώτη φορά ήταν πολύ μικρή και δεν είχε πρόβλημα ούτε καν την ενόχλησε, απλά επειδή τη είχαν ναρκώσει για το κούρεμα ήταν ζαβλακωμένη για 1 μέρα, αλλά μετά ήταν ok.
Τη 2η φορά που την κούρεψα ήταν μια εμπειρία αξέχαστη. Γιατί την πήγαμε στο Pet City (ομολογώ πως δεν υπάρχει χειρότερο και πιο άπειρο πετ σοπ) και η βοηθός του γιατρού που την κούρεψε δεν είχε ξανακουρέψει. Η ξυριστική μηχανή ζεσταινόταν και έπρεπε κάθε 1 λεπτό να τη σβήνει και να περιμένει να κρυώσει... Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μισοξυπνήσει το γατί και να περάσει μια φρίκη μέχρι να το κουρέψουμε τελείως και να το πάμε σπίτι. Για να μη μακρυγορώ, τη 2η φορά το γατί ήταν πάλι ζαβλακωμένο, αλλά την άλλη μέρα ήταν πάλι εντάξει.
Την 3η φορά όμως που έγινε τσάκα τσάκα το κούρεμα και γύρισε σπίτι το γατί (είχε ένα πρόβλημα με το ένα νύχι του, όμως δεν ξέρω αν παίζει μεγάλο ρόλο -είχε γυρίσει το νύχι και είχε μπει μέσα στο κρέας του, αλλά δεν το ενοχλούσε και μου φάνηκε περίεργο- το έκοψε όμως ο γιατρός και μας έδωσε κάτι χάπια για αντιβίωση τα οποία μας είπε να τα τρυπώσουμε στο φαΐ της για να τα φάει, γιατί αλλιώς είναι δύσκολο, όμως δεν τρώει καθόλου, τίποτα) το γάτι την πρώτη μέρα ήταν για άλλη μια φορά ζαβλακωμένο.
Την επόμενη μέρα όμως το γατί δεν έχει όρεξη για τίποτα. Δεν πίνει νερό, δεν τρώει τίποτα, πηγαίνει και κάθεται σε κάποια μέρη, όπως κάτω απ' το κρεβάτι που είναι σκοτεινά για αρκετή ώρα και γενικά δεν είναι ζωηρό.
Ψάχνοντας λοιπόν στο φόρουμ σας είδα ότι μπορεί να του προκάλεσε κατάθλιψη το ότι έχασε το τρίχωμά του. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω... και ανησυχώ πολύ. :/
Βοηθήστε όσο μπορείτε, πείτε μου τι να κάνω.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγχαρητήρια για το σάιτ σας.
Παράθεση
  #32  
By ruko on 05-07-08, 16:02
Καλώς ήρθες.
Μου φαίνεται μάλλον απίθανο να έπαθε κατάθλιψη η γατούλα σου. Αυτά που περιγράφεις είναι συμπτώματα πόνου ή ασθένειας. Μπορεί να την πονάει το νυχάκι της ή να έχει κάτι άλλο. Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον γιατρό της.

Τέλος, θα σε παρακαλέσω να μη γράφεις με greeklish, γιατί απαγορεύονται από τους κανόνες του φόρουμ και είναι δυσανάγνωστα.
Παράθεση
  #33  
By staman2 on 06-07-08, 13:15
Αρχική Δημοσίευση από zifos
Έχω μια γάτα Περσίας περίπου 4 χρονών. Στη ζωή της την έχω κουρέψει 3 φορές. Την πρώτη φορά ήταν πολύ μικρή και δεν είχε πρόβλημα ούτε καν την ενόχλησε, απλά επειδή τη είχαν ναρκώσει για το κούρεμα ήταν ζαβλακωμένη για 1 μέρα, αλλά μετά ήταν ok.
Τη 2η φορά που την κούρεψα ήταν μια εμπειρία αξέχαστη. Γιατί την πήγαμε στο Pet City (ομολογώ πως δεν υπάρχει χειρότερο και πιο άπειρο πετ σοπ) και η βοηθός του γιατρού που την κούρεψε δεν είχε ξανακουρέψει. Η ξυριστική μηχανή ζεσταινόταν και έπρεπε κάθε 1 λεπτό να τη σβήνει και να περιμένει να κρυώσει... Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μισοξυπνήσει το γατί και να περάσει μια φρίκη μέχρι να το κουρέψουμε τελείως και να το πάμε σπίτι. Για να μη μακρυγορώ, τη 2η φορά το γατί ήταν πάλι ζαβλακωμένο, αλλά την άλλη μέρα ήταν πάλι εντάξει.
Την 3η φορά όμως που έγινε τσάκα τσάκα το κούρεμα και γύρισε σπίτι το γατί (είχε ένα πρόβλημα με το ένα νύχι του, όμως δεν ξέρω αν παίζει μεγάλο ρόλο -είχε γυρίσει το νύχι και είχε μπει μέσα στο κρέας του, αλλά δεν το ενοχλούσε και μου φάνηκε περίεργο- το έκοψε όμως ο γιατρός και μας έδωσε κάτι χάπια για αντιβίωση τα οποία μας είπε να τα τρυπώσουμε στο φαΐ της για να τα φάει, γιατί αλλιώς είναι δύσκολο, όμως δεν τρώει καθόλου, τίποτα) το γάτι την πρώτη μέρα ήταν για άλλη μια φορά ζαβλακωμένο.
Την επόμενη μέρα όμως το γατί δεν έχει όρεξη για τίποτα. Δεν πίνει νερό, δεν τρώει τίποτα, πηγαίνει και κάθεται σε κάποια μέρη, όπως κάτω απ' το κρεβάτι που είναι σκοτεινά για αρκετή ώρα και γενικά δεν είναι ζωηρό.
Ψάχνοντας λοιπόν στο φόρουμ σας είδα ότι μπορεί να του προκάλεσε κατάθλιψη το ότι έχασε το τρίχωμά του. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω... και ανησυχώ πολύ. :/
Βοηθήστε όσο μπορείτε, πείτε μου τι να κάνω.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγχαρητήρια για το σάιτ σας.
Καλώς ήρθες.
Κι εγώ πιστεύω πως δεν έχει πάθει κατάθλιψη αλλά τα συμπτώματα της γατούλας σου είναι μάλλον πόνου και αδιαθεσίας. Επίσης, μάλλον έχει τρομάξει το γατάκι πολύ.
Καλύτερα να μην το ξανακουρέψεις το ζωάκι. Δεν καταλαβαίνω πώς αποφασίζει κάποιος να κουρέψει ένα τέτοιο υπέροχο τρίχωμα σαν αυτό της περσικής γάτας!!
Εκτός από τον υπέροχο χαρακτήρα της, όλη της η μαγεία και η ομορφιά είναι στο τρίχωμά της. Πιστεύω πως ειδικά οι γάτες αισθάνονται πολύ άβολα όταν κουρεύονται (απόδειξη είναι, πως συνεχώς καθαρίζονται με τη γλώσσα τους και το έχουν ανάγκη αυτό). Άλλωστε υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να την ανακουφίσεις από τη ζέστη αν το έκανες γι' αυτόν το λόγο. Αν πάλι την κούρεψες λόγω της φροντίδας που απαιτεί το τρίχωμά της, αυτή η περιποίησή της είναι και η προσωπική σας ώρα. Η δική σου και η δική της μαζί, για ένα τέταρτο της ώρας καθημερινά. Χτένισμα και καθαρισμός ματιών. Και το μπάνιο της κάθε ενάμισυ μήνα. Εύχομαι πραγματικά να αισθανθεί καλύτερα και να
χαλαρώσει και πάλι γιατί ίσως τώρα είναι στρεσαρισμένη. Πάρε την αγκαλίτσα και πέρασε μαζί της αρκετή ώρα. Αν και πιστεύω προσωπικά πως ίσως νοιώθει και κάποια φαγούρα στο σωματάκι της επειδή δεν έχει τρίχες. Ακόμα και ο αέρας από τον ανεμιστήρα μπορεί να της προξενεί περίεργη αίσθηση στο δερματάκι της. Πραγματικά το φόρουμ είναι πολύ χρήσιμο, κι εγώ προσωπικά έχω μάθει πολλά από τις συζητήσεις που παρακολουθώ, ακόμη κι αν πολλές φορές δεν έχω τον χρόνο να απαντήσω απλά και μόνον διαβάζοντας τις απόψεις και τις πληροφορίες των μελών. Καλό απόγευμα/
Για ό,τι χρειαστείς στη διάθεσή σου. Φιλικά.
Παράθεση
  #34  
By rOuDiNi on 13-06-09, 09:26
εμμμμμμμμμμμμμμ

Της λατρέβω μωρέ αφτές τις γάτες είναι κούκλες η περιποίση ομοωςςς..........
Παράθεση
  #35  
By magy on 29-08-09, 14:04
Συμφωνω απολυτα!!!Η Σαρα μου ειχε ενα προβληματακι υγειας και αναγκαστηκε η κτηνιατρος να την κουρεψει στο κεφαλι.Λοιπον επι ενα μηνα το γατακι μου δεν ετρωγε τιποτα και ηταν συνεχεια κρυμενο μεσα στο σπιτι, δεν το βλεπαμε καθολου....
Παράθεση
  #36  
By moukelis on 29-10-09, 09:21
Fifé Worldshow Sankt Gallen 25.10.2009

Παράθεση
  #37  
By Ceres Victoria on 29-10-09, 21:14
πω πω ειναι πολυ μικροσωμα τελικα τα περσικα!!! Αν δεν ειχαν και τοση γουνα θα φαινονταν ακομα πιο μικρα. Ειναι πανεμορφα παντως αν και μ' αρεσουν περισσοτερο τα κλασσικα με την κανονικη μυτη.
Παράθεση
  #38  
By evelynkar on 29-10-09, 21:17
κι εμενα μ αρεσουν περισσοτερο τα doll face!
Παράθεση
  #39  
By idiana on 06-05-10, 22:48
σημερα κουρεψα την περσιας μου 11 χρονων οχι για πρωτη φορα,αλλα πρωτη φορα με ηρεμιστικη ενεση(πως τους αφησα να με πεισουν?)
οταν γυρισαμε σπιτι ετρεμε και μετα απο λιγο λυποθιμησε!!!!!!σοοοοοκ!!!!!!γιατι???και δεν ηταν καθολου καλα ολη μερα!!!!!γιατι??
Παράθεση
  #40  
By μαριτινα on 06-05-10, 23:35
Απάντηση: Περσική γάτα

κριμα μωρε γιατι τα κουρευουν..πολυ λαθος... τοση ταλαιπωρια και ειναι και μεγαλη η γατουλα εχει συνελθει καθολου τωρα?πηρες τηλεφωνο τον γιατρο? αν και το πιθανοτερο ειναι να λιποθυμησε γιατι ειναι ακομα ζαλισμενη απο την ναρκωση.
Παράθεση
  #41  
By Anima on 09-05-10, 10:34
Αρχική Δημοσίευση από μαριτινα
κριμα μωρε γιατι τα κουρευουν..πολυ λαθος... τοση ταλαιπωρια και ειναι και μεγαλη η γατουλα εχει συνελθει καθολου τωρα?πηρες τηλεφωνο τον γιατρο? αν και το πιθανοτερο ειναι να λιποθυμησε γιατι ειναι ακομα ζαλισμενη απο την ναρκωση.

Indiana και άλλες φίλες, για τί να κουρεύετε τις γάτες σας? Μην το κάνετε. Εγώ στις δικές μου υποσχέθηκα ότι ποτέ δεν θα τις κουρέψω.
Σας έχω ήδη πει για το furminator. Ένα μικρό εργαλείο που τις απαλλάσει ευκολότατα από τα κομπαλάκια.. Μια-δυο φορές το μήνα είναι αρκετό. Οι γατούλες σας μένουν καθαρές με λείο άκομπο τρίχωμα, ευτυχισμένες από το χάδι. Μάλιστα αυτό με το διπλό χτενάκι είνα πολύ αποτελεσματικό για γατούλες με πάρα πολλούς κόμπους. Χάρισα το εργαλείο στη ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης.
Παραγγείλτε το από το Amazon. Θα σωθείτε και σεις και οι γατούλες σας. Μην το αμελήσετε!
Καλή επιτυχία!
Παράθεση
  #42  
By Anima on 09-05-10, 10:37
Αρχική Δημοσίευση από Anima
Indiana και άλλες φίλες, για τί να κουρεύετε τις γάτες σας? Μην το κάνετε. Εγώ στις δικές μου υποσχέθηκα ότι ποτέ δεν θα τις κουρέψω.
Σας έχω ήδη πει για το furminator. Ένα μικρό εργαλείο που τις απαλλάσει ευκολότατα από τα κομπαλάκια.. Μια-δυο φορές το μήνα είναι αρκετό. Οι γατούλες σας μένουν καθαρές με λείο άκομπο τρίχωμα, ευτυχισμένες από το χάδι. Μάλιστα αυτό με το διπλό χτενάκι είνα πολύ αποτελεσματικό για γατούλες με πάρα πολλούς κόμπους. Χάρισα το εργαλείο στη ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης.
Παραγγείλτε το από το Amazon. Θα σωθείτε και σεις και οι γατούλες σας. Μην το αμελήσετε!
Καλή επιτυχία!

Όποιος θέλει ας με πάρει στο σκυπε να δείξω για τι μιλάω. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει προσωπικό μύνημα.
Παράθεση
  #43  
By yasmin1gr on 09-05-10, 10:50
Απάντηση: Περσική γάτα

Τσιντσιλλα και παλι τσιντσιλλα παιδι μου αυτη ειναι η ομορφη περσικια γατα αυτες τις καθαροαιμες ποτε δεν τις ειχα σε καλο ματι με τη γατσουλα σαν χτυπημενη απο τηγανι.. ενω οι τσιντσιλλα περσικες ονειρο θαυμα και χαρη. Καμμια σχεση....
Παράθεση
  #44  
By Anima on 09-05-10, 10:58
Αρχική Δημοσίευση από Anima
Indiana και άλλες φίλες, για τί να κουρεύετε τις γάτες σας? Μην το κάνετε. Εγώ στις δικές μου υποσχέθηκα ότι ποτέ δεν θα τις κουρέψω.
Σας έχω ήδη πει για το furminator. Ένα μικρό εργαλείο που τις απαλλάσει ευκολότατα από τα κομπαλάκια.. Μια-δυο φορές το μήνα είναι αρκετό. Οι γατούλες σας μένουν καθαρές με λείο άκομπο τρίχωμα, ευτυχισμένες από το χάδι. Μάλιστα αυτό με το διπλό χτενάκι είνα πολύ αποτελεσματικό για γατούλες με πάρα πολλούς κόμπους. Χάρισα το εργαλείο στη ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης.
Παραγγείλτε το από το Amazon. Θα σωθείτε και σεις και οι γατούλες σας. Μην το αμελήσετε!
Καλή επιτυχία!

Παιδιά, πράγματι οι τσιντσιλά είναι οι πιο θαυμάσιες! Ο δε Χουχουδίτος μου, ο Αρχοντας του σπιτιού μου, ο πιο καταπληκτικός γάτος που μπορεί να φανταστεί μυαλό ανθρώπου. Ωστόσο δείτε όσα έγραψα παραπάνω για το furminator. Όσες έχετε περσικές ιδιαίτερα, τσιντσιλά ή άλλες μακρύτριχες. Σας το λέω γιατί πράγματι υπάρχει τρόπος να μην υποφέρουν από κουρέματα. Ο Ήλιο μου που είναι Πέρσης είναι από λυτα απαλαγμένος από κόμπους. Ακούστε με και δε θα χάσετε!
Νάστε καλά!
Παράθεση
  #45  
By μαριτινα on 09-05-10, 11:52
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr
Τσιντσιλλα και παλι τσιντσιλλα παιδι μου αυτη ειναι η ομορφη περσικια γατα αυτες τις καθαροαιμες ποτε δεν τις ειχα σε καλο ματι με τη γατσουλα σαν χτυπημενη απο τηγανι.. ενω οι τσιντσιλλα περσικες ονειρο θαυμα και χαρη. Καμμια σχεση....
ααα γιασμιν δες και την σοραγια μου, μπορει να ειναι ιμαλαιων και οχι τσιντσιλλα αλλα σα τηγανι δεν ειναι χτυπημενη...δεν ειναι απαραιτητα ολες οι υπολοιπες περσικες τοσο extreme face αλλα ουτε και doll ,εμενα προσωπικα μου αρεσει ακριβως το ενδιαμεσο
Παράθεση
  #46  
By moukelis on 09-05-10, 11:55
Απάντηση: Περσική γάτα

Βρε παιδια,αυτα ειναι γουστα και αποψεις,εγω εχω δει και τσιντσιλα που δε μου αρεσαν,και εξτριμ που μου αρεσαν παρα πολυ.
Παράθεση
  #47  
By Anima on 09-05-10, 16:54
Αρχική Δημοσίευση από μαριτινα
ααα γιασμιν δες και την σοραγια μου, μπορει να ειναι ιμαλαιων και οχι τσιντσιλλα αλλα σα τηγανι δεν ειναι χτυπημενη...δεν ειναι απαραιτητα ολες οι υπολοιπες περσικες τοσο extreme face αλλα ουτε και doll ,εμενα προσωπικα μου αρεσει ακριβως το ενδιαμεσο
Που είναι η Σοράγια σου? Δεν τη βλέπω!
Παράθεση
  #48  
By μαριτινα on 09-05-10, 20:38
Απάντηση: Περσική γάτα

Παράθεση
  #49  
By yasmin1gr on 09-05-10, 21:00
Απάντηση: Περσική γάτα

Καλη μεν κα η σοραγια δε λεω αλλα τσιντσιλλα και παλι τσιντσιλλα τι να κανουμε εμενα μ αρεσουν οι εξω μυτουλες ( φυσικα η καλυτερη ειναι του μπεμπε αλερα κι ας μην ειναι περσικος)
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Λευκή περσική γάτα - Από l.kyveli
   Το θέμα έχει λάβει 41 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Lost & Found.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 09-12-12 στις 11:01.
  • Βρέθηκε περσική γάτα - Από ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΤ.
   Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Lost & Found.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-09-12 στις 17:12.
  • Περσική γάτα διάρροια - Από VAGLEBE
   Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Προβλήματα υγείας.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 28-11-06 στις 08:05.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους