![]()
Δημοσιεύτηκε από Subject to change
11-08-06 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
By
Gemini
on
16-08-06, 14:57
|
Aν εξαιρέσω τα αλλαντικά και τον τόνο που δίνω πολύ αραιά στη Σούμη (κανά μεζεδάκι το μήνα, μόνο μια μπουκιά για να μην κακομαθαίνει), δεν μπορώ να φανταστώ ποιός γατογονιός θα δώσει στη γατούλα του ωμό αυγό, αλκοόλ, καφέ, ξηρούς καρπούς και ωμή πατάτα.... Eίναι δυνατόν; Oύτε καν για αστείο.
Nομίζω ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, αλλά καλύτερα Michelle που τα διευκρινίζεις για να μην έχουμε "ατυχήματα" με τα ζωάκια μας από κακή διατροφή. |
|
By
Subject to change
on
16-08-06, 15:02
|
Ένα πρώτο σενάριο που μου έρχεται: Μπορεί να είναι και ο ίδιος μεθυσμένος και να επιχειρήσει να "μεθύσει" και τη γάτα του.
![]() |
|
By
Gemini
on
16-08-06, 15:07
|
Παναγίτσα μου, ούτε να γελάσω δεν μπορώ! Kυρίως γιατί το σενάριό σου αυτό δεν μου ακούγεται καθόλου απίθανο. Tόσοι και τόσοι κάνουν τέτοια στα παιδιά τους, γιατί να μη το κάνουν και στα ζωάκια τους; |
|
By
ladycat
on
16-08-06, 23:54
|
χαχαχα αυτο μου θυμιζει το κυριακο που οταν πινει καμια μπυρα λεει στα παιδια μας θελετε να σας δωσω κ εσας λιγο κ αυτα τον κοιταν σαν βχαζα χαχαχαχαχαχαχαχ
|
|
By
ΜΙΚΡΟΣ
on
29-08-06, 18:54
|
ΟΤΑΝ Η ΓΑΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΗΣ
Κατατοπιστικότατος ο πίνακας και καθόλου υπερβολικός. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν στα ζώα τους ότι μπορείς να φανταστείς.
Στην αγαπημένη μου γατούλα άρεσε πάρα πολύ η σοκολάτα και παρότι ήξερα πως δεν κάνει καλό της έδινα λίγη γιατί η ευχαρίστησή της ήταν πολύ μεγάλη κάτι που με γέμιζε με χαρά καθώς έβλεπα στην κυριολεξία το ζώο μου να χαίρεται ![]() |
|
By
Lady
on
29-08-06, 23:52
|
Ασε μη γελάς γιατί ο Νίνο μου μια φορά είχε πιει Baileys και μάλιστα αρκετό.Αλλά μετά μια χαρά ήταν πάλι καλά.
|
|
By
Lady
on
14-09-06, 00:59
|
Σήμερα έμαθα πως η πικροδάφνη προκαλεί θάνατο στη γάτα.Γι αυτό προσοχή στους κήπους σας!
|
|
By
Αθανασία
on
14-09-06, 10:22
|
Ο κήπος της πολυκατοικίας έχει πικροδάφνη. Όταν η Νιάρα ζούσε εκεί, πήγαινε και στην άκρη της πικροδάφνης (είναι δίπλα στην γκαραζόπορτα) και χάζευε έξω. Αγαπημένη γωνιά... Δε μασούλησε ποτέ, μασουλάει μόνο το χορταράκι στην πίσω αυλή. Ξέρει και διαλέγει! Το ίδιο κάνει και με τις δικές μου γλάστρες επάνω. Κάθεται στη γιούκα (αλλά δε βάζει στο στόμα της), μυρίζει το βασιλικό (ομοίως), παίζει με τον κατηφέ και τσιμπολογάει μόνο τα φύλλα της πιπεριάς ενίοτε. |
|
By
χριστινα
on
23-09-06, 11:59
|
Παιδιά, εγώ δίνω στα γατάκια μου τόνο κονσέρβας για ανθρώπους θεωρώντας πως είανι καλύτερο γιατί ανησυχώ με όσα ακούω! Εδώ δεν διστάζουν να δίνουν αλλοιωμένα προϊόντα σε ανθρώπους, στα ζωάκια θα δίσταζαν? Τόσο καιρό δηλαδή κακό τους κάνω? Η βασική σιατροφή τους είναι ξηρά τροφή. Τόνο τους δίνω πολύ λίγο καθε πρωί και βράδυ, έτσι για μεζεδάκι. Να το σταματήσω? Να τουσ δίνω κάποια κονσέρβα? Είχα δοκιμάσει με κάποια πολύ καλή αλλά μου τη σνόμπαραν. Και τελικά να τα εμπιστευτώ και να επιμείνω στη κονσέρβα? Τα εμπιστεύεστε?
|
|
By
chouzouris
on
25-09-06, 14:11
|
Κάπου έχω διαβάσει ότι ο τόνος δεν κάνει καλό. Είναι πολύ αλμυρός!
|
|
By
giota
on
26-09-06, 07:54
|
ο τονος αυτος που υπαρχει σε κονσερβες για αθρωπους εχει καποιο συστατικο που στις κονσερβες για γατες αφαιρειτε γιατι κανει κακο στις γατες Νομιζω μια ουσια που υπαρχει στον ιδιο τον τονο ειναι αλλα δεν θυμαμαι πια Οποτε κονσερβα τονου μονο αυτες που ειναι για γατες
|
|
By
vicki v.
on
26-09-06, 10:56
|
Κι εμείς δίναμε στο Σβουρί τόνο από κονσέρβα για ανθρώπους αλλά η κτηνίατρος μου είπε ότι δεν κάνει. Οπότε την κόψαμε. Κρίμα γιατί ξετρελαινόταν κιόλας!
|
|
By
anabou
on
26-09-06, 19:33
|
Κι εγώ του δίνω τόνο όποτε ανοίγω τέτοια κονσέρβα. Του δίνω πολύ λίγο ίσα για τη μυρωδιά οπότε δεν νομίζω να πάθει τίποτα. Ε;
|
|
By
Mariel
on
26-09-06, 20:27
|
κι εγω της εδινα...μαλιστα καποιοι μου ειχαν πει οτι ειναι και καλος για τις γατες
![]() |
|
By
giota
on
27-09-06, 10:28
|
Yπαρχει τονος για γατες στις τροφες για γατες οποτε μπορεις να του δινης αφιβα απο κεινη αφου του αρεσει
|
|
By
anabou
on
27-09-06, 11:25
|
Του είχα πάρει μια φορά από αυτές τις κονσέρβες που είναι με κομματάκια κοτόπουλο ή τονο αλλά δεν του πολυάρεσαν! Ενώ τον τόνο της κονσέρβας μας τον τσακίζει και το κοτόπουλο που τρώμε εμείς. Τι να πω, γουρούνι με τα όλα του!
|
|
By
χριστινα
on
27-09-06, 17:50
|
Κι εμένα τον τόνο για γάτες δεν τον τίμησαν. Αλλά προκειμένου να μου παθουν τίποτα, θα το υποστούν. Εξάλλου η βασική τροφή τους είναι ξηρά τροφή και ο τόνος μεζεδάκι. Θα το φροντίσω άμεσα. Ευχαριστώ παιδιά
|
|
By
giannisvitara
on
21-11-06, 20:47
|
:up: τον πότισές? τι του δωσές και πίνει,? χαχαχααχ πολύ καλό έκανε σβούρες μετά? ![]() |
|
By
Hook
on
30-11-06, 01:38
|
Για όσους έχουν κήπο ή λουλούδια στο μπαλκόνι, βρήκα αυτόν τον κατάλογο με δηλητηριώδη για τις γάτες φυτά στο Αρχείο μου (το είχα κατεβάσει από το https://www.cat-world.com.au ). Δυστυχώς είναι στα αγγλικά.
Toxic Plants Acocanthera Aconite Alfalfa Almond (pits) Aloe Vera Alocasia Alsike Clover Amaryllis Amsinckia Angels Trumpet Angels Wings Apple (seeds) Apple Leaf Croton Apricot (Pits) Arrowgrass Arrowhead Vine Asparagus Fern Autumn Crocus Avacado (fruit and pit) Azalea Baby's Breath Baneberry Bayonet Beargrass Beech Belladonna Bird of Paradise Bitter Cherry Bitter Nightshade Bittersweet Black-eyed Susan Black Locust Bleeding Heart Bloodroot Bluebonnet Blue Flag Blue-Green Algae Boston Ivy Bouncing Bet Box Boxwood Brackenfern Brake Fern Branching Ivy Buckeyes Buddist Pine Bull Nettle Burning Bush Buttercup Cactus, Candelabra Caladium Caley Pea Calfkill Calla Lily Candelabra Cactus Castorbean Ceriman Chalice Vine Charming Dieffenbachia Chinaberry tree Chinese Evergreen Chinese Inkberry Christmas Plant Christmas Rose Chrysanthemum Cineria Clematis Climbing Nightshade Clover Cocklebur Common Burdock Common Privet Common Tansy Coral Plant Cordalis Cordatum Coriaria Cornflower Corn Plant Cornstalk Plant Cowslip Crabs Eye Croton Corydalis Crocus, Autumn Crown of Thorns Cuban Laurel Cuckoo Pint Cutleaf Philodendron Cycads Cyclamen Cypress Spurge Daffodil Daphne Datura Day Lily Deadly Nightshade Death Camas Devil's Ivy Delphinium Decentrea Dieffenbachia Dog Bane Dolls Eyes Dracaena Palm Dragon Tree Duchman's Breeches Dumb Cane Dwarf Larkspur Easter Flower Easter Lily Eggplant Elaine Elderberry Elephant Ear Emerald Duke Emerald Feather English Ivy English Yew Ergot Eucalyptus Euonymus Euphorbia Evergreen Everlasting PeaFalse Cactus False Hellbore Ferns Feverfew Fiddle-leaf fig Fiddleneck Florida Beauty Flag Flax Fleur-de-lis Fly Agaric Four O'Clock Foxglove Foxtail Barley Fruit Salad Plant Geranium German Ivy Ghostweed Giant Dumb Cane Glacier Ivy Golden Chain Gold Dieffenbachia Gold Dust Dracaena Golden Chain Golden Glow Golden Pothos Gopher Purge Green Dragon Green False Hellebore Ground Ivy Groundsel Hahn's Self-Branching Ivy Heartland Philodendron Hellebore Hemlock, Poison Hemlock, Water Henbane Holly Honeysuckle Horsebeans Horsebrush Horse Chestnut Horse Nettle Horse Tail Hurricane Plant Hyacinth Hydrangea Impatiens Indian Rubber Plant Indian Tobacco Indian Turnip Inkberry Iris Iris Ivy Jack in the Pulpit Jamestown Weed Janet Craig Dracaena Japanese Show Lily Jasmine Jatropha Java Beans Jequirity Bean Jessamine Jerusalem Cherry Jimsonweed Johnsongrass Jonquil Jungle Trumpets Juniper Kalanchoe Klamath Weed Laburnum Lacy Tree Philodendron Lambkill Lantana Larkspur Laurel Lily Lily Spider Lily of the Valley Lima Bean Locoweed Lords and Ladies Lupine Madagascar Dragon Tree Majesty Mandrake Marble Queen Marigold Marijuana Mayapple Mescal Bean Mexican Breadfruit Mexican Poppy Milk Bush Milkweed Milo Miniature Croton Mistletoe Mock Orange Monkshood Moonseed Morning Glory Mother-in Law's Tongue Morning Glory Mountain Laurel Mushrooms Nap-at-noon Narcissus Needlepoint Ivy Nephytis Nightshade Nutmeg Oaks Oleander Onion Oriental Lily Panther Cap Mushroom Parlour Ivy Peace Lily Peach (pits and wilting leaves) Pencil Cactus Pennyroyal Peony Periwinkle Philodendron Pie Plant Pimpernel Pin Cherry Pinks Plumosa Fern Poinciana Poinsettia Poison Hemlock Poison Ivy Poison Oak Pokeweed Poppy Potato Pothos Precatory Bean Primrose Privet Quaker Bonnets Ragwort Red Clover Red Emerald Red Maple Red Princess Red-Margined Dracaena Red Sage Rhododendron Rhubarb Ribbon Plant Richweed Rosemary Pea Rubber Plant Saddle Leaf Philodendron Sago Palm Satin Pothos Schefflera Scotch Broom Scouringbrush Senecio Sensitive Fern Sheep Laurel Silver Pothos Silver Queen Singletary Pea Skunk Cabbage Snake Plant Snapdragon Snowdrops Snow on the Mountain Soapwort Sorghum Spotted Dumb Cane Squirrelcorn Squirreltail Barley St. Johnswort Staggerweed Star of Bethlehem Star Jasmine Stinging Nettle String of Pearls Striped Dracaena Sudan Grass Sweet Cherry Sweetheart Ivy Sweetpea Swiss Cheese plant Tangia Pea Tansy Mustard Tansy Ragwort Taro Vine Tarweed Thornapple Tiger Lily Tinsel Tree Tobacco Tolguacha Tomato Plant (green fruit, stem and leaves) Tree Philodendron Tri-leaf-wonder Trillium Tropic Snow Dieffenbachia Trumpet Vine Tulip Tung Tree Umbrella Plant Valley Venus Flytrap Verbena Virginia Creeper Walnuts Water Hemlock Weeping Fig West Indian Lantana White Clover White Hellebore White Sanicle White Snakeroot Wild Barley Wild Black Cherry Wild Bleeding Heart Wild Call Wisteria Wolfs Bane Wood Nettle Yellow Jasmine Yellow Jessamine Yellow Oleander Yellow Sage Yellow Star Thistle Yew |
|
By
oryx
on
14-12-06, 06:31
|
Εγώ χωρίς να έχω ρωτήσει κτηνίατρο, της ρίχνω μερικές σταγόνες λεμόνι κάπου κάπου σε κάποιο γεύμα για να παίρνει και βιταμίνη C. Δε φαίνεται να την πειράζει.
Κάνω καλά; Ευχαριστώ. |
|
By
rosalia
on
22-05-07, 13:05
|
Εγώ που και που της δίνω τόνο σε νερό ανακατεμένο με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ο τόνος όμως να μην είναι στην άλμη, διαβάστε τις οδηγίες να μην έχει αλάτι. Το ελαιόλαδο κάνει πολύ καλό στο τρίχωμα και που και που μερικές σταγονίτσες στο φαγητό της τη βοηθάνε να λάμπει!
|
|
By
Ismini
on
23-05-07, 11:40
|
Rosalia το ελαιόλαδο δεν ειναι καλο και δεν ενδείκνυται ουτε για τα σκυλιά. Υπάρχουν ειδικά συμπληρώματα διατροφής για γάτες.
Ενας κτηνίατρος μπορει να στο επιβεβαιωσει αυτο. |
|
By
rosalia
on
23-05-07, 12:31
|
σοβαρά το λες; ![]() |
|
By
aretha
on
24-05-07, 11:29
|
Είτε έτοιμες τροφές καλής ποιότητας (κονσέρβες ή -καλύτερα κατά τη γνώμη μου- κροκέτες) είτε κρέας που έχει μαγειρευτεί χωρίς όσα επικίνδυνα αναφέρονται παραπάνω (χωρίς αλάτι, λάδι, σκόρδα, κρεμμύδια, ντομάτες κλπ). Όχι από το δικό σου φαγητό, δηλαδή. |
|
By
neisseria
on
25-05-07, 17:01
|
Ξηρά τροφή
Η ξηρά τροφή για γάτες η οποία είναι η πιο πρακτική και ίσως η πιο λιχουδιάρικη για τις περισσότερες γάτες είναι επιβλαβείς όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση; (όχι αποκλειστικά ξηρά τροφή και τίποτα άλλο, αλλά να συμπεριλαμβάνεται κάθε μέρα μέσα στο μενού)
Αν ναι τότε παίζει ρόλο αν η ξηρά τροφή είναι επώνυμη ή όχι; Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που έχουν πιο φιλικές τροφές προς την υγεία των μικρών μας αιλουροειδών; |
|
By
charm_quark
on
29-05-07, 03:39
|
Καλησπερα... η γατα μου ειναι 9 ετων, μεγαλοσωμη και γεροδεμενη (5 κιλα σταθερα 7.5 χρονια τωρα). Ομολογω οτι την εχω "κακομαθημενη" και τρωει πια μονο ξηρη τροφη (απο τις καλυτερες του εμποριου). Αυτο το εκανα αρχικα για να μην κινδυνευσει απο φολες και μετα για την υγεια των δοντιων της καθως περυσι επαθε μια μικρη ουλιτιδα οποτε κοψαμε με συμβουλη της κτηνιατρου μας και την κονσερβα. Βεβαια ειχε γινει ηδη πολυ ιδιοτροπη με τις κονσερβες και ηθελε μονο κατι μικρουλες (και πανακριβες) που ειχαν μεσα ολοκληρα ψαρακια. Περασαμε πολλα ξενυχτια και ταισματα στην αγκαλια για να κοψουμε την εξαρτηση μας απο αυτες. Θα μου πειτε... ειμαι υπερβολικη... αλλα τι να κανω την λατρευω!
Τελος παντων. Μεχρι προσφατως λοιπον η Φρουφρου μου, δεν επινε γουλια απο γαλα. Ουτε οσο ηταν μικρουλα απο οσο θυμαμαι. Τον τελευταιο καιρο ξαφνικα επαθε μια ψυχωση με το γαλα! Στην αρχη δεν μπουρουσα να καταλαβω τι θελει. Νιαουριζε και παραπονιοταν μονιμως καθε πρωι απο τις 6. Με ξυπνουσε σχεδον με σπαρακτικο νιαουρισμα και δεν μπορουσα να καταλαβω τι δεν πηγαινε καλα. Την πηγα στην κτηνιατρο, καναμε ενα τσεκ απ και ολα ηταν ρολοι. Μια μερα την ειδα μεσα στο νεροχυτη να γλυφει το ποτηρι απο το γαλα. Της εβαλα λιγο σε ενα μπωλ και επεσε με τα μουτρα. Απο τοτε ειναι το ηρεμιστικο της. Πινει απιστευτες ποσοτητες γαλατος για γατα! και δεν εχει καμμια προτιμηση στο ειδος. Εβαπορε, φρεσκο ζεστο ή κρυο. Δεν την ενοχλει καθολου. Μολις πιει το γαλα της ηρεμει το σπιτι. Διαβασα βεβαια παραπανω οτι το γαλα ειναι απαγορευμενη τροφη για τις γατες, κατι που ηδη το ηξερα αλλα βλεπω οτι δεν την ενοχλει καθολου. (δεν εχει παρουσιασει διαρροιες ή κατι παρεμφερες). Οι εμετοι με τριχομπαλες ειναι σταθεροι οπως καθε χρονο τετοια εποχη λογω του οτι ειναι μακρυτριχη και γενικοτερα η υγεια της ειναι αψογη. Η απορια μου ειναι προς τι αυτη η μανια με το γαλα ξαφνικα; Μηπως της λειπει ασβεστιο; Απο την αλλη οι τροφες της ειναι πληρεις... δε νομιζω οτι φταιει κατι τετοιο. Μεγαλωνει και ιδιοτροπευει; Περα απο ξηρη τροφη οι λιχουδιες της ειναι μπιφτεκι ή κοτοπουλο ψητο... και δυστυχως τα νεοανθισμενα φυλλαρακια απο το γιασεμι μου. Υπαρχει λοιπον λογος να ανησυχω... ή να αγορασω καποιο γαλα ειδικο για γατες; |
|
By
Lora
on
18-06-07, 11:00
|
?
η ερωτηση μου είναι η εξης: Αν φάει μια τροφή που ειναι απαγορευμένη, π.χ. εμένα μου είπε ο κτηνιατρος για τα απορρυπαντικά, τι πρέπει να κάνεις μετά;
|
|
By
MHTSI
on
27-06-07, 15:45
|
Αλλο να φαει απαγορευμενη τροφη πχ γαλα που και οι ειδικες μου πινουν πολυ γαλα και οι 2 αλλα δεν τις πειραζει και αλλο να φαει απορυπαντικο. Τα απορρυπαντικα δεν ειναι απαγορευμενες τροφες ειναι χημικες δηλητηριωδεις ουσιες που απο οτι εχω ξερω μπορουν να προκαλεσουν μεχρι και τον θανατο ειναι σαν να λεμε τι θα παθει καποιος αν πιει αζαξ ... θα γινει αορατος .....
![]() |
|
By
aretha
on
28-06-07, 08:35
|
Αν φάει κάποιο επικίνδυνο χημικό, όπως είναι το απορρυπαντικό, καλό θα είναι να της προκαλέσεις εμετό (νομίζω ότι το αλατόνερο είναι ένας τρόπος). Ωστόσο, αν δεν έχεις γνώσεις πρώτων βοηθειών, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να την πας ΑΜΕΣΑ στον κτηνίατρο. Σ' αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος είναι πολύτιμος. |
|
By
Evelia
on
16-08-07, 02:59
|
![]() ![]() ![]() Φασόλια και φακές κάνει να τρώνε? Μακαρόνια? (ο γιατρός μου είπε όδι υδατάνθρακες!!!). Ψάρια δεν αγοράζω συχνά ούτε και για μας συνεπώς δεν αγοράζω και για κείνες. Άν αρχίσει κανείς να τους μαγειρεύει αντί να τους δίνει ξηρά τροφή πολύ περιπλοκεύει το πράγμα! ![]() ![]() ![]() |
|
By
aretha
on
16-08-07, 07:28
|
Γενικά, από όσα έχω διαβάσει για τον τόνο, φαίνεται ότι μάλλον είναι καλύτερα να δίνεις ελάχιστη ποσότητα ως λιχουδιά και όχι ένα ολόκληρο γεύμα. Όχι αλάτι!! Τα όσπρια, τα λαχανικά και οι υδατάνθρακες δεν προσφέρουν τίποτα από θρεπτική άποψη στις γάτες, καθώς είναι αποκλειστικά σαρκοφάγα ζώα, και όχι παμφάγα, όπως πχ τα σκυλιά. Αυτά που χρειάζονται είναι πρωτεΐνες (ζωικές, όχι φυτικές) και λίπος, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία όπως η ταυρίνη, που βρίσκονται στο κρέας. Οι υδατάνθρακες τους προσφέρουν έξτρα θερμίδες (δηλαδή ενέργεια), αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα παχυσαρκίας, ενώ αν αποτελούν το κύριο μέρος της διατροφής τους, τότε σίγουρα θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της έλλειψης των συστατικών του κρέατος. Επιπλέον, αν οι φακές και τα φασόλια που τους δίνεις είναι τα δικά σας (περιέχουν δηλαδή ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά) τότε σίγουρα δεν κάνει να τα τρώνε. |
|
By
dimitra
on
16-08-07, 10:38
|
Το καλυτερο λαδι... απ'ο,τι εχω διαβασει... για σκυλια ειναι σπορελαιο.
Οσο για γατες υπαρχουν ειδικα για το τριχωμα κατι σταγονιτσες...που βοηθανε και στην τριχοπτωση. |
|
By
dimitra
on
16-08-07, 10:42
|
![]() |
|
By
ruko
on
16-08-07, 10:56
|
Πράγματι, σε αντίθεση με εμάς που μπορούμε να μετατρέψουμε τις φυτικές πρωτεΐνες των τροφών σε ζωικές, οι γάτες μπορούν να αξιοποιήσουν μόνο τις ζωϊκές πρωτεΐνες, τις οποίες μετατρέπουν τόσο σε μυς όσο σε ενέργεια. (οπότε η παχυσαρκία μπορεί να προκληθεί και από υπερβολική πρόσληψη πρωτεϊνών) ![]() Επίσης, μετατρέπουν σε ενέργεια και τους υδατάνθρακες, τους οποίους καταναλώνουν σε μικρές ποσότητες και στη φύση είτε τρώγοντας κάποια φυτά ή τρώγοντας το στομάχι των θηραμάτων τους. Υπολογίζεται ότι οι υδατάνθρακες αποτελούν περίπου το 5% της διατροφής των άγριων αιλουροειδών. Βέβαια, η σύσταση των εμπορικών γατοτροφών είναι τέτοια ώστε να καλύπτονται οι πρωτεϊνικές ανάγκες της γάτας από το κρέας και οι ενεργειακές της ανάγκες από τους υδατάνθρακες - εξ ου και η υψηλή περιεκτικότητα στους τελευταίους που κυμαίνεται από 30% μέχρι 70% στη χύμα ξηρά τροφή. Δηλαδή, οι υδατάνθρακες δεν είναι άχρηστο πράγμα, αλλά, όπως ειπώθηκε παραπάνω, δεν πρέπει να αποτελούν τη βάση της γατίσιας διατροφής. |
|
By
izabo
on
16-08-07, 12:42
|
Ο Μεζες και οι σαρδελες!!!
Εχω ενα γατο 6 ετων :cool:. Οταν ηταν μικρος του αρεσαν οι σαρδελες σε κονσερβα για ανθρωπους και ο σωλομος. Αυτο εχει τιποτα το υποπτο???:cool:
|
|
By
dimitra
on
16-08-07, 16:54
|
Δεν νομιζω να δινει κανεις παστες σαρδελες!
Η σαρδελα ειναι ενα κανονικο ψαρι.. Αν τρωει ολα τα αλλα ψαρια.. γιατι να ναι κακο να φαει κι αυτο? |
|
By
dimitra
on
16-08-07, 19:29
|
![]() Οι αλλες οι παστες ειναι απαγορευμενες .. ακομα κ σε μας. |
|
By
Evelia
on
16-08-07, 21:12
|
Δεν τους δίνω ακόμη όσπρια αλλά σκέφτομαι να τους δίνω γι αυτό ρώτησα. Οι φακές και τα φασόλια μας δεν περιέχουν σκόρδο και κρεμύδι και μπαχαρικά. Μόνο λίγη ντοματούλα ρίγανη και λίγο λαδάκι που το βάζουμε στο τέλος μετά τη βράση. Να τους δίνω? Το λέω γιατί θεωρούνται το "κρέας των λαχανικών".
Επίσης σήμερα τους έβαλα λίγη κρέμα μπεμπε για μωρά που την τρώω εγώ για καταπραυντικό. Το μικρούλι έγφαγε λιγάκι οι μεγάλες όχι. |
|
By
ruko
on
17-08-07, 01:00
|
Όχι, Εβελία, όπως έγραψα παραπάνω οι γάτες ΔΕΝ μπορούν να συνθέσουν ζωικές πρωτεΐνες από τις φυτικές όπως εμείς. Τι σημαίνει αυτό; Εμείς, όντας ζώα χρειαζόμαστε ζωικές πρωτεΐνες. Αλλά επειδή είμαστε παμφάγα, τρώμε πχ όσπρια που περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες, τις διασπούμε στο στομάχι μας και να τις μετατρέπουμε σε ζωικές. Οι γάτες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Πρέπει να φάνε κρέας. Αν φάνε όσπρια, θα είναι σαν να τρως εσύ χαρτί, δε θα πάρουν τίποτε, εκτός από λίγους υδατάνθρακες.
Επίσης η ντομάτα μπορεί να είναι τοξική για τις γάτες σε μεγάλη ποσότητα, γι' αυτό καλύτερα να αποφεύγεται τελείως. Ούτε κρέμα να δίνεις, γιατί πολλές έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα και κάνουν διάρροιες. Γενικά μη δίνεις ανθρώπινες τροφές, γιατί οι γάτες έχουν ευαίσθητο οργανισμό και πολύ συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις γκάφες και οι συνέπειες κυμαίνονται από διάρροιες μέχρι σοβαρές δηλητηριάσεις. Αν θέλεις να τους δίνεις κρέας πού και πού δίνε το σκέτο, βρασμένο ή ψητό, χωρίς αλάτι, λάδι ή άλλα καρυκεύματα. Μην ανησυχείς για τη νοστιμιά: οι γάτες έχουν μόλις 493 γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα τους (εμείς έχουμε 9000), οπότε αντιλαμβάνονται πολύ λιγότερες γεύσεις. Λίγο ψητό κοτοπουλάκι ή κιμά θα τα φάνε με μεγάλη ευχαρίστηση! ![]() |
|
By
dimitra
on
17-08-07, 19:42
|
Το καλυτερο ειναι το βραστο κοτοπουλο και μαλιστα στηθος. Καθαρη πρωτεινη.
Καλο ειναι να αποφευγουμε και τα πολλα λιπη. Οχι επειδη ειναι πολυ νοστιμα για μας ειναι καλα για τα γατακια! ![]() |
|
By
Evelia
on
18-08-07, 10:33
|
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Αγόρασα σήμερα κοτοπουλάκι στήθος (εμείς δεν το τρώμε) που θα τους το κάνω βραστό και είμαι περίεργη αν θα τους αρέσει.
|
|
By
cat 1
on
06-09-07, 12:14
|
Κατ'αρχήν καλώς σας βρήκα! Έχω λατρεία με τις γάτες απο μικρή και εδώ και 8 χρόνια έχω επιτέλους μια, την οποία λατρεύω!
Σχετικά με τις τροφές που απαγορεύονται.... η δικιά μου δεν τρώει γενικά πολύ, τρώει 1.λίγο ξηρά τροφή 2.μια κονσέρβα/βδομάδα και 3.κάθε πρωί τρώει 2 ωμά καθαρισμένα γαβράκια ή λίγο πέρκα φιλέτο, που αν δεν της τα δώσω δεν ησυχάζει. Είχα ρωτήσει τον γιατρό αν της κάνει κακό και μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τελικά τι ισχύει? |
|
By
ruko
on
06-09-07, 15:08
|
Καλώς ήρθες!
![]() Προφανώς οι απόψεις διίστανται, αλλά προσωπικά δεν θα έπαιρνα το ρίσκο. Δοκίμασε να τα μαγειρέψεις με λίγο νεράκι (τώρα σε βάζω να κάνεις περισσότερη δουλειά) ![]() Επίσης το ψάρι δεν κάνει να δίνεται τακτικά - η οδηγία είναι ένα γεύμα max 2 φορές την εβδομάδα- αλλά αφού δίνεις πολύ μικρές ποσότητες πρέπει να είναι εντάξει. |
|
...με πολλούς φίλους