Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 115,040 εγγεγραμμένα μέλη και 713,368 μηνύματα σε 22,477 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 252 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Πυομήτρα στα ζώα συντροφιάς

yasmin1gr

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη yasmin1gr
H yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 2 γάτες (Δωσαμε πανω απο 2-300 φετος ζωη να χουμε έχουν περάσει από τα χέρια της) . Έχει γράψει 6,153 μηνύματα.

H yasmin1gr Δράστε καθημερινά Υπέρ των Ζώων έγραψε στις 16:34, 18-03-07:

#1
Πυομήτρα στα ζώα συντροφιάς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Σεπτεμβρίου 2005
Γράφει: Κουπατσιάρης Χρ. Γιώργος, D.V.M. - Κτηνίατρος


Ορισμός
Η πυομήτρα είναι μια πολυσυστηματική νόσος που συναντάται συχνά στα ζώα συντροφιάς. Χαρακτηρίζεται από συγκέντρωση πύου στη μήτρα.

Νοσούν κυρίως ζώα μέσης ηλικίας (7-10 ετών) χωρίς να αποκλείονται και άλλες ηλικίες.

Αιτιολογία
στην πυομήτρα βασικό ρόλο παίζουν τρεις κυρίως παράγοντες
  1. η υπερευαισθησία του ενδομητρίου στην προγεστερόνη. Η προγεστερόνη μετά την ωορρηξία και για 9-12 εβδομάδες παραμένει σε πολύ αυξημένα επίπεδα στο αίμα (πάνω από 40 ng/ml)
  2. η αυξημένη συγκέντρωση οιστρογόνων. Ζωα τα οποία δεν έχουν ζευγαρώσει και ζώα στα οποία έχουν χορηγηθεί συχνά σκευάσματα για αναστολή οίστρου ή αποτροπή σύλληψης)
  3. μόλυνση της μήτρας με παθογόνα βακτήρια (E.Coli, Streptococcus, Staphylococcus, Proteus, Klebsiella κ.α.
Συμπτώματα-Διάγνωση
Τα συμπτώματα ποικίλουν και εξαρτώνται από τον τύπο(ανοικτή ή κλειστή πυομήτρα)και από την διάρκεια της νόσου.
Συνήθως αναφέρονται ανορεξία, καταβολή δυνάμεων ,πολυουρία, πολυδιψία, πυρετός(υποθερμία στα σηπτικά περιστατικά), διόγκωση κοιλιάς, έμετοι, διάρροια, κ.ά.
Στα περιστατικά ανοικτής πυομήτρας παρατηρείται δύσοσμο πυώδες ή βλεννοαιμοραγικό σκούρο καφέ-πράσινο κολπικό έκκριμα στα εξωτερικά γεννητικά όργανα και συχνά απότομο ΄ξεφούσκωμα’ της διογκωμένης κοιλιάς.

Η ακτινογραφίες και το υπερηχογράφημα είναι σημαντικές διαγνωστικές δοκιμές. Στον αιματολογικό και βιοχημικό έλεγχο παρατηρούνται συνήθως αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων με ουδετεροφιλία(πάνω από 20.000/ul ) αναιμία, υπερπρωτειναιμία, αύξηση ηπατικών ενζύμων, κ.α.

Πρόγνωση
Σε έγκαιρη διάγνωση και όταν η κατάσταση του ζώου είναι καλή η πρόγνωση είναι καλή. ‘Όταν η κλινική κατάσταση του ζώου είναι κακή τότε και η πρόγνωση είναι επιφυλακτική ή και κακή.

Θεραπεία
Προηγείται υποστηρικτική θεραπεία (αντιβιοθεραπεία, ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία)
Αν δεν υπάρχει αναπαραγωγικό ενδιαφέρον συστήνεται η χειρουργική αντιμετώπιση (ωοθηκυστερεκτομή).
Η φαρμακευτική θεραπεία δεν είναι πάντα αποτελεσματική και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του ζώου(προσωπικά συστήνω την χειρουργική αντιμετώπιση στους πελάτες μου). Χρησιμοποιούνται η προσταγλανδίνη F2a ,μαζί με αντιβιοθεραπεία και υποστηρικτική αγωγή.

Πρόληψη
Το καλύτερο μέτρο είναι η ωοθηκυστερεκτομή (στείρωση) στα ζώα που δεν χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή. Ακόμη να μην δίδονται σκευάσματα για την πρόληψη του οίστρου στα ζώα, παρά μόνο μετά από ενημέρωση του ιδιοκτήτη από τον κτηνίατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moukelis (Δώρα)

Εκτροφέας

Το avatar του χρήστη moukelis
H Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 7 γάτες (6 έχουν περάσει από τα χέρια της) και μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 41,184 μηνύματα.

H moukelis I am not weird,I am limited edition έγραψε στις 12:04, 02-10-09:

#2
Η πυομήτρα είναι μια από τις συχνές παθήσεις των θηλυκών ζώων, που πολλές φορές επιφέρει την κατάληξη των ζώων. Συχνή πάθηση κυρίως των θηλυκών σκύλων και δευτερευόντως των γάτων. Είναι η συλλογή παθολογικού εκκρίματος (πύον) στη μήτρα με την ταυτόχρονη υπερπλασία του ενδομητρίου. Το έκκριμα αυτό, συνήθως είναι με εξαιρετικά αυξημένο μικροβιακό φορτίο και παρατηρείται συνεχής αύξηση της συλλογής του, με παράλληλη διάταση των τοιχωμάτων κοιλίας και μήτρας. Η αιτία παραγωγής του συγκεκριμένου εκκρίματος είναι κάποια διαταραχή στη λειτουργεία των αδένων του ενδομητρίου και την δράση των προγεσταγόνων και προγεστερόνης. Η πυομήτρα εμφανίζεται σε ζώα κάθε ηλικίας, κάθε ράτσας, και δεν έχει καμία σημασία αν το ζώο έχει γεννήσει ή όχι. Η άποψη ότι η πυομήτρα εμφανίζεται σε ζώα προχωρημένης ηλικίας και τα οποία δεν έχουν γεννήσει ποτέ, είναι μία άποψη προ πολλού ξεπερασμένη.
Η πυομήτρα εμφανίζεται με δύο τύπους. Ο πρώτος είναι αυτός της κλειστής πυομήτρας, όπου το έκκριμα παραμένει στη μήτρα, είναι πολύ επικίνδυνος και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση, η οποία είναι πάντα χειρουργική. Ο δεύτερος τύπος είναι αυτός της ανοιχτής πυομήτρας. Σ' αυτόν το έκκριμα, κάνει την εμφάνιση στον κόλπο και στο αιδοίο του ζώου, δεν είναι τόσο επικίνδυνος και έχουμε κάποια χρονική άνεση αντιμετώπισης του περιστατικού και βέβαια έχουμε την δυνατότητα φαρμακευτικής αντιμετώπισης.
Ο χρόνος εμφάνισης της πυομήτρας είναι περίπου 2-3 μήνες μετά την ωορρηξία.
Αιτίες πυομήτρας είναι πολλές και ποικίλες. 1.- Λόγω υπερευαισθησίας του ενδομητρίου στη προγεστερόνη. 2.- Αύξηση της συγκέντρωσης οιστρογόνων. 3.- Παθογόνα μόλυνση της μήτρας και συνήθως μετά από τοκετό. 4.- Χρόνια χορήγηση αντισυλληπτικών. 5.- Χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων σε υπερδοσία. 6.- Ορμονικές διαταραχές του ζώου.
Συμπτώματα της πυομήτρας. Τα συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Συνήθως παρατηρείται εξασθένιση, αδυναμία και ανοξεξία του ζώου, πολυουρία, πολυδιψία, έμετος, διάρροια, διάταση των κοιλιακών τοιχωμάτων, πόνος που εντοπίζεται στη κοιλιακή χώρα και πυρετός, ο οποίος στην κλειστή πυομήτρα είναι υψηλός. Τέλος σε ανοιχτή πυομήτρα έχουμε εμφάνιση εκκρίματος δύσοσμου, ορώδους, οροπυώδους, οροαιμορραγικού, βλενοαιμορραγικού. Πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι πιθανόν να παρατηρηθεί αρθριτιδα και πάρεση των άκρων κυρίως των πίσω. Σε προχωρημένες καταστάσεις πυομήτρας, οι τοξίνες από το έκκριμα της μήτρας εισχωρούν στο αίμα και τότε η κατάληξη του ζώου είναι πολύ πιθανή. Αναπόφευκτη όμως, είναι η κατάληξη του ζώου όταν επέλθει ρήξη των τοιχωμάτων της μήτρας, από μεγάλη συγκέντρωση του εκκρίματος και συνεπώς διάταση των τοιχωμάτων της μήτρας.
Διάγνωση της πυομήτρας. Η διάγνωση στηρίζεται σε ψηλάφιση της κοιλιακής περιοχής, λήψη ακτινογραφίας, χρήση υπερηχογράφου και εξέταση αίματος. (Μία γενική αίματος και κάποιες βιοχημικές παραμέτρους). Στην εξέταση αίματος θα παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων, αναιμία, αύξηση ηπατικών ενζύμων.
Θεραπεία πυομήτρας. Η θεραπεία είναι η υστερεκτομή κυρίως σε περιπτώσεις κλειστής πυομήτρας, όπου η αντιμετώπιση πρέπει να είναι άμεση. Η περίπτωση ανοιχτής πυομήτρας αντιμετωπίζεται και με φαρμακευτική αγωγή με πολύ καλά αποτελέσματα, παρ' όλα αυτά καλόν είναι να γίνεται τελικά αφαίρεση της μήτρας, διότι είναι πολύ πιθανό η επανεμφάνιση πυομήτρας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Να θυμάστε πάντα, ότι εάν δεν σκοπεύετε να διασταυρώσετε το ζώο σας, καλό είναι να στειρωθεί έγκαιρα προς αποφυγεί εμφάνισης πυομήτρας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ : ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

yasmin1gr

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη yasmin1gr
H yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 2 γάτες (Δωσαμε πανω απο 2-300 φετος ζωη να χουμε έχουν περάσει από τα χέρια της) . Έχει γράψει 6,153 μηνύματα.

H yasmin1gr Δράστε καθημερινά Υπέρ των Ζώων έγραψε στις 12:09, 02-10-09:

#3
Τελειο θα ζητησω την αδεια του να το κανουμε φυλλαδιο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blackfairy1986

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη blackfairy1986
H blackfairy1986 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 5 γάτες . Έχει γράψει 31 μηνύματα.

H blackfairy1986 έγραψε στις 04:17, 25-02-12:

#4
Γεια σας! Λοιπόν πρώτα απ’ όλα σόρρυ για την ορθογραφία. Γράφω βιαστικά γιατί καίγομαι. Λοιπόν, το γατάκι μου είναι ενάμιση χρονών, αστείρωτο, θηλυκό. Τελευταία άρχισε εδώ και κανένα ενάμιση μήνα να έχει αλλάξει τελείως ο τρόπος που εκδηλώνει τους οίστρους της. Πρώτα κυλιόταν στο πάτωμα και φώναζε, τώρα γουργουρίζει και ψάχνει να κρυφτεί κάπου και αν την πειράξεις λίγο εκείνη τη στιγμή κάνει ένα σιγανό «Γρμιάου»
Φοβάμαι για πυόμητρα. Εμετό έκανε την προηγούμενη εβδομάα δύο φορές και αυτήν μια, αλλά δεν ξέρω να ξεχωρίζω εμετό από τριχόμπαλα πως τον ξεχωρίζουνε δεν μπορώ να καταλάβω...επίσης από παλιά αν την άφηνα μόνη στο διάδρομο του σπιτιού που ναι ψιλοκρύο, επειδή έπρεπε να φύγω τότε, μου κανε εμετό και τώρα και τις τρεις φορές είχα φύγει και είχαν μείνει στο διάδρομο οπότε αυτό πες είναι από εκεί...και το άλλο, μυρίζει η ανασούλα της άσχημα αλλά και σε αυτό της δίνω τελευταία μια πολύ πιο φθηνή ξηρά τροφή γιατί είμαι άνεργη και δεν υπάρχει σάλιο και η τροφή αυτή μυρίζει άσκημα, βασικά ψαρίλα γιατί είναι ψάρι, οπότε πες και αυτό από την τροφή..βασικά αυτά μου είπε η κτηνίατρος τηλεφωνικως..και ότι ο οίστρος είναι φυσιολογικό με τον καιρό να ηρεμεί..τέλοσπάντων από όρεξη είναι οκ, ειδικά αν της δώσω τόνο κονστέρβα θα το χτυπήσει όλο, και ξηρά τροφή απλά την συγκεκριμένη δεν την πολυθέλει..το ξέρω γιατί έχω και λίγη από την αγαπημένη της ξηρά τροφή και όταν βάζω αυτήν την τρώει αμέσως..παιχνίδια κάνει τρελά όποτε της ρίχνω ένα κορδόνι αρχίζει να παίζει και να το τραβάει. Ξάπλες τρελές..και νερά γενικώς δεν πίνει πολλά...δηλαδή έχω ένα μπωλ πήλινο που είναι σε μέγεθος γύρω στα 300ml (το υπολογίζω σε ml εγώ δηλαδή), είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα κεσεδάκι γιαούρτι ενάμιση για την ακρίβεια. Ε μέχρι το τέλος της μέρας δεν θα έχει πιει ούτε το μισό, άντε το μισό αν τρέξει πολύ, παίξει και τα σχετικά, λέμε τώρα το μισό..αυτά!
Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει περίπτωση να χει πυόμητρα; Ααα πύο δεν βγάζει και τέτοια από κάτω, είναι καθαρή. Όποιος ξέρει ας βοηθήσει και ας μου πει τι να προσέξω από τυχόν συμπτώματα για να ξέρω. Δηλαδή πόσες φορές είναι λογικό να κάνει εμετό τριχόμπαλες, πως καταλαβαίνεις ότι είναι τριχόμπαλες και όχι εμετός; Και επίσης πόσο νερό πρέπει να πίνει φυσιολογικά; Σε ml στο περίπου...και πάλι συγνώμη για τα ορθογραφικά, τα βλέπω αλλά δεν προλαβαίνω να τα διορθώσω.
Α και κάτι ακόμα βασικό: Πως παίρνεις τη θερμοκρασία σε μια γάτα; Ειδικά η δικιά μου κοιμάται πάνω στο κρεβάτι μαζί μου και δίπλα μας το καλοριφέρ πολλές φορές πάει και κολλάει αφού το βάζω χαμηλά σε θερμοκρασία μην τυχόν καεί καμιά ώρα..παιδιά όποιος μπορεί ας βοηθήσει όπως είπα είμαι άνεργη και αυτή τη στιγμή ζω με δάνεια από τη μάνα μου και μένω μαζί της φυσικά για να μπορώ να ζω. Και την μικρή την πήρα αδεσποτάκι, βασικά αυτή τρύπωσε σπίτι και δεν έφευγε..είναι η ζωή μου αυτό το μικρό και πραγματικά έχω ρίξει ΤΟ κλάμα από την ανησυχία..οπότε όποιος μπορεί ας βοηθήσει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Selina Kyle : 27-02-12 στις 15:52. Αιτία: Merge, Δυσανάγνωστο μήνυμα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Supervisor

Το avatar του χρήστη Πουπουλίνα
H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 3 γάτες (3 έχουν περάσει από τα χέρια της) . Έχει γράψει 37,673 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε στις 14:18, 25-02-12:

#5
Καλημερα.Εμεις σαφεστατα και δεν μπορουμε να σου πουμε αν εχει πυομητρα,αυτο μονο ο κτηνιατρος μπορει να στο πει οταν την εξετασει.Παντως η γατα πρεπει οπωσδηποτε να στειρωθει γιατι κινδυνευει απο πυομητρα και ποτε δεν ξερεις ποτε θα συμβει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blackfairy1986

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη blackfairy1986
H blackfairy1986 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 5 γάτες . Έχει γράψει 31 μηνύματα.

H blackfairy1986 έγραψε στις 15:33, 25-02-12:

#6
Πουπουλίνα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..αλλά όπως προείπα δεν έχω καθόλου χρηματα, είμαι άνεργη εδώ και 4 χρόνια. Φυσικά και ξέρω πως πρέπει να στηρωθεί, αν είχα τα χρήματα θα το είχα κάνει ήδη εδώ και ένα χρόνο.. επί ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω και για κάποιον κτηνίατρο αν ξέρετε που παίρνει λιγότερα χρήματα...ώστε να έχω την δυνατότητα να την πηγαίνω...σε περιοχές Πειραιά/Κερατσίνι. Η δικιά μου πήρε 30 Ευρώ για τα εμβόλια μόνο, ούτε χαπάκι και αμπούλα τα πήρα εγώ, όπως επίσης για κάποιο λόγο αποφεύγει να κάνει εξετάσεις..ήξερα πως πρέπει να κάνει γενικές σαν μωράκι και όταν της το είπα να τα κάνω πακέτο με τα πρώτα εμβόλια τότε που οκ εγώ δεν είχα λεφτά αλλά τότε μπορούσε να με βοηθήσει οικονομικά η μάνα μου, τώρα όμως όχι τέσπα μου χε πει λοιπόν η κτηνίατρος αυτά είναι περιττά, την είδα και είναι εντάξυ.. τώρα τι να πω...α επίσης επί επίσκεψη παίρνει 20 ευρώ οπότε αν ξέρετε κάποιον που να πέρνει 10 με 15 και να κάνει όμως και δουλειά, όχι μόνο να καμαρώνει, ας μου πει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Selina Kyle : 27-02-12 στις 15:58. Αιτία: Δυσανάγνωστο μήνυμα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πουπουλίνα

Supervisor

Το avatar του χρήστη Πουπουλίνα
H Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 3 γάτες (3 έχουν περάσει από τα χέρια της) . Έχει γράψει 37,673 μηνύματα.

H Πουπουλίνα προστατευω τη φυση και τα ζωα=πολιτισμος έγραψε στις 15:39, 25-02-12:

#7
Αρχική Δημοσίευση από blackfairy1986
Πουπουλίνα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..αλλά όπως προείπα δεν έχω καθόλου χρηματα, είμαι άνεργη εδώ και 4 χρόνια. Φυσικά και ξέρω πως πρέπει να στηρωθεί, αν είχα τα χρήματα θα το είχα κάνει ήδη εδώ και ένα χρόνο.. επί ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω και για κάποιον κτηνίατρο αν ξέρετε που παίρνει λιγότερα χρήματα...ώστε να έχω την δυνατότητα να την πηγαίνω...σε περιοχές Πειραιά/Κερατσίνι. Η δικιά μου πήρε 30 Ευρώ για τα εμβόλια μόνο, ούτε χαπάκι και αμπούλα τα πήρα εγώ, όπως επίσης για κάποιο λόγο αποφεύγει να κάνει εξετάσεις..ήξερα πως πρέπει να κάνει γενικές σαν μωράκι και όταν της το είπα να τα κάνω πακέτο με τα πρώτα εμβόλια τότε που οκ εγώ δεν είχα λεφτά αλλά τότε μπορούσε να με βοηθήσει οικονομικά η μάνα μου, τώρα όμως όχι τέσπα μου χε πει λοιπόν η κτηνίατρος αυτά είναι περιττά, την είδα και είναι εντάξυ.. τώρα τι να πω...α επίσης επί επίσκεψη παίρνει 20 ευρώ οπότε αν ξέρετε κάποιον που να πέρνει 10 με 15 και να κάνει όμως και δουλειά, όχι μόνο να καμαρώνει, ας μου πει...
Σε καταλαβαινω απολυτα.Απλα και εμεις πως μπορουμε να ξερουμε αν εχει πυομητρα;Δεν ειμαστε γιατροι,ουτε πιστευω πως αυτο μπορει καποιος να το καταλαβει ετσι,χωρις να γινει εξεταση απο κτηνιατρο.
Για κτηνιατρους δες εδω.Αυτοι με τα γαλαζια γραμματα κανουν ειδικες τιμες για αδεσποτα βεβαια,αλλα οκ..πες οτι ειναι αδεσποτο το γατακι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Selina Kyle : 27-02-12 στις 15:58. Αιτία: Quote: Δυσανάγνωστο ποστ
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blackfairy1986

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη blackfairy1986
H blackfairy1986 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 5 γάτες . Έχει γράψει 31 μηνύματα.

H blackfairy1986 έγραψε στις 19:24, 25-02-12:

#8
Πουπουλίνα ευχαριστώ και πάλι. Φυσικα δεν είπα πως θα μου πείτε αν είναι πυομητρα απλά ρώτησα αν ξέρει κάποιος για τον εμετό.. Κάθε πότε κάνει μια γάτα; πχ εμένα είχε να κάνει για τις τριχόμπαλες ένα μήνα και έκανε δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα και μια τώρα. Μπορώ να το θεωρήσω αυτό κάποιο σύμπτωμα ή όχι; Αυτό εννοώ. Η γιατρός που μίλησα μου πε όχι, αλλά δεν με κάλυψε αυτή η απάντηση και δεν ήθελε να την δει γιατί δεν το θεώρησε σύμπτωμα..βασικά αυτό που πα ότι δεν είναι απαραίτητο λέει να την δω δεν θεωρούνται συμπτώματα μου λέει αυτά...απλά ρωτάω για να ξέρω να την δω και εγώ πως τα πάει και αν δω ότι συνεχίζει κάτι μη φυσιολογικά να την πάω αλλού.. Αλλά και να ξέρω αν αγχώνομαι για το τίποτα γιατί βασικά αυτό μου πε...ότι μην αγχώνεσαι.. Σε νερό την έλεγξα, ολα καλά και στο φαί όλα καλά, απλά λέω η αλλαγή στους οίστρους μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωμα..τέλος πάντων εγώ την πήρα πάλι αυτήν στο κινητό σήμερα και μου πε να την αφήσω να ηρεμήσει απλά και ότι να της αλλάξω τον τροφή, να της δώσω εκείνη που έτρωγε και να της δώσω και το χαπάκι για τα ενδοπαράσιτα, γιατί είναι καιρός της και ότι θα είναι μια χαρά. Θα το κάνω και θα φροντίσω να μην βγω από το σπίτι ή να την αφήσω μόνη της για κανα δύο βδομάδες και αν δω ότι μου κανει πάλι εμετό και την άλλη εβδομάδα ότι κάτι δεν πάει καλά θα πάω σε άλλο κτηνίατρο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Selina Kyle : 27-02-12 στις 16:13. Αιτία: Δυσανάγνωστο ποστ
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

nikkos (Νίκος)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη nikkos
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει 2 γάτες (αρκετές έχουν περάσει από τα χέρια του) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα.

O nikkos έγραψε στις 20:17, 25-02-12:

#9
Η γάτα σου ειναι ενάμιση έτους και σε οίστρο, με τα συμπτώματα που περιγράφεις πρέπει φυσικά να πάει σε γιατρό.
Να ρωτήσω κάτι, μήπως κάποια στιγμή της είχες δώσει αντισυλληπτικά χάπια ή δεν βγαίνει από το σπίτι??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blackfairy1986

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη blackfairy1986
H blackfairy1986 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 5 γάτες . Έχει γράψει 31 μηνύματα.

H blackfairy1986 έγραψε στις 21:51, 25-02-12:

#10
Όχι δεν βγαίνει από το σπίτι... σήμερα της έδωσα από την αγαπιμενη της τροφή που τρώει συνήθως και όντως παρατήρησα αυτό που μου και η κτηνίατρος ότι η αναπνοή ήταν από την τροφή γιατί η αλήθεια η άλλη μύριζε απαίσια σε γιατρό θα την πάω από βδομάδα που θα πληρωθεί η μητερα μου,αλλα όχι στην ίδια γιατί δεν την βλέπω και πολύ πρόθυμη... αν και πριν λίγο μου ρίξε δυο καλέσματα και ειδα και έναν κιριουλι να περιφέρεται στην αυλή του σπιτιού αλλα αυτή δεν βγαίνει έξω ποτε όπως και να χει δεν την αφήνω... επίσης μιας φίλης η μαμά που χει πολλές gates και έχει στείρωση μονο της αρσενικές λόγο οικονομικόν μου pe πως παίζει ρολο η θερμοκρασία του χώρου και η αλλαγές θερμοκρασίας.. πχ εμενα το καλοκαίρι δεν μου κάνει οίστρους μονο χειμώνα αλλα μέχρι πρόσφατα την είχα να περιφέρεται σαλόνι και τα σχετικά που δεν έχει τρομερή ζεστη ενώ τώρα λόγο πολύ κριού τους δυο τελευταίους μήνες την είχα στο δωμάτιο και κοιμάται αγκαλιά με το καλοριφέρ.. οποτε λόγο ζεστης ψυλοτρελαθηκαν οι οιστροι της, το χε πάθη λέει και αυτή με μια θηλύκια.. τώρα τι να πω.. τώρα που άνοιξε ο καιρός δυο μέρες την αφίσα λίγο να κυκλοφορήσει στο σπίτι και σήμερα για πρώτη γκόρα μου κανε κάλεσμα οποτε τι να πω.. πάντως μια φορα tga την πάω σε κάναν άλλον να δω.. αλλα δυστυχώς πρέπει να περιμένω να πληρωθεί η μιτερα μου. Το μονο λοιπόν σαν σύπτωμα τώρα είναι να δω αν θα κάνει εμετό αν δεν κάνει μέχρι να την πάω τότε ίσως να any όλα καλά και τσάμπα αγχώθηκα... Αν έχω νεότερα θα σας γράψω πάλι ευχαριστώ παιδιά..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 25-02-12 στις 22:01. Αιτία: Απαγορευονται τα greeklish
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ceres Victoria

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Ceres Victoria
H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. . Έχει γράψει 5,974 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε στις 22:54, 25-02-12:

#11
Αν η γατούλα είναι κεφάτη, τρώει, πίνει, παίζει κανονικά και γενικά η συμπεριφορά της και η ρουτίνας της δεν έχει αλλάξει, δεν θα ανησυχούσα για μερικούς εμετούς. Οι εμετοί μπορεί να οφείλονται σε χίλιους δυο παράγοντες. Αν οι εμετοί έγιναν με διαφορά ημερών, τότε μάλλον δεν είναι κάτι σοβαρό. Αν όμως κάνει εμετό αρκετές φορές την ημέρα και δεν τρώει ή είναι πεσμένη, τότε σίγουρα θα ανησυχούσα. Αν η γατούλα σου είχε πυομήτρα μάλλον θα την είχες πάει στον κτηνίατρο μέχρι τώρα γιατί θα είχες παρατηρήσει και άλλα συμπτώματα. Οι εμετοί με τριχόμπαλες περιλαμβάνουν υγρά του στομάχου και μάζα τριχών που έχουν κυλινδρική μορφή. Ενίοτε μπορεί να περιλαμβάνουν και τροφή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blackfairy1986

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη blackfairy1986
H blackfairy1986 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 5 γάτες . Έχει γράψει 31 μηνύματα.

H blackfairy1986 έγραψε στις 01:57, 26-02-12:

#12
Πουπουλίνα σόρρυ πριν για τα γκρικλις και ευχαριστώ για τη διόρθωση. Βλέπετε γράφω από το κινητό και εκείνη την ώρα ούτε καν το είδα ότι έγραφα με γκρίκλις...

Σε ευχαριστω. victoria....ναι κοίτα για τους εμετούς δεν ανησύχησα τόρο πολύ απλά ήθελα να βεβαιωθώ και για το τι όψη έχουν γιατί ξέρω πως όταν φεύγουμε και μένει μόνη της πάντα όταν γυρίζουμε ή θα έχει κάνει εμετό ή όυρηση σε κανένα χαλί κάτι...ή καμιά φορά δαγκώνει..αλλά κυρίως επειδή δεν ξέρω, με έχει πάρει χαμπάρι ότι ο εμετός είναι το μόνο που θα μου τραβήξει την προσοχή, ίσως γι' αυτό κάνει συνήθως αυτό...σπάνια μένει μόνη της σπίτι, μια φορά την εβδομάδα και πολύ λέω..οπότε.. αλλά επειδή μου κανε τα περίεργα αυτά με τον οίστρο γι' αυτό κόλλησα. Αλλά από διάθεση μύγα να δει, τρέχει σαν παλαβή. Πριν καμιά ώρα παίζαμε με ένα κορδονάκι..και όποτε της κουνήσεις κάτι τρέχει να παίξει.. και φαγάλι σήμερα από την τροφή που της αρέσει που της έβαλα από το πρωί έφαγε παραπάνω από μισό μπωλάκι και τσίμπησε και ένα κοματάκι μοσχάρι που έφτιαχνα το μεσημέρι. Νερό λίγα πράγματα, βασικά επειδή της το χα μετρημένο από το πρωί να βλέπω να ήπιε 70 μλ με το ζόρι, με το πολύ ζόρι. Να έχει κινηθεί και αρκετά, σήμερα έπαιξε, έτρεξε...οπότε νομίζω μια χαρά. Σίγουρα και πυόμητρα να ναι δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο ντεφάκτο, δεν το συζητώ αν ήταν τοσο δα επείγον δεν θα το συζητούσα και θα την είχα πάρει και
θα δανειζόμουνα στην τελική..αλλά αφού και η κτηνίατρος επέμεινε ότι δεν ήταν ανάγκη να της την πάω και αφού την βλέπω μια χαρά τώρα..θα την πάω όταν πληρωθεί η μαμά, τι να κάνω..απλά επειδή γενικώς την βλέπω πολύ χαλαρή και την κτηνίατρο, γι' αυτό θα την πάω και σε άλλον να ακούσω και μια άλλη γνώμη..αλλά καλό είναι να το ψάχνουμε με το πρώτο σημάδι για να το προλαβαίνουμε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Selina Kyle : 27-02-12 στις 15:22. Αιτία: Δυσανάγνωστο μήνυμα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blackfairy1986

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη blackfairy1986
H blackfairy1986 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 5 γάτες . Έχει γράψει 31 μηνύματα.

H blackfairy1986 έγραψε στις 02:14, 26-02-12:

#13
Ααα και εμετο ναι δεν μου χει κανει ποτέ δύο φορές την ιδια μερα.. μονο μια φορα μου χε κανει σε κατι τριχομπαλες που χαν κολλήσει στο λεμουδακι της γιατι έπεφτε η γουνα εκείνη την περιοδο και να καταλαβεις κρεμονταν τριχουλες απο το στομα και τις τράβηξα και βγηκε και μπαλιτσα μαζι, μικρη βεβαια.. αλλα μιλαμε ενα χρονο πριν.. τωρα οχι μονο την προηγουμενη εβδομαδα, μια την μια μερα και μια την επομενη που και της δυο αυτές μερες ειχε μείνει μονη της και προχθες που γύρισα απο μια φιίλη 7 μερες μετα ακριβώς για να καταλαβεις. Με το που ερχομαι αλλαζω, ερχεται διπλα μου με κοιταει και μετα παει στο χαλακι και τα κανει... ααα και να σημειώσω ποτε δεν εχει κανει οσο λύπω με το που θα ερθω θα ρθει και θα μου τα αφήσει δωρο καλωσορισματος... απλα ξερεις εκείνη την ωρα τα βαλα ολα μαζί και με την ανασα που μιριζε αλλα τωρα με την αλλη τροφη μυρίζει οπως παντα απλα τροφη ξερεις που μενει .. η αλλη μυριζε απαισια χωρις να την εχει φαει σκεψου κιολας βρεγμενη και να χει μείνει και στα δοντια που οσο να πεις κατι μενει;Ε οκ διαβασα και αυτα για την πυομητρα και κατι μου κανε... δεν θελει και πολυ. . μαλλον ειμαι λιγακι υπερβολικη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Selina Kyle : 27-02-12 στις 15:10. Αιτία: Δυσανάγνωστο μήνυμα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ceres Victoria

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Ceres Victoria
H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. . Έχει γράψει 5,974 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε στις 05:02, 26-02-12:

#14
Κοίτα, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια σημάδια για να προλαβαίνουμε καταστάσεις. Από την άλλη όμως, πρέπει να προσέχουμε τι διαβάζουμε γιατί μπορεί να γίνουμε υπερβολικοί και να ανησυχούμε χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Ο εμετός μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλές αιτίες. Μπορεί να οφείλεται ακόμα και στην τροφή ή στον τρόπο που τρώει. Το ότι έχει οίστρο δεν σημαίνει ότι έχει και πυομήτρα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω όμως κάτι. Η γάτα τρέφεται με ξηρά τροφή; Αν ναι, την δίνεις μουσκεμμένη σε νερό; Τι γάτα έχεις; Με μακρύ τρίχωμα ή κοντό; Μαδάει αυτόν τον καιρό; Συνηθίζει να τρώει ξένα αντικείμενα, πχ κλωστές, λαστιχάκια, κορδόνια, κτλ; Οι εμετοί που έκανε πώς ήταν (χρώμα, υφή, μυρωδιά);

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να γνωρίζεις καλά την γάτα σου. Με τον όρο "γνωρίζεις" εννοώ να μπορείς να καταλάβεις πως φέρεται η γάτα σου όταν είναι υγιής ώστε να είσαι σε θέση να εντοπίσεις αμέσως κάποιο πρόβλημα. Να παρατηρείς δηλαδή πόσο τρώει, πόσο πίνει, αν πηγαίνει κανονικά στην άμμο της, αν έχει κέφια, αν κοιμάται περισσότερο από ότι συνήθως, αν μαδάει, αν νιαουρίζει περισσότερο ή με διαφορετικό τρόπο, κτλ. Την καθημερινή της ρουτίνα δηλαδή. Φυσικά πρέπει να δίνεις σημασία και στον οίστρο γιατί τότε αλλάζει εντελώς η συμπεριφορά της και μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα που ίσως σε ανησυχίσουν (πχ ανορεξία).

Αν η γάτα σου έκανε περιστασιακούς εμετούς όπως λες και αν συνεχίζει να είναι κεφάτη, δηλαδή να μην έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή πάνω της, τότε θα τολμήσω να σου πω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα (δεν είμαι κτηνίατρος βέβαια). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την παρατηρείς για τυχόν άλλα συμπτώματα. Έχε τον νου σου στην γάτα, αλλά μην αγχώνεσαι. Αν δεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε πήγαινέ την στον κτηνίατρο για να δει αν είναι εντάξει

Αν πήγαινα τον δικό μου γάτο στον κτηνίατρο κάθε φορά που έκανε εμετό, θα είχε βγει πρόωρα στην σύνταξη ο κτηνίατρος και θα έκανε διακοπές στις Μπαχάμες τώρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blackfairy1986

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη blackfairy1986
H blackfairy1986 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 5 γάτες . Έχει γράψει 31 μηνύματα.

H blackfairy1986 έγραψε στις 12:43, 26-02-12:

#15
Χαχαχαχα όντως εχεις δικιο... Η γατουλα μου τρώει παντα ξηρά τροφη και μαλιστα εχουμε θεμα μονο με μια μαρκα (οχι πανακριβη απλα εχει 7 ευρώ η δικιλη και στο σουπερμαρκετ που ψωνιζω ειχαν βαλη μισοτιμης 3.30 ευρώ την δικιλη μιας εξισου καλης μαρκας/ βασικά στα φόρουμ απο οτι βλεπω τις εχουν στην ιδια κατηγορια). Τελος παντων της ειχα ξαναδώσει τετοια τροφη οταν ηταν πολυ μικρή αλλα ηταν και αυτή γευση κοτοπουλο νομίζω και δεν παρατήρησα τιποτα τρομερό.. Αυτή τωρα ηταν με ψαρι και μυριζε ασκημα.. αλλα την πρωτη μερα μου κανε ναζια την αλλη την ετρωγε κανονικα και συνεχισε να τρώει αλλα ξερεις, με παραπονα ... τελος παντων ειχα λιγη απο την παλια και ομολογω απο εχθες εχει πεσει με τα μουτρα.. επισης αν θα φαη καμια φορα κανα μεζε κοτοπουλο η μοσχαρι οταν ψήνω κατι πριν βαλω άλας και μπαχαρικα και τετοια τα βαζω ολα στο τελος για να μπορω να της δινω.. αλλα μια με δυο φορες το μήνα αν θα φαει.. Η ρατσα ειναι ευρωπαϊκή κοντοτριχη οχι καθαρόαιμη φυσικα, αδεσποτάκι ηταν.. και ο εμετος ειχε κοματακια τροφης και προσπαθησα να δω αν ενα μαυρο σημείο ηταν τριχομπαλα αλλα δεν μπορεσα να διακρινω.. απο οσμή μύριζε οπως ο εμετος που κανε παντα... δεν μπορω να πω οτι μύριζι και ιδιαίτερα.. και οσο για τριχες, ναι μαδάει και αυτό ειναι κατι που ειδα τωρα γιατι στο βουρτσισμα λογω χρωματος τις βουρτσας δεν ειδα κατι αλλα τωρα την πήρα αγκαλιά και ξέρεις με το χερι λιγο την ετριψα να δω.. και εγινε το χερι μου γουνατο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Selina Kyle : 27-02-12 στις 15:00. Αιτία: Δυσανάγνωστο ποστ
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blackfairy1986

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη blackfairy1986
H blackfairy1986 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 5 γάτες . Έχει γράψει 31 μηνύματα.

H blackfairy1986 έγραψε στις 13:00, 26-02-12:

#16
Σορρυ για τα διπλα μηνιματα αλλα στο κινητό δεν βλεπω τη γραφω οποτε πρεπει να γραφω και δεύτερο μηνυμα αν δεν με φτανει ο χωρος.. Την εχω παρατηρήσει σε θεμα συμπεριφορας και γιαυτο ανησύχησα στο θεμα του οίστρου γιατι ηταν κατι που δεν ειχαμε ξαναδεί.. αλλα τωρα δεν την αφήνω σε πολλή ζεστη ουτε σε πολύ κρύο απο προχθες και απο χθες την βλεπω να μου τριβεται οπως πρώτα. Μου ριξε και δυο καλεσματια εχθες η προχθες (δεν θυμάμαι) μου κανει και το νιαουρισμα του τύπου: "Που πας;" οταν φευγω απο ενα σημείο και παω σε αλλο ειδικά αν φευγω απο το δωματιο που χει ελαφρα πιο ζεστη... αυτά μου τα κανε παντα στους οιστρους απλα ακομα δεν εχει την διαθεση για αναζήτηση οπως πρώτα... πρώτα το βραδυ οταν την επιανε ανεβαινε σε καρεκλες, σιφονιερες και νιαουριζε δυνατα ομως.. τωρα μου κανε εχθες/προχθες που σου γραψα δυο δυνατα αλλα δεν μπήκε στον κοπο να ανέβει πουθενα και ουτε το συνεχισε. Έριξε δυο "νιαου" μπροστα στην πορτα της αυλης οπως ηταν κλειστή, είδα και ενα γατουλη να ερχεται προς την αυλή μας, βασικα με το που ακουει το "μιαου" της δικιας μου ακουσα και μια αλλη και πήγα στο τζαμι και ειδα ενα αρσενικουλι που κυκλοφορεί στη γειτονια.. απλα πριν μια εβδομαδα που ξεκινησαν οι οιστροι δεν ειχε καμια σχεση με παλια. Κρυβοταν, μου κανε: " γγρρρ μιαρ" μονο αν την επιανες .. τωρα οκ μαλλον ηταν η θερμοκρασια και το οτι ηταν διπλα στο καλοριφερ σε συνδιασμο με την τροφη που δεν της αρεσε και που μύριζε και ασκημα ε αγχώθηκα τζαμπα.. θα την αφήσω να την δω θα την παω και σε εναν αλλον που μου σύστησαν να σιγουρευτώ και οκ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Selina Kyle : 27-02-12 στις 15:11. Αιτία: Δυσανάγνωστο ποστ
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ceres Victoria

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Ceres Victoria
H Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. . Έχει γράψει 5,974 μηνύματα.

H Ceres Victoria censored έγραψε στις 21:52, 26-02-12:

#17
παρατήρησέ την και αν δεις ότι αλλάζει κάτι επάνω της πήγαινε την στον κτηνίατρο. Προς το παρόν εγώ πάντως δεν θα ανησυχούσα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Guest00015

Guest

Το avatar του χρήστη Guest00015
. Έχει γράψει n/a μηνύματα.

O Guest00015 έγραψε στις 03:08, 09-08-19:

#18
Η πυομήτρα θεραπεύεται;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Aleksa

MyCat Moderator

Το avatar του χρήστη Aleksa
H Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει 1 γάτα (3 έχουν περάσει από τα χέρια της) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 18,790 μηνύματα.

H Aleksa έγραψε στις 06:48, 09-08-19:

#19
Δες πρώτο ποστ του θέματος.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους