Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 133,934 εγγεγραμμένα μέλη και 713,952 μηνύματα σε 22,558 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 394 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Κλειστό Θέμα

Το παρόν θέμα είναι κλειδωμένο! Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό.

5+1 λόγοι για να ΜΗΝ πάρετε γάτα

5+1 λόγοι για να ΜΗΝ πάρετε γάτα
5+1 λόγοι για να ΜΗΝ πάρετε γάτα
Δημοσιεύτηκε από Subject to change
18-02-06
5+1 λόγοι για να ΜΗΝ πάρετε γάτα

Ως γνωστόν, σε όλα τα ζητήματα, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Πριν αποφασίσετε λοιπόν να μοιραστείτε τα επόμενα χρόνια της ζωής σας με μια γατούλα, πρέπει να αναλογιστείτε όλες τις παραμέτρους ενός τέτοιου εγχειρήματος, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ώστε να μην καταλήξετε με μια γάτα που τελικά αποφασίσατε ότι δεν μπορείτε να συντηρήσετε, ότι δεν σας τα είπαν καλά, ότι δεν είχατε αναλογιστεί πχ το οικονομικό της κόστος και τέλος πάντων μια γάτα ανεπιθύμητη, που ψάχνετε να τη φορτώσετε σε κάποιον άλλον. Σε κανένα πλάσμα δεν αξίζει κάτι τέτοιο (με μια πιθανή εξαίρεση σε όσους βασανίζουν ζώα, οι οποίοι όχι απλά αξίζουν αυτό, αλλά και πολύ χειρότερα κατά τη γνώμη μου, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας ), και δείχνει ανευθυνότητα από την πλευρά σας. Επειδή δυστυχώς, ειδικά στην Ελλάδα, τέτοια φαινόμενα τα βλέπουμε συχνά, ας ελπίζω ότι το παρόν άρθρο θα αποτρέψει έστω και ένα ή δύο άτομα από το να μην πάρουν μια γάτα χωρίς να μπορούν να τη συντηρήσουν και να της προσφέρουν τα αναγκαία. Αν το πετύχει αυτό, έστω και για έναν ή δύο, έχει εκπληρώσει το σκοπό του.

1.Αλλεργία
Το σάλιο και το δέρμα της γάτας εκκρίνουν ουσίες που σε μια αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, προκαλούν αλλεργία, με αρκετές φορές πολύ σοβαρά συμπτώματα. Πρέπει οπωσδήποτε πριν αποφασίσετε να πάρετε γάτα, να έρθετε σε επαφή με μια ξένη, ώστε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο αλλεργίας. Ακόμη καλύτερο, είναι να κάνετε ειδικές εξετάσεις ώστε να βρείτε γενικώς σε τι έχετε αλλεργία (αν έχετε σε κάτι). Είναι απαράδεκτο να πάρετε μια γατούλα και κατόπιν εορτής να διαπιστώσετε ότι είστε αλλεργικός και να ψάχνετε κάποιον να την φορτώσετε. Θα σας άρεσε εσάς να νιώθετε συνεχώς ανεπιθύμητος, να σας αλλάζουν συνεχώς σπίτι και να νιώθετε ότι πουθενά δεν σας θέλουν;

2.Διακοπές
Γενικά, οι γάτες τα βγάζουν πέρα με τις διακοπές των «αφεντικών» τους, καλύτερα από τα περισσότερα κατοικίδια. Ωστόσο αν είστε λάτρης των ταξιδιών σε τροπικά μέρη, ή για οποιονδήποτε λόγο κάνετε συνεχώς μακρινά ταξίδια, καλύτερα να εγκαταλείψετε την ιδέα ενός κατοικίδιου. Υπάρχουν γάτες που δεν έχουν πρόβλημα με τα ταξίδια και προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε αυτό τον τρόπο ζωής, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να προεξοφλήσετε, και φυσικά, ΟΧΙ δεν είναι καλή ιδέα, μόλις δείτε ότι η γάτα σας δεν τα πάει καλά με τα ταξίδια να ψάχνετε σε ποιόν θα την χαρίσετε. Αν είστε τόσο ελάχιστα δεμένος με το ζώο σας που το παρατάτε στην πρώτη δυσκολία, τότε είναι καλύτερα και για εσάς και για αυτό να μην αποκτήσετε ποτέ κατοικίδιο. Δεν είναι παιχνίδι.

3.Οικονομικό
Οι γάτες κατά κανόνα, ανήκουν στα οικονομικότερα ζώα. Ωστόσο μην θεωρείτε το μηνιαίο κόστος τους αμελητέο, ειδικά αν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος. Μια αξιοπρεπής διατροφή, περιποίηση και υγειονομική παρακολούθηση συνεπάγεται ένα μηναίο κόστος πολύ χονδρικά γύρω στα 50 ευρώ. Αυτό χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το ενδεχόμενο κάποιου ατυχήματος ή ασθένειας, που προκαλεί όπως είναι αναμενόμενο, έκτακτα έξοδα. Δεν είναι σοφό λοιπόν, αν το εισόδημα σας είναι περιορισμένο, να παίρνετε αλόγιστα πολλές αδέσποτες γάτες στο σπίτι, χωρίς να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά, ή να τους βρείτε καλά σπίτια που μπορούν.

4.Μακροχρόνια σχέδια
Πλέον, η ανάπτυξη της κτηνιατρικής, έχει παρατείνει το μέσο όρο ζωής των γατών σε περίπου 15 χρόνια, και μια καλά φροντισμένη γάτα μπορεί να φτάσει άνετα τα 18-20. Έχουν καταγραφεί δε και περιπτώσεις όπου η γάτα έφτασε πάνω από 30 χρόνια, αν και δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα από το βιβλίο των ρεκόρ Guiness, κατά το οποίο η γηραιότερη γάτα, απεβίωσε στα 27 της χρόνια. Σκεφτείτε λοιπόν, πριν πάρετε γάτα μήπως κάποιο από τα μακροχρόνια σας σχέδια δεν έχει χώρο για αυτήν. Μην πορεύεστε με τη λογική «σήμερα είναι, σε 5 χρόνια μπορεί να μην είναι». Εκτός αν την αφήνετε να γυρίζει όλη μέρα έξω είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε 5 και παραπάνω χρόνια θα είναι ζωντανή. Καλύτερα λοιπόν να φανείτε προνοητικοί και να «κοιτάξετε» ακόμη και 20 χρόνια μπροστά μήπως υπάρχει κάτι που δεν σας επιτρέπει γάτα. Αν δεν το κάνετε, και συνειδητοποιήσετε στα 10 χρόνια ότι πρέπει να την αποχωριστείτε, θα είναι πολύ οδυνηρό, ακόμη κι αν είστε ο πιο σκληρός άνθρωπος του κόσμου: Οι γάτες είναι σαν τα μωρά, τόσο αξιαγάπητες που γοητεύουν όλους όσους έχουν την τύχη να ζήσουν μαζί τους.

5.Εξοντωτικό ωράριο
Αν δουλεύετε πολλές ώρες και λείπετε από το σπίτι όλες αυτές, ίσως να μην είναι τόσο καλή ιδέα να αποκτήσετε γάτα. Μπορεί να μην έχει τόσες απαιτήσεις όσο ένας σκύλος, αλλά ειδικά οι γάτες που μένουν μέσα στο σπίτι, χρειάζονται κάποια ερεθίσματα αλλιώς πλήττουν και δυσφορούν. Επίσης, δεν νομίζω να χρειάζεται να αναφέρω ότι έχουν ανάγκη από τρυφερότητα και χάδια, είναι νομίζω αυτονόητο. Βέβαια, αυτός δεν είναι τόσο σοβαρός λόγος όσο οι άλλοι για να μην πάρετε γάτα, μιας και υπάρχουν λύσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε 2 γάτες μαζί ώστε η μία να κρατά συντροφιά στην άλλη, καθώς και να παίζουν μαζί και να μην έχουν ανάγκη εσάς για λίγο “interactive” παιχνίδι. Είναι καλύτερα δε, να τις πάρετε μαζί και ιδανικά, από την ίδια γέννα ώστε να μην εμφανίσει το ένα εχθρικότητα απέναντι στο άλλο, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν η μια γάτα προϋπάρχει της άλλης στο σπίτι. Επίσης, μια άλλη λύση σε αυτό το πρόβλημα, αν και προσωπικά δεν θα την πρότεινα, είναι να επιτρέπετε στη γάτα να βγαίνει έξω. Ιδανικό για κάτι τέτοιο θα ήταν ένα πορτάκι ειδικό για γάτες στην εξώπορτα που θα τις επιτρέπει να βγαίνει και να μπαίνει όποτε το επιθυμεί. Ωστόσο αυτό αποτελεί κίνδυνο για διάφορους ανεπιθύμητους επισκέπτες, όπως πχ άλλες γάτες. Στο εξωτερικό υπάρχουν πορτάκια που έχουν τέτοια πρόβλεψη και με διάφορους τρόπους επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε συγκεκριμένες γάτες που θα ορίσετε και αναγνωρίζουν μέσω ενός κολάρου για παράδειγμα, αλλά στην Ελλάδα, ακόμα και το απλό πορτάκι φαίνεται σε πολλούς σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ανέφερα παραπάνω ότι δεν συμφωνώ με την τελευταία λύση, και νομίζω ότι οφείλω να αναφέρω, έστω συνοπτικά και γιατί. Λοιπόν, μια γάτα που βγαίνει έξω είναι φοβερά ευάλωτη σε πολλά δεινά, όπως:
·Ασθένειες, μερικές εξ αυτών μπορεί και να σας τις μεταδώσει
·Ατυχήματα με αυτοκίνητα
·Δυστυχώς στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολλοί κάφροι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει κάθε γατούλα με θάνατο μιας και «κάποιοι» ενοχλούνται από την ύπαρξη τους.
·Πληγές από τσακωμούς με άλλες γάτες ή ακόμα και με άλλα ζώα, ειδικά αν πρόκειται για αρσενικό
·Δηλητηρίαση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο, αν φάει τμήμα μολυσμένης λείας. Στα fora του mycat, έχει αναφερθεί περίπτωση γάτας που πέθανε επειδή έφαγε ποντίκι που είχε φάει ποντικοφάρμακο!
·Διάφορα παράσιτα στο τρίχωμα και το δέρμα
Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλα αλλά ήδη ξέφυγα αρκετά από το αρχικό θέμα.

6.Μανία με την τάξη και την καθαριότητα
Αν «πάσχετε» από το παραπάνω, καλύτερα να απορρίψετε δια παντός το ενδεχόμενο να αποκτήσετε γάτα. Οι γάτες, ειδικά οι μικρές σε ηλικία, έχουν την τάση να παίζουν με οποιοδήποτε μικρό αντικείμενο τους κινήσει το ενδιαφέρον. Πολλές φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ρίχνουν πράγματα κάτω, να σπάνε πράγματα και γενικά να κάνουν ένα σπίτι άνω κάτω σε χρόνο dt. Επίσης, εκτός αν είστε τυχερός και η γάτα συνηθίσει έγκαιρα σε στύλο για το ακόνισμα των νυχιών της, το πιθανότερο είναι να δείτε τα έπιπλά σας σίγα σιγά να καταστρέφονται και να γεμίζουν και τρίχες, το ίδιο και τα ρούχα σας, τα χαλιά σας, οι πετσέτες σας, οι κουβέρτες και τα παπλώματα σας, και γενικά οτιδήποτε μπορεί να γρατσουνίσει και δεν μεριμνήσατε ώστε να μην έχει πρόσβαση σε αυτό. Οι περισσότεροι γατόφιλοι έχουν αποκτήσει πλέον «ανοσία» σε τέτοια φαινόμενα, αλλά αν έχετε τρομάξει μόνο διαβάζοντας τα, καλύτερα να μην ρισκάρετε να τα δείτε και live.

Επίλογος
Βέβαια, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που ζουν με γάτα και έχουν κάποιο από τα παραπάνω. Ακόμα και στο mycat, η Unicorn έχει αλλεργία στις γάτες και εγώ ταξιδεύω συχνά και ως φοιτήτρια έχω και ένα μικρό οικονομικό πρόβλημα. Αν πραγματικά πιστεύετε ότι παρά τις δυσκολίες που εμπεριέχει για σας ένα τέτοιο εγχείρημα, εσείς μπορείτε να αντεπεξέλθετε και να δώσετε στη γατούλα πολλή αγάπη και φροντίδα, τότε go for it!
Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη Subject to change
Founder
Εγγραφή: 09-06-2005
Μηνύματα: 1,354

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
  #1  
By ladycat on 18-02-06, 19:48
συμφωνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω:up:
  #2  
By giannisvitara on 26-02-06, 00:41
με έβαλες σε σκέψεις, τοσο για το οικονομικο οσο και για την τάξη μέσα στο σπίτι, έχω μανία με την τάξη
  #3  
By catgirlmiou on 17-08-06, 12:25
Και εγω συμφωνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω :up: :up:
  #4  
By sofronisv on 04-11-06, 22:49
διαφωνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

Διαφωνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
  #5  
By anabou on 05-11-06, 00:21
Αρχική Δημοσίευση από sofronisv
Διαφωνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
Κάτι ποιο συγκεκριμένο ίσως;
  #6  
By Ismini on 07-07-07, 12:24
Υιοθετήστε μια γάτα αλλά γνωρίσετε τον χρόνο που πρέπει να διαθέσετε.

Η γάτα συχνά παρουσιάζεται σαν κατοικίδιο που δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου από τον χρόνο σας ή την προσοχή σας. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Είναι το εξυπνότερο κατοικίδιο ζώο και χρειάζεται περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα για να ...ανθίσει. Αναπτύσσει συναισθηματικούς δεσμούς με τους "ιδιοκτήτες" της και όταν εκείνοι απουσιάζουν εμφανίζει συμπτώματα άγχους λόγω αποχωρισμού! Μια γάτα που βιώνει έλλειψη ερεθισμάτων και μεγάλη μοναξιά είναι πιθανό να αρχίσει να περιποιείται υπερβολικά το τρίχωμά της μέχρι του σημείου να χάσει τις τρίχες της, να τρωει υπερβολικά, να καταστρέφει με τα νύχια της κάποιο έπιπλο, να λερώνει εκτός της αμμολεκάνης της και τέλος να εμφανίσει κατάθλιψη.

Αν ετούτη τη στιγμή δεν είστε σε θέση να προσφέρετε σε μια γάτα τις παραπάνω διευκολύνσεις, δεν χρειάζεται να την υποχρεώσετε να ζει μαζί σας. Κάθε ζωντανό πλάσμα ζητάει να βρεί αλλά και να προσφέρει χαρά. Η ελεημοσύνη και ο οίκτος "βοηθούν" μόνο αυτόν που τα "προσφέρει".

Μια προσεκτική και ζυγισμένη απόφαση για υιοθεσία γάτας συνήθως οδηγεί σε μια μακρόχρονη σχέση που προσφέρει ευτυχία και στα δύο μέρη.
Μια απόφαση στιγμής οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ άσχημες καταστάσεις.

https://www.ailouros.gr/%CE%94%CE%B5%...3/Default.aspx
  #7  
By MHTSI on 07-07-07, 13:58
Βασικα στο θεμα του χρονου καλη θεληση να υπαρχει και ολα λυνονται και ας το κανω πιο συγκεκριμενο εγω π.χ. δουλευω σε εργαστηριο και φευγω στις 9 απο το σπιτι και γυρναω 6, 7, 8 μπορει και 9 και αργοτερα αλλα σπανια. Πριν την Ιολη εφευγα στις 9 και ξυπνουσα στις 8.50 ε τωρα με την μικρη ξυπναω στις 8 εχουμε κλασσικα μια ωρα παιχνιδι χαιδεμα και κανακεμα και μετα φευγω βασικα νομιζω οτι δεν εχει τοση πολλη σημασια ποση ωρα παιρνας μαζι τους αρκει τις ωρες που εισαι μαζι τους να ειναι δημιουργικες. Οσο για το θεμα της καθαριοτητας υπαρχει και ενα αλλο θεμα να φοβασαι τα μικροβια οπως εγω πχ που και λογω εργαστηριου και λογω χαρακτηρα το οινοπνευμα ειναι ο καλυτερος μου φιλος οταν πηρα την φαιδρα επλενα τα χερια τοσες πολλες φορες και τους εβαζα τοσο οινοπνευμα που στο τελος ματωναν αλλα τωρα πανε αυτα σιγα σιγα τα ξεπερνας και η αγαπη σου για την γατουλα σου νικαει το φοβο για τα μικροβια. Αυτα, πωπω δοκιμιο εργαψα παλι
  #8  
By xaroula on 07-07-07, 15:02
Αρχική Δημοσίευση από sofronisv
Διαφωνωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
Μαλλον απο αντιδραση ε?
  #9  
By Thanasis46 on 12-07-07, 20:55
Συμπλήρωμα στο 5+

Ερευνήστε καλά τον εαυτό σας αν μπορείτε ή όχι να ζήσετε, μακριά από κάποιον που δεν θέλει γάτα. Μελλοντικά μπορεί να σας προκύψει σχέση με άτομο που δεν τη θέλει και μπορεί να χρειαστεί να διαλέξετε μεταξύ αυτού και της γάτας.
  #10  
By mespairos on 28-09-07, 10:38
Αρχική Δημοσίευση από Ismini
Η γάτα συχνά παρουσιάζεται σαν κατοικίδιο που δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου από τον χρόνο σας ή την προσοχή σας. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Είναι το εξυπνότερο κατοικίδιο ζώο και χρειάζεται περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα για να ...ανθίσει. Αναπτύσσει συναισθηματικούς δεσμούς με τους "ιδιοκτήτες" της και όταν εκείνοι απουσιάζουν εμφανίζει συμπτώματα άγχους λόγω αποχωρισμού! Μια γάτα που βιώνει έλλειψη ερεθισμάτων και μεγάλη μοναξιά είναι πιθανό να αρχίσει να περιποιείται υπερβολικά το τρίχωμά της μέχρι του σημείου να χάσει τις τρίχες της, να τρωει υπερβολικά, να καταστρέφει με τα νύχια της κάποιο έπιπλο, να λερώνει εκτός της αμμολεκάνης της και τέλος να εμφανίσει κατάθλιψη.

Αν ετούτη τη στιγμή δεν είστε σε θέση να προσφέρετε σε μια γάτα τις παραπάνω διευκολύνσεις, δεν χρειάζεται να την υποχρεώσετε να ζει μαζί σας. Κάθε ζωντανό πλάσμα ζητάει να βρεί αλλά και να προσφέρει χαρά. Η ελεημοσύνη και ο οίκτος "βοηθούν" μόνο αυτόν που τα "προσφέρει".

Μια προσεκτική και ζυγισμένη απόφαση για υιοθεσία γάτας συνήθως οδηγεί σε μια μακρόχρονη σχέση που προσφέρει ευτυχία και στα δύο μέρη.
Μια απόφαση στιγμής οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ άσχημες καταστάσεις.
https://www.ailouros.gr/%CE%94%CE%B5%...3/Default.aspx
Καταρχήν καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Σκέφτομαι να υιοθετήσω μια γατούλα ή έναν γατούλη.

Πάντα από μικρό παιδί είχαμε γάτες στο σπίτι μας, μετά όμως αφού πήγα στο δικό μου σπίτι δεν έχω κάποιο κατοικίδιο πλην του συζύγου μου (πλακίτσα).

Ο άντρας μου αντιθέτως δεν είχε ποτέ κάποιο κατοικίδιο και ποτέ δεν ήθελε να πάρουμε, τώρα τελευταία όμως (μετά από 4 χρόνια) άλλαξε γνώμη, χωρίς να τον έχω πιέσει και θέλει και ο ίδιος να πάρουμε μια γατούλα.

Όμως σκέφτομαι μήπως όλα αυτά γίνονται για λάθος λόγους, ξέρω πώς να φέρομαι στα ζωάκια και μπορώ να το φροντίσω ώστε να μην εμφανίσει κατάθλιψη, το πρόβλημα είναι πως εγώ η ίδια βρίσκομαι στα πρόθυρα της κατάθλιψης μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση που έκανα και αντιλαμβάνομαι πως αυτός είναι ο μόνος λόγος που ο σύζυγός μου άρχισε ξαφνικά να θέλει να πάρουμε ένα γατάκι.

Αν και η απόφασή του αυτή μου έχει ήδη δώσει χαρά ανησυχώ μήπως είναι λάθος μου στην κατάσταση που είμαι να θέλω εγώ η ίδια να βρω χαρά μέσα από αυτό το ζωάκι και μήπως πέρα από την εμπειρία μου δεν έχω τίποτα να του προσφέρω. Τέλος γνωρίζω πως ακόμα και αν ο άντρας μου αλλάξει γνώμη και αρχίσει να αγκομαχάει με το ζωντανό δεν πρόκειται να θελήσει να το διώξουμε από την στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη να το έχουμε στο σπίτι μας, το οποίο πάλι δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό.
  #11  
By ruko on 28-09-07, 11:07
Κατ' αρχάς καλώς ήρθες!
Λυπάμαι πολύ για την εγχείριση, καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθεις. Εύχομαι η κατάθλιψη να μείνει στα πρόθυρα και να μην έρθει ποτέ!

Κατά τη γνώμη μου οι συνθήκες δεν είναι ποτέ ιδανικές για να κάνουμε οτιδήποτε. Πάντα υπάρχουν μείον. Στο χέρι μας είναι να βελτιώσουμε μόνοι μας την κατάσταση.

Στην παρούσα φάση, θα σου πρότεινα να ζυγιάσεις δύο πράγματα: πρώτον κατά πόσο ο άντρας σου είναι άνθρωπος που μπορέσει να αγαπήσει το ζώο, όταν το ζήσει (αυτό έχει συμβεί σε πολλούς), και δεν θα το δει σαν αγγαρία.

Και δεύτερον να εξετάσεις και τη δική σου ψυχική κατάσταση. Είμαι σίγουρη ότι έχεις να δώσεις πολλή αγάπη, αλλά αν βρίσκεσαι στα πρόθυρα κλινικής κατάθλιψης, ίσως είναι καλύτερα να αναβάλλεις την υιοθεσία, γιατί δεν θα είσαι σε θέση να προσφέρεις τίποτα σε κανέναν για αρκετό καιρό. Οπότε αυτή τη στιγμή προέχει η δική σου ψυχική υγεία και καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιο ψυχολόγο.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να δοκιμάσεις, μια λύση είναι να ζητήσεις να φιλοξενήσεις προσωρινά ένα αδέσποτο κάποιου σωματείου για να δεις πώς θα πάει στην πράξη. Και αν δεις ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις, το κρατάς.
  #12  
By Ismini on 28-09-07, 11:18
Καλώς σε βρήκαμε κι εμείς!
Νομίζω ότι από τη στιγμή που μπαίνει κανείς σε τέτοιους προβληματισμούς, σαν τους δικούς σου, είναι ώριμος και ικανός να αναλάβει ευθύνες!
Αρχική Δημοσίευση από mespairos
Αν και η απόφασή του αυτή μου έχει ήδη δώσει χαρά ανησυχώ μήπως είναι λάθος μου στην κατάσταση που είμαι να θέλω εγώ η ίδια να βρω χαρά μέσα από αυτό το ζωάκι και μήπως πέρα από την εμπειρία μου δεν έχω τίποτα να του προσφέρω.
Το να θέλεις να βρεις χαρά μέσα από το ζωάκι είναι πάρα πολύ καλό! Διαφορετικά με τι κριτήριο θα έπαιρνες? Από λύπηση? Αυτό κι αν είναι κακό!!!!
Επίσης το να χαίρεσαι με αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν θα χαίρεται και η Γάτα μαζί σας!
Οσο γι αυτά που θα του προσφέρεις διάβασε κι εδω ανάλογο θέμα.
Αρχική Δημοσίευση από mespairos
Τέλος γνωρίζω πως ακόμα και αν ο άντρας μου αλλάξει γνώμη και αρχίσει να αγκομαχάει με το ζωντανό δεν πρόκειται να θελήσει να το διώξουμε από την στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη να το έχουμε στο σπίτι μας, το οποίο πάλι δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό.
Νομίζω ότι δεν θα αγκομαχήσει. Η περιποίηση μιας γάτας είναι πολύ εύκολη. Τάισμα, παιχνίδι, και καθάρισμα αμμολεκάνης χρειάζεται. Και κάποιες επισκέψεις στον κτηνίατρο για εμβολιασμό, στείρωση κτλ.
Η χαρά που θα του δώσει βέβαια το ζωάκι δεν συγκρίνεται!
Περαστικά σου σύντομα!
  #13  
By mespairos on 28-09-07, 12:33
Θα φιλοξενήσω αναγκαστικά την γατούλα της αδερφής μου για ένα μήνα περίπου επειδή παντρεύεται και θα λείψει για ταξίδι, το κακό είναι πως θα θέλει να την πάρει πίσω μετά

Ο άντρας μου τουλάχιστον από όσο τον έχω δει να φέρετε με τη γάτα της αδερφής μου και της μητέρας μου μάλλον θα την αγαπήσει από απόσταση χωρίς καν να απλώνει το χέρι του για να την χαϊδέψει και όταν αυτή πηγαίνει πάνω στην αγκαλιά του θα την κοιτάει σα χάνος (-τι να θέλει αυτό τώρα? ουγκ).

Η κλινική κατάθλιψη δεν ξέρω τι είναι, το μόνο που ξέρω είναι ότι γενικά δεν έχω όρεξη για τίποτα, κάπου έχασα το νόημα και πέρα από τη μιζέρια μου αισθάνομαι συνέχεια κουρασμένη χωρίς η δουλειά μου να το δικαιολογεί. Αυτό όμως η ατονία δηλαδή, μπορεί να είναι και λόγω της εγχείρησης, αν και κοντεύουν να περάσουν σχεδόν δύο μήνες. Από Οκτώβρη θα ξεκινήσω και μια θεραπεία με ορμόνες σε αινέσιμη μορφή και υποψιάζομαι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει, ξέρω τι μου συμβαίνει και γιατί αλλά δε μπορώ να το ελέγξω πάντα και αυτό το “αν χαμογελάς όλα θα πάνε καλά” που μου λέει η γιατρός μου, μου ακούγεται γελοίο και με εκνευρίζει.

Θέλω να πιστεύω πως το να έχω ένα γατάκι να απαιτεί πεισματικά την προσοχή, την στοργή και την φροντίδα μου θα με "ξυπνήσει" με κάποιο τρόπο και υποψιάζομαι πως μάλλον εγώ θα έχω ποιο πολύ ανάγκη τα χάδια από αυτό. Οι βασικές του ανάγκες δεν είναι πρόβλημα από την στιγμή που μπορώ να σταθώ στα πόδια μου και ο "οικογενειακός" και χιλιοτσεκαρισμένος κτηνίατρος μας βρίσκετε τόσο κοντά που πας και με τα πόδια.

  #14  
By Ismini on 28-09-07, 12:38
Αρχική Δημοσίευση από mespairos
“αν χαμογελάς όλα θα πάνε καλά” που μου λέει η γιατρός μου, μου ακούγεται γελοίο και με εκνευρίζει.
Kι εμένα με εκνευρίζει!
Πάντως λογικό να νιώθεις καταπονημένη μετά από ένα μεγάλο "ζόρι"...
Χρειάζεται και ο οργανισμός μας διαλείματα...
  #15  
By RedCat on 28-09-07, 12:39
όσο και αν σε κάνει να αισθάνεσαι κάπως αυτό, εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές να με κρατήσουν τα γατιά μου σε ισορροπίες... Εχοντας περάσει πολλές δυσκολίες και μοναξιά ήταν "σανίδα σωτηρίας". Δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικά "σωστό" αλλά εγώ συστήνω ότι λέει το μέσα σου...επίσης ίσως καλό θα ήταν σ'αυτή την περίπτωση (Και για σένα αλλά και για τον άντρα σου) να μην υιοθετούσες κάποιο πολύ μικρό γατάκι, αλλά ισως μια πιο μεγάλη γατούλα, ήδη μαθημένη και αποδεδειγμένα ήπιου χαρακτήρα και χαδιάρα...και μην σκέφτεσαι έτσι...και αυτή θα σε "ανεβάσει " ψυχολογικά" και εσύ θα την έχεις σώσει από τον δρόμο...
  #16  
By ruko on 28-09-07, 12:46
Αρχική Δημοσίευση από mespairos
Η κλινική κατάθλιψη δεν ξέρω τι είναι, το μόνο που ξέρω είναι ότι γενικά δεν έχω όρεξη για τίποτα, κάπου έχασα το νόημα και πέρα από τη μιζέρια μου αισθάνομαι συνέχεια κουρασμένη χωρίς η δουλειά μου να το δικαιολογεί. Αυτό όμως η ατονία δηλαδή, μπορεί να είναι και λόγω της εγχείρησης, αν και κοντεύουν να περάσουν σχεδόν δύο μήνες. Από Οκτώβρη θα ξεκινήσω και μια θεραπεία με ορμόνες σε αινέσιμη μορφή και υποψιάζομαι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει, ξέρω τι μου συμβαίνει και γιατί αλλά δε μπορώ να το ελέγξω πάντα και αυτό το “αν χαμογελάς όλα θα πάνε καλά” που μου λέει η γιατρός μου, μου ακούγεται γελοίο και με εκνευρίζει.
Η κατάθλιψη έχει πολλές διαβαθμίσεις, και η "κλινική" είναι η κατάθλιψη βαριάς μορφής. Σε γενικές γραμμές, τα συμπτώματα της κατάθλιψης (κάθε μορφής) είναι η μακροχρόνια κούραση, ατονία, διαταρχές του ύπνου (αϋπνία ή υπνηλία), διαταραχές στις διατροφικές συνήθειες (τρως λιγότερο ή ελάχιστα) κ.α.
Αν ξέρεις αγγλικά, το ίντερνετ έχει πολλές πληροφορίες καθώς και ερωτηματολόγια, που δεν είναι διαγνωστικά, αλλά θα σου δώσουν μια καλή ιδέα της κατάστασης.
Αν, ωστόσο, η κατάθλιψή σου δεν είναι κλινική, πιστεύω ότι η ένασχόληση με ένα ζώο θα σε ωφελήσει. Και ναι, είναι πολύ εκνευριστικό αυτό που λέει η γιατρός σου, αλλά είναι αλήθεια ότι η μόνη αντιμετώπιση είναι να δραστηριοποιηθείς, να κάνεις κάτι, όταν σε καταβάλλουν αυτά τα συναισθήματα.
Σου εύχομαι περαστικά, να τελειώσει γρήγορα αυτή η περιπέτεια και να καλοδεχτείς τη γατούλα της αδερφής σου.
  #17  
By Guest00013 on 28-09-07, 12:56
Η γατοθεραπεία είναι το καλύτερο φάρμακο. Κι εγώ περνάω ζόρι και ένας από τους λόγους που αποφάσισα πρόσφατα να πάρω γάτα είναι γιατί θέλω να βάλω μία δόση χαράς και μερικά γραμμάρια νοήματος στη ζωή μου. Η σχέση μου με το κατοικίδιό μου θα είναι αμφίδρομη, δίνω και παίρνω. Αν σκέφτεσαι να πάρεις γατούλα, δοκίμασε με της αδελφής σου σαν πείραμα. Και αν διαπιστώσετε ότι εσύ και ο άντρας σου μπορείτε και θέλετε να ζήσετε με ένα ζωάκι, τότε ψάξτε για κάτι μόνιμο
  #18  
By mespairos on 06-11-07, 13:25
τελικά και γατούλη πήραμε και την άλλη την φιλοξενήσαμε (όπως ξέρετε), αυτό που ήθελα να σας πω είναι πως αισθάνομαι πολύ καλίτερα.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ζωάκι (παρόλο που τα περνάμε καλά και την έχουμε καταβρεί μαζί ) ή απλά όλα αυτά που αισθανόμουν η κόπωση πχ. ήταν επειδή ο οργανισμός μου ήταν όντως ταλαιπωρημένος και δεν είχε συνέλθει ακόμα.

Βέβαια κακά τα ψέματα λίγη στεναχώρια την έχω όσο ναναι αλλά η ζωή δεν τελειώνει εκεί, θα κάνω ότι πρέπει από θεραπίες και ότι λέει η γιατρός μου, όσο και ότι μπορώ και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει...για παραπάνω λυπάμε το μοντέλο μας βγήκε ελαττωματικό.....
  #19  
By jasmine on 06-11-07, 14:22
Καλώς δεχτήκατε λοιπόν το γατούλη σας. Να δεις πόσο θα αλλάξει η διάθεσή σου όταν αυτός θα αρχίσει να κάνει διάφορες χαζομαροβλακειούλες!!!! Θα σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό!!
Θέλει πάντως αρκετή υπευθυνότητα για να υιοθετήσεις ένα ζωάκι, κακά τα ψέμματα. Οπως και να έχει δεν το αποκτάς με τη λογική ότι δε ζει πολλά χρόνια. Προσπαθείς να το κάνεις να ζήσει όσο πιο πολλά και καλά γίνεται. Και μετά γίνεται μέλος πια της οικογένειας......
  #20  
By patousaki on 07-11-07, 15:00
ευχομαι να γίνεσαι ολο και καλύτερα.θα σου πω ενα πράγμα.τα τρια τελευταια χρονια δεν ηταν καθόλου ευκολα για μενα (θάνατοι ,αρρώστειες) .απο τους κυριότερους συμπαραστατες ομως χωρίς υπερβολή ήταν και είναι η εννιαχρονη γατούλα μου.προ δυο μηνών υιοθέτησα αλλο ενα αδεσποτούλι και πραγματικά νοιώθω πολυ γεμάτη
  #21  
By Havana on 22-11-07, 21:23
:up:εγω παντοσ θα διαλεγα σιγουρα τη γατα, οι γατες ειναι πιο μαγευτικες...
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46
Ερευνήστε καλά τον εαυτό σας αν μπορείτε ή όχι να ζήσετε, μακριά από κάποιον που δεν θέλει γάτα. Μελλοντικά μπορεί να σας προκύψει σχέση με άτομο που δεν τη θέλει και μπορεί να χρειαστεί να διαλέξετε μεταξύ αυτού και της γάτας.
  #22  
By Ελενη f on 03-06-08, 15:48
πολυ καλο αρθρο αλλα νομιζω οτι οι περισσοτεροι μπαινουν στο my cat επειδη εχουν ηδη ψιψινα!!!:cool: εγω αν δεν ειχα γατα δεν θα εβρισκα το λογο να ειμαι εδω τωρα!!οσο για το αλλο μετα απο ενα χειρουργειο που κανει καποιος πρεπει να ειναι πιο προσεκτικος σχετικα με τις τριχες εχω κανει και ξερω!!και θα προσθεσω αλλον ενα λογο να μην παρουν γατα!!! Αν εχει καμοια την εντονη επιθυμια να γινει μαμα σχετικα γρηγορα αν δεν εχει η γατα τον δικο της χωρο μακρια απο το υπνοδωματιο ξεχαστε το ακομα και αν εχετε κανει εξετασεις απο πριν για να δειτε για τοξοπλασμωση και αλλα παρεμφερη καλο θα ηταν η γατα να εχει ενα χωρο που θα τον εχετε δημιουργησει ως το δωματιο του παιδιου--γατιου και εκει θα δεχετε τα χαδια σας και τα παιχνιδια καλος η κακως και τα πουλια ακομα δεν πρεπει να ειναι πολυ κοντα και μπορουν να δημιουργησουν και σοβαροτερο προβλημα απο τις γατες!! επισης Ποτε μην πιανετε την αμμο της αγαπημενης σας γατουλας αν η τριχα εχει 1-2 μικροβια τα κακακια της ειναι 10 φορες πιο επικινδινα!!!ας το κανει ο μπαμπας οκ??Ακομα και αν εχετε ηδη οχι πανω στο κρεββατι οχι πανω στα ρουχα, η τριχα του γατιου δεν φευγει ευκολα!!!! ναι μπορειτε να την αγγιξετε αρκει να μην συνεχισετε να την κανετε σαν το μελλοντικο απογονο που περιμενετε ελπιζω ολοι να εχετε κανει τα απαραιτητα εμβολια στις γατες ε?????????? Η Προληψη ειναι η καλυτερη θεραπεια!!:up: οσο πιο υγειες ειναι το γατι τοσο το καλυτερο για εμας
  #23  
By julia on 03-06-08, 16:06
Μην το λές αυτό!!!
Εγώ είχα πάντα γάτες αλλά στο χωριό.... αφού έχασα έναν γατούλι που τάιζα στο Μαγαζί εδω.... βρήκα το σίτε και πείστηκα ότι, και σε διαμέρισμα οι γάτες ζούν μια χαρά!!! και υιοθέτησα το ΕΔΩ παιδί μου!!!

Άσε που γνώρισα πολύ κόσμο και βοηθάμε μαζί τα αδεσποτάκια!!!!:up:
  #24  
By Ελενη f on 03-06-08, 16:20
Λιγοι και εγω ειχα παντα γατες και διαφορα αλλα ζωντανα του θεου!!
  #25  
By aretha on 03-06-08, 20:10
Αρχική Δημοσίευση από Ελενη f
πολυ καλο αρθρο αλλα νομιζω οτι οι περισσοτεροι μπαινουν στο my cat επειδη εχουν ηδη ψιψινα!!!
Το άρθρο αυτό απευθύνεται σε όσους μπαίνουν στο MyCat ψάχνοντας ψιψίνα (και είναι πολλοί αυτοί)
  #26  
By Vivikos on 03-06-08, 20:43
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46
Ερευνήστε καλά τον εαυτό σας αν μπορείτε ή όχι να ζήσετε, μακριά από κάποιον που δεν θέλει γάτα. Μελλοντικά μπορεί να σας προκύψει σχέση με άτομο που δεν τη θέλει και μπορεί να χρειαστεί να διαλέξετε μεταξύ αυτού και της γάτας.
Συγνώμη Thanasis46, αλλά θα διαφωνήσω κάθετα!!! Μου είναι αδιανόητο να μην πάρω ένα ζώο γιατί σε δέκα, δεκαπέντε, ένα, δεν ξέρω κι εγώ σε πόσα χρόνια, θα γνωρίσω κάποιον που δεν το θέλει!!! Με αυτή την λογική δεν πρέπει να βγαίνουμε από τα σπίτια μας γιατί μπορεί να μας συμβεί κάτι.. Κι αν τελικά συμβεί το αντίθετο;;; Κάποιος που δεν αγαπάει ιδιαίτερα τα ζώα ξαφνικά γίνει ο πιο θερμός υποστηρικτής; Εγώ για παράδειγμα πριν μου προκύψει ο Βιβίκος μου, είχα πρόβλημα με τις γάτες. Και ακόμη και τον πρώτο καιρό που ήρθε σπίτι μας ήμουν λίγο διστακτική. Αλλά όταν με πλησίασε και μου έδειξε την αγάπη του ... με έλιωσε!!! Τώρα πια, δέκα μήνες μετά δεν αλλάζω με τίποτα την χαρά που μου δίνει όταν μπαίνω κατάκοπη και εκνευρισμένη στο σπίτι, μετά από μια εξουθενωτική μέρα, και με περιμένει
  #27  
By Ελενη f on 04-06-08, 09:50
ακομα και ο συντροφος σου να μην θελει το γατι μεσα στο σπιτι δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να εχεις ο δικος μου συντροφος αν και ειχε και αυτος γατα πριν δεν θελει να ειναι μεσα στο σπιτι (μεσα στο υπνοδωματιο την κουζινα και το σαλονι )εκει ειναι απαγορευμενοι χωροι!!βεβαια τωρα που εχω τα μικρα τα αφηνει να σουλατσαρουν ελευθερα(εκτος υπνοδωματιου και κουζινας παντα ειναι Ιερα αυτα τα μερη!!!) στο σαλονι ειναι πιο διαλακτικος αυτο ομως δεν μας εμποδιζει να εχουμε στο κηπο την ταρατσα η το μπαλκονι
  #28  
By julia on 04-06-08, 10:42
Αρχική Δημοσίευση από Ελενη f
ακομα και ο συντροφος σου να μην θελει το γατι μεσα στο σπιτι δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να εχεις ο δικος μου συντροφος αν και ειχε και αυτος γατα πριν δεν θελει να ειναι μεσα στο σπιτι (μεσα στο υπνοδωματιο την κουζινα και το σαλονι )εκει ειναι απαγορευμενοι χωροι!!βεβαια τωρα που εχω τα μικρα τα αφηνει να σουλατσαρουν ελευθερα(εκτος υπνοδωματιου και κουζινας παντα ειναι Ιερα αυτα τα μερη!!!) στο σαλονι ειναι πιο διαλακτικος αυτο ομως δεν μας εμποδιζει να εχουμε στο κηπο την ταρατσα η το μπαλκονι
Εγώ ξέρω οτι ο άνδρας μου δεν έιχε καμία σχεση με γάτα...
Ενα απόγευμα τον έφερα σπίτι χωρίς να πω τίποτα....

για να μην τα πολλυλογώ τωρα μαλώνουμε για το ποιός θα την πρωτοπάρει αγκαλιά!!!:up::up:
Κοιμάτε μαζί μας κλπ κλπ
  #29  
By Thanasis46 on 08-06-08, 22:24
Αρχική Δημοσίευση από Vivikos
Συγνώμη Thanasis46, αλλά θα διαφωνήσω κάθετα!!! Μου είναι αδιανόητο να μην πάρω ένα ζώο γιατί σε δέκα, δεκαπέντε, ένα, δεν ξέρω κι εγώ σε πόσα χρόνια, θα γνωρίσω κάποιον που δεν το θέλει!!! Με αυτή την λογική δεν πρέπει να βγαίνουμε από τα σπίτια μας γιατί μπορεί να μας συμβεί κάτι.. Κι αν τελικά συμβεί το αντίθετο;;; Κάποιος που δεν αγαπάει ιδιαίτερα τα ζώα ξαφνικά γίνει ο πιο θερμός υποστηρικτής; Εγώ για παράδειγμα πριν μου προκύψει ο Βιβίκος μου, είχα πρόβλημα με τις γάτες. Και ακόμη και τον πρώτο καιρό που ήρθε σπίτι μας ήμουν λίγο διστακτική. Αλλά όταν με πλησίασε και μου έδειξε την αγάπη του ... με έλιωσε!!! Τώρα πια, δέκα μήνες μετά δεν αλλάζω με τίποτα την χαρά που μου δίνει όταν μπαίνω κατάκοπη και εκνευρισμένη στο σπίτι, μετά από μια εξουθενωτική μέρα, και με περιμένει
Εγώ σας λέω να προσέχετε και τα υπόλοιπα είναι μεγάλα λόγια.
Και δεν θα πάθεις τίποτα αν δεν έχεις γάτα. Και δεν είναι μπιχλιμπίδι το ζώο.

Αν συμβεί το αντίθετο; Μακάρι. Αλλά εγώ δεν είπα να μην πάρεις γάτα επειδή θα κάνεις σχέση, είπα να μην πάρεις αν δεν μπορείς να χαλάσεις στην ανάγκη μια σχέση για να μην πετάξεις το ζώο.
  #30  
By moukelis on 08-06-08, 22:47
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46
Εγώ σας λέω να προσέχετε και τα υπόλοιπα είναι μεγάλα λόγια.
Και δεν θα πάθεις τίποτα αν δεν έχεις γάτα. Και δεν είναι μπιχλιμπίδι το ζώο.

Αν συμβεί το αντίθετο; Μακάρι. Αλλά εγώ δεν είπα να μην πάρεις γάτα επειδή θα κάνεις σχέση, είπα να μην πάρεις αν δεν μπορείς να χαλάσεις στην ανάγκη μια σχέση για να μην πετάξεις το ζώο.
Δε νομίζω κανένας εδώ μέσα να θεωρεί τη γάτα του μπιχλιμπίδι,ή αξεσουάρ.Και,προσωπικά,αν γνώριζα κάποιον και πάνω στη συζήτηση ανακάλυπτα ότι δεν πάει με τίποτα τα ζώα,από τη στιγμή που έχω τόση αγάπη για αυτά,δε θα προχωρούσα όχι σε σχέση,μάλλον ούτε σε φιλία μαζί του.Δεν είναι απαραίτητα κακό,αλλά απλά δε θα μου ταίριαζε,σαν χαρακτήρας.Οπότε θα μου φαινόταν μάλλον απίθανο να χρειαστεί να χαλάσω σχέση ή να διώξω το ζωάκι μου.
  #31  
By manolo on 21-06-08, 14:58
Η γάτα είναι το νούμερο 1 "φάρμακο" για στενοχώριες, άγχος και κατάθλιψη. Η γάτα είναι το περισσότερο "ψυχολογικά" πιστό ζώο στον άνθρωπο.

Το αμέσως καλύτερο από μία γάτα, είναι δύο!
  #32  
By Zbeebz on 21-06-08, 15:18
Αρχική Δημοσίευση από manolo
Η γάτα είναι το νούμερο 1 "φάρμακο" για στενοχώριες, άγχος και κατάθλιψη. Η γάτα είναι το περισσότερο "ψυχολογικά" πιστό ζώο στον άνθρωπο.

Το αμέσως καλύτερο από μία γάτα, είναι δύο!
Συμφωνώ!!! :up::up::up:
Κι από δύο γάτες τρεις, κι από τρεις τέσσερις, φτάνει να τις χωράει το σπίτι!
  #33  
By fani79 on 24-07-08, 13:08
Η αλήθεια είναι πως θέλω πολύ έναν γατούλη. Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι ζω μόνη και τις ώρες που εργάζομαι θα αναγκάζεται και ο γατούλης μου να μείνει μόνος (κάποιες μέρες και πάνω από 9 ώρες), τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να μην είναι δυστυχισμένος ; (Τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάρω δεύτερο γατάκι). Επίσης σε ταξίδια που δεν μπορώ να τον πάρω μαζί μου, υπάρχει κάποιο μέρος όπου θα μπορούν να το φιλοξενήσουν ; (έναντι αμοιβής, φυσικά!)
  #34  
By drusilia on 24-07-08, 14:40
αν δεν κάνεις πολλά ταξίδια ακόμα και ένας φίλος να έρχεται να τον ταιζει οσο λείπεις θα είναι ΟΚ.
Υπάρχουν και πανσιον για φιλοξενία, όπως και cat sitter που έρχονται και το ταιζουν σπιτι.
Αλλα ολο και κάποιος θα βρεθει μέσα απο αυτο το φόρουμ να βοηθήσει!

Οι 9 ώρες δεν είναι πολλές για ένα γατάκι να μείνει μονο του.
ειδικα αν πάρεις ενήλικη γάτα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα γιατι δεν θα έχει ανάγκη τοσο για παιχνίδι και συντροφιά όσο ένα μικρούλι.
  #35  
By fani79 on 24-07-08, 15:21
Αρχική Δημοσίευση από drusilia
αν δεν κάνεις πολλά ταξίδια ακόμα και ένας φίλος να έρχεται να τον ταιζει οσο λείπεις θα είναι ΟΚ.
Υπάρχουν και πανσιον για φιλοξενία, όπως και cat sitter που έρχονται και το ταιζουν σπιτι.
Αλλα ολο και κάποιος θα βρεθει μέσα απο αυτο το φόρουμ να βοηθήσει!

Οι 9 ώρες δεν είναι πολλές για ένα γατάκι να μείνει μονο του.
ειδικα αν πάρεις ενήλικη γάτα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα γιατι δεν θα έχει ανάγκη τοσο για παιχνίδι και συντροφιά όσο ένα μικρούλι.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να υιοθετήσω έναν γατούλη, αλλά θέλω να είμαι απόλυτα σίγουρη πως θα μπορέσω να αντεπεξέλθω στο ρόλο της γατομαμάς. Απεχθάνομαι τους ανθρώπους που παίρνουν κάποιο ζωάκι και μετά από λίγο καιρό ψάχνουν τρόπο να το ξεφορτωθούν.
Ήδη νιώθω πιο ήρεμη ξέρωντας πως ο χρόνος που θα περνώ μακρυά του λόγω εργασίας δεν είναι αποτρεπτικός.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές !
  #36  
By RedCat on 24-07-08, 15:22
επίσης μπορείς παντα να σκεφτείς την λύση των δύο και για να εχουν παρεα και για να μην ειναι πληρως εξαρτώμενο το ενα απο σένα...
Παντως και για το ένα μη σε απασχολεί..αν συνηθισει ετσι δεν θα υπάρχει θέμα, στην παλια μου δουλεια ελειπα 12ωρα και ειχα μονο τον Τσε..(ήταν και ο λογος που σκεφτηκα να εχει παρεα) αλλα δεν είχα κανενα προβλημα αν του αφιερωνα λιγη ωρα οταν επεστρεφα. Επισης σκεψου και το θεμα της λίγο μεγαλύτερης γατουλας/γατούλη που σου πρότεινε η drusilliα.
  #37  
By drusilia on 24-07-08, 15:42
Ναι. βρε τι νομιζεις, τοσες ωρες που ειμαστε εδω στο mycat, ειμαστε στο σπιτι;
Μονα τους ειναι τα μικρα στο σπιτι.
  #38  
By mariastab on 28-08-08, 02:01
καινουργια και χωρις γατα..παρακολουθω μερες τις συζητησεις για να με βοηθησουν να αποφασισω τι να κανω ...ζωοφιλη ειμαι ...με ζωα μεγαλωσα και τα αγαπησα ..το ιδιο θελω να περασω και στο παιδι μου ...αλλα ο φοβος ειναι διαρκης...νομιζω μιλαω με τη yiasmin απο δω για να βρουμε μια λυση...ευχομαι να βρουμε μαζι λυση...ευχαριστω για οσα εμαθα απ'ολους εσας εδω μεσα..σημαντικα πραγματα που απλα μας διαφευγουν....
  #39  
By tatouska on 09-03-12, 17:00
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46
Ερευνήστε καλά τον εαυτό σας αν μπορείτε ή όχι να ζήσετε, μακριά από κάποιον που δεν θέλει γάτα. Μελλοντικά μπορεί να σας προκύψει σχέση με άτομο που δεν τη θέλει και μπορεί να χρειαστεί να διαλέξετε μεταξύ αυτού και της γάτας.
Αυτό είναι ένα θέμα που πραγματικά με προβληματίζει.... γιατί εγώ έχω και 2 πανέμορφα μωρά που λατρεύω και δεν θέλω με τίποτα να τα αποχωριστώ, και ας είναι μπελαλίδικα καμιά φορά!
Πραγματικά τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις???
  #40  
By tatouska on 09-03-12, 17:05
Αρχική Δημοσίευση από fani79
Η αλήθεια είναι πως θέλω πολύ έναν γατούλη. Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι ζω μόνη και τις ώρες που εργάζομαι θα αναγκάζεται και ο γατούλης μου να μείνει μόνος (κάποιες μέρες και πάνω από 9 ώρες), τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να μην είναι δυστυχισμένος ; (Τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάρω δεύτερο γατάκι). Επίσης σε ταξίδια που δεν μπορώ να τον πάρω μαζί μου, υπάρχει κάποιο μέρος όπου θα μπορούν να το φιλοξενήσουν ; (έναντι αμοιβής, φυσικά!)
Και γω με την ίδια σκέψη ήμουν στην αρχή. Που θα αφήνω την γατούλα μου μόνη της τόσες ώρες και δεν έχω οικονομική άνεση για δεύτερο γατούλη. Σε πληροφορώ λοιπόν, ότι είναι ελάχιστα παραπάνω τα έξοδα με δεύτερο ζώο. Η αλλαγή της άμμου θα είναι η ίδια. Ίσως λίγο παραπάνω στην τροφή, αλλά μην φανταστείς τρελά πράγματα.
Εγώ έχω δύο μωρά τώρα, εδώ και 2 χρόνια σχεδόν. Και είμαι ήσυχη ότι και που λείπω, αυτά κρατάνε παρέα το ένα στο άλλο. Και όταν τα βλέπεις να γλύφει το ένα το άλλο και να κοιμούνται αγκαλιά, είναι όλα τα λεφτά!!!
Τώρα οι διακοπές είναι ένα θέμα... εγώ είμαι τυχερή γιατί έχω την μάνα μου η οποία είναι το ίδιο ζωόφιλη και όταν λείπω τα φροντίζει εκείνη...
  #41  
By Thanasis46 on 09-03-12, 17:18
Αρχική Δημοσίευση από tatouska
Αυτό είναι ένα θέμα που πραγματικά με προβληματίζει.... γιατί εγώ έχω και 2 πανέμορφα μωρά που λατρεύω και δεν θέλω με τίποτα να τα αποχωριστώ, και ας είναι μπελαλίδικα καμιά φορά!
Πραγματικά τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις???
Νομίζω ότι ο καθένας ρωτάει τον εαυτό του.

Το χειρότερο δε, είναι να τα δεχτεί στην αρχή και μετά από κάμποσο καιρό να αρχίσει να σε ψήνει να τα διώξεις.

Οπότε το σκέφτεσαι καλά και προετοιμάζεσαι, και αποφασίζεις.
  #42  
By tatouska on 09-03-12, 17:26
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46
Νομίζω ότι ο καθένας ρωτάει τον εαυτό του.

Το χειρότερο δε, είναι να τα δεχτεί στην αρχή και μετά από κάμποσο καιρό να αρχίσει να σε ψήνει να τα διώξεις.

Οπότε το σκέφτεσαι καλά και προετοιμάζεσαι, και αποφασίζεις.
Νομίζω ένας άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα και νιώθει την ανάγκη τους, μου ταιριάζει περισσότερο σαν χαρακτήρας και σε άλλα πράγματα. Κάποιος "επιτείδιος" για να γίνει σύντροφος, μου είχε πει ότι αν δει τις γάτες μου το πιθανότερο να τις κλωτσήσει γιατι τις μισεί!! Η απάντησή μου ήταν καθαρή και ξάστερη: Και γω θα κλωτσήσω εσένα. Μαντέψτε εάν τον ξαναείδα ποτέ......
  #43  
By Pascalicious on 18-06-12, 20:46
Το άρθρο είναι πραγματικά τΟΟΟσο υπερβολικό!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lord Kratos : 18-06-12 στις 21:42. Αιτία: Σμίκρυνση μεγέθους γραμματοσειράς
  #44  
By ρενακι 13 on 13-07-12, 04:25
Απάντηση: 5+1 λόγοι για να ΜΗΝ πάρετε γάτα

μωρε ωραια τα λεει το αρθρο,αλλα αν σκεφτομουν ετσι δε θα ειχα καμια γατα.καταρχην ποτε δεν υιοθετησα γατα,εκεινες με υιοθετουσαν και εγω το δεχομουν.ητε γιατι ηταν σ εναν καδο,ητε γιατι ηταν σε μια σακουλα,ητε γιατι ηταν αρρωστες και λιωμενες απ την πεινα,ητε γιατι ηταν χτυπημενες απο υπανθρωπο η απο αμαξι η απο σκυλο.
ε οταν τα εβλεπα ολα τα παραπανω,λειτουργουσα ενστικτοδως,δε σκεφτηκα τον οικογενειακο προυπολογισμο,τα χρονια που θα περασουν,το κοστος του καθε ζωου.εβλεπα απλα την προσπαθεια επιβιωσης του καθε πλασματος ξεχωριστα.
αυτη τη στιγμη εχω 4(σπιτι)+ 2(αποθηκακι)+καμια 10αρια στην αυλη.συν παιδια,σχολεια,κι ολα τα συναφη.το παλευω,δε γινονταν αλλιως,το σκουπιδιαρικο που θα τα πολτοποιουσε δεν περιμενε για τετοιες σκεψεις.
συμφωνω με ολα οσα γραφει,αλλα μονο οταν προκειται για υιοθεσια απο καποιο κεντρο η απο γνωστο η φιλο.εγω ποτε δεν ξυπνησα λεγοντας:σημερα θα υιοθετησω μια γατα.αντιθετως παντα ξυπναω απο γουργουρητα και ουρες μες στη μυτη μου.
  #45  
By MAYROULIS on 13-07-12, 10:21
Απάντηση: 5+1 λόγοι για να ΜΗΝ πάρετε γάτα

αν βρεις ένα γατάκι από που χρειάζεται βοήθεια και έχεις κάποιο από το προβλήματα του άρθρου, θα το αφήσεις αβοήθητο; εντάξει, αν έχεις ένα πρόβλημα, δε θα μπορείς να του προσφέρεις το καλύτερο, αλλά τουλάχιστον θα το σώσεις.
  #46  
By houlieta on 13-07-12, 12:59
Απάντηση: 5+1 λόγοι για να ΜΗΝ πάρετε γάτα

Εγω μπορώ να σκεφτώ 100+1 λόγους για να μην κάνουν κάποιοι άνθρωποι παιδιά, παρόλα αυτά κάνουν....
  #47  
By little devil on 25-08-12, 22:08
Απάντηση: 5+1 λόγοι για να ΜΗΝ πάρετε γάτα

"Ρενάκι 13", "MAYROULIS" και "houlieta" είπατε αυτά που θα έγραφα κι εγώ, με καλύψατε απόλυτα!

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους