Το MyCat είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 146,310 εγγεγραμμένα μέλη και 714,452 μηνύματα σε 22,618 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το MyCat άλλα 461 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο MyCat.

Εγγραφή Βοήθεια

Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)
Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)
Δημοσιεύτηκε από moukelis
14-06-10
Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Η πρώτη επίσημη επίδειξη γατών έγινε το 1871 στο Crystal Palace,στο Hyde Park του Λονδίνου. Οργανώθηκε από τον Χάρισον Γουίαρ, που κατέγραψε τα κριτήρια-περιγραφές της ιδεώδους γάτας για κάθε ράτσα- για όλες τις ράτσες που επιδείχθηκαν, ενώ ήταν ένας από τους τρεις κριτές. Η επίδειξη αυτή, καθώς και άλλες στην ηπειρωτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αποτέλεσαν την κύρια ώθηση για τη σύγχρονη επιλεκτική εκτροφή γατών.
Οι κανονισμοί των επιδείξεων είναι σχολαστικοί και περίπλοκοι, κυρίως επειδή κάθε γενεαλογικό μητρώο έχει συνθέσει τους δικούς του κανονισμούς. Κάποιοι όμιλοι είναι ο GCCF (Governing Council of the Cat Fancy), η διεθνής ένωση FIFé (Fédération Internationale Féline),ο CFA (Cat Fanciersʼ Association) και η TICA (The International Cat Association).
Κάθε μητρώο έχει το δικό του κατάλογο για τις επιδείξεις. Σε γενικές γραμμές, οι γάτες συναγωνίζονται στην ίδια φυλή, φύλο και χρώμα. Μια επίδειξη μπορεί να αφορά μια συγκεκριμένη φυλή, ή πολλές. Οι εκθέσεις μορφολογίας δεν είναι καλλιστεία, καθώς δεν βραβεύονται οι ομορφότερες γάτες, αλλά αυτές που πλησιάζουν περισσότερο στα πρότυπα της εκάστοτε φυλής.

Ποιες γάτες μπορούν να συμμετέχουν;

Θεωρητικά, οποιαδήποτε γατούλα είναι υγιής, άνω των τριών μηνών, και σωστά κοινωνικοποιημένη, μπορεί να συμμετέχει σε μια έκθεση μορφολογίας. Δεν είναι ανάγκη η γατούλα σας να ανήκει σε κάποια φυλή για να λάβει μέρος, καθώς υπάρχει και κατηγορία για τις κατοικίδιες γάτες που δεν έχουν συμπαγή μορφολογικά χαρακτηριστικά ώστε να ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη φυλή. Κάποιοι όμιλοι προβλέπουν μια κατηγορία για τις γάτες που φαίνονται να ανήκουν σε κάποια φυλή, αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν. Οι γάτες αυτές εξετάζονται από τους κριτές, κι αν εκείνοι αποφασίσουν ότι όντως ανήκουν σε κάποια φυλή, εκδίδουν ένα πιστοποιητικό που το επιβεβαιώνει. Επίσης υπάρχουν φυλές που δεν αναγνωρίζονται σε όλους τους ομίλους, ή αναμένεται η αναγνώρισή τους. Αυτές οι φυλές είτε διαγωνίζονται σε ξεχωριστή κατηγορία, είτε μαζί με τις γάτες που δεν ανήκουν σε κάποια φυλή. Ο κάθε όμιλος έχει τους δικούς του κανονισμούς, σε κάποιους δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν έγκυες γάτες, γάτες στις οποίες έχουν αφαιρεθεί τα νύχια. με ονυχεκτομή, ή γάτες που δεν ανήκουν σε κάποια φυλή, είναι άνω των έξι μηνών, και δεν είναι στειρωμένες. Καλό θα ήταν να ελέγξετε τους κανονισμούς του εκάστοτε ομίλου πριν αποφασίσετε να συμμετέχετε σε μια έκθεση που διοργανώνει.


Αποφάσισα να συμμετέχω σε μια έκθεση μορφολογίας, τι πρέπει να κάνω;

Καταρχήν, καλό θα ήταν να παρευρεθείτε σε μια έκθεση μορφολογίας πριν αποφασίσετε να συμμετέχετε σε μία με τη γατούλα σας. Παρακολουθήστε τη διαδικασία, μείνετε όσες περισσότερες ώρες μπορείτε, και σκεφτείτε αν κι εσείς και το ζωάκι σας μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις μια έκθεσης. Αν η γατούλα σας δεν ανέχεται να την αγγίζουν ξένοι, αν τρομάζει ή αγχώνεται με την πολυκοσμία και το θόρυβο, ή αν θα ταλαιπωρηθεί με την περιποίηση της προετοιμασίας, καλύτερα θα ήταν να μην συμμετέχετε. Είναι σημαντικό το ζώο να στρεσσαριστεί όσο το δυνατόν λιγότερο, και να είναι και για εσάς και γιʼ αυτό μια ευχάριστη εμπειρία.
Ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα του ομίλου που σας ενδιαφέρει, κι επιλέξτε την έκθεση στην οποία θέλετε να συμμετέχετε. Οι περισσότεροι όμιλοι διαθέτουν μια φόρμα συμμετοχής, όπου συμπληρώνετε τα στοιχεία της γατούλας σας, και τα δικά σας. Αυτά συνήθως συμπεριλαμβάνουν το όνομα της γάτας, την ημερομηνία γέννησής της, τα ονόματα των γονέων και του εκτροφέα της, το φύλο της, το χρωματισμό της, τη φυλή της, την κατηγορία που θα διαγωνιστεί, και τα προσωπικά σας στοιχεία. Υπάρχει συνήθως ένα κόστος συμμετοχής, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με τον διοργανωτή ή τον αριθμό των γατών που θα αποφασίσετε να διαγωνιστούν. Αφού συμπληρώσετε και αποστείλετε τη φόρμα συμμετοχής, πρέπει να αρχίσετε να προετοιμάζεστε και εσείς και η γατούλα σας για την έκθεση.

Τι προετοιμασία χρειάζεται η γάτα μου;

Η γάτα πρέπει να είναι καθαρή και περιποιημένη για την έκθεση. Οι περισσότεροι όμιλοι απαιτούν να είναι κομμένα τουλάχιστον τα μπροστινά νύχια, τα αυτιά και τα μάτια να είναι καθαρά, και το τρίχωμα καθαρό, χωρίς κόμπους.

Αν δεν έχετε κόψει ποτέ τα νύχια της γάτας σας,καλύτερα να σας δείξει ο κτηνίατρος πώς να το κάνετε
Αν η γατούλα σας ανήκει σε κάποια φυλή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία groomer ή τον εκτροφέα της, σχετικά με την προετοιμασία που χρειάζεται. Κάποιες φυλές, όπως η περσική, απαιτούν μπάνιο και ειδικό στέγνωμα αρκετές εβδομάδες πριν την έκθεση, ενώ για κάποιες άλλες το μπάνιο είναι απαγορευτικό.

Τα μάτια των περσικών δακρύζουν συνεχώς και χρειάζονται τακτική περιποίηση για να είναι καθαρά
Επίσης υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές βούρτσες και χτένες, που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το τρίχωμα σε ιδανική κατάσταση. Φυσικά η διατροφή, η καθημερινή φροντίδα και η ποιότητα του τριχώματος επηρεάζουν την εμφάνιση και την κατάσταση του ζώου.

Αν μάθετε στο γατάκι σας να δέχεται το χτένισμα από μικρό,το βούρτσισμα θα είναι μια ευχάριστη διαδικασία και για τους δυο σας
Εκτός από την εμφάνιση, μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε στη γατούλα σας να συναναστρέφεται κόσμο, να δέχεται τις αγκαλιές, και το κράτημα με τρόπο που να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της φυλής της και να την κάνει να νιώθει άνετα όσο περιμένει να την αναλάβει ο κριτής.Μια γάτα Νορβηγικού Δάσους παρουσιάζεται με τρόπο που να αναδεικνύει το σωματότυπό της,ενώ μια Περσική έτσι ώστε να μην χάνει το τρίχωμα τον όγκο του,και να φαίνεται η "στρογγυλή" κατατομή της

Φροντίστε να αποπαρασιτώσετε εσωτερικά και εξωτερικά τη γάτα σας πριν την έκθεση, να ελέγξετε τους εμβολιασμούς της, και να έχετε έτοιμο το βιβλιάριο υγείας της.

Τι άλλες προετοιμασίες χρειάζεται να κάνω;

Αν ζείτε μακριά από την πόλη στην οποία γίνεται η έκθεση μορφολογίας που σας ενδιαφέρει, θα χρειαστεί να ταξιδέψετε μαζί με τη γατούλα σας. Ιδανικό θα ήταν να είναι ήδη εξοικειωμένη με τη γατοφόρο και τη μεταφορά με το αυτοκίνητο, και να πραγματοποιήσετε το ταξίδι με δικό σας όχημα. Η γατοφόρος θα πρέπει να είναι σε μέγεθος που να της επιτρέπει να ταξιδέψει με άνεση, ενώ θα βοηθήσει να έχει μέσα κάποια κουβερτούλα με τη μυρωδιά της, για να αισθάνεται οικεία.
Μάθετε από νωρίς το μέγεθος του κλουβιού στο οποίο θα μείνει η γάτα σας κατά τη διάρκεια της έκθεσης, και προμηθευτείτε διαχωριστικά για τις πλαϊνές πλευρές του. Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, από κουρτινάκια σε διάφορα σχέδια και χρώματα, έως πλαστικά ή ξύλινα διαχωριστικά, και είναι απαραίτητα για να μην βλέπεται η γάτα σας με τη διπλανή και να μην κινδυνεύει η μία από την άλλη.

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάποιο καθαριστικό, ώστε να περάσετε με αυτό το κλουβί πριν βάλετε μέσα τη γάτα σας. Κάποιοι όμιλοι απαιτούν να στρώνεται ο πάτος του κλουβιού με λευκό ύφασμα, ενώ άλλοι σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε την αγαπημένη κουβέρτα της γάτας σας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια μικρή αμμολεκάνη, μπολ με το νερό και την τροφή της, το κρεβάτι της, το μαξιλάρι της ή το αγαπημένο της παιχνίδι, οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα την κάνει να νιώσει άνετα. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τις βούρτσες και τα προϊόντα περιποίησης που πιθανόν χρειάζεται η γατούλα σας, καθώς και ό,τι άλλα διακοσμητικά για το κλουβάκι επιλέξετε.

Η…ώρα της κρίσης

Αφού περάσετε από τον κτηνιατρικό έλεγχο και τακτοποιήσετε τη γάτα σας στο κλουβάκι, περιμένετε να καλέσουν τον αριθμό της. Συνήθως στους προκαταρκτικούς γύρους πηγαίνετε ο ίδιος τη γάτα σας στον κριτή, ενώ στον τελικό αναλαμβάνει να την παρουσιάσει κάποιος steward. Ανάλογα με τον όμιλο, η γάτα εξετάζεται από τον κριτή, που είναι γνώστης της κάθε φυλής, και παίρνει κάποιους πόντους για κάθε χαρακτηριστικό της. Κάθε όμιλος δίνει διαφορετική βαρύτητα σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, και κατατάσσει με διαφορετικό τρόπο τις γάτες που διαγωνίζονται. Δεν επιτρέπεται η γάτα να έχει πάρει ηρεμιστικά, κι ο κριτής ελέγχει τα αντανακλαστικά της. Ο κριτής συνήθως μιλά με τον ιδιοκτήτη και σχολιάζει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του κάθε ζώου, ενώ μερικοί κριτές παρουσιάζουν γάτες που εξετάζουν και στο κοινό, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο χαρακτηριστικό εκπρόσωπο κάποιας φυλής. Στη συνέχεια, η γάτα επιστρέφει στο κλουβάκι της, και ανάλογα με την κρίση, επιστρέφει για τον επόμενο γύρο. Ο τελικός είναι συνήθως η πιο φορτισμένη περίοδος της έκθεσης, όπου ανακηρύσσονται οι νικητές κάθε κατηγορίας, και οι τρεις πρώτες γάτες όλης της διοργάνωσης. Τα βραβεία ποικίλλουν ανάλογα με το διοργανωτή, αλλά συνήθως είναι συμβολικά: κύπελλα ,μετάλλια, τροφές ή αξεσουάρ για γάτες.

Μια υπερήφανη νικήτρια ποζάρει με τα βραβεία της

Πώς μπορώ να επισκεφθώ μια έκθεση μορφολογίας;

Αν δεν έχετε γατούλα, αν έχετε γατούλα και σκέφτεστε να συμμετέχετε μελλοντικά μαζί της σε κάποιο διαγωνισμό, αν σκέφτεστε να αποκτήσετε μια γατούλα, φυλής ή μη, ή αν απλά αγαπάτε τις γάτες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε μια έκθεση μορφολογίας. Οι εκθέσεις αυτές συνήθως διαφημίζονται αρκετά, αλλά μπορείτε να ενημερωθείτε και μέσω των προγραμμάτων των ομίλων, που αναρτούνται στις ιστοσελίδες τους. Κάποιες έχουν ένα συμβολικό ποσό εισόδου, κάποιες όχι. Μπορείτε να προμηθευτείτε έναν οδηγό από την είσοδο της έκθεσης, ο οποίος αναφέρει τους αριθμούς των γατών, καθώς και το όνομα, τη φυλή τους, και την κατηγορία στην οποία διαγωνίζονται. Πολλοί όμιλοι επιτρέπουν σε φιλοζωϊκές οργανώσεις να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με γατούλες που αναζητούν σπίτι, οπότε που ξέρετε, μπορεί να γνωρίσετε εκεί το χνουδωτό σας σύντροφο! Μη διστάσετε να ρωτήσετε τους ιδιοκτήτες και τους εκτροφείς για τυχόν απορίες σας, και να παρακολουθήσετε κάποιες από τις κρίσεις, ώστε να δείτε πως ανακηρύσσεται κάποια γατούλα νικήτρια. Αν παρευρίσκεστε σε κάποια έκθεση ως θεατής, σίγουρα αγαπάτε τις γάτες. Φροντίστε λοιπόν να μην τις αγχώνετε με φωτογραφίες με φλας, και με φωνές μπροστά στα κλουβάκια τους. Δεν επιτρέπεται να αγγίζετε τις γάτες, γιατί δε σας γνωρίζουν και η επαφή με άγνωστες μυρωδιές και ανθρώπους, σε έναν χώρο όπου δεν έχουν ξαναβρεθεί, σίγουρα θα τις αγχώσει, αλλά κι επειδή μπορεί χαϊδεύοντάς τες να μεταφέρετε κάποια ασθένεια που δεν έχει εκδηλωθεί, από τη μία στην άλλη. Παραμερίστε όταν μια γατούλα πηγαίνει με τον ιδιοκτήτη της στον κριτή, δεν είναι η σωστή ώρα για χάδια, καθώς η γατούλα βλέπει πολλά άγνωστα πρόσωπα τριγύρω της και πρέπει να παραμείνει ήρεμη. Όσο εξοικειωμένη με τις εκθέσεις, κι όσο κοινωνική κι αν είναι μια γατούλα, δεν παύει να είναι στο χώρο της έκθεσης αρκετές ώρες, και να μην αισθάνεται το ίδιο άνετα όσο θα αισθανόταν στο σπίτι της. Φροντίστε να κάνετε τη μέρα της όσο γίνεται πιο εύκολη, και να μη φέρνετε σε δύσκολη θέση τους ιδιοκτήτες και το ζώο.
Είτε ως επισκέπτης, είτε ως εκθέτης, οι εκθέσεις μορφολογίας είναι μια ιδανική ευκαιρία να θαυμάσετε γάτες και να συμμετέχετε σε μια μεγάλη γιορτή με αφορμή το αγαπημένο αιλουροειδές όλων μας!

Μια έκθεση μορφολογίας του CFA
Δημοσιεύτηκε από
Το avatar του χρήστη moukelis
Εκτροφέας
Εγγραφή: 06-12-2008
Μηνύματα: 41,183

Εργαλεία Θεμάτων

5 most read άρθρα
References
https://fifeweb.org/index.php
https://www.cfa.org/shows.html
The Encyclopedia of the Cat- Bruce Fogle (2008 )
  #1  
By moukelis on 07-07-10, 11:38

Παράθεση
  #2  
By yasmin1gr on 07-07-10, 13:48
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Πολύ ενδιαφερον ευγε μουκελις αν και εμαι κατα των σωου και ρατσων γιατιο προωθουν το να αγοραζονται ζωα ειναι πολύ καλα γραμμενο. Προσωπικα δε θα συμμετειχα ποτε αν και μου ειχε περασει απο το μυαλο παλιοτερα οταν δεν ηξερα τι συμβαινει με παρανομα εκτροφεια γατιων παρανομες εισαγωγες, κακοποιηση αδεσποτων λαθος ενημερωση κλπ.

Εξισου θεωρω οτι σοβαρος εκτροφεας πρεπει να δινε το ζωο στειρωμενο γιατι διαφορετικα ειναι πανευκολο να καταληξει σε παρανομο εκτροφειο.
Παράθεση
  #3  
By moukelis on 07-07-10, 14:47
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Ασημινα στις εκθεσεις οπως ανεφερα υπαρχει και κατηγορια για τις γατουλες που δεν ανηκουν σε καποια φυλη,και κατηγορια με γατουλες που χαριζονται.Επισης δεν καταλαβαινω τι σχεση εχουν οι εκθεσεις μορφολογιας με παρανομα εκτροφεια,εισαγωγες,και κακοποιηση αδεσποτων...προφανως κανενας παρανομος εκτροφεας που αναπαραγει ζωα με το τσουβαλι και τον νοιαζει απλα να του γεννουν δε θα μπορουσε,ουτε θα νοιαζοταν να τα παρουσιασει σε καποια εκθεση,και δεν καταλαβαινω το συνειρμο με την κακοποιηση των αδεσποτων.
Οσον αφορα τα ζωα που προερχονται απο εκτροφεια και δεν προοριζονται για αναπαραγωγη,θα πρέπει και κατα τη δικη μου γνωμη να δινονται ειτε στειρωμενα,ειτε σε περιπτωσεις που δεν ειναι εφικτο,με συμβολαιο που συμπεριλαμβανει τον ορο της στειρωσης.
Παράθεση
  #4  
By spinner on 07-07-10, 16:29
δηλαδη τι? να περιμενεις να παει 6-7 μηνων δηλαδη η γατα για να την παρεις?
γιατι πιο πριν απο τους 6 μηνες αν στειρωθει η γατα παιζεις με την τυχη της.....
Παράθεση
  #5  
By spinner on 07-07-10, 16:33
τωρα αν ο εκτροφεας δεν καταφερει να δωσει την γατα σε εναν σωστο ιδιοκτητη και να τον πεισει και να τον κανει να καταλαβει γιατι στειρωνεται η γατα ας μην ασχολειτε με το σπορ.η αν θελει ας κανει την στειρωση στους 6 -7 μηνες και μετα να βρει καποιον σιγουρα.
Παράθεση
  #6  
By moukelis on 07-07-10, 16:38
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Στο εξωτερικο τα γατακια στειρωνονται 12 εβδομαδων,και υπαρχουν παρα πολλες μελετες που αποδεικνύουν ότι δεν εχει καποια επιπτωση στην υγεια τους,αν χρησιμοποιηθει το καταλληλο αναισθητικο.Εγω μιλησα για περιπτωσεις φυλων που λογω αργης αναπτυξης δε γινεται να στειρωθει γατακι σε αυτη την ηλικια.Και σε αυτες ομως γνωμη μου ειναι οτι ο εκτροφεας πρεπει να παιρνει τα καταλληλα μετρα ωστε να μην αναπαραχθει η γατουλα απο ατομα που δεν ειναι εκτροφεις.
Παράθεση
  #7  
By spinner on 07-07-10, 18:01
στην ελλαδα ειμαστε ομως που να εμπιστευτεις γιατρο ?
παντως καταλαβα οτι εννοειτε τις μεγαλες φυλες .
δεν γινεται τωρα μια νορβηγικη να στειρωθει τοσο μικρη ετσι δεν ειναι?ξερετε παρα πολυ καλα τις επιπτωσεις.
Παράθεση
  #8  
By moukelis on 07-07-10, 20:05
Υπαρχουν εκτροφεια και στην Ελλαδα που δινουν τα γατακια τους τριων μηνων στειρωμενα.
Τα νορβηγακια οχι,εγω δεν θα τα στειρωνα,το εχω συζητησει και με την εκτροφεα τους κι ουτε εκεινη πιστευει οτι αναπτυσσεται σωστα ενα ζωο τετοιου μεγεθους αν στειρωθει τριων μηνων,αν και καποιες φορες το εχει κανει.Κι αλλα εκτροφεια νορβηγικων στο εξωτερικο το κανουν,ο καθενας αποφασιζει κι επιλεγει ο,τι κρινει καλυτερο.Επισης υπαρχουν πολιτειες στην Αμερικη οπου επιβαλλεται απο το νομο να ειναι στειρωμενα ολα τα γατακια ανω των 20 εβδομαδων,εκτος αν προκειται για γατες εκτροφης.Υπαρχουν παρολα αυτα πολλοι τροποι να σιγουρευτει καποιος εκτροφεας οτι τα γατακια του δεν θα γινουν μηχανες αναπαραγωγης,ακομα κι αν δεν τα δωσει στειρωμενα,αν το θελει βεβαια.
Παράθεση
  #9  
By spinner on 07-07-10, 20:27
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

δεν ειναι μονο θεμα αναπτυξης δηλαδη να μην γινει μεγαλο στα προτυπα της ρατσας ομως αλλα προβληματα οπως αναπτυξη ουρηθρας και σωστο δεσιμο κοκκαλων.7 μηνων ειναι η καταληλη ηλικια μετα θα γινει μια κανονικη νορβηγικη ισως και μεγαλυτερη με πιο μεγαλο τριχωμα ογκο και βαρος μιας γατας εκτροφης!αν στην ελλαδα υπηρχε τετοιος νομος απλα δεν θα επαιρνα μια τετοια γατα...για αυτο απορω πως καποιοι στην αμερικη περνουν ενα μειν κουν ας πουμε και το στειρωνουν 4 μηνων εχω γνωστο για αυτο το λεω και μου λεει αχ εχει δυσπλασια αχ εχει μυοκαρδιοπαθεια ελεος δηλαδη....οι ορμονες της γατας στην βρεφικη ηλικια ειναι το πιο σημαντικο για την υγεια τους.για αυτο στειρωση οπωσδηποτε αλλα στην καταληλλη ηλικια.
μην γινομαστε υπερβολικοι αμαν πια..
Παράθεση
  #10  
By tzoutzou on 07-07-10, 20:36
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Mπραβο ρε Δωρα!!Ωραιο το αρθρο αλλα ακομα πιο ωραιο το πρωτο βιντεακι που δειχνει την ποιοτητα των Εκθεσεων στην Αμερικη!!!!Ελπιζω καποτε να φτασουν και οι δικες μας εκθεσεις σε ενα τετοιο επιπεδο...
Παράθεση
  #11  
By moukelis on 07-07-10, 20:44
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Επτα μηνων για μια γατα που αναπτυσσεται μεχρι τεσσαρων ετων ειναι ελαχιστος χρονος αναπτυξης,οσον αφορα το μεγεθος,και η αναπτυξη της εξαρταται περισσοτερο απο τη γραμμη καθε γατας,και τις "προδιαγραφες" της.Αυτο που εννοουσα ηταν οτι ισως ενας αρσενικος να μην κανει μεγαλο κεφαλι ωριμου αρσενικου αν στειρωθει πολυ νωρις π.χ.Υπαρχουν ομως και νορβηγικου που παιρνουν το τελικο τους σχεδον μεγεθος και αναπτυσσονται με πληρη σχεδον χαρακτηριστικα πολυ συντομα σχετικα με τη φυλη.Σε μια τετοια περιπτωση φανταζομαι δεν εχει και πολυ σχεση αν στειρωθει τεσσαρων,επτα ή δωδεκα μηνων.Παρολα αυτα,υπαρχουν γιατροι που διατεινονται οτι καποιες ορμονες που εκκρινονται κατα τη σεξουαλικη ωριμανση καθυστερουν την αναπτυξη,γι'αυτο και τα ζωα που στειρωνονται πριν την εκκριση τους αναπτυσσονται συντομοτερα και ομαλοτερα.Τα κοκκαλα τους δεν σταματουν να δενουν λογω της στειρωσης,και η αναπτυξη της ουρηθρας ειναι πληρης απο τη στιγμη που εχουν κατεβει οι ορχεις κι εχουν ωριμασει.Επειδη ειμαστε εκτος θεματος,αν θες δες καποιες πηγες που εχω παραθεσει στο αρθρο σχετικα με τη στειρωση σε νεαρη ηλικια.Η Hip Dysplasia και η Μυοκαρδιοπαθεια ειναι και οι δυο κληρονομικες ασθενειες,οι εκτροφεις οφειλουν να εξεταζουν ολες τις γατες αναπαραγωγης τους ειτε με τεστ DNA στις φυλες που θεωρειται εγκυρο,ειτε με τακτικες εξετασεις,και καμια σχεση δεν εχουν με τη στειρωση και τις ορμονες.
Παράθεση
  #12  
By moukelis on 07-07-10, 20:53
Αρχική Δημοσίευση από tzoutzou
Mπραβο ρε Δωρα!!Ωραιο το αρθρο αλλα ακομα πιο ωραιο το πρωτο βιντεακι που δειχνει την ποιοτητα των Εκθεσεων στην Αμερικη!!!!Ελπιζω καποτε να φτασουν και οι δικες μας εκθεσεις σε ενα τετοιο επιπεδο...
Η συγκεκριμενη εκθεση ειναι του CFA.Εχουν ωραιες εκθεσεις,αλλα δεν ξερω αν θα λαμβανα μερος...ειναι πολυ χαλαροι οσον αφορα καποια βασικα για μενα θεματα εκτροφης και νομιζω οτι η φιλοσοφια τους σαν ομιλος δε με εκφραζει.
Παράθεση
  #13  
By staman2 on 08-07-10, 00:28
Δωράκι ΜΠΡΑΒΟ για την υπέροχη παρουσίαση!!!!
Είναι πολύ κατατοπιστικό όλο το άρθρο σου!!!!
Τα βιντεάκια εμένα δεν μου τα παρουσιάζει. Μόνον την εικόνα βλέπω ...
Οσο για την στείρωση (τον χρόνο δηλ που πρέπει να γίνεται), νομίζω πως πλέον ειναι ασφαλές το να στειρώνονται στην ηλικία των 20 εβδομάδων όπως ανέφερες. Το συζήτησα και με κτηνίατρους και εδώ αλλά και στο εξωτερικό καθώς μου έχει πει η εξαδέρφη μου που ασχολείται με σωματεία φιλοζωικά το θεωρούν απόλυτα ασφαλές.
Και τον Ορφέα η εκτροφέας του πριν τον πάρουμε τον στείρωσε στην Φινλανδία. Σε ηλικία 5 μηνών. Είχε την επιλογή να τον στειρώσει αργότερα αφού ήξερε πως πριν τους 7 μήνες εμεις για δικούς μας λόγους δεν μπορουσαμε να πάμε να τον πάρουμε, κι όμως μας ειπε πως οι κτηνίατροι εκει εχουν την άποψη πως η ηλικία των 5 μηνών ειναι ιδανική. Και σημειωτέον η φυλή των σιβηρικών ειναι εξίσου αργή στην ανάπτυξη όπως τα μέιν κουν και τα νορβηγικού δάσους. Εως τα 4 έτη τους αναπτύσσονται. Μια χαρά μεγαλωνει ο Ορφέας.
Παράθεση
  #14  
By moukelis on 08-07-10, 06:41
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Γιατι δε σου δειχνει τα βιντεακια;Με Firefox δε μπαινεις;Κριμα,κι εχει εναν φοβερο νορβηγο στο δευτερο και το τριτο...
Παράθεση
  #15  
By bunny on 09-07-10, 16:16
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Εγώ από 'δω που μπαίνω δε μπορώ να δω βίντεο,δεν έχω την απαιτούμενη υπομονή
Αλλά συγχαρητήρια για το άρθρο Δωράκι, κατατοπιστικότατο και με πολύ καλό υλικό και εικόνες. Δεν περίμενα ότι γίνεται τέτοια προετοιμασία για τις εκθέσεις
Παράθεση
  #16  
By moukelis on 09-07-10, 16:33
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Ευχαριστω Χριστινάκι.
Χρειαζεται όντως πολυ προετοιμασια για μια εκθεση,υπαρχουν φυλες που πρεπει να προετοιμαζονται μηνες πριν.
Παράθεση
  #17  
By moukelis on 09-07-10, 17:03

Παράθεση
  #18  
By moukelis on 09-07-10, 17:23

Παράθεση
  #19  
By moukelis on 09-07-10, 17:25

Παράθεση
  #20  
By bunny on 09-07-10, 21:05
Αρχική Δημοσίευση από moukelis
Ευχαριστω Χριστινάκι.
Χρειαζεται όντως πολυ προετοιμασια για μια εκθεση,υπαρχουν φυλες που πρεπει να προετοιμαζονται μηνες πριν.
Aυτό το ''μήνες" είδα και έμεινα...
Καλά,μόλις είδα το Νορβηγό στο βίντεο! Θεϊκός... Έτσι που τον βλέπω έχω τη παρόρμηση να χώσω το χέρι μου σ' αυτή τη χαίτη και να το βγάλω αύριο
Παράθεση
  #21  
By moukelis on 09-07-10, 23:43
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Δεν είναι απίστευτος;
Ναι,καποιες φυλες χρειαζονται τακτικά μπάνια μέχρι και δύο μήνες πριν,που πυκνωνουν όσο πλησιάζει η έκθεση,για να γίνει το τριχωμα αφράτο.Βέβαια αν το έκανες αυτό σε ενα νορβηγακι π.χ. θα καταστρεφόταν το τρίχωμα.
Παράθεση
  #22  
By staman2 on 10-07-10, 18:27
Δωρααααααα τα ειδα τα βιντεο τώρα!!! Επαιξαν... Τέλειος ο Νορβηγος και ΤΕΛΕΙΑ τα βιντεάκια και τέλεια η παρουσίαση και ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Παράθεση
  #23  
By elvenstar on 19-07-10, 12:37
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

μπραβο Δωράκι καταπληκτίκο άρθρο. Πρόσεξα ότι οι περισσότερες φωτο είναι με περσικές. Μήπως γιατί είμαστε οι ομορφότεροι στις εκθέσεις;
Παράθεση
  #24  
By moukelis on 19-07-10, 14:25
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Πιφ,ειναι επειδη ειστε κοκετες και θέλετε ένα κάρο προετοιμασία.
Παράθεση
  #25  
By elvenstar on 19-07-10, 15:04
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Είναι που είμαστε κ κοκέτες κ τρώμε κ κροκέτες
Παράθεση
  #26  
By elvenstar on 20-07-10, 09:20
Είναι παιχνιδιάρης, ζουμπουρλός και Πέρσης κ αν τα προσθέσεις όλα αυτά μας βγάζουν λεξάριθμό 11888
Τυχαίο; δεν νομίζω!
Παράθεση
  #27  
By moukelis on 20-07-10, 09:47
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Πέρσης δεν ειναι όμως...
Παράθεση
  #28  
By elvenstar on 20-07-10, 09:51
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Ε καλά μην τα θέλουμε κ όλα δικά μας
Παράθεση
  #29  
By moukelis on 31-07-10, 11:42
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Παράθεση
  #30  
By moukelis on 31-07-10, 11:47
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Μερικές φωτογραφίες από την έκθεση της FIFe στην Ολλανδία,τον Ιανουάριο:
Παράθεση
  #31  
By moukelis on 31-07-10, 11:49
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Μερικές από την Έκθεση της FIFe στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβρη (άμα δεν παινέψουμε το σπίτι μας...)
Παράθεση
  #32  
By moukelis on 31-07-10, 11:56
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Και μερικες από την τελευταία,τον Απρίλη:
Παράθεση
  #33  
By sas on 31-07-10, 12:41Αυτή η γατούλα, νορβηγούλα είναι???
Παράθεση
  #34  
By moukelis on 31-07-10, 13:14
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Nαι,αν και ειναι αλλη γατουλα η πανω κι αλλη η κατω.
Παράθεση
  #35  
By Ceres Victoria on 31-07-10, 23:32
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Δωρα μηπως ξερεις που μπορω να βρω πληροφοριες για διεθνης εκθεσεις; Προσπαθω εδω και καιρο να βρω μια στην περιοχη μου αλλα τιποτα. Θελω πολυ να παω τον ναρουτο να δουν το χρωμα του μηπως και βγει καμια ακρη!
Παράθεση
  #36  
By moukelis on 01-08-10, 00:06
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Νομιζω οτι στον Καναδα δεν κανει εκθεσεις η FIFe,αλλα αν βρω κατι θα σου πω.Εδω μπορεις να δεις τις εκθεσεις της TICA,εχει μαλιστα μια στις 14 και 15 Αυγούστου,δεν ξερω αν ειναι κοντα σου.Επισης εδω μπορεις να δεις το προγραμμα εκθεσεων του CFA,θα γινει μια στο Quebec τον Οκτωβρη,αλλα δες και το υπολοιπο προγραμμα.
Παράθεση
  #37  
By Ceres Victoria on 01-08-10, 00:27
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Δωρα ευχαριστω πολυ! Παρα πολυ!!! Ειναι λιγο μακρια το Langley, αλλα υπαρχει συγκοινωνια και μπορω να παω!!! Τον ναρουτο δεν ξερω ομως αν θα τον παω γιατι το ταξιδι ειναι 2+ ωρες και θα πρεπει να αλλαξω 3 φορες λεωφορειο και να παρω τρενο και 4-5 ωρες ταξιδι σε μια μερα ειναι πολλες. Επισης δεν θελω να τον βαλω να παρει μερος σε διαγωνισμο.
Παράθεση
  #38  
By moukelis on 01-08-10, 08:52
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Mα αφου ειπες οτι θες να τον πας για να σου πουν το χρωμα του.Δες αν μπορεις να συμμετεχεις ωστε να τον δουν,αλλα να μη διαγωνιστει.
Παράθεση
  #39  
By Ceres Victoria on 01-08-10, 09:06
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

μμμ, βασικα σκεφτομουν να παρω φωτογραφιες μαζι μου για να δειξω πως ειναι τωρα και πως ηταν πριν. Αλλα μαλλον θα τον παω χωρις να διαγωνιστει. Ουτως η αλλως και να διαγωνιστει δεν εχουμε ελπιδες για βραβειο (στιγμα στο ματι, λιπος που κρεμεται στην κοιλουμπα, αχτενιστο μαλλι)
Παράθεση
  #40  
By moukelis on 01-08-10, 09:18
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Ετσι κι αλλιως θα διαγωνιστει στην κατηγορια για τις γατες σπιτιου,αν φροντισεις λιγο το τριχωμα του μια χαρα θα τα παει.
Παράθεση
  #41  
By Ceres Victoria on 01-08-10, 09:35
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

πως να το φροντισω που βλεπει χτενα και βουρτσα και αρχιζει τις σφαλιαρες και τα κχχχχχχχχ;;;; Ουτε πουδρα στην ουρα του δεν μπορω να βαλω. Δεν εχω και την ψηφιακη μου να τραβηξω βιντεο να δεις πως μεταμορφωνεται σε δρακουλα οταν δει χτενα
Παράθεση
  #42  
By moukelis on 01-08-10, 09:44
Κριμα...οπως και να εχει,μπορεις να τον πας απλα για να τον δουν,χωρις να διαγωνιστει.
Α,ασχετο,αλλα η Renee ετοιμαζεται να στειρωσει καποια απο τα αγορια της,ξεκινωντας απο το Nemo,το μπαμπα της Ηλένιας.
Παράθεση
  #43  
By Ceres Victoria on 01-08-10, 10:13
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

*ignore*
Τι γατος ειναι αυτος?!?!?!?! Εχει και μποτακια! Κακιστη εκτροφεα τα καταφερες να με στειλεις στον αλλο κοσμο αποψε (και μαλιστα χωρις την βοηθεια του Σειριου)
Παράθεση
  #44  
By moukelis on 01-08-10, 10:47
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Δεν ειναι κουκλος;Κι απο κοντα ειναι απιθανος...
Παράθεση
  #45  
By Ceres Victoria on 01-08-10, 10:55
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Φοβερος ειναι!! Μ' αρεσει πολυ και το σημαδι που εχει στο μουσουδι του! Η φωτο που ειναι στο νερο δειχνει ποσο εντυπωσιακως ειναι. Πανω απο ολα μη ξεχναμε πως ειναι μπλε και πως δεν προκειται να κοκκινισει!! Δεν ξερω γιατι, αλλα μου αρεσουν πολυ τα μπλε γατια (και με ασπρο, ή tabby) που εχουν χρυσα ματακια. Δεν ειναι φοβερα;
Παράθεση
  #46  
By moukelis on 01-08-10, 11:00
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Eιναι μπλε καπνιστος.Εμενα μου αρεσουν με πρασινα ματια,σαν τη Zazou.
Παράθεση
  #47  
By Ceres Victoria on 01-08-10, 11:01
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

με το μπλε χρωμα προτιμω τα χρυσαφι (ο Yogi εχει φοβερα ματακια), με το καφε προτιμω το εντονο πρασινο
Παράθεση
  #48  
By Ceres Victoria on 01-08-10, 11:04
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

ασχετο, αλλα περιμενω με ανυπομονησια να δω τα νορβηγακια στην εκθεση. Θελω πολυ να συγκρινω μεγεθος μεταξυ νορβηγων, maine coon και ναρουτο. Δεν εχω παει ποτε σε εκθεση και ειμαι σιγουρη οτι θα παθω την πλακα μου! Ελπιζω να εχουν savannah και somali!
Παράθεση
  #49  
By evelynkar on 01-08-10, 15:14
Απάντηση: Εκθέσεις Μορφολογίας γατών (Cat Shows)

Συμπεθερα, αν στην επομενη εκθεση παρω κ εγω φωτο της νυφης σου, θα μου πουν οτιδηποτε πχ για το χρωμα ή για οτιδηποτε αλλο? γιατι να την παρω σε εκθεση δεν παιζει με τπτ
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους