Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 146,481 εγγεγραμμένα μέλη και 714,451 μηνύματα σε 22,620 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 504 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Κλειστό Θέμα

Το παρόν θέμα είναι κλειδωμένο! Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό.

Ορφανά γατάκια και πώς να τα μεγαλώσετε!

Ορφανά γατάκια και πώς να τα μεγαλώσετε!
Ορφανά γατάκια και πώς να τα μεγαλώσετε!
Δημοσιεύτηκε από AGGELIKI
09-08-07
Ορφανά γατάκια και πώς να τα μεγαλώσετε!

Τα γατάκια μένουν συνήθως ορφανά όταν η μητέρα τους δεν μπορεί να τα φροντίσει επαρκώς. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή δεν μπορεί να παράγει γάλα (αγαλακτία) ή επειδή έχει ψυχικές διαταραχές ή διαταραχές συμπεριφοράς οι οποίες την εμποδίζουν να φροντίσει επαρκώς για τα γατάκια της. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μητέρα μπορεί να μην είναι παρούσα επειδή έχει πεθάνει, έχει τραυματιστεί ή λόγω επιπλοκών που έχουν προκύψει μετά από μία δύσκολη γεννά. Μερικά γατάκια μπορεί να είναι μερικών εβδομάδων όταν η μητέρα τους πλέον δεν μπορεί να τα φροντίσει.

Το επιτυχές μεγάλωμα ορφανών γατιών απαιτεί ένα ομαλό πρόγραμμα από κατάλληλα γεύματα, παιχνίδι και ύπνο όλα σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Οι αρχές του μεγαλώματος ενός ορφανού γατιού δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες που αφορούν πολλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πιθανότερο να υπάρχουν περισσότερα από ένα ορφανά γατάκια. Το να μεγαλώσει κανείς ορφανά γατάκια είναι πολύ απαιτητικό αλλά τελικά σε αποζημιώνει. Είναι πολύ πιθανό να μεγαλώσει κανείς γατάκια από τη γέννησή τους με την ίδια επιτυχία με το να τα είχε μεγαλώσει η μητέρα τους. Για να μεγαλώσετε επιτυχώς ορφανά γατάκια πρέπει να σας απασχολήσει:
 • Διατροφή και απογαλακτισμός
 • Υγιεινή
 • Θερμοκρασία και υγρασία
 • Αποφυγή ασθενειών
 • Ανατροφή και κοινωνικοποίηση
Τα υγιή γατάκια είναι παχουλά και στιβαρά, ζεστά, ήσυχα και κοιμούνται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Τα άρρωστα γατάκια έχουν αδύναμους μύες, αρχικά υψηλή δραστηριότητα και κλαίνε πολύ. Αν δεν βοηθηθούν γίνονται αδύναμα, ήσυχα και πέφτουν σε κώμα.

Διατροφή και απογαλακτισμός

Αν είναι δυνατό, αφήστε τα γατάκια να θηλάσουν στις πρώτες 12 ώρες. Τα γατάκια μπορούν να απορροφήσουν αντισώματα από το μητρικό γάλα για τις πρώτες 24 ώρες τις ζωής τους. Αν η μητέρα τα αφήσει να θηλάζουν, αυτό θα μειώσει κάποια από την δουλειά που θα πέσει σε αυτόν που θα τα μεγαλώσει. Η μητέρα ίσως αποφασίσει σε μερικές μέρες ότι θέλει να τα φροντίσει και να φύγει το βάρος από αυτόν που θα τα μεγαλώσει.

Αν η μητέρα δεν μπορεί να τα θηλάσει και να νοιαστεί γιʼαυτά, θα χρειαστούν τάισμα με μπιμπερό ή σύριγγα ή να βρεθεί μια θετή μητέρα. Οι μητέρες γάτες συνήθως δέχονται και θηλάζουν γατάκια που είναι παρόμοια σε μέγεθος (όχι απαραίτητα σε ηλικία) με τα δικά τους. Μην περιμένετε από αυτή να φροντίσει γατάκια από δύο γέννες μόνη της. Συμπληρωματικό τάισμα με μπιμπερό ή σύριγγα θα χρειαστεί.

Μπιμπερό για γατάκια είναι εύκολο να βρει κανείς και είναι η προτιμώμενη μέθοδος ταΐσματος. Το τάισμα με σύριγγα είναι καλύτερα να προτιμότερο να επιχειρείται από εκπαιδευμένους, αφού μπορεί κατά λάθος να περάσει γάλα στους πνεύμονες και να προκαλέσει πνιγμό κατά τη διάρκεια του ταΐσματος. Το τάισμα με σύριγγα αν και ριψοκίνδυνο είναι το καλύτερο για γατάκια που δεν μπορούν να θηλάσουν. Όπως και ναʼχει, στις περισσότερες περιπτώσεις προτείνεται το τάισμα με μπιμπερό. Αν τα γατάκια είναι πολύ αδύναμα για να θηλάσουν από μπιμπερό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για να πάρετε πληροφορίες για το τάισμα με σύριγγα και να δείτε πώς ακριβώς γίνεται αυτό. Για να ταΐσετε ένα γατάκι πρέπει αυτό να στέκεται στα πόδια του και όχι να είναι ανάσκελα.

Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά γάλατα για γατάκια, μπορείτε να τα βρείτε εύκολα και είναι διατροφικά ισορροπημένα για τις ανάγκες των μωρών γατιών. Υπάρχουν επίσης και συνταγές με γάλα που μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας. Όμως αυτές δεν είναι εντελώς διατροφικά ισορροπημένες αλλά αρκούν για μερικές μέρες ώσπου να προμηθευτείτε κάποιο από τα εδικά γάλατα. Το ΚMRείναι ένα γνωστό υποκατάστατο μητρικού γάλατος για γατάκια.

Μην αντικαθιστάτε το ειδικό γάλα με αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα. Δεν είναι ισοδύναμα. Μην τα ταΐζετε με ωμό ασπράδι αυγού καθώς μπορεί να έχουν έλλειψη σε βιοτίνη λόγω ενός ενζύμου στο ασπράδι του αυγού. Το ένζυμο αυτό καταστρέφεται με το μαγείρεμα. Το μέλι μπορεί να περιέχει βακτήρια τα οποία μπορούν να αποβούν μοιραία για τα γατάκια.

Υποκατάστατο μητρικού γάλακτος για γατάκια σε περίπτωση ανάγκης
 • 85 γρ συμπυκνωμένο γάλα
 • 85 γρ νερό
 • 115 γρ γιαούρτι (πλήρες, όχι light)
 • 3 μεγάλους ή 4 μικρότερους κρόκους αυγού (όχι ασπράδια)
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε εδικό γάλα ή όχι να φτιάχνετε μόνο όσο είναι αρκετό για μια μέρα και διατηρείστε το στο ψυγείο. Πλύνετε και στεγνώστε τα μπιμπερό ή την σύριγγα επιμελώς μετά από κάθε τάισμα. Ζεστάνετε το γάλα σε μπεν μαρί (το γάλα να έχει θερμοκρασία 30-70 βαθμούς Κελσίου). Ανακατέψτε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε για να ομογενοποιηθεί η θερμοκρασία του.

Τα γατάκια θα πρέπει να ρεύονται κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε τάισμα. Κρατήστε τα όρθια ή στον ώμο σας και χτυπήστε τα απαλά στην πλάτη. Το τάισμα με μπιμπερό ή σύριγγα πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή για να αποφευκτεί ο κίνδυνος αναρρόφησης και ακολούθως πνευμονική αναρρόφηση ή πνιγμός. Αντικαταστήστε 2-3 ταΐσματα με σύριγγα ημερησίως με τάισμα με μπιμπερό για να υποκαταστήσετε τον θηλασμό. Αυτό θα αποτρέψει τα γατάκια από το να βυζαίνουν το ένα το άλλο και το να δημιουργούν πληγές.

Τις πρώτες 24-48 ώρες κάθε γατάκι χρειάζεται 1 ml γάλατος ανά ώρα. Κάθε μέρα αυξήστε την ποσότητα που δίνεται ανά γεύμα κατά 0.5 mlμέχρι να φτάσετε τα 10 mlανά γεύμα. Τα γατάκια χρειάζονται 9-12 γεύματα κάθε μέρα. Στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας το κάθε γατάκι πρέπει να λαμβάνει 5-7 mlανά γεύμα. Την Τρίτη εβδομάδα πρέπει να ξεκινήσουν να τρώνε τροφή για γατάκια 3 φορές την ημέρα και να συνεχιστεί το τάισμα με το μπιμπερό. Την τέταρτη εβδομάδα θα πρέπει να ταΐζονται 4-6 φορές την ημέρα με μπιμπερό και 4-5 φορές την ημέρα με γατοτροφή. Το μέσο τάισμα την νύχτα μπορεί να μειώνεται και στην πορεία να σταματήσει εφόσον τρώνε αρκετή γατοτροφή. Μπορούν να περάσουν σε διατροφή μόνο με γατοτροφή όταν θα είναι περίπου 7 εβδομάδων. Ο υποσιτισμός δεν είναι κάτι σπάνιο στα ορφανά γατάκια. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για θέματα που αφορούν την δίαιτά τους.

Για τις πρώτες 10 μέρες ζυγίζετε τα γατάκια καθημερινά την ίδια ώρα και καταγράφεται την πορεία του βάρους τους. Μετά 3-4 φορές την εβδομάδα για άλλες 10 μέρες. Τα συνηθέστερα πρώτα σημάδια ασθένειας είναι η απουσία αύξησης βάρους ή η απώλεια βάρους. Το κάθε γατάκι πρέπει να παίρνει 50-100 γρ. κάθε βδομάδα. Στις 14 μέρες το βάρος τους θα πρέπει να έχει διπλασιαστεί. Γενικά αν τα γατάκια δεν παίρνουν βάρους χρειάζονται περισσότερο φαγητό. Αν κάνουν διάρροια ίσως να παραταΐζονται.

Κάντε κλικ στην παρακάτω μικρογραφία για ένα πρόγραμμα ταΐσματος για ορφανά γατάκια:


Υγιεινή

Ένα νεογέννητο γατάκι δεν μπορεί να ουρήσει ή να αφοδεύσει μόνο του. Του λείπει ο απαραίτητος μυϊκός έλεγχος για αυτές τις λειτουργίες. Ένα γατάκι πρέπει να διεγείρεται για να ουρήσει και να αφοδεύσει. Αυτό το καθήκον κανονικά είναι για την μητέρα του. Το καθάρισμα ή γλείψιμο της περιοχής του πρωκτού προκαλεί την ούρηση και την αφόδευση. Τα ορφανά γατάκια πρέπει να διεγείρονται από εσάς για να ουρήσουν και να αφοδεύσουν. Αυτό πρέπει να γίνεται μετά από κάθε γεύμα. Ευτυχώς αυτό είναι εύκολο. Λίγο βαμβάκι ή ένα κομμάτι από πολύ απαλή πετσέτα λειτουργεί μια χαρά. Βρέξτε το με λίγο ζεστό νερό και απαλά τρίψτε την περιοχή του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων. Μέσα σε ένα με δύο λεπτά το γατάκι θα ουρήσει/αφοδεύσει. Μερικά γατάκια θα αντιδράσουν καλύτερα πριν φάνε ενώ άλλα μετά. Δοκιμάστε και τα δύο για να κρατάτε τα γατάκια υγιή. Για κάθε γατάκι σημειώστε πότε ουρεί και πότε αφοδεύει. Τα γατάκια ίσως χρειαστεί να διεγείρονται με αυτό τον τρόπο μέχρι να δυναμώσουν αυτοί οι μύες, συνήθως μέχρι τις 21 μέρες. Τα περισσότερα γατάκια θα ουρούν/αφοδεύουν μόνα τους περίπου στις 3 εβδομάδες.

Καθαρίστε τα γατάκια και θα είστε εντάξει μέχρι το επόμενο τάισμα. Παρακολουθήστε τα ούρα και τα κόπρανα για σημάδια ασθένειας. Τα ούρα πρέπει να έχουν ένα αχνό κίτρινο ή διάφανο χρώμα. Αν είναι σκούρο κίτρινο ή πορτοκαλί το γατάκι δεν ταΐζετε αρκετά. Μην του δίνετε περισσότερο φαγητό κάθε φορά απλά αυξήστε τα γεύματα. Τα κόπρανα πρέπει να είναι ανοιχτό ως σκούρο καφέ και μερικώς σχηματισμένα. Τα πράσινα κόπρανα υποδεικνύουν μόλυνση, και τα πολύ σφιχτά έλλειψη φαγητού. Και πάλι αν τα κόπρανά τους είναι πολύ σκληρά μην τους δίνετε περισσότερο φαγητό κάθε φορά απλά αυξήστε τα γεύματα. Είναι πιθανό να παραταΐζετε ένα γατάκι αλλά όχι τόσο συχνά όσο πρέπει. Το πολύ φαγητό προκαλεί πρήξιμο, αέρια, εμετούς και μερικές φορές πνευμονική αναρρόφηση.

Θερμοκρασία και υγρασία

Για να μείνουν υγιή τα γατάκια πρέπει να μένουν σε σωστή θερμοκρασία δωματίου. Τα νεαρά γατάκια δεν μπορούν να διατηρήσουν την θερμοκρασία του σώματος ή τρέμουν για να δημιουργήσουν ζέστη. Το να τους παρέχετε τεχνητές πηγές θερμότητας (εκκολαπτήριο, λάμπες θέρμανσης, θερμοφόρα) θα βοηθήσει τα γατάκια να έχουν τη σωστή θερμοκρασία σώματος. Ανεξάρτητα από την πηγή της θερμότητας, είναι πολύ σημαντικό να μην υπερθερμάνετε-κάψετε τα γατάκια. Βάλτε ένα θερμόμετρο εκεί που είναι τα γατάκια για να ελέγχετε την θερμοκρασία.

Ένας απλός λαμπτήρας 25 wattκρεμασμένος πάνω από ένα μικρό κουτί συνήθως παρέχει επαρκή θερμότητα. Βάλτε ένα θερμόμετρο δωματίου κάτω από την πηγή φωτός για να ελέγχετε την θερμοκρασία.

Την πρώτη εβδομάδα η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να διατηρείται στους 30 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία στο 55%-65%. Στις επόμενες 3 εβδομάδες, μειώστε την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς Κελσίου. Χρησιμοποιήστε την απλή λογική. Αν τα γατάκια είναι διασκορπισμένα μακριά το ένα από το άλλο ζεσταίνονται πολύ. Αν είναι το ένα δίπλα στο άλλο η θερμοκρασία είναι μια χαρά.

Τα γατάκια με υποθερμία πρέπει να ζεσταίνονται αργά μέσα σε 2-3 ώρες σε μια φυσιολογική θερμοκρασία για νεογέννητα στους 36.4 βαθμούς Κελσίου. Η φυσιολογική θερμοκρασία σώματος πρέπει να επιτευχθεί πριν το τάισμα. Μικρά μπουκάλια από σαμπουάν γεμάτα με ζεστό νερό, τυλιγμένα με πετσέτα και τοποθετημένα δίπλα στα γατάκια λειτουργούν καλά και πρέπει να αλλάζουν όποτε χρειάζεται. Η θερμοκρασία σώματός τους είναι 38-39.2 βαθμούς Κελσίου όταν είναι 4 εβδομάδων.

Κρατήστε την υγρασία σε επίπεδα ανεκτά για ανθρώπους. Σε ένα κουτί μια βρεγμένη πετσέτα τοποθετημένη πάνω από το κουτί θα προσθέσει υγρασία. Ποτέ μην ακουμπάτε τα γατάκια σε βρεγμένη ή μουχλιασμένη περιοχή. Αυτό το είδος της στάσιμης υγρασίας είναι συνήθως παγωμένο και μπορεί να προκαλέσει βακτηριακές ή πνευμονικές μολύνσεις. Ο έλεγχος θερμοκρασίας είναι πιο σημαντικός απʼότι ο έλεγχος της υγρασίας.

Αποφυγή ασθενειών

Πολλά ορφανά γατάκια είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ασθένειες όπως η ασθένειες του ανώτερου αναπνευστικού. Αυτό είναι πιο πιθανό για γατάκια που έχουν ορφανέψει χωρίς να πάρουν αντισώματα από το μητρικό γάλα. Το μητρικό γάλα που παράγεται τις πρώτες 24 ώρες μετά τη γέννηση είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντισώματα. Το μητρικό γάλα περιέχει τα αντισώματα και καταναλώνεται προστασία από πολλές ασθένειες. Τα γατάκια που δεν θήλασαν την μαμά τους τις 24 πρώτες ώρες από τη γέννησή τους δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα. Επειδή υπάρχει αυτή η πιθανή αδυναμία στο ανοσοποιητικό σύστημα, ο κατάλληλος εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικός. Μερικοί κτηνίατροι μπορεί να προτείνουν να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους νωρίτερα.

Η αμερικάνικη ένωση παρασιτολόγων και τα κέντρα διαχείρισης πρόληψης ασθενειών έχουν κάνει τις παρακάτω προτάσεις για την αποπαρασίτωση:

Στα γατάκια, επειδή δεν υπάρχει προγεννετική μόλυνση, η επώαση των αυγών ξεκινά νωρίτερα από ότι στα κουτάβια, και τις περισσότερες φορές, ο κίνδυνος σκουληκιών στις γάτες είναι σχετικά χαμηλότερος. Η αποπαρασίτωση στα γατάκια μπορεί να ξεκινήσει αποτελεσματικά στις 3 εβδομάδες και να επαναλαμβάνεται στις 5, 7, 9 εβδομάδες.

Απογαλακτισμός και κοινωνικοποίηση

Τα ορφανά γατάκια που μεγάλωσαν με ανθρώπους πρέπει να μεγαλώνουν μαζί για να ενθαρρυνθεί η κοινωνικοποίηση. Πρέπει να κανακεύονται και να παίζουν με ανθρώπους 30-40 λεπτά κάθε μέρα εκτός από τον χρόνο που ξοδεύεται για τάισμα και καθάρισμα.

Τα γατάκια χρειάζονται πνευματική και ψυχική διέγερση. Αν έχουν αδερφάκια θα διεγείρουν το ένα το άλλο όταν κινούνται. Αγκαλιαστείτε με κάθε γατάκι όταν το ξυπνάτε για να φάει και για λίγο αφού φάει. Χρειάζονται την στοργή για να μεγαλώσουν. Λούτρινα ζωάκια αν τοποθετηθούν μέσα στο κουτί με τα γατάκια θα τους προσφέρουν κάτι να αγκαλιάζουν.

Είναι σημαντικό για ένα ορφανό γατάκι να αλληλεπιδρά με το σπίτι στις 3-6 εβδομάδες. Θυμηθείτε ότι είναι ακόμα μωράκι και πρέπει να αντιμετωπίζεται με φροντίδα αλλά πρέπει να αρχίσετε να γνωρίζετε στα γατάκια σε ήχους, διαδικασίες καθαρίσματος, νέους ανθρώπους και ζώα. Η κοινωνικοποίηση από νωρίς και το να επιτρέπετε στο γατάκι στο γατάκι να νιώθει ασφαλές στο περιβάλλον του θα βοηθήσει στην αποφυγή πολλών προβλημάτων συμπεριφοράς στο μέλλον.

Επίλογος

Μοιάζει το να μεγαλώνει κανείς ένα ή περισσότερα ορφανά γατάκια μια τεράστια ευθύνη; Μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολύ καλά βιβλία για περισσότερες πληροφορίες για την φροντίδα ενός ορφανού και την κτηνιατρική φροντίδα γενικότερα. Με αφιέρωση χρόνου και φροντίδας, χρήση κοινής λογικής και κάποιες βασικές πληροφορίες μπορεί να γίνει μια θετική εμπειρία. Η χαρούμενη, ευτυχισμένη, νέα γάτα που βοήθησες να μεγαλώσει θα είναι μια υπέροχη ανταμοιβή.
Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη AGGELIKI
Διακεκριμένο μέλος
Εγγραφή: 10-01-2007
Ηλικία: 45
Μηνύματα: 2,150

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
References
https://www.peteducation.com
  #1  
By marigo173 on 29-08-07, 15:11
Πω,πω, αναλυτικότατο το άρθρο, Αγγελική! Ευχαριστούμε!!:up::up:
Μόνο μια μικρή προσθήκη:
Δεν ταΐζουμε ποτέ ένα παγωμένο γατάκι!
Αν ένα γατάκι έχει υποθερμία πρέπει να το ζεστάνουμε σταδιακά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που περιγράφεται στο άρθρο, και μετά να του δώσουμε φαγητό. Το γάλα πρέπει να είναι στην ίδια περίπου θερμοκρασία με το σώμα του για να μην έχει άσχημες επιπτώσεις στα πολύ ευαίσθητα όργανά του.
  #2  
By AGGELIKI on 30-08-07, 07:31
ευχαριστω.σωστη η προσθηκη!
  #3  
By mespairos on 02-10-07, 10:16
Πολύ ωραίο άρθρο, δυστυχώς όμως αν ένα νεογέννητο γατάκι έχει εγκαταλειφθεί χωρίς να έχει θηλάσει την μητέρα του ούτε μια φορά ώστε να πάρει τα απαραίτητα για την άμυνα του οργανισμού του αντισώματα δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει.

Μια γατούλα που είχαμε παλιά ήταν μιας εβδομάδας όταν την πήραμε και ίσα που είχε ανοίξει τα ματάκια της, την μητέρα της την είχε πατήσει αυτοκίνητο και η οικογένεια που την είχε στον κήπο μαζί με τα αδερφάκια της τα μεγάλωνε με μπιμπερό, έζησαν όμως γιατί είχαν προλάβει να θηλάσουν λίγο.

Το πρώτο βράδι που την φέραμε σπίτι έβαλα μια σταγόνα γάλα στο λαιμό μου και την άφησα πάνω μου, αυτή άρχισε να γλύφει και να ζυμώνει γουργουρίζοντας και αυτό έγινε συνήθεια της (χωρίς το γάλα) μέχρι τα γεράματά της, αν δεν ερχόταν να ζυμώσει δεν πήγαιναμε για ύπνο.

Η ίδια γατούλα υιοθέτησε ένα γατάκι που είχαμε βρει στον δρόμο. Στην αρχή όταν το πλησιάσαμε κοντά της του έκανε χχχχχχχ και έπειτα ενώ εμείς το ταΐζαμε με το μπιμπερο αυτή δεν του έδινε σημασία και καθόταν σε μια άκρη μελαγχολική και τσαντισμένη--> () όπως κάνουν όλες οι γάτες που ζηλεύουν και δεν μας άφηνε καν να την χαϊδέψουμε για να δείξουμε ότι δεν την έχουμε ξεχάσει.

Όταν όμως πήγαμε να κάνουμε μπάνιο στο μικρό και το άκουσε να κλαίει έκανε στην κυριολεξία σαν να της σφάζουν το παιδί, έφυγε σαν σφαίρα από την γωνία που είχε χωθεί και ήρθε να δει τι του κάνουμε «εμείς οι κακοί».

Έτσι λοιπόν είχαμε δύο γατιά να κλαίνε ένα μικρό και ένα μεγάλο, μέχρι που την ξαπλώσαμε σε ένα καλάθι και βάλαμε το μικρό στην κοιλιά της. Αυτή άρχισε να το γλύφει, να του καθαρίζει τα κακάκια και να το πλένει, αν και δεν είχε γάλα να το θηλάσει το άφηνε να κοιμάται πάνω της, να της ψαχουλεύει και να της ζουλάει την κοιλίτσα ζεσταίνοντας το και αυτή με το σώμα της, έγιναν αχώριστοι.

Οπότε αν έχετε ήδη κάποια μεγάλη γάτα στο σπίτι, δοκιμάστε μήπως και υιοθετήσει το μικρό, με προσοχή όμως γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα το δεχτεί πάντα και σε αντίθετη περίπτωση (αν απλά δεν το αγνοήσει) μπορεί να του κάνει κακό.
  #4  
By kalypso13034 on 01-11-07, 19:43
Κι εγώ τη γατούλα μου τη βρήκα όταν ήταν 15-20 ημερών. Ήταν η μέρα που άνοιξε τα ματάκι της Κάποιος την είχε παρατήσει Μακάρι να είχα όλες αυτές τις οδηγίες τότε... Δεν ήξερα τι να της δίνω και της έβαζα πλήρες αγελαδινό γάλα. Ακόμα και χωρίς να προσέξω όλα αυτά που γράφει η Αγγελική μεγάλωσε και είναι πλέον μία υγιέστατη, ζωηρή γατούλα


Τέλος πάντων, όταν την πρωτοβρήκα δεν ήθελα να την κρατήσω και απευθύνθηκα στη φιλοζωική της πόλης μου. Εκεί ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπαν ότι η γάτα δεν έχει πιθανότητες να ζήσει, ακόμα και στο σπίτι μου και ότι καλύτερα να της κάνω ευθανασία. Οπότε, μεσπαίρο, μην αποθαρρύνεις υποψήφιους γονείς!
  #5  
By valia on 29-01-08, 20:43
AGGELIKI απλα ήθελα να σου πω πως σ' ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί όταν πριν 4 μήνες βρήκα το 10 ημερών γατάκι μου, το άρθρο σου με βοήθησε πάρα πολύ!!! Το γατάκι σώθηκε, και τώρα κοιμάται στην κουβέρτα μου...
Δεν έιχα ιδέα από τέτοιου είδους φροντίδα και ήσουν σίγουρα μια βοήθεια!!
Για να κατλάβεις όταν μετά από μερικές μέρες, το άκουγα να γουργουρίζει κάθε φορά που το πλησίαζα και το τάιζα με το μπιμπερό, νόμιζα ότι είχε αναπνευστικά προβλήματα και το πήγα στον γιατρό!!!
Τελοσπάντων, μην μακρυγο΄ρω, ευχαριστώ πολύ!!
  #6  
By ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ on 23-04-08, 16:54
πριν απο σχεδον εξι χρονια βρηκα ενα γατακι ενος ημερων με κλειστα ματια και τον ομφαλιο.ηταν στην υδρα και στριγγλιζε για βοηθεια!παρακαλεσα την μαμα μου να το παρουμε εχοντας την αποκλειστικη ευθυνη.το εφερα αθηνα και το ταίζα με συριγγα γιατι αρχικα δεν ειχα μπιμπερο και εκανα οτι λεει στο αρθρο.ζει ακομα και την λατρευω πολυ!με πιπιλαει στο χερι γιατι νομιζει οτι εγω ειμαι η μαμα της.την λενε λουσυ!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 16-05-11 στις 18:56. Αιτία: κεφαλαια
  #7  
By RedCat on 23-04-08, 17:09
Μπράβο Λυδία που έσωσες μια ζωούλα!! Ανοιξε καινούργιο θέμα για τη Λούσυ αν θέλεις να μας βαλεις φωτογραφίες της και να μας πεις και περισσότερα για κείνη
  #8  
By μαγκούφης on 05-05-08, 17:17
Αποτυχία

Βρήκαμε 4 γατάκια εγκαταλελλειμένα. Προσπαθήσαμε να τα σώσουμε αλλά χάσαμε και τα 4. Δεν ξέραμε πως να τα βάλουμε να ουρούν και να αφοδεύουν τα είχαμε βάλει πάνω σε μια θερμοφόρα επενδεδειμένη με πλεκτό και προσπαθήσαμε να τα ταισουμε με μπιμπερό Έσβησαν το 1 πίσω από το άλλο δυσκολευόμενα να αναπνεύσουν. Τι κάναμε λάθος;;;

  #9  
By RedCat on 05-05-08, 17:19
ίσως το οτι δεν ξέρατε να τα βοηθήσετε, ίσως όμως να είχαν κάποια κληρονομική ασθένεια από τη μαμα τους. Μπράβο όπως και να έχει για την προσπαθεια...
  #10  
By ruko on 05-05-08, 17:22
Λυπάμαι για τα γατάκια σου. Για να τα βοηθήσεις να ουρήσουν, τρίβεις την κοιλίτσα τους και τα γεννητικά τους όργανα με ένα βρεγμένο πανάκι. Αλλά όπως και να 'χει, τα μικρά δυστυχώς έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας μακριά απ' τη μαμά τους. Έτσι όπως τα περιγράφεις, μάλλον είχαν ήδη κάποιο πρόβλημα. Δεν σημαίνει ότι κάνατε εσείς κάτι λάθος.
  #11  
By irene81 on 17-05-08, 08:24
μολις βρηκαμε ενα μικρο γατακι,πολυ ομορφο!!η μαμα του το εχει εγκαταλειψει.εχει ανοικτα ματακια και ειναι πολυ ζωηρο αλλα ειναι πολυ πρησμενη η κοιλιτσα του και τα γεννητικα του οργανα.το χειροτερο απο ολα ειναι οτι δεν μπορω να τ παρακολουθω συνεχεια γιατι δεν βρισκομαι σπιτι μου και δεν μπορω να το παρω μαζι μου..τι μπορω να κανω τουλαχιστον αυτες τις λιγες ωρες που θα μπορω να ερχομαι ωστε να το βοηθησω?το εχω βαλει κοντα σε μια αλλη μαμα γατα,ελπιζω να το υιοθετησει...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 16-05-11 στις 18:58. Αιτία: κεφαλαια
  #12  
By RedCat on 17-05-08, 08:28
εννοείς ότι θα το ξαναφήσεις εκεί που το βρήκες? Η μαμα γατα που λες δεν ειναι σιγουρο οτι θα το δεχτεί με αποτελεσμα να μεινει νηστικο. Η πρησμενη κοιλια μπορεί να οφείλεται σε παρασιτα ή στο οτι δεν έχει βοηθεια για να ενεργηθεί...δεν μπορούμε να σου πουμε αν δεν το δει γιατρος δυστυχως..
  #13  
By irene81 on 17-05-08, 09:01
οχι!στα σκουπιδια το βρηκαμε...τωρα το εχω βαλει στον κηπο..ειμαι στην δουλεια μου αυτη την στιγμη και δεν μπορω να το εχω μαζι μου..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 16-05-11 στις 18:59. Αιτία: κεφαλαια
  #14  
By Billiou on 17-05-08, 09:06
πριν απο λιγο καιρο οταν γυρηζα απο το σχολειο καθως περασα απο ενα παρκο ακουσα πολλες τσιριδες και ειδα ενα γατακι πολλη μικρο που ειχε βγει στο δρομο τα ματακια του ηταν κλειστα απο τις τσιμπλες. το επιασα και το εβαλα στην ζακετα μου για να το ζεστανω. το πρωτο πραγμα που σκευτικα ηταν να το παω σε εναν κτηνιατρο και πρωχωρησα λιγο παρακατω. τοτε ειδα το απιστευτο....ηταν αλλα πεντε γατακια μεσα σε μια βρωμικη χαρτινη κουτα. ολα τα γατακια ηταν πολλη βρωμικα και βρεγμενα γιατι ειχε βρεξει λιγο πιο πριν. χωρις να σκεφτω πολλα πραγματα τα πηρα ολα και τα πηγα στον κτηνιατρο. εκει εμαθα οτι ηταν 1 μηνος περιπου και οτι ηταν ολα αδερφια. τα γατακια τωρα ολα ζουν αλλα χωριστα γιατι κρατησα εγω δυο η κτηνιατρος κρατησε αλλο ενα ο ξαδερφος μου αλλο ενα και μια αλλη κυρια τα αλλα δυο.απο ολα μαθενω νεα καθημερινα. τα δυο γατακια μου ειναι τωρα μια χαρα πολλη αγαπημενα εμβολιασμενα καθαρα και ζουν μαζι μου στο σπιτι. δεν μπορω να φανταστω τι θα ειχαν απογινει αν δεν τα εβρησκα!!!τα ονοματα τους ειναι κλεανθης και αρετουσα.:up:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 16-05-11 στις 19:01. Αιτία: κεφαλαια
  #15  
By RedCat on 17-05-08, 09:23
η συμβουλη μου είναι να το πας στο γιατρό το συντομοτερο να σου πει ηλικια, αν χρειαζεται κατι και λοιπα. αν τρωει μονο του μπορείς να το εχεις στον κηπο αλλα με προσοχή ...περιμενουμε νεοτερα.
Κλεανθη και Αρετούσα καλως μας ήρθατε ανοιξτε ενα θεματακι δικο σας να μας πειτε την ωραία σας ιστορία να δουμε και φωτογραφίες σας..
  #16  
By irene81 on 17-05-08, 09:54
ευχαριστω για τις συμβουλες!θα προσπαθησω αν κανω το καλυτερο..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 16-05-11 στις 19:02. Αιτία: κεφαλαια
  #17  
By ruko on 17-05-08, 12:23
irene, καλή τύχη και κράτα μας ενήμερους για το γατάκι, έτσι;

Billiou, καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τα γατάκια σου.

Μόνο που θα ήθελα να παρακαλέσω και τις δυο σας να μη γράφετε με κεφαλαία, γιατί στη γλώσσα του ίντερνετ δηλώνουν υψηλό τόνο φωνής.
  #18  
By Billiou on 19-05-08, 09:15
Κλεανθης & Αρετουσα

Ευχαριστω για τις συμβουλες Νοτα θα κανω οτι παραπανω μπορω.
Τα γατακια μου τα εχω παει στον κτηνιατρο και τους εκανε εμβολιασμο τωρα το μονο που μου μενει ειναι να ξαναπαω σε δυο μηνες για να το επαναλαβει. Επισης η κτηνιατρος εδωσε στα γατακια ενα χαπι για το εντερακι τους και μια αμπουλα για τα ζιζανια. Τα γατακια τα εχω μεσα στο σπιτι δεν με πειραζει αυτο.
Απο που μπορω να σου δειξω τις φωτογραφιες τους??? να σου τις στειλω μεσο e-mail στην διευθυνση που μου εστειλες??:up:
  #19  
By almalibre on 07-06-08, 20:42
Αγγελική μπράβο για το πολύ ωραίο και ενημερωτικό άρθρο σου!
Μήπως μπορείς να μας πεις πώς να το καθαρίζουμε αφού ουρήσει και με τι και το ότι ακόμα δεν έχει αφοδεύσει είναι κάτι ανησυχητικό; Πάντως αν έχεις την καλοσύνη ρίξε μια ματιά εδώ μήπως έχεις κάτι να μας προσθέσεις https://forum.mycat.gr/showthread.php?t=28362
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!
  #20  
By moukelis on 07-06-08, 21:23
Όσον αφορά την αφόδευση,αν πίνει μόνο γαλατάκι,μην ανησυχείτε,δεν έχει κάτι σταθερό να αποβάλλει ο οργανισμός του.Το ιδανικό είναι να το καθαρίζετε με ένα πανάκι ή μαλακό μαντιλάκι,με φυσιολογικό ορό.Νομίζω ότι και με ένα μωρομάντιλο χωρίς άρωμα και πρόσθετα δεν θα πείραζε,αν και είναι αρκετά ευαίσθητα σε αυτή την ηλικία.
  #21  
By sofouli on 07-07-08, 18:27
Πριν 3 μερες ανελαβα την ανατροφη μιας μικρης γατουλας,μολις 2 εβδομαδων καθως τη μαμα της την χτυπησε αυτοκινητο.Δεν ειναι το πρωτο γατακι που μεγαλωνω και μπορω να πω οτι με εξαιρεση μια περιπτωση ολα ευτυχως αναπτυχθηκαν ομαλα.Ωστοσο αυτα που διαβασα στο αρθρο σου Αγγελικη θα με βοηθησουν πολυ στη συνεχεια.Θα ηθελα να ρωτησω κατι.Η γατουλα μου τρωει και με μεγαλη ορεξη μαλιστα,ολες της οι λειτουργιες ειναι φυσιολογικες,μου χουρχουριζει ωστοσο καθε φορα που ξυπναει πρεπει να της καθαριζω τα ματακια της απο τις τσιμπλιτσες της καθως κλεινουν και δεν βλεπει.Πρεπει να ανησυχω??Τι θα μπορουσα να κανω??Με τι ισως θα μπορουσα να της τα καθαριζω??
  #22  
By aretha on 07-07-08, 18:56
Για αρχή, δοκίμασε να της τα καθαρίζεις με ένα καθαρό πανάκι ή με ένα κομμάτι γάζα, βρεγμένα με φυσιολογικό ορό (τον βρίσκεις στο φαρμακείο). Μη χρησιμοποιήσεις βαμβάκι γιατί οι ίνες του μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Αν δεις ότι το πρόβλημα παραμένει ή και χειροτερεύει, πήγαινε το γατάκι σε έναν κτηνίατρο, ίσως σου δώσει κάποιο κολλύριο.
  #23  
By moukelis on 07-07-08, 18:56
Καλησπέρα!
Τα ματάκια της θα μπορούσες να τα καθαρίζεις με φυσιολογικό ορό και γαζούλα.Μη χρησιμοποιείες χαμομήλι,υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αλλεργίας,ούτε με βαμβάκι γιατί αφήνει ίνες.Επίσης,αν δεις να επιμένουν οι τσίμπλες,μπορείς να ρωτησεις τον κτηνίατρο να μπρεις να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρυ κολλύριο.
  #24  
By moukelis on 07-07-08, 18:57
Αρήθα στέρεο τα είπαμε πάλι!
  #25  
By aretha on 07-07-08, 19:09
Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Αρήθα στέρεο τα είπαμε πάλι!
Για καλύτερη εμπέδωση!
  #26  
By sofouli on 07-07-08, 19:13
η επαναληψη αλλωστε ειναι η μητηρ πασης μαθησεως!!!!!!!!!
  #27  
By lathspell on 09-07-08, 10:55
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το άρθρο το οποίο είναι κατατοπιστικότατο!

Χθές το βράδυ, έχοντας βγάλει βόλτα το άλλο κατοικίδιο της οικογένειας, άκουσα ουρλιαχτά και βρήκα ένα γατάκι πεταμένο στα σκουπίδια!!! Το κακόμοιρο δε μπορούσε να φάει μόνο του και με χίλια ζόρια ήπιε λίγο γαλατάκι από μια σύριγγα. Πρώτη κίνηση λοιπόν σήμερα το βραδάκι είναι να πάμε στον κτηνίατρο.

Επειδή όμως ποτέ πριν δεν είχαμε γάτα, είμαστε λιγάκι χαμένοι με το τί θα χρειαστούμε από το pet shop. Καμιά συμβουλή από τούς πιο έμπειρους;;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. . .
  #28  
By aretha on 09-07-08, 11:19
Μπράβο που το μαζέψατε το μωράκι!!
Προς το παρόν, αν είναι τόσο μικρούλι, δεν χρειάζεται πολλά πράγματα: το βασικότερο είναι να του πάρετε το ειδικό υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη (συνήθως μαζί έχει και το ειδικό μπιμπερό), γιατί το αγελαδινό γάλα είναι εντελώς ακατάλληλο.
Κατά τα άλλα, θα χρειαστεί μόνο ένα χαρτόκουτο με μια πετσέτα ή ένα πανάκι μέσα, για να κοιμάται.
Όταν μεγαλώσει λίγο, θα χρειαστεί δύο ρηχά μπωλάκια για φαγητό και νερό και μια ρηχή λεκάνη (π.χ. ένα πιατάκι από γλάστρα) με λίγη άμμο μέσα.
Να σας ζήσει!!
  #29  
By Giannis The Great on 11-08-08, 19:32
Πολύ σημαντικό άρθρο!!.Γιατί ορφανά γατάκια συναντάει ο καθένας κάθε μέρα!!
  #30  
By Mirto.. on 14-08-08, 19:29
ευχαριστώ!!!

Ποπο, αγγελική σε ευχαριστώ πάρα πολλυ γιατί η μαμά μου βρήκε στην δουλειά της κάτω απο ένα κοντέινερ ένα νεογέννητο γατάκι που ήταν ακόμα μέσα στον πλακούντα να φωνάζει επιδή πεινούσε και δεν είχε καν πει γάλα απο την μαμά της και ευτυχώς σε βρήκα...:up::up::up::up:
  #31  
By ΧΙΟΝΑΤΗ15585 on 20-08-08, 15:03
ορφανά γατάκια

καλησπέρα σας.
προχτές βρήκα 4 ορφανά γατάκια και ανησυχώ για πάρα πολλά πράγματα.. η μαμά τους για κάποιο λόγο δεν ήταν εκεί και έκλαιγαν πολλές ώρες. Τα ταίζω κάθε 2 ώρες όπως διάβασα ..υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω?
τα γατάκια είναι μόλις 2 ημερών
  #32  
By drusilia on 20-08-08, 15:07
Δες αυτό μήπως σε βοηθήσει.
Πρόσεξες μήπως η μαμά τους κυκλοφορούσε εκεί κοντά; Ηταν σίγουρα εγκατελειμένα;
  #33  
By aretha on 20-08-08, 15:07
Χιονάτη, μετέφερα το μήνυμά σου στο αντίστοιχο άρθρο. Διάβασέ το, δες και τα σχόλια που ακολουθούν, νομίζω ότι θα βρεις αρκετές πληροφορίες.
Εύχομαι το καλύτερο για τα γατάκια!
  #34  
By ΧΙΟΝΑΤΗ15585 on 20-08-08, 15:28
κι εγώ έχω βοηθηθεί πολύ από το άρθρο αγγελική ευχαριστώ..
είχα γάτο παλαιότερα αλλά ποτέ νεογέννητο....
δυστυχώς κανείς δε ξέρει να με συμβουλέψει και ευτυχως που είμαι σε άδεια
  #35  
By ΧΙΟΝΑΤΗ15585 on 20-08-08, 15:32
ναι ηταν ένας κύριος που είπε ότι η γάτα τα γέννησε πριν 5 ώρες κι εξαφανίστηκε..
περίμενα να περάσουν άλλες 3 ώρες και τα πήρα, δεν ήξερα τι άλλο να κάνω τα άκουγα που έκλαιγαν όλο το βράδυ, ήταν στο δρόμο, το ένα κάτω από ένα αυτοκίνητο, το άλλο σε άλλο..και δε μένω και στη πιο φιλόξενη γειτονιά για γάτες..
  #36  
By drusilia on 20-08-08, 16:02
Στην φάση αυτη χρειάζονται 3 βασικά πράγματα:
-ζέστη
-γάλα, ειδικό για γατάκια
-να τα τρίβεις στον πωπούλη τους για να αδειάζουν οι κοιλίτσες τους. Αυτό κατά προτίμηση πριν τα ταϊσεις.

καλη επιτυχία!
  #37  
By ΧΙΟΝΑΤΗ15585 on 20-08-08, 16:19
ευχαριστώ, νόμιζα αφού τα ταίσω...
  #38  
By ΧΙΟΝΑΤΗ15585 on 20-08-08, 16:25
στο μεταξύ πέρα από το ότι δεν έχω ιδέα από τόσο μικρά γατάκια, με8αύριο ταξιδεύω, είναι ασφαλές να τα πάρω μαζί στο πλοίο?δεν έχω κανέναν να τα κρατήσει.θα με αφήσουν να τα πάρω στο πλοίο?
  #39  
By New mummy on 12-09-08, 15:20
Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
πριν απο σχεδον εξι χρονια βρηκα ενα γατακι ενος ημερων με κλειστα ματια και τον ομφαλιο.ηταν στην υδρα και στριγγλιζε για βοηθεια!παρακαλεσα την μαμα μου να το παρουμε εχοντας την αποκλειστικη ευθυνη.το εφερα αθηνα και το ταίζα με συριγγα γιατι αρχικα δεν ειχα μπιμπερο και εκανα οτι λεει στο αρθρο.ζει ακομα και την λατρευω πολυ!με πιπιλαει στο χερι γιατι νομιζει οτι εγω ειμαι η μαμα της.την λενε λουσυ!
εγω και ο αντρας μου (2,5 μηνες παντρεμενοι) θελαμε ενα γατακι αν και δεν ειχαμε ποτε.τη τετατρη αυτη βρηκε ενας φιλος και μας το ειπε.ηταν μαλλον μολις μιας ημερας και θα πεθαινε όπως και το αδερφακι του.με εχουν βοηθησει πολυ οι απαντησεις-συμβουλες σας αν και ανησυχω συνεχεια μην παθει κατι.δεν ξερω αν εχει πιει γαλα απο τη μητερα του και αυτό με ανησυχει πολυ.
εχει αφοδευσει μονο μια φορα ενω ουρει κανονικα.θα πρεπει να ανησυχω?????
ειναι γλυκα και προσευχομαι να τα καταφερει.
εισαι η μονη με ιδια περιπτωση και αυτο καπως με ενθαρρυνει.
πειτε μου οτι συμβουλες εχετε.το εχω αναγκη.
υγ. δεν εχω ξαναμπει σε φορουμεαν και ασχολουμε με η/υ.
χαιρομαι που σας βρηκα!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 16-05-11 στις 19:07. Αιτία: κεφαλαια
  #40  
By moukelis on 12-09-08, 15:27
Αρχική Δημοσίευση από New mummy
εγω και ο αντρας μου (2,5 μηνες παντρεμενοι) θελαμε ενα γατακι αν και δεν ειχαμε ποτε.τη τετατρη αυτη βρηκε ενας φιλος και μας το ειπε.ηταν μαλλον μολις μιας ημερας και θα πεθαινε όπως και το αδερφακι του.με εχουν βοηθησει πολυ οι απαντησεις-συμβουλες σας αν και ανησυχω συνεχεια μην παθει κατι.δεν ξερω αν εχει πιει γαλα απο τη μητερα του και αυτό με ανησυχει πολυ.
εχει αφοδευσει μονο μια φορα ενω ουρει κανονικα.θα πρεπει να ανησυχω?????
ειναι γλυκα και προσευχομαι να τα καταφερει.
εισαι η μονη με ιδια περιπτωση και αυτο καπως με ενθαρρυνει.
πειτε μου οτι συμβουλες εχετε.το εχω αναγκη.
υγ. δεν εχω ξαναμπει σε φορουμεαν και ασχολουμε με η/υ.
χαιρομαι που σας βρηκα!!!!
Καταρχήν καλωσηρθατε και μπραβο σας που σωσατε το μικρουλι!
Ακολουθησε πιστα τις οδηγιες του άρθρου.Δεν εχει ανοιξει ακομα τα ματακια του ε;Αν βρεθει μανουλα που να εχει γεννησει προσφατα,καλο θα ηταν να θηλασει λιγακι...Θα αυξησει κατα πολυ τις πιθανοτητες του...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πουπουλίνα : 16-05-11 στις 19:10. Αιτία: κεφαλαια
  #41  
By New mummy on 12-09-08, 18:37
Επικοινώνησα με 2 κτηνίατρους και διάφορους οργανισμούς αλλά δεν βρήκα κάτι.
Αν κάποιος από εσάς έχει γάτα που θηλάζει είμαι διαθέσιμη να το φέρω κα να το παίρνω αν είναι όποτε χρειαστεί.
Φροντίζω να τρώει τουλάχιστον 20 ml την ημέρα.
Τρώει κοιμάται περίπου 2.5 ώρες και γενικά δείχνει ζωηρό.
Οι ώρες που κοιμάται είναι πολλές?
Σήμερα μετά από ένα γεύμα κοιμήθηκε περίπου 4 ώρες.

Ευχαριστώ και πάλι.
  #42  
By myrtos on 10-11-08, 17:54
σε 7 ημερων που τρωει καοιμαται ενεργηται πολυ ζωηρο αν εμφανισει λιγο κοκκινο στα κοπρανα τι?
  #43  
By Kim on 21-04-09, 19:09
Τι να κανω?

Γεια σας! Μολις γραφτηκα στο φορουμ σας γιατι βρηκαμε 2 γατακια προχθες στη γειτονια...

Θα ειναι γυρω στις 2 εβδομαδες... Κ παρατηρω πως το ενα παει και ψαχνει να πιει γαλα απ'το αδερφακι του... Κ πιπιλαι τον ποπο του... Τι μπορω να κανω?

Δεν ξερω αν ποναει,και δεν ξερω γιατι το αλλο παει και προσπαθει να πιει γαλα απο κει ενω τα ταιζω...

Δεν θα τα παμε στον κτηνιατρο,γιατι ενω εγω θελω να τα κρατησουμε,οι γονεις μου λενε πως θα τα εχουμε μεχρι να μεγαλωσουν λιγο και να μπορουνε να τρωνε μονα τους...
  #44  
By moukelis on 28-04-09, 20:18
Το οτι δεν θα τα κρατησετε δε σημαινει οτι πρεπει να τα αφησετε στην τυχη τους...Προσπαθησε να το απομακρυνεις οταν το κανει,και να τους βαλεις ενα λουτρινο στην κουτα τους,προφανως τους λειπει η μαμα τους,Επισης πρεπει να τα εχεις πολυ ζεστα,η θερμοκρασια της μαμας γατας ειναι γυρω στους 38-39 βαθμους,οποτε χρειαζονται θερμοφορα τυλιγμενη σε πετσετουλα.Καλο θα ηταν να τα δει ενας γιατρος για να σιγουρευτειτε οτι ειναι καλα.
  #45  
By ΑΘΗΝΑ on 29-04-09, 10:36
μακαρι να ειχα και εγω αυτες τις πληροφοριες οταν ειχα βρει ενα γατακι 1 εβδομαδας το πολυ βρεγμενο με ξυδι και ψειρες στο καδο κοντα στη δουλεια μου!αλλα ευτυχως τα καταφερε και ειναι τωρα 2 χρονων τα κλεινει τελος μαιου και ο θεος να μας φυλαει απο τις σκανταλιες του
  #46  
By marlou on 01-05-09, 09:00
καλημερα! βρηκα και εγω ενα και ειναι ημερων ακομα κτηνιατρο δε το πηγα (δε παιζουν χρηματα αυτο το διαστημα) εκανα ομως οτι διαβασα εδω αλλα δυο μερες τωρα δεν εχω δει να κανει κακακια ουτε τσισακια.
θα ηθελα και κατι ακομα εχω μια γατα 2,5 χρονων θηλυκη παει κοντα του συχνα αλλα φοβαμαι και τη διωχνω!! μπορει να το σκοτωσει??? τι κακο μπορει να του κανει ??? σιγουρα θα γνωριζετε καποιο σχετικο θεμα εδω σας παρακαλω πειτε μου το λινκ!!!
  #47  
By moukelis on 01-05-09, 09:32
Αρχική Δημοσίευση από marlou
καλημερα! βρηκα και εγω ενα και ειναι ημερων ακομα κτηνιατρο δε το πηγα (δε παιζουν χρηματα αυτο το διαστημα) εκανα ομως οτι διαβασα εδω αλλα δυο μερες τωρα δεν εχω δει να κανει κακακια ουτε τσισακια.
θα ηθελα και κατι ακομα εχω μια γατα 2,5 χρονων θηλυκη παει κοντα του συχνα αλλα φοβαμαι και τη διωχνω!! μπορει να το σκοτωσει??? τι κακο μπορει να του κανει ??? σιγουρα θα γνωριζετε καποιο σχετικο θεμα εδω σας παρακαλω πειτε μου το λινκ!!!
Καλημερα,καλο μηνα.
Ποσως ημερων ειναι το γατακι;Εχει ανοιξει τα ματια του;Εχειες το ειδικο γαλα;Προσπαθησε με μασαζ οχι μονο στην κοιλιτσα αλλα και στην ευαισθητη περιοχη.Μηπως τα εχει κανει καπου στο κουτι του και δεν τα ειδες;
Οσο για τη γατα σου,αφησε τη να το μυρισει αλλα να την αφηνεις να πλησιαζει μονο οσο εισαι κοντα και σε ετοιμοτητα.Πολλα μπορει να του κανει,ειναι ενας εισβολεας στο χωρο της.
  #48  
By marlou on 01-05-09, 09:44
Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Καλημερα,καλο μηνα.
Ποσως ημερων ειναι το γατακι;Εχει ανοιξει τα ματια του;Εχειες το ειδικο γαλα;Προσπαθησε με μασαζ οχι μονο στην κοιλιτσα αλλα και στην ευαισθητη περιοχη.Μηπως τα εχει κανει καπου στο κουτι του και δεν τα ειδες;
Οσο για τη γατα σου,αφησε τη να το μυρισει αλλα να την αφηνεις να πλησιαζει μονο οσο εισαι κοντα και σε ετοιμοτητα.Πολλα μπορει να του κανει,ειναι ενας εισβολεας στο χωρο της.
ειναι κλειστα τα ματακια του δε ξερω ποσο ημερων ειναι αλλα μαλλον λιγων... κακακια δεν ειδα πουθενα τωρα για τσισακια μαλλον εχει κανει!!
σε ευχαριστω πολυ!! θα προσπαθησω με μασαζ
  #49  
By moukelis on 01-05-09, 17:47
Γυρω στις δεκα με δωδεκα μερες ανοιγουν τα ματια τους.Πρεπει να του κανεις μασαζ μετα απο καθε γευμα στα γεννητικα οργανα γιατι δεν μπορουν να αφορευσουν μονα τους.

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  AshDuArp

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Βοήθεια! Ορφανά γατάκια 2-3 ημερών - Από Βικάκι23
   Το θέμα έχει λάβει 50 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εγκυμοσύνη, θηλασμός και γατάκια.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 24-08-13 στις 17:31.
  • Ορφανά γατάκια, πρόβλημα με το τάισμα... - Από RitaRitaki
   Το θέμα έχει λάβει 17 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εγκυμοσύνη, θηλασμός και γατάκια.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-08-12 στις 11:14.
  • Βοήθεια!!!! - Ορφανά γατάκια - Από karamela_org
   Το θέμα έχει λάβει 59 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εγκυμοσύνη, θηλασμός και γατάκια.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 18-07-10 στις 20:31.
  • 3 ορφανά γατάκια - απορίες - Από aggelatzou
   Το θέμα έχει λάβει 13 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εγκυμοσύνη, θηλασμός και γατάκια.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 15-05-10 στις 14:03.
  • 2 ορφανά γατάκια! - Από Niki
   Το θέμα έχει λάβει 66 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Καταγγελίες.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 19-07-07 στις 17:31.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους