Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 96,164 εγγεγραμμένα μέλη και 713,935 μηνύματα σε 22,527 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 225 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Κλειστό Θέμα

Το παρόν θέμα είναι κλειδωμένο! Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό.

Αλλεργία στις γάτες: πού οφείλεται, πώς αντιμετωπίζεται;

Αλλεργία στις γάτες: πού οφείλεται, πώς αντιμετωπίζεται;
Αλλεργία στις γάτες: πού οφείλεται, πώς αντιμετωπίζεται;
Δημοσιεύτηκε από aretha
11-07-07
Αλλεργία στις γάτες: πού οφείλεται, πώς αντιμετωπίζεται;

Γάτες και αλλεργίες: πόσα από αυτά που ακούμε είναι αλήθεια και πόσα όχι; Είναι απαγορευτικό για τους ασθενείς με αλλεργίες να έχουν κατοικίδιο;

Πώς και γιατί προκαλούν αλλεργία οι γάτες;

Ένα ποσοστό γύρω στο 10% του συνολικού πληθυσμού παρουσιάζει αλλεργία στα ζώα, ενώ στους ασθενείς με άσθμα το ποσοστό αυξάνεται στο 20-30%. Τα ζώα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες με τα νεκρά κύτταρα του δέρματός τους, το σάλιο ή και το ούρο τους. Αυτά περιέχουν μόρια πρωτεϊνών που εισέρχονται στο σώμα μας είτε με την εισπνοή, είτε μέσω των βλεννογόνων των ματιών και της μύτης. Σε άτομα με αλλεργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα εκλαμβάνει λανθασμένα τις πρωτεΐνες αυτές ως εισβολείς και παράγει ένα αντίσωμα που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE), η οποία με τη σειρά της προκαλεί την παραγωγή ισταμίνης. Η ισταμίνη προκαλεί διόγκωση των βλεννογόνων ιστών της μύτης, των ματιών και των ιγμορείων, δημιουργώντας έτσι όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας (μύτη και μάτια που τρέχουν, φτάρνισμα, δύσπνοια κ.λπ.).

Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, οι τρίχες των ζώων δεν είναι σημαντικός αλλεργιογόνος παράγοντας από μόνες τους. Τα προβλήματα που τυχόν δημιουργούν οι τρίχες στους αλλεργικούς οφείλονται κυρίως στο ότι μεταφέρουν τους αλλεργιογόνους παράγοντες που αναφέρθηκαν προηγουμένως (δέρμα, σάλιο, ούρο), καθώς και άλλα αλλεργιογόνα, άσχετα με το ζώο (σκόνη, γύρη κ.ά.). Επομένως, όσον αφορά τις αλλεργίες, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μακρύτριχες και κοντότριχες γάτες, καθώς τα αλλεργιογόνα παράγονται από όλες, ακόμα και από τις άτριχες γάτες, σε ίσες ποσότητες. Ωστόσο, ο τύπος των πρωτεϊνών μπορεί να διαφέρει από γάτα σε γάτα, έτσι υπάρχει πιθανότητα κάποιος να είναι αλλεργικός σε ορισμένες γάτες αλλά όχι σε ορισμένες άλλες.

Δυστυχώς, οι αλλεργίες σε ζώα είναι αρκετά συνηθισμένες, ενώ παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα. Πρόσφατες έρευνες πάντως, έχουν δείξει ότι παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα έχουν μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τέτοιες αλλεργίες.

Έχω αλλεργία... Πρέπει να δώσω τη γάτα μου;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε αλλεργιολόγο και να κάνετε ένα τεστ, με τη βοήθεια του οποίου θα ανακαλύψετε σε ποιες ακριβώς ουσίες έχετε αλλεργία. Πολλές αλλεργίες (π.χ. στη γύρη, στα ακάρεα της σκόνης) έχουν τα ίδια συμπτώματα με τις αλλεργίες στα κατοικίδια.

Δυστυχώς, η εύκολη λύση για τους περισσότερους γιατρούς είναι να προτείνουν αμέσως την «έξωση» της γάτας, χωρίς καν να βεβαιωθούν ότι αυτή αποτελεί την αιτία της αλλεργίας. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα που δεν φημίζεται για τη ζωοφιλική συνείδηση των κατοίκων της (γιατρών και μη). Προσπαθήστε λοιπόν να βρείτε κάποιον φιλόζωο αλλεργιολόγο που θα έχει πιο ανοιχτό μυαλό και θα μπει στον κόπο να εξετάσει μαζί σας τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι απαραίτητο να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας ζωάκι. Η συμβίωση με το κατοικίδιό σας είναι δυνατή, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται σχολαστικά ορισμένοι κανόνες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις ΗΠΑ περίπου το 1/3 των ατόμων με αλλεργία στις γάτες (περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι) ζουν με μία ή περισσότερες γάτες μέσα στο σπίτι.

Πώς μπορούμε να συμβιώσουμε χωρίς προβλήματα;
 • Αποκλείστε μια περιοχή του σπιτιού, κατά προτίμηση την κρεββατοκάμαρα, καθώς εκεί περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας στο σπίτι. Η γάτα δεν θα πρέπει να μπαίνει ποτέ στην κρεββατοκάμαρα, ενώ τα σκεπάσματα θα πρέπει να αερίζονται καθημερινά. Μια καλή επένδυση είναι η αγορά ειδικών υποαλλεργικών καλυμμάτων για το στρώμα του κρεββατιού και τα μαξιλάρια.
 • Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα υφάσματα στο σπίτι, καθώς συγκρατούν μεγάλες ποσότητες αλλεργιογόνων. Αποφύγετε τα χαλιά, τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια και προτιμήστε δερμάτινους καναπέδες αντί για υφασμάτινους και περσίδες αντί για κουρτίνες.
 • Τοποθετήστε πλενόμενες κουβερτούλες στα μέρη που περνά τον περισσότερο χρόνο της η γάτα. Πλένετέ τις συχνά σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Καθαρίζετε σχολαστικά όλες τις επιφάνειες του σπιτιού. Αν κάνετε εσείς την καθαριότητα, φορέστε μια μάσκα για να μην εισπνεύσετε σκόνη. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ξεσκόνισμα των καλοριφέρ, καθώς με το ζεστό αέρα τα μόρια σκόνης θα κυκλοφορήσουν σε όλο το σπίτι. Επενδύστε σε μια καλή ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Arresting), το οποίο θα πρέπει να αντικαθίσταται συχνά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 • Βουρτσίζετε τη γάτα συχνά, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Αν είναι δυνατόν, είναι προτιμότερο να αναθέσετε το βούρτσισμα σε ένα μη αλλεργικό μέλος της οικογένειας. Μετά από το βούρτσισμα, περάστε το τρίχωμά της με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων δέρματος και σάλιου. Ακόμα καλύτερα θα είναι να πλένετε τη γάτα σας μια φορά το μήνα, καθώς αυτό έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
 • Πλένετε τα χέρια σας αφού χαϊδέψετε ή παίξετε με τη γάτα ή αφού αγγίξετε τα παιχνίδια ή τις κουβέρτες της. Ποτέ μην φέρνετε τα χέρια σας στο πρόσωπό σας, ιδιαίτερα στα μάτια, πριν τα πλύνετε.
 • Η δράση των αλλεργιογόνων είναι συσσωρευτική: άτομα που εκτίθενται σε σκόνη, γύρη, καπνό τσιγάρου κ.λπ. γίνονται περισσότερο ευαίσθητα και στα κατοικίδια. Μην καπνίζετε (τουλάχιστον όχι μέσα στο σπίτι), αερίζετε συχνά και επαρκώς όλα τα δωμάτια του σπιτιού, όλες τις εποχές του χρόνου, αλλάζετε συχνά τα φίλτρα των κλιματιστικών και επενδύστε σε έναν ιονιστή αέρα, τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα. Εξασφαλίζοντας καθαρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, αυξάνετε τις αντοχές του οργανισμού σας στους αλλεργιογόνους παράγοντες.
 • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να σας συστήσει κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα για τη γάτα, πλούσιο σε λιπαρά οξέα, το οποίο θα βελτιώσει την υγεία του δέρματός της, μειώνοντας την ξηροδερμία και επομένως τα νεκρά κύτταρα.
Απευαισθητοποίηση
Σε περιπτώσεις ατόμων που είναι αλλεργικά σε μια μόνο ουσία, είναι δυνατή η δραστική μείωση των συμπτωμάτων με τη μέθοδο της απευαισθητοποίησης. Η διαδικασία συνίσταται στην ελεγχόμενη χορήγηση του αλλεργιογόνου παράγοντα μέσω ενέσεων, προκειμένου το ανοσοποιητικό σύστημα να «συνηθίσει» σε αυτόν και να σταματήσει να του επιτίθεται. Συνήθως χρειάζεται μία δόση κάθε εβδομάδα για διάστημα ορισμένων εβδομάδων ή και μηνών, ανάλογα με την περίπτωση, και στη συνέχεια, μία δόση το μήνα. Η απευαισθητοποίηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 4 ή 5 χρόνια. Η ανταπόκριση στη θεραπεία αυτή διαφοροποιείται σημαντικά από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Θα πρέπει πάντοτε να γίνεται υπό την επίβλεψη ειδικού αλλεργιολόγου.
Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη aretha
Επιφανές Μέλος
Εγγραφή: 01-07-2007
Ηλικία: 43
Μηνύματα: 6,028

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
References
Mayo Clinic: Pet Allergy
The Cat Site: Living with Cat Allergy
PetEducation.com: Human Allergies to Cats
American College of Allergy, Asthma & Immunology: Public Education � Pet Allergy
The Humane Society of the United States: Allergies to Pets
Net Doctor: Pet Allergies
  #1  
By Subject to change on 20-07-07, 13:00
Ευχαριστούμε aretha! Πολύ χρήσιμο άρθρο και ιδιαίτερα προσεγμένο (η μόνη διόρθωση που χρειάστηκε να κάνω ήταν στη γραμματοσειρά!!)
Μπράβο!!
  #2  
By Κατερίνα on 20-07-07, 14:54
Πολύ καλό Αλίκη!!! :up:
  #3  
By kitsoyla on 20-07-07, 14:56
καταπληκτικό το άρθρο σου και πόλυ χρήσιμο:up:
  #4  
By aretha on 20-07-07, 15:00
Ευχαριστώ!
Μισέλ, η γραμματοσειρά μάλλον μου ξέφυγε στο copy-paste
Το άρθρο είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στη φίλη μου τη Δάφνη (που έχει να'ρθει σπίτι μας από τότε που πήραμε την Αρήθα, λόγω αλλεργίας)
  #5  
By mimikaki on 20-07-07, 15:04
Μπράβο Αλίκη!!!:up: :up:
Έχω βρεί και αυτά τα προιόντα που βοηθάνε στην αντιμετώπιση της αλλεργίας εδώ
  #6  
By cris on 21-07-07, 10:15
Πολύ καλό άρθρο΄και σίγουρα χρήσιμο!!
Εμείς έχουμε τον αδερφό μου που έχει όλων των ειδών τις αλεργίες και φυσικά παρουσίασε και στον γατούλι μας. Για καλή μας τύχη έγινε φυσική απευαισθητοποίηση μέσα σε τρείς εδβομάδες
  #7  
By Evelia on 21-07-07, 14:42
Mπράβο Aretha πάρα πολύ χρήσιμο το άρθρο σου για όλους εμάς που αγαπάμε τα ζώα και πρέπει να υποδεχόμεστε αγαπημένους αλεργικούς. Μας άνοιξες τα μάτια!
Εvelia
  #8  
By EVGENIA on 14-08-07, 13:09
Συγχαρητήρια! Ιδιαίτερως ενδιαφέρον άρθρο.
  #9  
By Ismini on 31-08-07, 06:32
Σκύλοι, γάτες και αλλεργίες!

Μετά απο 7 χρόνια έρευνας, αποδείχτηκε για πρώτη φορά επιστημονικά κάτι που όλοι υποψιαζόμασταν:
Σε παιδιά που στο πρώτο έτος της ηλικίας τους είχαν επαφή με έναν ή περισσότερους σκύλους και γάτες στο περιβάλλον τους, είχαν 45 % λιγότερες πιθανότητες να εμφανιστούν θετικά σε στις σχετιζόμενες αλλεργίες από ότι τα παιδιά που δεν είχαν καμία επαφή με αυτά τα αλλεργιογόνα. Στην έρευνα αυτή, παρακολουθήθηκαν 474 παιδιά απο την εμβρυακή ηλικία εώς και 7 ετών.
Αυτή η έρευνα θεωρείται απο τους επιστήμονες θεμέλιος λίθος στην μελέτη για την αντιμετώπιση πολλών αλλεργιών που ταλαιπωρούν παιδιά αλλά και ενήλικες. Πολλά πανεπιστήμια και οργανισμοί έχουν ξεκινήσει πλέον παρόμοιες έρευνες που σχετίζονται με την έκθεση σε αλλεργιογόνα απο τους πρώτους μήνες ζωής ενός παιδιού.
Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία τα αποτελέσματα και αυτών των ερευνών που καλούνται να αποδείξουν και σε άλλες περιπτώσεις αλλεργιογόνων (όπως π.χ. η γύρη ή τα φυστίκια) ότι η αποστειρωμένη ζωή στην πόλη, μακριά απο την φύση, αποδιοργανώνει το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλώντας ποικίλλες αλλεργίες.
Πηγή: "Harvard Medical School's Consumers Health Information" https://www.intelihealth.com/IH/ihtIH/EMIHC251/333/21343/455934.html?d=dmtICNNews
https://www.parents.gr/health/?sid=97
  #10  
By mperr7 on 18-09-07, 18:56
Εγώ και η αλλεργία μου...ο γάτος μου!

Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για το φοβερό άρθρο.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική μου εμπειρία. Δεν μεγάλωσα με ζώα αλλά από τα 12 περίπου πάντα είχαμε γάτα στο σπίτι. Ξαφνικά γύρω στα 22, κι ενώ είχα γάτα στο σπίτι, απέκτησα αλλέργια σ' αυτά τα πανέμορφα πλασματάκια. Δεν συζητώ την ταλαιπωρία που τράβηξα από γιατρούς σε γιατρούς και τα τεστ που έκανα για ν' αποδειχτεί ότι δεν είχα μόνο αλλεργία στις γάτες, στους σκύλους αλλά και στην σκόνη, στη γύρη κλπ. Το δε τεστ για τις γάτες έδειξε τον υψηλότερο δείκτη αλλεργίας, πιο υψηλός δεν υπάρχει. Αυτονόητο να μου πουν οι γιατροί να διώξω κάθε γάτα από κοντά μου. Δεν το συζητούσα καν να διώξω τον τότε γάτο μου. Τί θα ήταν η αλλεργία μπρος στην κατάθλιψη που θα πάθαινα αν έμενα μόνή; Βέβαια ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με εισπνοές, κορτιζόνες και σπειρομετρήσεις. Δυστυχώς έχασα τον γατούλη μου κι έτσι οι αλλεργίες μειωθήκανε κάπως, άσχετα και η κατάθλιψη που έπαθα μετά. Έμεινα 3 ολόκληρα χρόνια χωρίς παρέα ώσπου αποφάσισα ότι είχα ανάγκη από μια συντροφιά (από τα 19 μένω μόνη) κι έτσι πήρα το Μαγκάκι μου. Περιττώ να σας πω ότι την μεθεπόμενη μπήκα στο νοσοκομείο με οξύ αλλεργικό άσθμα και παρέμεινα 15 μέρες με οξυγόνο και διάφορα φάρμακα. Η απότομη επαφή με γατί μετά τόσο καιρό ήταν ένα σοκ για τον οργανισμό μου. Παρόλ' αυτά και πάλι δεν έκανα πίσω, με τη βοήθεια ενός καλού γιατρού μπορώ και ζω πλέον φυσιολογικά με τον γατούλι μου, έχω πάθει κάτι σαν ανοσία. Βέβαια παίρνω κάποιες εισπνοές που και που αλλά αισθάνομαι πλέον ότι συνήθισε ο οργανισμός μου στο συγκεκριμένο αλλεργιογόνο και δεν μ' ενοχλεί πια. Τώρα που το σκέφτομαι πέρασα πολλά αλλά χαίρομαι τελικά που δεν αποχωρίστηκα τον πρώτο μου γάτο αλλά και που αποφάσισα να πάρω άλλον. Όταν με κοιτάει με τα καταπράσινα στρογγυλά του μάτια του ψυθιρίζω "είσαι η αλλεργία μου" και τον λιώνω στα φιλιά...:greycat:
  #11  
By sardela on 18-09-07, 19:03
Αρχική Δημοσίευση από mperr7
Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για το φοβερό άρθρο.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική μου εμπειρία. Δεν μεγάλωσα με ζώα αλλά από τα 12 περίπου πάντα είχαμε γάτα στο σπίτι. Ξαφνικά γύρω στα 22, κι ενώ είχα γάτα στο σπίτι, απέκτησα αλλέργια σ' αυτά τα πανέμορφα πλασματάκια. Δεν συζητώ την ταλαιπωρία που τράβηξα από γιατρούς σε γιατρούς και τα τεστ που έκανα για ν' αποδειχτεί ότι δεν είχα μόνο αλλεργία στις γάτες, στους σκύλους αλλά και στην σκόνη, στη γύρη κλπ. Το δε τεστ για τις γάτες έδειξε τον υψηλότερο δείκτη αλλεργίας, πιο υψηλός δεν υπάρχει. Αυτονόητο να μου πουν οι γιατροί να διώξω κάθε γάτα από κοντά μου. Δεν το συζητούσα καν να διώξω τον τότε γάτο μου. Τί θα ήταν η αλλεργία μπρος στην κατάθλιψη που θα πάθαινα αν έμενα μόνή; Βέβαια ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με εισπνοές, κορτιζόνες και σπειρομετρήσεις. Δυστυχώς έχασα τον γατούλη μου κι έτσι οι αλλεργίες μειωθήκανε κάπως, άσχετα και η κατάθλιψη που έπαθα μετά. Έμεινα 3 ολόκληρα χρόνια χωρίς παρέα ώσπου αποφάσισα ότι είχα ανάγκη από μια συντροφιά (από τα 19 μένω μόνη) κι έτσι πήρα το Μαγκάκι μου. Περιττώ να σας πω ότι την μεθεπόμενη μπήκα στο νοσοκομείο με οξύ αλλεργικό άσθμα και παρέμεινα 15 μέρες με οξυγόνο και διάφορα φάρμακα. Η απότομη επαφή με γατί μετά τόσο καιρό ήταν ένα σοκ για τον οργανισμό μου. Παρόλ' αυτά και πάλι δεν έκανα πίσω, με τη βοήθεια ενός καλού γιατρού μπορώ και ζω πλέον φυσιολογικά με τον γατούλι μου, έχω πάθει κάτι σαν ανοσία. Βέβαια παίρνω κάποιες εισπνοές που και που αλλά αισθάνομαι πλέον ότι συνήθισε ο οργανισμός μου στο συγκεκριμένο αλλεργιογόνο και δεν μ' ενοχλεί πια. Τώρα που το σκέφτομαι πέρασα πολλά αλλά χαίρομαι τελικά που δεν αποχωρίστηκα τον πρώτο μου γάτο αλλά και που αποφάσισα να πάρω άλλον. Όταν με κοιτάει με τα καταπράσινα στρογγυλά του μάτια του ψυθιρίζω "είσαι η αλλεργία μου" και τον λιώνω στα φιλιά...:greycat:
Μπραβο σου!:up::up::up::up::up::up::up:
Εισαι ζωντανο παραδειγμα σε οσους με το πρωτο φταρνισμα διωχνουν τη γατα απο το σπιτι, χωρις καν να εχουν κανει τεστ!!!
Ανοσια, επαθες μετα απο ποσο καιρο?Μονη σου η με ενεσεις απευαισθητοποιησης?
Κατι πορομοιο περασα και εγω, βεβαια δεν πηγα νοσοκομειο, αλλα υπεφερα.Μερικα βραδια με περνει ο υπνος καθιστη, γιατι αν ξαπλωσω με πιανει δυσπνοια και δεν μπορω να αναπνευσω.
  #12  
By ruko on 18-09-07, 23:15
Καλώς ήρθες, mperr7!
Ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα για το θάρρος και την πυγμή που έδειξες να μην αποχωριστείς το γατούνι σου!:up: Άνθρωποι όπως η Σαρδέλα κι εσύ είστε η καλύτερη απόδειξη ότι μπορούμε να συμβιώσουμε μια χαρά με τα γατάκια μας, αρκεί να υπάρχει θέληση και υπομονή.
Περιμένουμε και φωτογραφίες απ' το Μαγκάκι.
  #13  
By mperr7 on 19-09-07, 09:46
Αρχική Δημοσίευση από sardela
Μπραβο σου!:up::up::up::up::up::up::up:
Εισαι ζωντανο παραδειγμα σε οσους με το πρωτο φταρνισμα διωχνουν τη γατα απο το σπιτι, χωρις καν να εχουν κανει τεστ!!!
Ανοσια, επαθες μετα απο ποσο καιρο?Μονη σου η με ενεσεις απευαισθητοποιησης?
Κατι πορομοιο περασα και εγω, βεβαια δεν πηγα νοσοκομειο, αλλα υπεφερα.Μερικα βραδια με περνει ο υπνος καθιστη, γιατι αν ξαπλωσω με πιανει δυσπνοια και δεν μπορω να αναπνευσω.
Να σου πω την αλήθεια νομίζω ότι έπαθα ανοσία χάρη στο πείσμα μου να συμβιώσω με γάτες, μου πήρε πολλά χρόνια. Παίζει ρόλο και ο ψυχολογικός παράγοντας. Βέβαια υπάρχει και η θεραπεία με ενέσεις που μπορείς να κάνεις για απευαισθητοποίηση. Εγώ κάνω μια θεραπεία με εισπνοές κορτιζόνης και κάτι άλλες εισπνοές (Tilade) των οποίων οι κόκκοι εγκαθίσταται στους πόρους των βρόγχων και όταν εισβάλει το αλλεργιογόνο αυτοί το εμποδίζουν να εισχωρήσει στους πνεύμονες κι έτσι αποφεύγεται η κρίση. Κάνω τη θεραπεία εδώ και 3 μήνες περίπου και μπορώ να πω ότι έχει αποτέλεσμα. Για ψάξτο, είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι εφόσον υπάρχει λύση.
  #14  
By sardela on 19-09-07, 15:45
Αρχική Δημοσίευση από mperr7
Να σου πω την αλήθεια νομίζω ότι έπαθα ανοσία χάρη στο πείσμα μου να συμβιώσω με γάτες, μου πήρε πολλά χρόνια. Παίζει ρόλο και ο ψυχολογικός παράγοντας. Βέβαια υπάρχει και η θεραπεία με ενέσεις που μπορείς να κάνεις για απευαισθητοποίηση. Εγώ κάνω μια θεραπεία με εισπνοές κορτιζόνης και κάτι άλλες εισπνοές (Tilade) των οποίων οι κόκκοι εγκαθίσταται στους πόρους των βρόγχων και όταν εισβάλει το αλλεργιογόνο αυτοί το εμποδίζουν να εισχωρήσει στους πνεύμονες κι έτσι αποφεύγεται η κρίση. Κάνω τη θεραπεία εδώ και 3 μήνες περίπου και μπορώ να πω ότι έχει αποτέλεσμα. Για ψάξτο, είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι εφόσον υπάρχει λύση.
Εισπνοες με κορτιζονη κανω και εγω, μονο οταν με πιανει δυσπνοια.
Και χρησιμοποιω διαφορα σπρευ για την μυτη οταν εχω ρινιτιδα.
Θα ρωτισω τον γιατρο μου, αν και θελω να αποφυγω τις ενεσεις απευαισθητοποιησης γιατι θελω να δινω αιμα.
  #15  
By mimikaki on 19-09-07, 16:27
Αρχική Δημοσίευση από sardela
Εισπνοες με κορτιζονη κανω και εγω, μονο οταν με πιανει δυσπνοια.
Και χρησιμοποιω διαφορα σπρευ για την μυτη οταν εχω ρινιτιδα.
Θα ρωτισω τον γιατρο μου, αν και θελω να αποφυγω τις ενεσεις απευαισθητοποιησης γιατι θελω να δινω αιμα.
Ελένη το σπρέυ για την ρινίτιδα είναι ειδικό ή ένα απλό για μύτη που μπουκώνει?
Ενας φίλος μου έχει αλεργία με δύσπνοια(κάνει εισπνοές) αλλά τελευταία του προκαλεί και μπούκωμα μαζί με φτέρνισμα...
  #16  
By mperr7 on 19-09-07, 16:36
Αρχική Δημοσίευση από sardela
Εισπνοες με κορτιζονη κανω και εγω, μονο οταν με πιανει δυσπνοια.
Και χρησιμοποιω διαφορα σπρευ για την μυτη οταν εχω ρινιτιδα.
Θα ρωτισω τον γιατρο μου, αν και θελω να αποφυγω τις ενεσεις απευαισθητοποιησης γιατι θελω να δινω αιμα.
Κατά τη γνώμη μου καλό είναι να κάνεις θεραπεία με εισπνοές και όχι να τις παίρνεις όταν έχεις κρίση γιατί έτσι το πρόβλημα παραμένει. Ούτε εγώ πολυσυμφωνώ με τις ενέσεις απευαισθητοποίησης διότι δεν έχουν πάντα θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να απευσθητοποιηθείς αλλά μπορεί και όχι και κρατάει χρόνια η θεραπεία. Εύχομαι να βρεις λύση στο προβλημά σου γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο.
  #17  
By sardela on 19-09-07, 16:51
Αρχική Δημοσίευση από mimikaki
Ελένη το σπρέυ για την ρινίτιδα είναι ειδικό ή ένα απλό για μύτη που μπουκώνει?
Ενας φίλος μου έχει αλεργία με δύσπνοια(κάνει εισπνοές) αλλά τελευταία του προκαλεί και μπούκωμα μαζί με φτέρνισμα...
Ειναι ειδικο για αλλεργικη ρινιτιδα και χορηγειται απο τη μυτη.
Για την αποσυμφοριση της μυτης, υπαρχουν και αλλα σπρευ που δεν χρειαζετε η συνταγη του γιατρου για να τα παρεις.
  #18  
By mimikaki on 19-09-07, 18:13
Α δεν το ήξερα, ούτε και αυτός τελευταία μου είπε πως του εμφανίστικε και αυτό και φοβάται να ξαναπάει στον γιατρό ...θα τον πρήξει και για τις γάτες και δεν θέλει... :/
  #19  
By Pepi on 22-10-07, 09:29
Σε ευχαριστώ πολύ για το άρθρο που μου έστειλες. Το έχουμε ψάξει αρκετά το θέμα και πολλά από αυτά που διάβασα τα ήξερα. Προσπαθώ να είμαι σχολαστική με την καθαριότητα και να εφαρμόζω αυτά που διάβασα αλλά δεν τα καταφέρνω τόσο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση του συζύγου μου. Γι’ αυτό κατέληξα να τη χαρίσω . Δεν μας είναι εύκολο και περισσότερο στο σύζυγό μου που τη λατρεύει .
  #20  
By Ολίβια on 02-01-08, 19:44
Άκουσα ότι υπάρχουν υποαλλεργικά γατάκια..αυτό φυσικά δεν υφίσταται.έτσι δεν είναι?
δεν γίνεται αυτό με τίποτα....δηλαδή τα γατάκια τι είναι..λες και μιλάμε για φάρμακα..αμαν.....

κάτι ακόμη από τι προκαλείται η αλλεργεία για τισ γάτες?

υπάρχουν κάποια φάρμακα για να την αντιμετωπίσουμε??Ευχαριστώ πάρα πολύ..
Περιμένω την απάντηση
  #21  
By aretha on 02-01-08, 19:52
Αρχική Δημοσίευση από Ολίβια
Άκουσα ότι υπάρχουν υποαλλεργικά γατάκια..αυτό φυσικά δεν υφίσταται.έτσι δεν είναι?
Υπάρχουν, λέγονται Allerca και έχουν δημιουργηθεί μέσω γενετικής τροποποίησης ώστε να μην παράγουν την αλλεργιογόνο πρωτεΐνη. Πωλούνται (πανάκριβα) από εδώ.
Αρχική Δημοσίευση από Ολίβια
από τι προκαλείται η αλλεργεία για τισ γάτες?
Διάβασε το άρθρο
Αρχική Δημοσίευση από Ολίβια
υπάρχουν κάποια φάρμακα για να την αντιμετωπίσουμε??
Με αντιισταμινικά μπορείς να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα της αλλεργίας, όχι όμως και την αιτία της, που είναι το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του πάσχοντος.
  #22  
By moukelis on 10-05-08, 12:30
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!Θα έπρεπε οι γιατροί να μην τρομάζουν τόσο τον κόσμο,έτσι γίνεται και με την τοξοπλάσμωση και αναγκάζονται να αποχωριστούν οικογένειες γατάκια που αγαπούν...Λίγη σωστή ενημέρωση δεν βλάπτει.
  #23  
By CatOwned on 31-05-08, 17:25
Πρίν από πολύυυυυυ καιρό , όταν ήμουν παιδάκι , πήραμε ένα ωραίο σκυλάκι στο σπίτι ( κυνηγετικό σαλονιού , μην ρωτάτε πώς ;-) . Μετά από λίγο καιρό άρχισαν οί αλεργίες . Έχετε δεί αρκούδα πώς ξύνει την πλάτη της στα δέντρα ? Έ , αυτή δεν φτουρούσε μπροστά μου… Με στείλανε στο Παπανικολάου να κάνω τά λεγόμενα 22 δερματολογικά τέστ – σού κάνουν 22 κουμπότρυπες στο χέρι και διοχετεύουν μέσα κεί διάφορα μικρόβια να δούν πού θ’ αντιδράσει ο οργανισμός σου . Εγώ βρέθηκα θετικός σε 2 : σ’ ένα μικρόβιο πού ζεί στην σκόνη – το άκαρι αν θυμάμαι καλά – και σ’ ένα πού ζεί στα ζώα – εδώ η μνήμη μ’ απατά εντελώς ( μά την άτιμη… ) .
Λαβαίνει μέρος ό επόμενος διάλογος :
Γιατρός – Πρέπει να μένεις μακρυά απ’ τη σκόνη κι απ’ τά ζώα επίσης .
Πάνος – Μά έχω ένα σκύλο…
Γιατρός - Πρέπει να φύγει απ’ το σπίτι !
Πάνος – Over my dead body!!
Γιατρός – Τι ?
Πάνος – Τίποτα , γιατρέ δεν μπορώ να το αποχωριστώ αυτό το σκυλί , μαζί μ’ αυτό τρώω μαζί μ’ αυτό κοιμάμαι ,είναι το πάπλωμα μου , τι θα με σκεπάζει τις κρύες νύχτες του χειμώνα ??
Γιατρός – Το χώμα , αν δεν το διώξεις…
Πάνος – Τότε θα πέσω ηρωϊκά μαζί με τον σκύλο μου , δεν εγκαταλείπω συντρόφους εγώ στα πεδία των μαχών…

Από τότε όπως είπα πέρασε πολύυυυυς καιρός . Ατούτο το σκυλάκι με συντρόφευε για 19 ολόκληρα χρονάκια – μέχρι πού δεν μ’ άντεξε άλλο και μετακόμισε για τόπους πιο…χλοερούς…δροσερούς…σνίφ L
Η αλεργία ? Τά σπυράκια ? Εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας λίγες μέρες μετά την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο . Έως και σήμερα τσίποτις…
Η αλήθεια είναι πώς τά γατιά δεν τά…πήγαινα και πολύ , μέχρι πού το μικρούλι το Γατουλίνι μπήκε στο μαγαζί μου . Όταν το πήρα απόφαση ότι μάλλον θα με συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής του , έψαξα στο net για να μάθω γι αυτά . Δόξα τον Θεούλη έπεσα πρώτα πάνω σ’ αυτό το site κι έτσι είδα τι έπρεπε να κάνω . Φυσικά και πάλι δεν έχω ενδοιασμούς ούτε και μ’ αυτό το ζωάκι . Όταν το (από)στείρωσα , το πήρα σπίτι γιατί έκανε κρύο για να τα’ αφήσω για ένα Σ/Κύριακο στο μαγαζί . Το επόμενο βράδυ κοιμόμουν με το γατί φορεμένο σαν φωτοστέφανο στο κεφάλι μου ;-) – βλέπετε της άρεσε περισσότερο το μαξιλάρι μου απ’ το αυτοσχέδιο κρεβατάκι πού της έφτιαξα . Τώρα κοιμάται πάνω μου , τρίβει την μούρη της στη δικιά μου – και τ’ αντίστροφο βέβαια κάι δόξα τον Θεούλη , χαίρω άκρας υγείας . Άρα πιστεύω – τουλάχιστο για το άτομό μου – ότι η αλεργία είναι περισσότερο ψυχολογικός παράγωντας απ’ οτιδήποτε άλλο . Βέβαια , εγώ την πέρασα εξ’ απαλών ονύχων σε σύγκριση με την mperr7 , αλλά τ’ αποτέλεσμα είναι το ίδιο : αγαπάμε τά ζωάκια μας και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ζήσουμε μαζί τους J .

:cool:
  #24  
By Ceres Victoria on 22-02-09, 02:31
εχω και εγω αλλεργια στις γατες και ειμαι πολυυυυυυυυυυυυυυυ καλυτερα απο τοτε που πηρα γατα. Χθες με επιασε λιγο αλλα το παλεψα χωρις φαρμακα εννοειται. Δεν ηταν κατι σοβαρο. Αυτο που μου την 'εσπασε' ομως ηταν οτι ετυχε να παρει τηλεφωνο μια θεια μου και με ακουσε να φτερνιζομαι και με ρωτησε αν ημουν αρρωστη. Της ειπα οτι ειναι απο την αλλεργια στις γατες και μου ειπε "δωστην δρομο". Τα πηρα πολυ ασχημα στο κρανιο αλλα της ειπα με ευγενικο τροπο οτι το γατακι δεν προκειται να φυγει. Και τι μου λεει ρε παιδια; "η ταδε πεθανε απο γατα". Ε δεν ειμαστε καθολου καλα. Τα πηρα ακομα περισσοτερο και της λεω "ε τοτε να παω σε καμμια ζουγκλα μακρια απο ανθρωπους γιατι ο ταδε πεθανε απο ανθρωπο".

Με αυτα τα μυαλα που εχουν( ; ) ορισμενοι δεν απορω που βλεπω παιδακια με ενα σωρο αλλεργιες. Στην μικροβιολογια μαθαμε οτι ενας αποτελεσματικος τροπος αντιμετωπισης της αλλεργιας ειναι να κανεις συχνα ενεσεις με το αλλεργιογονο που σου προκαλει αλλεργια και σε μερικα χρονια εισαι πολυ καλυτερα. Πια η διαφορα να κανεις ενεσεις απο το να εκτειθεσαι σιγα σιγα σε μια γατα;
  #25  
By islascanarias on 31-03-09, 10:23
Spray "κατά" αλλεργιών; Ξέρει κάποιος;

Καλημερα σε ολους,

μετα απο σχετικες ερωτησεις μου ειπαν καπιοι γνωστοι οτι υπαρχει ενα σπρευ για γατες το οποιο βοηθαει (δε λυνει το προβλημα, απλα βοηθαει) εαν καποιος εχει αλλεργικα συμπτωματα κοντα σε γατα.

Ξερει καποιος εαν υπαρχει πραγματι κατι τετοιο και που μπορω να βρω? Απο ερωτησεις σε κτηνιατρια και φαρμακεια δεν βρηκα ακρη!

Ευχαριστω!
  #26  
By ruko on 31-03-09, 10:59
Μάλλον εννοείς κάτι σαν το Allerpet C που μειώνει τα αλλεργιογόνα που εκκρίνει η γάτα στο τρίχωμά της.
Υπάρχει επίσης και το LoShed που μειώνει την ποσότητα του τριχώματος που πέφτει.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ενδεχομένως να μπορείς να τα παραγγείλεις από το ίντερνετ.
  #27  
By Ceres Victoria on 31-03-09, 17:47
μια λυση επισης ειναι να κανεις συχνο μπανιο την γατα σου με σκετο νερο (1 φορα τη βδομαδα και οταν δεις οτι καλυτερευεις την κανεις ολο και πιο αραια). Μ' αυτο τον τροπο τα αλλεργιογονα μειωνονται κατα 90%
  #28  
By ria23 on 01-04-09, 10:42
Αρχική Δημοσίευση από ruko
Μάλλον εννοείς κάτι σαν το Allerpet C που μειώνει τα αλλεργιογόνα που εκκρίνει η γάτα στο τρίχωμά της.
Υπάρχει επίσης και το LoShed που μειώνει την ποσότητα του τριχώματος που πέφτει.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ενδεχομένως να μπορείς να τα παραγγείλεις από το ίντερνετ.

η κουμπαρα μου χθες υιοθετησε ενα μπεμπακι που βρηκα και εχει αλλεργια ..να ρωτησω γνωριζει καποιος αν υπαρχουν αναλογα σκευασματα στην αμερικη?γιατι αυτα τα σκευασματα παραπανω δεν νομιζω οτι γραφουν απο που τα στελνουν
  #29  
By marikaity on 13-09-09, 20:23
αλλεργικο μωρο?

το εχω ξαναανεβασει το θεμα αλλα δε θυμαμαι τωρα που ακριβως.
ειμαι πολυ αγχωμενη αν κ οταν κανω παιδι (οχι δεν ειμαι εγκυος ακομα) μηπως παρει τις αλλεργιες του αντρα μου ο οποιος ειναι αλλεργικος στις γατες.
εκεινος το παλευει, αλλα το μωρο? λενε οτι το πρωτο 6μηνο εχει αντισωματα και δεν παθαινει τιποτα.. μετα ομως? πως να το εμποδισω? εννοειται δεν θα μπαινει στο δωματιο του μωρου.
αραγε ποση πιθανοτητα εχει να βγει αλλεργικο? εγω δεν ειμαι αλλεργικη πουθενα.ουτε οι οικογενεια μου. ουτε η δικη του οικογενια. μαλλον 50%.
ξερω πως δεν μπορω να το προλαβω αυτο. και στεναχωριεμαι πολυ γιατι εγω χωρις τον γατο μου δεν μπορω να ζησω. το εχω δηλωσει και δεν ντρεπομαι γι αυτο. με τον αντρα μου μπορω χωρις τον Πεπιτο οχι. ακουγεται τραβηγμενο αλλα ειναι η αληθεια.
διαβασα παραπανω οτι υπαρχουν κατι σπρευ για να ψεκαζεις τη γατα ωστε να μειωνονται τα αλλεργιογονα. αλλα μηπως κανουν κακο στο γατι αυτα τα σκευασματα? ειναι εγκεκριμενα? μπορω να τα παραγγειλω αφοβα?
επισης αν ξερετε καποιον καλο παιδιατρο-αλλεργιολογο-πνευμονολογο...καλο θα ηταν.
ευχαριστω πολυ .
  #30  
By goldbirdina on 14-09-09, 09:02
Ράδιο Αρβύλα

Επιτέλους ένα σωστό άρθρο για την τοξοπλάσμωση.......... Έχουμε πήξει στα αηδιαστικά σχόλια του ανενημέρωτου κόσμου σχετικά με την τοξοπλάσμωση και τις γάτες.......... βρε παιδιά σε όποια καινούρια παρέα καθόμαστε εγώ και ο σύζυγος ακούμε τα ίδια σχόλια.......... φτάνει πια...........
Από εδώ και πέρα θα έχω πάντα μέσα στην τσάντα μου φωτοτυπίες για να ανοίξουν τα στραβά τους επιτέλους..............
  #31  
By Felice on 17-11-09, 21:02
Αρχική Δημοσίευση από CatOwned
Πρίν από πολύυυυυυ καιρό , όταν ήμουν παιδάκι , πήραμε ένα ωραίο σκυλάκι στο σπίτι ( κυνηγετικό σαλονιού , μην ρωτάτε πώς ;-) . Μετά από λίγο καιρό άρχισαν οί αλεργίες . Έχετε δεί αρκούδα πώς ξύνει την πλάτη της στα δέντρα ? Έ , αυτή δεν φτουρούσε μπροστά μου… Με στείλανε στο Παπανικολάου να κάνω τά λεγόμενα 22 δερματολογικά τέστ – σού κάνουν 22 κουμπότρυπες στο χέρι και διοχετεύουν μέσα κεί διάφορα μικρόβια να δούν πού θ’ αντιδράσει ο οργανισμός σου . Εγώ βρέθηκα θετικός σε 2 : σ’ ένα μικρόβιο πού ζεί στην σκόνη – το άκαρι αν θυμάμαι καλά – και σ’ ένα πού ζεί στα ζώα – εδώ η μνήμη μ’ απατά εντελώς ( μά την άτιμη… ) .
Λαβαίνει μέρος ό επόμενος διάλογος :
Γιατρός – Πρέπει να μένεις μακρυά απ’ τη σκόνη κι απ’ τά ζώα επίσης .
Πάνος – Μά έχω ένα σκύλο…
Γιατρός - Πρέπει να φύγει απ’ το σπίτι !
Πάνος – Over my dead body!!
Γιατρός – Τι ?
Πάνος – Τίποτα , γιατρέ δεν μπορώ να το αποχωριστώ αυτό το σκυλί , μαζί μ’ αυτό τρώω μαζί μ’ αυτό κοιμάμαι ,είναι το πάπλωμα μου , τι θα με σκεπάζει τις κρύες νύχτες του χειμώνα ??
Γιατρός – Το χώμα , αν δεν το διώξεις…
Πάνος – Τότε θα πέσω ηρωϊκά μαζί με τον σκύλο μου , δεν εγκαταλείπω συντρόφους εγώ στα πεδία των μαχών…

Από τότε όπως είπα πέρασε πολύυυυυς καιρός . Ατούτο το σκυλάκι με συντρόφευε για 19 ολόκληρα χρονάκια – μέχρι πού δεν μ’ άντεξε άλλο και μετακόμισε για τόπους πιο…χλοερούς…δροσερούς…σνίφ L
Η αλεργία ? Τά σπυράκια ? Εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας λίγες μέρες μετά την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο . Έως και σήμερα τσίποτις…
Η αλήθεια είναι πώς τά γατιά δεν τά…πήγαινα και πολύ , μέχρι πού το μικρούλι το Γατουλίνι μπήκε στο μαγαζί μου . Όταν το πήρα απόφαση ότι μάλλον θα με συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής του , έψαξα στο net για να μάθω γι αυτά . Δόξα τον Θεούλη έπεσα πρώτα πάνω σ’ αυτό το site κι έτσι είδα τι έπρεπε να κάνω . Φυσικά και πάλι δεν έχω ενδοιασμούς ούτε και μ’ αυτό το ζωάκι . Όταν το (από)στείρωσα , το πήρα σπίτι γιατί έκανε κρύο για να τα’ αφήσω για ένα Σ/Κύριακο στο μαγαζί . Το επόμενο βράδυ κοιμόμουν με το γατί φορεμένο σαν φωτοστέφανο στο κεφάλι μου ;-) – βλέπετε της άρεσε περισσότερο το μαξιλάρι μου απ’ το αυτοσχέδιο κρεβατάκι πού της έφτιαξα . Τώρα κοιμάται πάνω μου , τρίβει την μούρη της στη δικιά μου – και τ’ αντίστροφο βέβαια κάι δόξα τον Θεούλη , χαίρω άκρας υγείας . Άρα πιστεύω – τουλάχιστο για το άτομό μου – ότι η αλεργία είναι περισσότερο ψυχολογικός παράγωντας απ’ οτιδήποτε άλλο . Βέβαια , εγώ την πέρασα εξ’ απαλών ονύχων σε σύγκριση με την mperr7 , αλλά τ’ αποτέλεσμα είναι το ίδιο : αγαπάμε τά ζωάκια μας και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ζήσουμε μαζί τους J .

:cool:
Πάρα πολυ ωραίο κείμενο:up::up::up::up:
  #32  
By Felice on 17-11-09, 21:26
όχι άσθμα αλλά δερματική αλλεργία

Γεια σας,
εγώ κορίτσια μεγάλωσα σε σπίτι με κήπο. Από μικρή με θυμάμαι πάντα αγκαλιά είτε με σκύλο, γάτα , κουνέλι, κότα, πάπια και γενικά κτλπ.
Στην ηλικία των 5 χρονών εμφάνισα αλλεργία στις γύροις της άνοιξης όχι ασθμα αλλά δερματολογική. Παρόλα αυτά δεν άλλαξα καθόλου τίποτα στην ζωή μου εκτός του ότι την περίοδο της άνοιξης έπαιρνα αντισταμινικά. Στα 17 απέκτησα μία γάτα με την οποία δεν υπήρχε στιγμή που θα είμασταν χώρια.Ολα καλά και ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με αλλεργίες σε ζώα.
Μετά τα 30 όμως με 5 γάτες έναντι της μίας που είχα παλιά εμφάνισα ξαφνικά βαρύτατη δερματική αλλεργία στις γάτες.(Γιατί έτσι ξαφνικά??? ) Ε! δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πέρασα πέρσυ την άνοιξη. Όλο μου το σώμα γεμάτο με σπυράκια. Ανοιξη και ενώ όλοι φοράνε καλοκαιρινά εγώ να κυκλοφορώ με το ζιβάγκο γιατί εκτός του ότι έπρεπε να προστατευτώ από την γύρη δεν μπορούσα να βάλω ανοιχτή μπλούζα γιατί το ντεκολτέ μου ήταν χάλια με σπυρακια. 3 φορές πήγα στην αλλεργιολόγο και τίποτα δεν έγινε (γιατρός βέβαια του ΙΚΑ) .Ξανά αντισταμινικά μου έδωσε. Μήπως γνωρίζετε κάτι που θα μπορούσα να κάνω στην περίπτωση μου?
Ευχαριστώ
  #33  
By aporw on 17-11-09, 21:57
εμενα εχει η μαμα μου αλλεργια..βεβαια δεν μενουμε μαζι αλλα οταν ερχεται σπιτι μου υπαρχει προβλημα.. μια φορα επαθε αλλεργικο σοκ! εχθες ηρθε παλι σπιτι μου πηρε ενα αντισταμινικο αλλα παλι ειχε συναχι και βηχα..
  #34  
By aretha on 18-11-09, 08:31
Αρχική Δημοσίευση από Felice
εμφάνισα ξαφνικά βαρύτατη δερματική αλλεργία στις γάτες.(Γιατί έτσι ξαφνικά??? )
Είναι πολύ συχνό να εμφανίζονται νέες αλλεργίες που δεν υπήρχαν παλιά. Ακόμα και τρόφιμα ή φάρμακα που χρησιμοποιούσε κάποιος χωρίς πρόβλημα, μπορεί ξαφνικά να του προκαλέσουν αλλεργικά συμπτώματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος γι' αυτό.
Αρχική Δημοσίευση από Felice
Μήπως γνωρίζετε κάτι που θα μπορούσα να κάνω στην περίπτωση μου?
Θα σου πρότεινα να πάρεις και δεύτερη (και τρίτη, και τέταρτη) γνώμη, από άλλους αλλεργιολόγους.
  #35  
By Felice on 19-11-09, 11:34
Αρχική Δημοσίευση από aretha
Θα σου πρότεινα να πάρεις και δεύτερη (και τρίτη, και τέταρτη) γνώμη, από άλλους αλλεργιολόγους.
Βασικά και εγώ το ίδιο σκέφτηκα ότι πρέπει να ξαναπάω σε άλλον και δυστηχώς ιδιωτικά γιατί του ΙΚΑ είναι μάπα.
Αλλα πρέπει να πάω όταν έχω κρίση .
Ευχαριστώ

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους