Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 131,941 εγγεγραμμένα μέλη και 713,786 μηνύματα σε 22,534 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 518 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Κλειστό Θέμα

Το παρόν θέμα είναι κλειδωμένο! Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό.

Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Δεύτερη γάτα στο σπίτι;
Δεύτερη γάτα στο σπίτι;
Δημοσιεύτηκε από Subject to change
05-06-06
Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Η γάτα σας πλέον έχει κάνει τα βασικά της εμβόλια, έχει στειρωθεί και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Την βλέπετε όμως μόνη και οκνηρή και νιώθετε την ανάγκη να την κάνετε χαρούμενη. Πως όμως; Η δουλειά σας δεν σας επιτρέπει να μένετε τόσες ώρες στο σπίτι όσες επιθυμεί η γατούλα σας. Κάπου εκεί σας έρχεται η ιδέα να της πάρετε ένα παρεάκι, μια άλλη γατούλα ή ακόμα και διαφορετικό ζωάκι ώστε να μειώσετε τη μοναξιά της και να τη δείτε πάλι ευτυχισμένη, και φυσικά να χαρείτε κι εσείς μαζί της. Τι ζωάκι όμως να πάρετε; Τι φύλου; Τι ηλικίας; Παρακάτω θα εξετάσουμε διεξοδικά αυτά τα θέματα ώστε να βοηθηθείτε σε αυτή τη δύσκολη επιλογή. Άλλωστε είναι μια επιλογή που τα αποτελέσματα της, θετικά ή αρνητικά, θα σας «κυνηγούν» για τουλάχιστον τα επόμενα δέκα χρόνια.

Οι γάτες όπως ίσως γνωρίζετε είναι αρκετά κτητικές. Σιγουρευτείτε λοιπόν, πριν κάνετε το μεγάλο βήμα ότι το σπίτι σας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να «αντέχει» πάνω από μία γάτα. Σιγουρευτείτε ότι η κάθε γάτα έχει τη δυνατότητα να έχει τους δικούς της χώρους για να κοιμάται, να παίζει και να κρύβεται.

Τι ηλικία να έχει η νέα γάτα;

Ιδανικά, η νέα γάτα καλύτερα να είναι κοντά σε ηλικία με την τωρινή ή νεότερη. Μια πολύ μεγαλύτερη γάτα που είναι πολύ κυριαρχική ή επιθετική μπορεί να φέρεται άσχημα και να υποτιμά τη νέα. Προσέξτε να μην πάρετε ένα πολύ μικρό γατάκι. Γατάκια μικρότερα των τριών μηνών δεν έχουν αναπτύξει τις κοινωνικές δεξιότητες για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Μπορούν λοιπόν πολύ εύκολα να κακοποιηθούν ψυχολογικά και να υποτιμηθούν από μια μεγαλύτερη γάτα σε σημείο που να προκαλέσει πρόβλημα στην προσωπικότητα τους.

Ωστόσο μια «μεσήλικας» γάτα, μεταξύ οχτώ και δέκα ετών είναι πιο κατασταλαγμένη και συνήθως λιγότερο ενεργητική. Σκεφτείτε το αυτό όταν ψάχνετε για δεύτερη γάτα. Μια «μπάλα ενέργειας» μάλλον δεν θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τη μεγάλης ηλικίας γατούλα σας.

Οι ηλικιωμένες γάτες, ετών άνω των δώδεκα ίσως να έχουν προβλήματα υγείας και να είναι λίγο δύστροπες λόγω ηλικίας. Μπορεί να μην δεχτούν καμία νέα γάτα, ασχέτως ηλικίας. Δεν είναι ωστόσο ακατόρθωτο, αλλά πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα τον κτηνίατρο σας.

Τι φύλο να διαλέξω;

Το φύλο της κάθε γάτας μπορεί να αποδειχτεί σημαντικός παράγων. Παρʼότι κάθε γάτα και κάθε περιβάλλον είναι διαφορετικό, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γάτες του ιδίου φύλου τα πηγαίνουν καλύτερα. Αυτό είναι αντίθετο με αυτό που πιστεύουν πολλοί. Ίσως επειδή στα σκυλιά, τα αντίθετα φύλα τα πηγαίνουν καλύτερα. Μέχρι πρόσφατα δεν είχε γίνει εκτατεμένα έρευνα όσον αφορά τη γατίσια συμπεριφορά, οπότε οι ειδικοί υπέθεταν ότι είναι παρόμοια με των σκύλων.

Ωστόσο αν δεν έχει στειρωθεί τουλάχιστον η μία γάτα, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα όπως μαρκάρισμα και καυγάδες, ανεξαρτήτως φύλου. Οι στειρωμένες γάτες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να τα πάνε καλά μεταξύ τους.

Για να αποφύγετε την αναπαραγωγή, δεν συνίσταται να έχετε γάτες αντίθετου φύλου και ικανές να τεκνοποιήσουν. Αν η γάτα σας δεν είναι στειρωμένη, καλύτερα να τη στειρώσετε προτού πάρετε νέα. Περιμένετε έξι με οκτώ εβδομάδες πριν φέρετε τη νέα γάτα στο σπίτι. Δεδομένου ότι η μυρωδιά ενός στειρωμένου ζώου αλλάζει με τη στείρωση, χρειάζεται το χρόνο του να προσαρμοστεί. Αν η γάτα σας είναι στειρωμένη αλλά η νέα όχι, προσπαθήστε να γίνει η εγχείριση πριν τη φέρετε σπίτι.

Πρέπει να έχω χωριστό εξοπλισμό για την κάθε μία;

Είναι επίσης σημαντικό η κάθε γάτα να έχει την δική της τουαλέτα. Μπορεί να μην χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα που ορίσατε για την κάθε μία αλλά το να πρέπει να μοιραστούν την ίδια είναι ενοχλητικό. Εκτός από την τουαλέτα, συνιστώνται και ξεχωριστά πιάτα φαγητού αν και κοινό μπολ νερού είναι μια χαρά.

Πως να τις φέρω σε επαφή;

Όταν τελικά φέρετε τη νέα σας γάτα σπίτι, κρατήστε την σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για ακόμη και 7 ημέρες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η υπάρχουσα γάτα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στη μυρωδιά της νέας προτού τη δει. Η νέα σας γάτα χρειάζεται επίσης το χρόνο της για να προσαρμοστεί στο καινούριο περιβάλλον. Αυτή είναι και μια καλή περίοδος για να ελέγξετε την υγεία της νέας γάτας χωρίς να διακινδυνεύσετε την υγεία της παλιότερης.

Όταν νιώσετε ότι η ένταση έχει περάσει μεταξύ των δύο γατών, αφήστε τες να έρθουν σε επαφή μέσα από ένα τζάμι ή ένα μικρό άνοιγμα της πόρτας. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό για μερικές μέρες. Όταν ο συριστικός ήχος μετατραπεί σε ενδιαφέρον σημαίνει ότι έφτασε η ώρα να τις αφήσετε να γνωριστούν κανονικά.

Τη μέρα που θα γίνει αυτό φροντίστε να είστε σπίτι. Μην τις αφήσετε μόνες μαζί. Προσπαθήστε να είστε ήρεμος και χαλαρός. Εσείς δημιουργείτε την ατμόσφαιρα στην οποία οι γάτες σας θα γνωριστούν πρώτη φορά. Αν είστε νευρικός, νευρικές θα είναι και οι γάτες.

Μην περιορίσετε καμία από τις δύο με κανένα τρόπο. Αυτό δεν επιτρέπει στις γάτες να νιώσουν ότι έχουν την επιλογή να φύγουν ή να μείνουν οπότε μπορεί να τις κάνει να νιώσουν ότι απειλούνται και να αμυνθούν καυγαδίζοντας η μία με την άλλη. Αντιθέτως, βγάλτε τη νέα σας γατούλα από την απομόνωση και αφήστε τες να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη μόνες τους. Συρίσματα και επιθετικότητα είναι κάτι το αναμενόμενο. Μην επέμβετε εκτός αν προκαλούν σωματική ζημιά η μία στην άλλη. Σε αυτή την περίπτωση, χωρίστε τες ρίχνοντας νερό ή κάποιο μαξιλάρι πάνω τους. Μην τιμωρήσετε καμία από τις δύο. Κάνουν αυτό που είναι φυσιολογικό για δύο γάτες που δεν γνωρίζονται. Δεν θέλετε να συνδέσουν την παρουσία της άλλης γάτας με τιμωρία!

Μπορείτε να αφήσετε τις γάτες μόνες τους στο σπίτι αλλά σοφότερο είναι όταν γίνει αυτό να τις χωρίσετε και πάλι. Δείξτε υπομονή. Μπορεί να περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να νιώθετε άνετα να τις αφήνετε εντελώς μόνες στο σπίτι. Την πρώτη φορά που θα το κάνετε αυτό προσπαθήστε να μην λείψετε πολλή ώρα, και σίγα σιγά μπορείτε να την αυξήσετε καθώς θα τα πηγαίνουν καλύτερα.

Οι γάτες μπορεί να γίνουν πολύ καλοί φίλοι ή απλώς να μάθουν να ανέχεται η μία την παρουσία της άλλης. Ό,τι και να συμβεί, να νιώθετε σίγουρος ότι οι γάτες σας μπορούν να τα καταφέρουν, με τον έναν ή άλλο τρόπο. Έχετε υπόψιν ότι ακόμα και γάτες με ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους, οι οποίες κοιμούνται μαζί και γλύφουν η μία την άλλη μπορεί να έχουν περιστασιακά καυγαδάκια.

Ενδείξεις ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα είναι οι έντονοι καυγάδες (κατά τους οποίους προκαλούνται πληγές), λήθαργος, κατάθλιψη και μειωμένη όρεξη. Αν οι γάτες σας δείχνουν κάποιο από αυτά τα σημάδια μάλλον ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας για περαιτέρω συμβουλές.

Θυμηθείτε ότι οι καλές σχέσεις δεν συμβαίνουν σε μια μέρα. Πολλές φορές μπορεί να πάρει και μήνες για τις γάτες σας ώστε να ηρεμήσουν εντελώς τα πνεύματα. Η υπομονή και η καρτερικότητα σας θα ανταμειφθούν μακροπρόθεσμα.
Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη Subject to change
Founder
Εγγραφή: 09-06-2005
Μηνύματα: 1,354

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
References
https://www.anticruelty.org/pet_info/...ro_catcat.html
https://www.newyorktails.com/boredcat.htm
  #1  
By maroulaki on 12-09-08, 17:32
Ντίλης και Τυχερούλης

Ο "Ντίλης".
αλήτης και αριστοκράτης μαζί. Κυρίαρχος στο σπίτι, βλέμμα αφ'υψηλού, και μονιμως μπλαζέ. Είναι ΑΥΤΟΣ και οι υπηρέτες του, δηλαδή η μάνα μου κι ο πατέρας μου.
Βρίσκουμε στον κήπο πεταμένο, τον κούκλο "Τυχερούλη". Ενα κακομοιριασμένο μικρό, στη μέση του κήπου, και γύρω γάτες χχχχ χχχχχχχχχ.
Τον μαζέψαμε πάνω..Ο Ντίλης έξαλλος, και πιο μπλαζέ απο πρώτα.
Μετά απο ένα μήνα που τους είχε η μανα μου χωριστά, μια πόρτα ξεχάστηκε ανοιχτή και....
βρέθηκαν και οι 2 στο κρεββάτι της, να δαγκώνονται και να γλύφονται
Τώρα αν και έχουν τα καυγαδάκια τους, αγαπιουνται πολύ.
  #2  
By aristea on 26-06-09, 22:19
Βοήθεια....!!

Καλησπέρα σε όλους...
Έχω μια μικρή γατούλα την izzy,ειναι 4 μηνών.. Σήμερα μου πρόσφεραν να πάρω άλλο ένα. Ήθελα να έχει παρέα η izzy μου...αλλά από τότε που έφερα την άλλη γατούλα κάνει σαν τρελή..
Έχω σκάσει! Πφφφ:cry::cry::cry:
Την παίρνω αγκαλιά και κάνει λες και είμαι εχθρός της! Μου επιτήθετε πολύ άσχημα. ΔΕΝ θέλω να διώξω καμιά τους αλλά εκεί με οδηγεί..
Βοηθηστε με αν γνωρίζετε κάτι.
  #3  
By Ναταλία Λόκου on 26-06-09, 22:53
Μην ανησυχείς! Στην αρχή συχνά κάνουν τέτοια κολπάκια γιατί ζηλεύουν! Να επιμήνεις, να τα χαϊδολογάς και τα δυο πολύ και θα δεις που όλα θα πάνε καλά! Ειδικά το ότι είναι μικρά σε ηλικία κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Το ίδιο συνέβει σε μένα, και μάλιστα, με το πρώτο γατί να είναι ενήλικο και τώρα πια κοιμόνται μαζί! Δεν υπάρχει λόγος να διώξεις κανένα! Πίστεψέ με σε λίγο καιρό δεν θα το πιστεύεις πως θα παίζουν μαζί!
  #4  
By aristea on 26-06-09, 23:05
Έχει γίνει πάρα πολύ άγρια... δεν κάθεται να την χαϊδέψω καθόλου!
Στεναχωριέμαι πάρα πολυ..
Κάθεται εκεί και μόλις πάω κοντά της μου κάνει γκριιι λες και είμαι σκύλος!
Πόσο καιρό δηλαδη να περιμένω αλλαγή??? ΕυχαριστΩ και πάλι
  #5  
By Havana on 26-06-09, 23:13
15 με 20 μερες ειναι η περιδος προσαρμογης, ενα φεγγαρι που λέγαν και οι παλιοί,
ενα κολπακι που πιανει παντα, ειναι αν εχεις συρωμενη πορτα να κελισεις μεσα το νεο γατακι , και απεξω να μηνεις εσύ με την παλια οσυ γατουλα, να αφησεις μια χαρααδα ισα να χωραει το πατουσακι τους, αυτα θα μυριζονται και θα προσπαθει να δει το ενα το αλλο για ωρα, ετα απο κανα δυωρο θα εχουν συνηθισει τη μυρωδια τους και δεν θα κανουν χχχχχχ , καθε μερα θα το κανεις αυτο 2-3 φορες τη μερα , μεχρι να συνηθισουν ενετελος.////
  #6  
By aretha on 27-06-09, 07:42
aristea, μετέφερα το θέμα σου στο σχετικό άρθρο, που ίσως σε βοηθήσει. Δες ακόμα εδώ.
  #7  
By aristea on 27-06-09, 12:44
Σας ευχαριστώ όλους σας..
Και ειδικά το άρθρο σου ήταν πολυ χρήσιμο..
  #8  
By aristea on 27-06-09, 13:02
Διάβασα πως πρέπει να τις έχω σε ξεχωριστά δωμάτια..
Δεν μπορώ να το κάνω όμως αυτό. Είμαι φοιτήτρια και το σπίτι μου είναι πολύ μικρό και τώρα τις έχω αναγκαστικά μαζί..
Τι να κάνω??????
  #9  
By Ναταλία Λόκου on 27-06-09, 14:53
Υπάρχει δυνατότητα για ένα παραβάν που θα μπαίνει και θα βγαίνει όποτε θέλεις? Σκέψου και την πιθανότητα της πέργκολας που ανοιγοκλείνει και είναι οικονομική. Θα πάνε όλα καλά μην ανησυχείς! Κάθε ζωάκι θέλει το χρόνο του!
  #10  
By aristea on 27-06-09, 18:34
Θα το προσπαθήσω αν και η izzy(η γατουλα που είχα πριν) είναι ακόμη πιο ανάστατη...
ΠΦΦΦ:cry:
  #11  
By Aisha on 03-07-09, 12:08
μικρο γατάκι

θα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας. έχω μια πολύ άγρια γατούλα 11 μηνών και σκέφτομαι να φιλοξενήσω για ένα μήνα το μικρό γατάκι της κολλητής μου που είναι μόλις 3 εβδομάδων, γιατί δεν έχει κάποιον άλλον να το αφήσει για ένα μήνα.
Μπορούν να συνυπάρξουν? είναι επικίνδυνο? ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί?
Έχω μεγάλο σπίτι και μπορώ να τις φέρνω σε επαφή σιγά σιγά.
Απλά τονίζω πως η δικιά μου είναι πολύ κακιασμένη (δαγκώνει, γδέρνει και κάνει πολλές ζημιές) και το άλλο είναι ένα πολύ μικρό αγγελούδι.
  #12  
By Μπαγκιρα_ on 07-07-09, 10:18
Θέλω να το τολμήσω αλλά φοβάμαι!!!

Εδω και 1 1/2 χρονο περιπου εχω εναν αρσενικο στειρομενο γατουλη.Στο χωριο του αντρα μουειχαμε μια αδεσποτη γατουλα τη Μελα,που την φροντιζε η παθερα μου πρην μερικες μερες την βρηκαμε και μαλλον καποιος εξυπνος την ειχε φολιασει.Το θεμα ειναι οτι εμειναν πισο 4 υπεροχα γατακια που συνεχιζουμε να τα φροντιζουμε.Την Μελα την αγαπουσαν ολοι παρα πολυ και τωρα σκεφτομαι να παρουμε ενα απο τα γατακια τησ στο σπιτι.Αλλα φοβαμαι τις αντιδρασεις του γατουλη και δεν ξερω πως να τους φερω ποιο κοντα.να μην εχουμε αντιζηλιες... καθε συμβουλη καλοδεχουμενη!!!!
  #13  
By Louiza26 on 07-07-09, 10:30
Αν το καινουργιο γατακι ειναι μικρό και τα φέρεις σε επαφή σταδιακα δεν έχεις να φοβηθεις τίποτα γιατί δε θα το δει σαν απειλή.
  #14  
By Μπαγκιρα_ on 07-07-09, 10:37
αυτο ακπιβως φοβαμαι οτι το γατακι ειναι πολυ μικρο.... δαν θα του ειναι δυσκολο να το πεταξει απο κανενα μπαλκονι. μετα οταν θα λειπω φοβαμαι να τους αφησω μονα τους μεσα στο σπιτι...οποτε μεχρι να ξετσουμισει λιγο η μικρη ο μεγαλος θα βγαινει στη βεραντα...το οποιο ομως δεν θα του φανει ξαφνικο γιατι και τωρα εξω προτιμαει να παιζει και να κοιμαται...
  #15  
By ιβανα on 07-07-09, 10:38
αν δωσεις για υιοθεσια τα μικρακια και παρεις για τον μπαγκιρα μια γατουλα στην ηλικια του ?
  #16  
By Μπαγκιρα_ on 07-07-09, 10:49
Η Μελα ηταν η λατρεμενη ολων μας ηταν υπεροχη γατουλα!!Τωρα που ειναι στην πολη των αγγελων ,εμεις θα κρατησουμε τα γατακια της για να εχουμε κατι απο αυτην,ετσι η πεθερα μου θα κρατησει 2 η κουνιαδα μου θα παρει 1 και εμεις το αλλο.Αυτος ειναι ο λογος που το περνουμε γιατι ειναι της Μελας.
  #17  
By miko on 20-01-10, 09:08
Συμβίωση με δύο θηλυκές γατούλες;;;

παιδια εχω μια γατουλα 6 χρονων και σε 2 μερες θα φερω στο σπιτι μια μικρουλα κουκλιτσα....ειναι κ αυτη φοβιτσιαρα σαν τη δικια μου και δε ξερω πως ακριβως να χειριστω την κατασταση σε περιπτωση που η αντζελινα (η μεγαλυτερη) δειξει αντιπαθεια η ζηλεια....βοηθειστε με λιγο
  #18  
By Lacrima on 21-01-10, 02:15
Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα. Έχουμε στο ίδιο σπίτι 2 γατούλια, τη Ριρή (5 ετών) και το Μίμη (1 έτους). Όσο αυτός ήταν μικρότερος, τον θεωρούσε παιδί της και τον έκανε μπάνιο όλη μέρα.
Τώρα όμως, το σκηνικό έχει αλλάξει. Μουγκρίζουν σαν τα μοσχάρια και επιτίθονται το ένα στο άλλο με μεγάλη αγριότητα. Η μεγάλη γάτα τον βλέπει ανταγωνιστικά, ζηλεύει πάρα πολύ κι όταν τον χαϊδεύουμε (και είναι πολύ χαδιάρης) μας κοιτάει με μίσος και μας γδέρνει όποτε μπορεί. Οπότε τους κρατάμε χωριστά όταν τους πιάνει η κρίση. Επίσης, όπως πολύ σωστά ανέφερε κάποιος πιο πάνω, αυτή δεν ανέχεται να πάει στην ίδια τουαλέτα με τον άλλον, οπότε πάει στο σιφώνι της τουαλέτας και κάνει τη δουλειά της.
Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι'αυτά; Θέλουμε να είναι αγαπημένα!!
  #19  
By Τ ρ α κ η ς on 15-03-10, 18:55
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Γεια σας,
Εδω και 5 μηνες φιλο3ενω μια 7χρονη που εζησε σχεδον μονη ολα τα χρονια και καμμια ανθρωπινη επαφη..Η αλλη μου 6 χρονη και 5 χρονια μαζι και μια χαρα ημασταν.. Τωρα ομως αρχισαν τα βασανα... Η αγριουλα οπως την φωναζω κυνηγαει συνεχως την αλλη... και η καθε μια εχει ενα δωματιο και δεν κυκλοφορει στο διαμερισμα...Καμμια ιδεα καμμια τεχνικη βοη8εια κανεις????
Ε υ χ α ρ ι σ τ ω.....
  #20  
By moukelis on 15-03-10, 18:57
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Καλησπερα.
Ειναι στειρωμενες οι γατουλες;Κυνηγα η μια την αλλη επιθετικα ή για να παιξουν;Ξαφνικα αρχισε αυτη η συμπεριφορα;
  #21  
By Τ ρ α κ η ς on 15-03-10, 19:06
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

ναι ναι στειρωμενες και οι 2 με χωριστη τουαλεττα η αγριογατα ηταν για 2 μηνες αστειρευτη.....
  #22  
By moukelis on 15-03-10, 19:16
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Μηπως εγινε κατι που την ενοχλησε;Μπορει και να νιωθει ακομα κυριαρχικα απεναντι στα αλλα θηλυκα του σπιτιου...
  #23  
By Τ ρ α κ η ς on 15-03-10, 19:53
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

δοκιμασα αρκετες φορες να πλησιασουν αλλα απετυχα.... Η πρωτη μου εχει ενοχλη8ει αφανταστα με την παρουσια της αλλης ...αλλα δεν ειναι επι8ετικη απλα την φοβαται την αλλην....
  #24  
By Freya on 16-05-10, 17:06
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

τι να κανω...δεν τα βρισκουν τα γατια μου και ολο τσακωνονται...εχω απελπιστει πια
ο σανταμ(9 μηνων) δαγκωνει την ηρα (2 μηνων).πολλες φορες παιζουν αλλα μετα γινεται πιο σοβαρο...δεν μπορω να τα αφησω μονα τους,φοβαμαι....
απο την αλλη φοβαμαι οτι ο σανταμ τσαντιζεται μαζι μου που προστετευω τη μικρη...θα τα βρουν?ποτε?τι να κανω?
  #25  
By moukelis on 16-05-10, 17:18
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Εγω θα ελεγα να μην επεμβαινεις για να τα βρουν μονα τους...δεν βλεπω να βοηθα το οτι επεμβαινεις.
  #26  
By Freya on 16-05-10, 17:26
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

και τι να κανω ρε δωρα,να αφησω να τη δαγκωνει και να σκουζει?φοβαμαι μην παθει και τιποτα γιατι (εμενα τουλαχιστον) δαγκωνει δυνατα....
στεναχωριεμαι πολυ....
  #27  
By moukelis on 16-05-10, 17:35
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Τους εκανες περιοδο προσαρμογης;Εγω θα ελεγα να τους βαζεις μαζι οταν εισαι κι εσυ μαζι κι αν βλεπεις και ξεφευγουν τα πραγματα να παιζεις μαζι τους για να ασχολουνται με το παιχνιδι κι οχι με δαγκωνιες.
  #28  
By Freya on 16-05-10, 17:42
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

για 3-4 μερες ειχα τη μικρη στο μπαλκονι και ο σανταμ μεσα και βλεποντουσαν απο το τζαμι,τους εφενα και σε επαφη...μετα η μικρη γκρινιαζε να μπει μεσα και την εδραιωσα...
δεν καταλαβαινω τι κανουν...τωρα η μικρη κοιμαται διλπα μου στον καναπε,ανεβηκε και ο σανταμτην εγλειψε λιγο και μετα αρχισε να την δαγκωνει και αντε παλι να φωναζει το μικρουλι....
τωρα κοιμουνταο διπλα διπλα....
  #29  
By moukelis on 16-05-10, 17:56
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Μηπως ακομα δεν του εχουν φυγει οι ορμες;Εγω οπως σου ειπα πιστευω οτι κανεις χειροτερα τα πραγματα με το να επεμβαινεις,στη θεση σου θα εμπαινα στη μεση μονο αν κινδυνευε η σωματικη ακεραιοτητα καποιου.
  #30  
By Freya on 16-05-10, 18:04
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

ειναι 5 μηνες που στειρωθηκε,λες να εχει ακομα ορμες?γιατι μυριζει τον ποπο της...
προσπαθω να μην επεμβαινω δραστηκα,οταν τα ακουω να μαλωνουν κανω εναν εντονο θορυβο,παλαμακι,κερματα κλπ....
να δω τι θα κανω το σ/κ που θα λειπω....
  #31  
By moukelis on 16-05-10, 18:06
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Μπορει,ποτε δεν ξερεις...Μην επεμβαινεις καθολου,ουτε με θορυβο,θα βρουν τις ισορροπιες τους.
  #32  
By Freya on 16-05-10, 18:10
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

μακαρι δωρακι.......
  #33  
By tzoutzou on 16-05-10, 18:40
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Στανταρ θα τα βρουν!!!!!Εδω τα βρηκε η Leia η στριμμενη με τον Αχιλλεα....Βεβαια δεν τον αγαπαει και τρελα,αλλα αυτος επεσε θυμα της ομοφριας της και ο,τι και να του κανει το δεχεται!!!
Η Σημελα της αδερφης μου οταν ηταν μικρη,φιλοξενηθηκε ενα διαστημα απο την Αφροδιτη με το Μικοτο(αλλος μπλε αυτος).Ενω τσιριζε και εσκουζε καθε φορα που την ακουμπουσε,εντουτοις ολο τον τσιγκλαγε να παιξουν!!!!
Νομιζω οτι η Ηρα απλως προσπαθει να εδραιωσει τη θεση της στο σπιτι και,σαν θυληκο που ειναι,ειναι πιο διεκδικιτικη απο τον Σανταμ...
Υπομονη θελει και οχι πολλες επεμβασεις.Και παρε και ενα λειζερακι..και καθε φορα που θα ακους τσιριγματα χρησιμοποιησε το για να τους αποσπασεις την προσοχη..
  #34  
By Freya on 16-05-10, 18:53
Αρχική Δημοσίευση από tzoutzou
Η Σημελα της αδερφης μου οταν ηταν μικρη,φιλοξενηθηκε ενα διαστημα απο την Αφροδιτη με το Μικοτο(αλλος μπλε αυτος).Ενω τσιριζε και εσκουζε καθε φορα που την ακουμπουσε,εντουτοις ολο τον τσιγκλαγε να παιξουν!!!!
ακριβως ετσι γινεται και με την ηρα!!!!


ελπιζω να τα βρουν τελικα γιατι στεναχωριεμαι....εφερα τη μικρη για να τουκανει παρεα,κι οχι για να νοιωθουν και τα δυο αβολα!!!
  #35  
By tzoutzou on 16-05-10, 18:56
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Να δεις που σε καμια βδομαδα ηδη θα ειναι ολα πολυ καλυτερα!!!Αφου κοιμουνται διπλα διπλα και ο Σανταμ την πλενει,θα τον συνηθισει η μικρη.Ειναι και τα δυο μικρα σε ηλικια και αυτο ειναι νεγαλο πλεονεκτημα...
  #36  
By Freya on 16-05-10, 19:03
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

ναι την πλενει την ωρα που κοιμαται...και μετα της παταει και μια δαγκωνια και ξεκιναει η μαχη!!!
τεσπα,ευχαριστω για τις συμβουλες και πιστευω οτι εχεις πεσει μεσα
κι εγω που νομιζα οτι ο βλακας θα κανε κρα για παρεα...
  #37  
By tzoutzou on 16-05-10, 19:09
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Μωρε κρα κανει αλλα η αλλη το παιζει δυσκολη κι αυτος δεν ξερει πως να της φερθει...Ετσι δοκιμαζει τα ορια της για να δει μεχρι που και τι τον παιρνει να κανει.Για να τη γλειφει τοσο νωρις,την εχει ηδη αγαπησει!!!!Εγω ζω ακομα για τη στιγμη που θα δω τη Leia να πλενει τον Αχιλλεα και ειναι μαζι 4μιση μηνες....
  #38  
By Freya on 16-05-10, 19:23
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

4,5 μηνες ε?ο Αχιλλεας την πλενει?εκεινη το παιζει δυσκολη?
τελικα ειναι σαν κι εμας...αλλους συμπαθουν κι αλλους αντιπαθουν
μακαρι να τα βρουν γιατι φοβαμαι οτι θα της κανει καμια ζημια ετσι οπως τη δαγκωνει...
  #39  
By tzoutzou on 16-05-10, 19:30
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

4μιση μηνες!!!!!!Ο Αχιλλεας την πλενει καθε μερα απο 5-10 λεπτα,μεχρι να της τη βιδωσει αυτηνης και να του πατησει μια δαγκωνια,να φυγει,ή να του κανει χου και να φυγει...Αυτη δεν το παιζει απλως δυσκολη,ΕΙΝΑΙ δυσκολη!!!Και τοσο που τον εχει δεχτει εμενα μου φτανει και μου περισσευει!!Δεν το περιμενα ποτε οτι η Leia θα αφησει αλλο γατι να την πλυνει εστω και τοσο!!!!Τωρα απλως ζω για τη στιγμη που γινει και το αντιστροφο(αν και δε νομιζω να γινει αυτο ποτε αλλα λεμε τωρα)
  #40  
By SofiaV on 16-05-10, 19:39
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Βρε μην αγχώνεσαι. Όταν ήρθε η Σημέλα στο σπίτι και είχα τον Τρούφα (τότε ο Τρούφας ήταν 5μηνών και η Σημέλα 3 και σημείωση οτι το σπίτι είναι 33 τετραγωνικά χωρίς πόρτες στα δωμάτια) έλεγα οτι θα τα σφάξω και τα 2. Δεν τ άντεχα!!! Η Σημέλα γκρίνιαζε συνέχεια... και οταν λέω συνέχεια εννοώ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ότι ώρα νάναι. Μια μιση εβδομάδα δεν κοιμόμουνα καλά. Και τότε έλειπα από το σπίτι αρκετές ώρες όπως και τώρα.
Όσπου κάποια στιγμή, αν θυμάμαι καλά περίπου μιάμιση εβδομάδα, τα βρήκαν και τώρα δεν μπορούν χώρια.
Και ο Τρούφας ακόμα και τώρα κάνει οτι και ο Σαντάμ, πάει ρίχνει δυο γλιψιές στην Σημέλα και μετά αρχίζει και την δαγκώνει αυτή γκρινιάζει, οταν δεν θέλει, και φευγει. Άλλες φορές αρχίζουν και παλευουν και να τρέχουν σε όλο το σπίτι!!

Ο Σαντάμ παρέα θέλει αλλά πρέπει να δει μέχρι που τον παίρνει να την δαγκώνει. Δε νομίζω οτι έχεις τρομερό πρόβλημα.
  #41  
By みことftw on 16-05-10, 20:50
Αρχική Δημοσίευση από SofiaV
Βρε μην αγχώνεσαι. Όταν ήρθε η Σημέλα στο σπίτι και είχα τον Τρούφα (τότε ο Τρούφας ήταν 5μηνών και η Σημέλα 3 και σημείωση οτι το σπίτι είναι 33 τετραγωνικά χωρίς πόρτες στα δωμάτια) έλεγα οτι θα τα σφάξω και τα 2. Δεν τ άντεχα!!! Η Σημέλα γκρίνιαζε συνέχεια... και οταν λέω συνέχεια εννοώ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ότι ώρα νάναι. Μια μιση εβδομάδα δεν κοιμόμουνα καλά. Και τότε έλειπα από το σπίτι αρκετές ώρες όπως και τώρα.
Όσπου κάποια στιγμή, αν θυμάμαι καλά περίπου μιάμιση εβδομάδα, τα βρήκαν και τώρα δεν μπορούν χώρια.
Και ο Τρούφας ακόμα και τώρα κάνει οτι και ο Σαντάμ, πάει ρίχνει δυο γλιψιές στην Σημέλα και μετά αρχίζει και την δαγκώνει αυτή γκρινιάζει, οταν δεν θέλει, και φευγει. Άλλες φορές αρχίζουν και παλευουν και να τρέχουν σε όλο το σπίτι!!

Ο Σαντάμ παρέα θέλει αλλά πρέπει να δει μέχρι που τον παίρνει να την δαγκώνει. Δε νομίζω οτι έχεις τρομερό πρόβλημα.


Λοιπον, Αφροδιτη μου, αστους. Μην επεμβαινεις. Και εγω οταν ειχα την Σημελα, οπως σου ειπαν τα κοριτσια, εκανα πολλες μερες να κλεισω ματι γιατι φοβομουν ετσι που εσκουζε το σκασμενο οτι την σφαζει Εν τω μεταξυ, και μενα ο Μικοτο πριν ερθει η Σημελα στο σπιτι με ταραζε στα δαγκωνιδια, και μαλλον δυνατα. Γι'αυτο ανησυχουσα οτι την ποναει πολυ. Σιγα σιγα ομως, αφου εβλεπα οτι η κιουρια Σημελα πηγαινε μονη της και τον τσιγκλουσε, αποφασισα να τους αφησω στην μοιρα τους, και τελικα τα βρηκανε μονα τους. Ο Μικοτο σταματησε να την δαγκωνει τοσο δυνατα στο παιχνιδι (απο την αρχη εβαζα τα δαχτυλα μου εκει που την δαγκωνε, για να δω τι δυναμη εβαζε) , και σταματησε εντελως να δαγκωνει εμενα. Η δε Σημελα δεν επαψε ποτε να γκρινιαζει, απο οτι καταλαβαινεις

Αρχική Δημοσίευση από SofiaV
Ο Σαντάμ παρέα θέλει αλλά πρέπει να δει μέχρι που τον παίρνει να την δαγκώνει. Δε νομίζω οτι έχεις τρομερό πρόβλημα.
Σε αυτο εχει δικιο η Σοφια. Απλα δωσε τους χρονο.
  #42  
By Freya on 16-05-10, 21:25
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

αμην!!!!!!!!!!!
πολυ χαιρομαι με αυτα που λετε βρε κοριτσια!!!!
θα κανω υπομονη μεχρι να αλληλοσυνηθιστουν
επισης ελπιζω να σταματησει ο σανταμ να δαγκωνει τοοοσο δυνατα(δεν μοιαζουν μονο στην εμφανιση λοιπον με τον μικοτο)
τωρα ειναι μεσα και σφαζονται αλλα δεν κανω τπτ...επισης πριν η μικρουλα του δαγκωσε την ουρα και αυτος την σβερκωσε παλιβλαμμενα
  #43  
By sotiria-k on 16-05-10, 23:45
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

τα δικα μου που απλα αγνοουν το ενα το αλλο υπαρχει πιθανοτητα να γινει τιποτα? Τα μικρα μου κανουν παρεουλα γιατι ειναι και αδερφακια αλλα ο Benny δεν τα πλησιαζει, τα αγνοει τελειως, και ειναι πανω απο μηνας που ειναι μαζι στο σπιτι ολα... Αμα ερθουν κοντα κανουν χχχχχχ και φευγουν...
  #44  
By SofiaV on 17-05-10, 08:00
Αρχική Δημοσίευση από LunaDark
επισης πριν η μικρουλα του δαγκωσε την ουρα και αυτος την σβερκωσε παλιβλαμμενα
Ε τα θέλει ο κόλος της

Αρχική Δημοσίευση από sotiria-k
τα δικα μου που απλα αγνοουν το ενα το αλλο υπαρχει πιθανοτητα να γινει τιποτα? Τα μικρα μου κανουν παρεουλα γιατι ειναι και αδερφακια αλλα ο Benny δεν τα πλησιαζει, τα αγνοει τελειως, και ειναι πανω απο μηνας που ειναι μαζι στο σπιτι ολα... Αμα ερθουν κοντα κανουν χχχχχχ και φευγουν...
Αστα και εσύ και κάποια στιγμή θα βρουν την ισοροπία τους. Υπάρχουν γατιά βέβαια που το ένα δεν πλησιάζει το άλλο αλλά ζουν αρμονικότατα σε ένα σπίτι. Είναι πάντως γλυκύτατα και τα 3!
  #45  
By roulsydney on 17-05-10, 08:24
καλημερα!Το Σάββατο βρήκαμε ένα μικρό αρσενικό πορτοκαλί φατσουλίνι κάτω απο ένα αυτοκίνητο.Πρέπει να είναι περίπου 1-2 μηνών.Το πήραμε στο σπίτι δίχως δεύτερη κουβέντα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πρέπει να μάθει να συνυπάρχει με τον Σπίντυ.Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!!!!
  #46  
By moukelis on 17-05-10, 08:29
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Καλως το δεχτηκατε Βαρβαρα!
Σιγα σιγα,ασε τους να εχουν επαφη πισω απο καποιο τζαμι,ή ανταλλαζε τις κουβερτουλες τους.Θα σου δειξουν απο μονοι τους ποτε ειναι ετοιμοι να συναντηθουν.
  #47  
By roulsydney on 17-05-10, 08:33
Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Καλως το δεχτηκατε Βαρβαρα!
Σιγα σιγα,ασε τους να εχουν επαφη πισω απο καποιο τζαμι,ή ανταλλαζε τις κουβερτουλες τους.Θα σου δειξουν απο μονοι τους ποτε ειναι ετοιμοι να συναντηθουν.
Δωράκι μου ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Απλά φοβάμαι την διαφορά ηλικίας που έχουν.....Υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής απο πλευράς του Σπίντυ κυρίως?
  #48  
By moukelis on 17-05-10, 08:40
Απάντηση: Δεύτερη γάτα στο σπίτι;

Φυσικα και υπαρχει,κι εγω σε διαφορετικες ηλικιες και περιοδους τα πηρα τα δικα μου και μια χαρα προσαρμοστηκαν.Εξαλλου ο Σπιντυ ειναι μια χαρα κοινωνικος γατουλης.Η Μαριανθη,που πηρε τον Τιραμισου μας,μου λεει οτι τα παει μια χαρα με το Γατιλη,που ειναι πανω απο δεκα ετων.
  #49  
By roulsydney on 17-05-10, 08:45
Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Φυσικα και υπαρχει,κι εγω σε διαφορετικες ηλικιες και περιοδους τα πηρα τα δικα μου και μια χαρα προσαρμοστηκαν.Εξαλλου ο Σπιντυ ειναι μια χαρα κοινωνικος γατουλης.Η Μαριανθη,που πηρε τον Τιραμισου μας,μου λεει οτι τα παει μια χαρα με το Γατιλη,που ειναι πανω απο δεκα ετων.
Μακάρι μωρέ να τα βρούν!Ο μικρούλης άλλωστε είναι τσαμπουκάς κ έχει κάνει κατάληψη στο Σπιντόσπιτο, τρώει το φαγητό του Σπίντυ κ πίνει απο το νερό του κ βέβαια σκαρφαλώνει στην τουαλέττα του Σπίντυ ενώ ε΄χει τα δικά του είδη!Ο Σπίντυ εννοείται ότι έχει φρικάρει κ δεν τρώει τίποτα!

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους